Babanız herişini size yaptırıyor mu?

çok sinir bozucu..
anneniz kalksın biraz hareket etsin belki depresyonu açılır, hareketsizlik en büyük depresyon sebebi..
ben evlenince napcaksınız deyip o kadar iş yapmayın bence

Babam 2 yıl önce vefat etti, çok da üzgünüm. Asla da gelse de böyle benden zırt pırt bir şey istese diye bir dileğim yok. Babam öyle bir insan olsaydı da özlemezdim zaten. Bu nasıl bir düşüncesizlik? Evlat mı köle mi belli değil.

Anneniz depresyona girmiş diye ona laf atan üyeleri de hiç anlayamadım. Bu nasıl hayat tarzı? Koskoca adam eli ayağı tutarken, kalksın alsın ne gerekiyorsa. Hayatta böyle köle gibi hizmet etmem. Siz de etmeyin. Ergen gibi tavırlara giriyorsa da girsin, her ergen gibi büyür bir süre sonra. Annenizin de neden depresyonda olduğu belli.

Böyle bencil insanlara hiç saygım yok. Baba, koca, abi, anne fark etmez. Eli ayağı tutarken bu kadar bıktıran insana hastayken hizmet edesi gelmez insanın.

Bence siz de işe girip çalışın. Evden çıkın. Kendi kafanızı dinleyin.

Benim canım babam Allah başımdan eksik etmesin bir su istemişligi yoktur bizlerden ama kocam öylemi ya valla biktirdi , aynı konu sahibinin babası gibi daha bu yaşta

Sen hem evle hem hasta ile hem babanın gereksiz istekleri ile ilgilenmek zorunda değilsin. Tavrını koy. Sanma ki, yaptıkça taktir toplayacaksın . Daha çok yapmadığında ezileceksin bu böyle süre ek sen onları bırakıp gitmeyeceksin. Annenin depresyonu için de kalkıp en azından yemek yapması ona iyi gelecektir. Az dik dur. Ve kendi hayatına yönlen. Sen bakıcı değilsin. Hayatını şakın elinden kaçırma. Annen yatarak iyileşmez. An varsın diye daha.salıyor kendini. Eninde sonunda şunu diye ekler yapmaz yapma sen ne yaptın ki.. Kendi hayatını düşün canım.

Babaniz sizin icin yillarca sogukta sicakta calisti,yeri geldi gece uyumadi hasta olduginuzda bebekken,okul ihtiyqclariniz icin istedigi qyakkabiyi alamadi belki de,bes kurus etmez insanlarin agiz kokusunu cekti belki de..aman siz yorulmayin obur odadan su getirmeye..cunki siz kole degilsiniz dimi..babaniz kole...

Duygu kasmayin kıza:) eli ayağı tutuyor çok şükür kıza yuklenmesin,çok yorgunsa evet ama keyfi ise hayır. Hepsi bı kendine gelsin ni psikiyatriste götür onları,sen yüklendikce onlar yük verir ,taşıyabiliyorsun ki yapıyorsun.

Babaniz sizin icin yillarca sogukta sicakta calisti,yeri geldi gece uyumadi hasta olduginuzda bebekken,okul ihtiyqclariniz icin istedigi qyakkabiyi alamadi belki de,bes kurus etmez insanlarin agiz kokusunu cekti belki de..aman siz yorulmayin obur odadan su getirmeye..cunki siz kole degilsiniz dimi..babaniz kole...

Ne alaka? Bir çocuk beni dünyaya getirin diye yalvarmaz eğer getiriyorsa bunları yapmayı baştan kabul etmiştir zaten. Anne baba kutsaldır burada hemfikiriz. Ama bunları yaptı diye ve sırf keyfi alışkanlığı için çocuğunun hayatını moralini etkilemeye hakkı yok. Çocuğu ders çalışıyor. Annenin depresyonu, babanın keyfi. Yapmasaydınız madem der o çocuk da. Bu ülkede çocuklar 30yaşına kadar eziliyor bu anlayış yüzünden. Ve kaçıp kurtulmak için yanlış evlilikler yapıyorlar. Herkes kendi ihtiyacını karşılamayı öğrenmeli( hasta değilse). Psikolojik suçluluk yaratıyorsunuz konu sahibinde.

:KK9:Aynen katılıyorum. Eline yapışmaz konu sahibi o senin BABAN.1 bardak su verip ayakkabısını silmekle tahtindan düşmezsin.

Az önce babamla bir tartışma yaşadık. Yaptığım saygısızlık mı bilrmedim sizin babanızla ilişkiniz nasıl merak ettiğim için konu açtım.

Babam her işini bana yaptırıyor. Yoğun bir çalışma hayatı yok. Hatta kışın bütün gün yatıyor diyebiliriz. Ama sanki kolunubjaldırcak hali yokmuş gibi en en küçük işi için bile beni çağırıyor. Odamdaysam telefonla arıyor. Misal su içeçek beni çağırıyor. Ya da odadaki şarj makinesini alacak bana sesleniyor. Ayakkabısı kirlendi diyelim bana sildiriyor.

Zaten evin bütün işini ben yapıyorum. Annem depresyon modunda takılıyor ve evişi yapmıyor. Zırt pırt oturup kalkmaktan elimdeki hiçbirşeye odaklanamıyorum. Çay saati yemek saatı meyve saati ütüsü çamaşırı hiç bitmiyor bunların yanında babam en ufak şeyininide benim yapmamı istiyor. Az öncede tatlı vardı evde unutmuşum dolapta bi kaçgündür onun için azarladı evde herşeyi döküyormuşuzda neden getirip servis etmiyorsun diye. Yani birşeyinide kalkıp kendin al yaa. Herşeyide benden bekleme. Bende insanım sanki kundakta bebek gibi her ihtiyacını ben mi görücem.

