Babanın evliliği onaylamaması?

yuzunu paylasma diyecek tabi, 22 yasinda toy kizi bulmus bir an once isi bitirecek.
Kızın ailesi ile arasının açılması işine bile gelir. Her insan ölçülü şekilde kıskanabilir ama bu karşı tarafa da kendine de zarar vermeyecek düzeyde olmalı. Bu adamın belli ki ölçüsü yok ve evlenince daha da ölçüsüz bi hal alacak durumu.
Konu sahibi en kısa zamanda farkeder bu durumu Insallah

valla o maasla gecınemezler ..
Hayatı çok toz pembe sanıyor bazıları. Bu adamın kadına çalışma özgürlüğü tanıyacağını da sanmam. Artık bekler ki para versin. Süse püse de musade etmeyecek biri belli ki.
Ben anlamıyorum insan neden hayat kalitesini düşürmek için çaba gösterir. Bu sadece maddi anlamda bir kalite değil. Karşıdaki insan seni daha yükseğe daha öteye götürmeli ki evlenmenin bir hayat kurmanın anlamı olsun. Ama belli ki özgürlüğü kısıtlanacak, maddi olanakları olmayacak ve ailesi ile arası bozulacak. Bu bile bile lades demekten öte birşey değil

Bir ilişkim var niyetimiz en başından beri ciddiydi şuan evlilik düşünüyoruz
Babam hiç olumlu bakmıyor başlarda annemi/babaannemi araya soktum ama onlara bağırdı çağırdı asla olmaz dedi ayrılsın vs.
Bunun üzerinden 3 hafta geçti ben konuştum başbaşa konuşabilir miyiz dedim tamam dedi ve güzelce dinledi kızmadı bağırmadı adam akıllı konuştuk.
Sevgilim güvenlik görevlisi ve babam da işinin bi garantisi olmadığını ve benim bu iş sahibiyle yapamayacağımı söyledi.
Bizim maddi durumumuz oldukça iyi sen çok iyi şartlara alıştın çok zorlanırsın dedi
Ve memleketi biraz doğu kısım ama ben tanıyorum gerçekten iyi huylu bir ailesi var ama babam esnaf olduğu için ben doğulu kişileri iyi tanırım çocuk iyi bile olsa ailesi eski kuşak ayak uyduramazsın huzurun olmaz vs diyerek kendini açıkladı
Kısacası kesinlikle kabul etmiyorum bizi üzme dedi hatta neredeyse yalvardı ayrılmam için sarıldı öptü yapma bizi üzme vs diye baya dil döktü bende çok ağladım
Konuşmayı da çocuğa söyle olmaz de vedalaşın diyerek bitirdi ben cevap vermedim o kalktı gitti
22 yaşındayım bir yıldır beraberiz
Sevgilim babamın ikna olmak üzere olduğunu ara ara tekrar konuşarak ikna edebileceğimi düşünüyor.
Bitirme bize yazık etme çok yaklaştık diyor.
Ben de bitsin istemiyorum ama siz olsanız bu durumda ne yapardınız sizce babam gerçekten yumuşadı mı ikna edilebilir durumda mı?
Babamı da kırmak üzmek istemiyorum o yüzden elim kolum bağlandı
Bir doguku olarak babanı dinle kardeşim. Aşk bir yere kadar. Kimse ikna etmesin ve lütfen kimsenin yasını tutmayın.

Babanız bir erkek olarak 20 yaşındaki kızının eş adayının karakterini emin olun sizden daha iyi çözer. Bir erkeğin evlilikten beklentileri hakkında sizin ne kadar bilginiz varsa 2 katı babanızda var... Babanıza bir yerde güvenin.

Babam hiç olumlu bakmıyor başlarda annemi/babaannemi araya soktum ama onlara bağırdı çağırdı asla olmaz dedi ayrılsın vs.
Bunun üzerinden 3 hafta geçti ben konuştum başbaşa konuşabilir miyiz dedim tamam dedi ve güzelce dinledi kızmadı bağırmadı adam akıllı konuştuk.
Sevgilim güvenlik görevlisi ve babam da işinin bi garantisi olmadığını ve benim bu iş sahibiyle yapamayacağımı söyledi.
Bizim maddi durumumuz oldukça iyi sen çok iyi şartlara alıştın çok zorlanırsın dedi
Ve memleketi biraz doğu kısım ama ben tanıyorum gerçekten iyi huylu bir ailesi var ama babam esnaf olduğu için ben doğulu kişileri iyi tanırım çocuk iyi bile olsa ailesi eski kuşak ayak uyduramazsın huzurun olmaz vs diyerek kendini açıkladı
Kısacası kesinlikle kabul etmiyorum bizi üzme dedi hatta neredeyse yalvardı ayrılmam için sarıldı öptü yapma bizi üzme vs diye baya dil döktü bende çok ağladım
Konuşmayı da çocuğa söyle olmaz de vedalaşın diyerek bitirdi ben cevap vermedim o kalktı gitti
Sevgilim babamın ikna olmak üzere olduğunu ara ara tekrar konuşarak ikna edebileceğimi düşünüyor.
Ben de bitsin istemiyorum ama siz olsanız bu durumda ne yapardınız sizce babam gerçekten yumuşadı mı ikna edilebilir durumda mı?

