Babanın evliliği onaylamaması?

Burdaki 'babanı dinle' olan yorumlara tamamıyla katılıyorum.
Öncelikle ailesi çok iyi huylu cümlesini geç. Eşimin ailesi de başta öyleydi evlendikten sonra yaka silktik hepimiz. Kimseyi evlenmeden önce anlayamıyorsun malesef.
Bende sevgilimden baba söz dinleyerek ayrıldım zamanında 3 yıllık ilişki bitirdim. Sonra ailemin rızası olan bir evlilik yaptım. Sonra düşündüğümde gerçekten ben o adamla yapamazdim dedim. Bende taze bir anne olarak diyorumki anne baba gerçekten çocuğum hep iyi olsun ister ve iyi kotu hisseder.
Sevgilini mesleginden dolayı yargılamasının sebebi şu ki evlendikten sonra aşk sevgi karın doyurmuyor. Para olmadimi aşk kalmiyor.
Sen baba evindeki rahat yaşantıya devam etmek isteyeceksin ama istedigini alamamak eşinle seni skntiya sokacak. Para olmadimi stres oluyor geçimsizlik oluyor.ve maddi gücün olmadimi dışardaki insanların evliliğine müdahalesi daha çok olur.kaynana kayınbaba karışır. Maddi güç demek bir bakıma özgürlük demek kimseyi evliliğine karıştırmamak demek.
Babamı geçen sene kaybettim.ve su an hayatımda ne yaşarsam yaşayayım hep onun sesini duyar gibiyim. Basım sikissa babam bana bu durumda ne derdi ne tavsiye verirdi diye düşünüp hep o yolda gitmeye çalışıyorum.
Anne baba bir nevi tecrübedir. Lütfen üzmeyin..
Eğer sevgilinize ve ailesine gerçekten çok güveniyorsanız sevgiliniz polislik vb. İşlere başvurabilir maddi yönden dha guclu olmak için. Daha sonra ailesiyle tanışmak için babanizla konuşup bir kere tanışmalarıni sağlayabilirsiniz. Belki babanızin fikri değişebilir
 
Aslında ayrılmıştık ben de kötü yönlerinin farkındayım ama bu akşam üstü beni aradı hatalarını falan kabul etti böyle biri olmamak için uğraşıcam sen ne dersen öyle olacak yeterki aileni ikna et dedi ben de o yüzden babamla konuştum

ayrica ben bu mantiga da kiziyorum. ailen beni istemiyor, sen babani ikna et. ne munasebet ya. toplasin ailesini kendi de gelsin babani ikna etsin. niye her sey kizin basina kaliyor. adam orada rahat, kiz evde gerilimlerden gerilime kosuyor. ben esimle tanistim, esim direk babamin is yerine gitti ben kiziniza talibim, isim su, ailem bu, uygun gorurseniz tanismaya gelmek istiyoruz dedi.
 
Merhaba

İki aylık sevgilim var fakat iki yıldır tanışıyoruz ve bir kaç ay sonra ailelerimizi tanıştırmayı planlıyordık. Ortak tanıdıklarımız vs var ablası ve kuzenlerini de tanıyorum

Ben 22 o ise 26 yaşında.

Dün bana beş yıldır sevgilisi olduğunu onunla birlikteyken başkalarıyla da görüştüğünü, onu sevmediğini, sürekli tartıştıklarını ama her terk ettiğinde kızın ağlayıp kendi ailesini devreye sokarak tekrar onunla barıştığını, bir türlü iradeli davranıp tam anlamıyla bırakamadığını söyledi.

ilk defa birine kendimi bu kadar açıyorum seninle yalansız bir ilişkim olsun istiyorum çünkü seninle yuva kurmak istiyorum dedi.

Benimle sevgiliyken de telefonda bir kere konuştuklarını söyledi. Hepsi bu kadarsa affedicem doğruları söyle dedim doğrular bu kadar dedi. Bana kızın numarasını attı istersen konuş diye kızı aradım kız da daha bu salı ayrıldıklarını en son 13 haziranda iki saatliğine buluştuklarını söyledi.

Evet aramız iki üç yıldır çok kötüydü beni istemediğini de söylüyodu ama düzelir sandım biz yeni ayrıldık demek sen varsın diyeymiş dedi.

Sonra kız sevgilim olan kişiyi aradı beni de hatta aldı ben sesimi çıkarmadım, dinledim. Sevgilim olan kişi artık bittiğini beni sevdiğini benimle evlemeyi istediğini vs söyledi.