Şu hayatta neler gördüm nelere şahit oldum. Eşimin mesleğinden dolayı farklı farklı şehirlerde farklı farklı yüzlerce insanla tanıştım aynı masada oturdum komşuluk yaptım.
Ne aile hayatları yaşam şekilleri gördüm. Bunlara karşılık sana diyeceğim tek şey BABANI DİNLE.

Bak ben 19 yaşında evlendim. Evliliğe atladım resmen. Babam başta karşı çıktı ama çok diretmedi. Eşimle tanıştıktan sonra onay verdi. Eşimle aramızda 12 yaş var. Bana dediği şey şimdi sen 19 o 31 sorun yok. Ama sen 30 o 42 olduğunda baba demiştin deme bana dedi.
Şimdi ne mi oldu ben 30a dayadım eşim 40a. Ve ben babam demişti diyorum.

Rabbime hamd olsun çok çok iyi bir eşim var. Rabbim eksikliğini göstermesin. Çok mutluyum. Çok seviyorum hatta hala daha aşığım. Ama babamın dediği şeyleri yaşamaya başladım ufaktan. Ben daha kıpır kıpır hayat doluyum o artık iyice olgunlaşıp dinginlik kısmına geliyor. Kontak kurmak zorlaşıyor.

Bunların içine aile sorunlarını katmıyorum. Allah razı olsun ailesi de çok iyi insanlar bir kere kırmadılar.
Ya kötü aileye denk gelirsen?
22 yaş daha bebekmiş inan. Ben kendime şok oluyorum her gün. Bak 2 çocuğum var 8 senelik evliyim yemin ederim sana hergün diyorum ki kızım sen nasıl evlendin 19unda. Gurbete çıktın. Neyine nasıl güvendin nasık cesaret ettin. Ya kötü birime denk gelseydin ne yapacaktın.

Baban ne güzel almış karşısına öpmüş sevmiş. Bak ben babam öyle öpüp sevseydi asla evlenmezdim. O sevgi eksikliği yüzünden 19umda evlendim. Ama sende var. Yıkma bu sevgiyi. Bin tane kocan olsun o baba sevgisi yerine geçmiyor. Babanla ailenle kal. Zaman geçir doy onlara. Ondan sonra kısmetin çıkar evlenirsin. Ben şuan 20li yaşlardaki kuzenlerime sakın sakın diyorum. Bu baba evinim tadını çıkarın. Kendi evim kendi hayatın da çok güzel. Ama baba evi gibi olmuyor. Köpek gibi özlüyorum.

Kuzenlerime gittiğimde kendi evlerinde kendi odaları var ya içim gidiyor. Benimde kendi evim var, tüm düzeni bana ait, beniö sözüm geçiyor huzurlu olduğum yuvam var. Ama yinede o baba evine içim gidiyor.

Babanı dinle...

23 yaşında iken babam da Bana benzer şeyler söylemişti. Karşındaki insan nekadar iyi olursa olsun, aileler farkli kültürlerden olursa uyum sorunu yaşar sen arada yıpranırsın demişti. O an ayrılmadım ama çokta uzun süre geçmeden babamın nekadar haklı olduğunu gördüm. Şu an iyi ki olmadı diyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun🙏

Son düzenleme:
Neredeyse yaşıt sayılırız, herkesin olgun olma yaşı da farklıdır tabii ama ben böyle konularda kendimi hala çocuk hissederim. Sizin evlilik düşünmenizle empati bile yapamıyorum. Daha 22 yaşındasınız hayatınızın en güzel yaşları, niye bu kadar evlilik istiyorsunuz ki? Bence babanız haklı.

Mesleğiniz yokken, karşı tarafın güvence veren bir işi yokken üstelik hatırladığım konu size ait ise baskıcı bir sevgiliniz varken neden bu ısrarınız? Ben de bazı konularda istediğim neyse o olsun isterim, inatlaşırım. Babama naz yaparım o konuyla ilgili. Şuraya gideceğim, bu ayakkabıyı alacağım diye. Bu yaşların vermiş olduğu bir toylukla dikbaşlılık yapılabilir, aileyle ters düşülebilir. Bence bu durum öyle bir şey değil. İzlediğiniz aşk filmlerinden, kitaplarından etkilenerek bir yola çıkmayın. Gerçek hayat öyle değil çünkü. Bir kişinin asgari düzeyde sayılabilecek parasıyla ev geçindirip çocuk yapamazsınız en basitinden.

Babama ben evleneceğim desem ve ciddi olsam evde kıyamet kopardı sanırım. Sizinkisi yine anlayışlı yaklamış. Yaşayabileceğiniz çok şey var daha. Üniversite okuyun mesela. Bu yaşta evlilikten daha öncelikli gelen bir şey.
Aferin sana 😍😍😍 ne kadar olgun aklı başında bir kızsın tebrik ederim seni keşke herkes sen gibi olsa

Hiç korkmuyor musunuz ya eşinize bir şey olsa meslek sahibi olmadan erken evlendiniz... ben anlamıyorum ailenizde kesin siz gibi erkenden evlenen çok bilinçli bir aile değil. Üzüldüm adınıza. Çok şükürler olsun beni meslek sahibi yapan okutan şimdi evlendiren bir ailem var. Sizin kafanızda birinin kızı olmadığım için çok şükürler olsun. 20 yaşında evlenmek istiyorum deseydim ailem üzüntüden hasta olurdu sizinkiler nasıl izin verdi anlamıyorum
Yazık kızlarını genç evlendirene. Sizin gibi insanları inşaAllah Rabbim zorlukla imtihan etmesin çünkü mesleğiniz yok bir şey yok. Eşiniz ölse hasta yatalak olsa işten çıksa suçsuz yere ihraç edilse eşiniz mesleğiniz yokken nasıl geçineceksiniz
Anlamıyorum birde bu kafayla çocuk yapmışsınız heralde çocuklarınızı erkenden evlendirmeyi düşünürsünüz

valla o maasla gecınemezler ..
Konu sahibi çok sevdiğini ve kendisinin de eğitimli olduğunu söyledi. Bunları düşününce hallolur gibi geliyor. Ikisi çalışırsa mükemmel bir hayat olmasa da geçinilebilir bi hayat olur. Fakat konu sahibinin gerçekten istediğine emin olamadım yorumları okuyunca. Belki biraz daha farkına varması gerekiyor bazı şeylerin.

Hiç korkmuyor musunuz ya eşinize bir şey olsa meslek sahibi olmadan erken evlendiniz... ben anlamıyorum ailenizde kesin siz gibi erkenden evlenen çok bilinçli bir aile değil. Üzüldüm adınıza. Çok şükürler olsun beni meslek sahibi yapan okutan şimdi evlendiren bir ailem var. Sizin kafanızda birinin kızı olmadığım için çok şükürler olsun. 20 yaşında evlenmek istiyorum deseydim ailem üzüntüden hasta olurdu sizinkiler nasıl izin verdi anlamıyorum
Yazık kızlarını genç evlendirene. Sizin gibi insanları inşaAllah Rabbim zorlukla imtihan etmesin çünkü mesleğiniz yok bir şey yok. Eşiniz ölse hasta yatalak olsa işten çıksa suçsuz yere ihraç edilse eşiniz mesleğiniz yokken nasıl geçineceksiniz
Anlamıyorum birde bu kafayla çocuk yapmışsınız heralde çocuklarınızı erkenden evlendirmeyi düşünürsünüz
Ne diyorsun sen? Benim sukurler olsun meslegimde var yurt disinda kaliyorum ve eczaciyim. Suan hamileligimden dolayi calismaya ara verdim. Yorum yapmadan once bi okuyun once yazdiklarimi. Birde gelmis cocugumla ilgili yorum yapiyorsunuz bu sizin ne haddinize

Son düzenleme:
Erken evlenip mutlu olanlar var. Sizin kötü örneklere denk gelmeniz herkesin öyle olacağı anlamına gelmiyor. Biraz geniş bakmak gerekiyor. Olayları bambaşka yerlere çekmek konusunda da oldukça mahirdiniz tebrik ederim 😅