Şimdi sevgilim Bana da diyor ki istesem ben bitirir sana söylemezdim haberin olmadan devam ederdik ama yalanlar olsun istemedim bu zamana kadar hep hata yaptım bir kere dürüst olup söyledim seni kaybettim bırakma beni falan diyor.

Bana bir kere konuştuk dedin ama buluşmuşsunuz hala sevgiliymişsiniz yeni ayrılmışsınız diyorum o kadarını söyleyemedim dilim varmadı o yüzden onun numarasını verdim öğrenmeni istedim ama ben anlatamadım dedi.

Şuan o kızla tamamen ayrıldılar ben de bir süre düşünmek istiyorum dedim, pek görüşmüyorum.

Ben bundan önceki ilişkimde de büyük aldatıldım ve iki yıl sonra ilk defa birini sevmiştim ayrılmak istemiyorum ama hem o kıza karşı içim rahat değil hem de kendim için tedirginim ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum. O kıza yaptığını bana da yapmasından korkuyorum. Veya bu ilişkiye devam etsem de ne kadar sağlıklı olur bunu düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabiliriz?

Beni birazcık rahatlatan bana kendisi itiraf etmiş olması ve çok mahcup durumda olması, beni çok istediğini herşeyi düzelteceğini söylemesi.
Bugüne kadar her şey gayet güzel gidiyordu bu kez düzgün bir ilişkim oldu sanmıştım. Böyle bir olay olması beni şaşırttı
Resmen mükemmel erkeği bulmuşsun valla. Böylesi kolay kolay denk gelmez. Kıskanç, kısıtlayan, aldatma potansiyeli yüksek, doğru düzgün işi gücü yok. İdeal erkek 🥰
 
Güzelim şimdi sen kıyamıyorum diyorsun ya bitirmeye erkekler çok güzel kıyıyo bize sonra evlenince hele bide çocuk olunca içlerinden canavar çıkıyor seni seven adam aşık adam nasıl yaptığın çorbaya yemeğe laf söyleyen kocaya dönüştü ağzın açık kalıyorsun her özel güne çiçekler hediyeler yapan sevgilin ne evlilik yıldönümü ne doğum günü sanada yaranamadım ben diyince bunun için mi babamı ağlattım dersin kimse için değmez dersin bizi dinle ben 33 yaşındayım çok aşkların yalan olduğunu gördüm kardeşim inşallah yanlış bir adım atmezsin
 
Senin gibiler dayak yedikten sonra baba evine kucağında çocukla dönüyor ya bi de.

Babalar sizin gibileri eve almazsa haklı.

Insanı evlattan soğutuyorsunuz.

Arkadaş gözü göre göre bir psikopat manyakla evlenmek istiyor. Alip karşına olmaz diye konuşuyorsun. Ikna etmeye çalışıyorsun.

Dinlemiyor. Kaçıyor.

Sonra çoğalıp sana sığınmaya çalışıyor.

Anne baba kabul etmeyince onlara kızıyoruz ama siz de aranıyorsunuz.

Babanızın kapısını ebediyen kapatarak gidin ya da oturun oturduğunuz yerde.

Allahım böyle evlat nasip etme kurban olduğum. Insanin başı beladan kurtulmaz.
 
"ben tanıyorum gerçekten iyi huylu bir ailesi var"

Şu cumlenizden o kadar toyluk akiyor ki, basinizi taşlara vurursunuz...
Babaniza uzuldum, adam yalvarmak zorunda kalmiş. 🙁
Maddi olarak iyi sartlarda yetişmişsiniz, durumunuz iyiymiş hep.
Şimdi asgari ucretle yasayip, adamin ailesinin yanina mi gideceksiniz ve mutlu mu olacaksiniz?
Mesleginiz nedir? Calismayi dusunuyor musunuz?

Offf off cocuklar bebekken zor derler... Boyle birsey yasatmasin kimseye Allah.
kızımızda calısırsa anca gecınırler..
koca adayının aılesı gelınlık beklıycekmı acaba bunları sormusmu..rahata alısık ınsan gelınlık yaparmı yapamam derse koca adayı kızarmı
 
Babanız maddi kaygı duyuyorsa sevgilinize iş imkanı sunamaz mı? Babanız için esnaf demişsiniz kendisi veya yakın çevresinde istihdam olanağı olamaz mı? Kültür noktasında bir şey diyemem. Bırakın doğuyu batıyı aynı ilçenin köyleri ,aynı evin insanları içinde dahi ciddi fark olabiliyor. Yaşam tarzı ve bakış açısı ile alakalı.
Evet istese iş imkanı sunabilir ama kendisine güvendirmek istemiyor kendisi çalışıp emeğiyle bir yere varması gerektiğini düşünüyor
 