Erken evlenip mutlu olanlar var. Sizin kötü örneklere denk gelmeniz herkesin öyle olacağı anlamına gelmiyor. Biraz geniş bakmak gerekiyor. Olayları bambaşka yerlere çekmek konusunda da oldukça mahirdiniz tebrik ederim 😅
Gercekten bunaldim bunlar gibi dusunen insanlardan... erken evlenen herkesmi mutsuz? Bide gelmis bana hayat dersi vermeye calisiyor. Sukir esim destegim oldu ailemde ayni sekilde okumama devam ettim cocukta yaptim bu kimi ilgilendirirki

Konu sahibi çok sevdiğini ve kendisinin de eğitimli olduğunu söyledi. Bunları düşününce hallolur gibi geliyor. Ikisi çalışırsa mükemmel bir hayat olmasa da geçinilebilir bi hayat olur. Fakat konu sahibinin gerçekten istediğine emin olamadım yorumları okuyunca. Belki biraz daha farkına varması gerekiyor bazı şeylerin.
aıle sorunsalını unutuyorsun arkadasım..acaba erkek arkadasının aılesı gelınlık vb bekleyecekmı..
erkek arkadasın bu gıbı seylere bakıs acısı nasıl..erkek arkadas kızın yaptıgı ıse mudahale edıyormus bıde bu kısmı var..kıskanclık olayı yanı

aıle sorunsalını unutuyorsun arkadasım..acaba erkek arkadasının aılesı gelınlık vb bekleyecekmı..
erkek arkadasın bu gıbı seylere bakıs acısı nasıl..erkek arkadas kızın yaptıgı ıse mudahale edıyormus bıde bu kısmı var..kıskanclık olayı yanı
Orasini bende bilmiyorum konu sahibi dusunsun tasinsin biz nekadar uzaktan yol gosterebilirizki? Aile rizasi onemli bunuda unutmasin

Ailede gönülsüz bir iş varsa süreç çok zor ilerliyor bence. Bende buna benzer bir durumdan geçtim ve ailemi dinledim. Savaştım başında uğraştım tabiki ama olmadı ailemi daha çok seviyorum. Şuan başka biriyle evliyim üzerinden çok zaman geçti ve çok mutluyum. Hakkında hayırlısı olur inşallah.

Babalar kizlarina kiyamaz
O sert tavirlarin altinda bile evladini koruma icgudusu vardir
Yarin evlenip esinizle kötü olsaniz en cok onun cani yanar
Esiniz size sesini yukseltse onun kalbi kırılır, dövse onun etinden et kopar
Bosanip donseniz sizi can-ı gönülden kabul eder ama icten ice de onu dinlemediginiz icin kirginlik duyar

Ileride ya ayrilarak "keske babami dinlemeseydim" dersiniz ya da ayrılmayıp yasayarak "iyi ki dinlemisim/dinlememisim" tabii mutlu olursaniz dinlememenize sevinirken aileniz de haksiz ciktigi icin utanabilir de bu da ihtimaller dahilinde.
Ama her ne olursa olsun kizini seven hic bir aile, evladi kötü olsun istemez.
Babanizi ikna etmeye calismayin o siz israr ederseniz zaten icten ice istemese de tamam der ama siz olaylara biraz daha dıştan gozle degerlendirerek bakmaya çalışın onu ikna etmeye calismadan önce.

Bunu henüz evli olmayan ama evlense de babasi artik yaninda olmayacak bir ablan yazdı :( babaniz yaninizdayken kiymetini bilin.

Gercekten bunaldim bunlar gibi dusunen insanlardan... erken evlenen herkesmi mutsuz? Bide gelmis bana hayat dersi vermeye calisiyor. Sukir esim destegim oldu ailemde ayni sekilde okumama devam ettim cocukta yaptim bu kimi ilgilendirirki
Mutlu olduğunuza eminim, böyle örnekleri çok gördüm. Bana kalırsa hem mutlulugu erken yakalıyorlar, hem de güçlü ve emin adimlarla ilerliyorlar hayatta eğer doğru kişiyi seçmişlerse. Sizin de öyle şanslı insanlardan olmanız çok güzel, herkes dediğiniz anlamaz çünkü örnekleri hiç görmemişler siz aldırmayın, bilmeyen konuşur sadece :)

Mutlu olduğunuza eminim, böyle örnekleri çok gördüm. Bana kalırsa hem mutlulugu erken yakalıyorlar, hem de güçlü ve emin adimlarla ilerliyorlar hayatta eğer doğru kişiyi seçmişlerse. Sizin de öyle şanslı insanlardan olmanız çok güzel, herkes dediğiniz anlamaz çünkü örnekleri hiç görmemişler siz aldırmayın, bilmeyen konuşur sadece :)
Rabbim herkesi dogru insanlarla karsilastirsin önemli olan bu🤲❤️

Back
X