Evet istese iş imkanı sunabilir ama kendisine güvendirmek istemiyor kendisi çalışıp emeğiyle bir yere varması gerektiğini düşünüyor
Elin manyağı kızını daha rahat hırpalasın diye bir de iş imkanı sunsun tabi. Çok mantıklı 😂
 
Bir ilişkim var niyetimiz en başından beri ciddiydi şuan evlilik düşünüyoruz
Babam hiç olumlu bakmıyor başlarda annemi/babaannemi araya soktum ama onlara bağırdı çağırdı asla olmaz dedi ayrılsın vs.
Bunun üzerinden 3 hafta geçti ben konuştum başbaşa konuşabilir miyiz dedim tamam dedi ve güzelce dinledi kızmadı bağırmadı adam akıllı konuştuk.
Sevgilim güvenlik görevlisi ve babam da işinin bi garantisi olmadığını ve benim bu iş sahibiyle yapamayacağımı söyledi.
Bizim maddi durumumuz oldukça iyi sen çok iyi şartlara alıştın çok zorlanırsın dedi
Ve memleketi biraz doğu kısım ama ben tanıyorum gerçekten iyi huylu bir ailesi var ama babam esnaf olduğu için ben doğulu kişileri iyi tanırım çocuk iyi bile olsa ailesi eski kuşak ayak uyduramazsın huzurun olmaz vs diyerek kendini açıkladı
Kısacası kesinlikle kabul etmiyorum bizi üzme dedi hatta neredeyse yalvardı ayrılmam için sarıldı öptü yapma bizi üzme vs diye baya dil döktü bende çok ağladım
Konuşmayı da çocuğa söyle olmaz de vedalaşın diyerek bitirdi ben cevap vermedim o kalktı gitti
22 yaşındayım bir yıldır beraberiz
Sevgilim babamın ikna olmak üzere olduğunu ara ara tekrar konuşarak ikna edebileceğimi düşünüyor.
Bitirme bize yazık etme çok yaklaştık diyor.
Ben de bitsin istemiyorum ama siz olsanız bu durumda ne yapardınız sizce babam gerçekten yumuşadı mı ikna edilebilir durumda mı?
Babamı da kırmak üzmek istemiyorum o yüzden elim kolum bağlandı
Aileni dinle ablam büyüklerin vardır bir bildiği ilerde pişman olmamak için.
Yaşın küçük daha acele etme.
 

Bu hesap da senin di mi?
Bu hesap bir kaç arkadaş kullanıyorduk yasakmış bilmiyoduk o yüzden kapatıldı şuan sadece kendime ait hesabım ordaki tüm sorular bana ait değil
 
Bu hesap bir kaç arkadaş kullanıyorduk yasakmış bilmiyoduk o yüzden kapatıldı şuan sadece kendime ait hesabım ordaki tüm sorular bana ait değil
Daha önce bunu söylemiştin yememiştik. Bütün arkadaşlar aynı yaştasınız, aynı yaşta ve aynı özelliklere sahip sevgilileriniz var. Dünyada yüz yılda bir görülen bir mucize olmalı bu 😂
 
Konuyla alakasız olarak soruyorum babaniz onay verse evlilik hemen mi olacak yani Nişanlılık süresini uzun tutmayı düşünüyor musunuz
 
Bu hesap bir kaç arkadaş kullanıyorduk yasakmış bilmiyoduk o yüzden kapatıldı şuan sadece kendime ait hesabım ordaki tüm sorular bana ait değil
sevgılı olmak farklı bır sey
evlılık muesesesı farklı
her ay faturalar gelir
kıran gelır
bunlar 2 bını bulur..
ee ac acınamı oturacaksınız..bın lıra bır ay yetmez
yarı ac yarı tok dururum dersen yeter.
kocan kocanın aılesı kadın olda yetır der..hamılede kalırsan artık..psıkıyatrıstten randevu alırsın
 
Baba haklı + yaş çok az + sevgiliniz de rahat rahat konuş ikna et diyor. Doğru söylüyor baba ne onları ne de kendinizi üzün
 
Bir de eski konunuzda 1 yıllık emeğim var ayrılmak zor yazmışsınız. Evlenip çocukla boşanmak daha kolay geliyor millete. Eşimle 7 yıl görüştükten sonra evlendik, okuldu işti derken. Babam karşıma geçip hayır kızım dese ayrılırdım. Kim benim iyiliğimi daha fazla düşünebilirdi ki.

Tamam aşk sevgi güzel şey ama bunların da bir mantık temeline oturması gerekiyor. Hadi ben sevdim tamam gerisi gelir diye birşey yok
 
Back
X