Bi de babam çok bencil ilgisiz biri. Sadece kendi yemesini giymesini düşünür. Bunlarda beni ondan soğuttugu için bişey yapasımda gelmiyor bazen. Sizce abartıyor muyum?sizlerin babanızla ilişkiniz nasıl . sürekli hizmet bekler mi sizden
Babam yapmazdı sagolsun on sene oldu ayrılalı yanlarından esım oyle herseyi benden ister bebekten farkı yok bazen bende sinirlenip bagırıyorum artık baya bı geriliyorum bı insan ıcecgı suyu kendi almalı hersey karsı taraftan beklenmemeli ama gelde anlat

Az önce babamla bir tartışma yaşadık. Yaptığım saygısızlık mı bilrmedim sizin babanızla ilişkiniz nasıl merak ettiğim için konu açtım.

Babam her işini bana yaptırıyor. Yoğun bir çalışma hayatı yok. Hatta kışın bütün gün yatıyor diyebiliriz. Ama sanki kolunubjaldırcak hali yokmuş gibi en en küçük işi için bile beni çağırıyor. Odamdaysam telefonla arıyor. Misal su içeçek beni çağırıyor. Ya da odadaki şarj makinesini alacak bana sesleniyor. Ayakkabısı kirlendi diyelim bana sildiriyor.

Zaten evin bütün işini ben yapıyorum. Annem depresyon modunda takılıyor ve evişi yapmıyor. Zırt pırt oturup kalkmaktan elimdeki hiçbirşeye odaklanamıyorum. Çay saati yemek saatı meyve saati ütüsü çamaşırı hiç bitmiyor bunların yanında babam en ufak şeyininide benim yapmamı istiyor. Az öncede tatlı vardı evde unutmuşum dolapta bi kaçgündür onun için azarladı evde herşeyi döküyormuşuzda neden getirip servis etmiyorsun diye. Yani birşeyinide kalkıp kendin al yaa. Herşeyide benden bekleme. Bende insanım sanki kundakta bebek gibi her ihtiyacını ben mi görücem.

Bi de babam çok bencil ilgisiz biri. Sadece kendi yemesini giymesini düşünür. Bunlarda beni ondan soğuttugu için bişey yapasımda gelmiyor bazen. Sizce abartıyor muyum?sizlerin babanızla ilişkiniz nasıl . sürekli hizmet bekler mi sizden
Babam her işini kendi yapar ama kayınbabam tam anlattığınız gibi değil Ama benziyor. Gerçek kızı olsam bence sizin başınıza gelenler bana da olacaktı.. aynı odada olunca su getir kızım üşüdüm mont getir .. istekleri hiç bitmez insanı oturtmaz

Yorumların bazilari korkunc kanser edersiniz siz insani. Zavalli kiz annem hasta her isi ben yapiyorum yoruluyorum dinlenmek istedigimde de babamin istekleri bitmiyor diyor bunlar hala diger kadinlar essek gibi hem sokakta calisip hem evde birilerine hizmet ediyor sen de et yok ana babaya of bile denmez ama cocuk essek yerine konur di mi? Bu kizin cani yok cunki. Digeri baban ölünce anlarsın diyor kadınlar ölümsüz oysakı bir şey olmaz. Biri de çıkıp demiyor seninkide can, seni de Allah yaratdi diye. Babanda bir anlayisli olsa cani cikmaz her halde. O kadar eşşek gibi kullanmış ki, etrafınızdakı erkekler sizi biri çıkıp benimde canım var dediğinde yoruluyorum dediğinde garip geliyor size.

Ben rahmetli babacığımın da anneciğimin de her şeyini yapardım. Lisede bile annem kahvaltı hazırlamazdı ben kalkar hazırlar öyle okula giderdim.

Siz, eli ayağı tutuyor hasta değil kalksın kendi işini kendi yapsın diyebilirsiniz ama benim gibi annesini babasını kaybedenler, keşke olsalar da ayaklarının altına halı olmas derler.

Ben erinmem yaparım ama size bu zor geliyorsa babanıza uygun bir dille şikayetinizi iletebilirsiniz. Eminim anlayışla karşılayacaktır.

Babam yapmazdı sagolsun on sene oldu ayrılalı yanlarından esım oyle herseyi benden ister bebekten farkı yok bazen bende sinirlenip bagırıyorum artık baya bı geriliyorum bı insan ıcecgı suyu kendi almalı hersey karsı taraftan beklenmemeli ama gelde anlat

Çok da anlatmaya gerek yok, yapmayın. Yani yetişkin bir insan niye sizden su istesin mesela? Kalk kendin al ne münasebet diyemiyor musunuz?

Yorumların bazilari korkunc kanser edersiniz siz insani. Zavalli kiz annem hasta her isi ben yapiyorum yoruluyorum dinlenmek istedigimde de babamin istekleri bitmiyor diyor bunlar hala diger kadinlar essek gibi hem sokakta calisip hem evde birilerine hizmet ediyor sen de et yok ana babaya of bile denmez ama cocuk essek yerine konur di mi? Bu kizin cani yok cunki. Digeri baban ölünce anlarsın diyor kadınlar ölümsüz oysakı bir şey olmaz. Biri de çıkıp demiyor seninkide can, seni de Allah yaratdi diye. Babanda bir anlayisli olsa cani cikmaz her halde. O kadar eşşek gibi kullanmış ki, etrafınızdakı erkekler sizi biri çıkıp benimde canım var dediğinde yoruluyorum dediğinde garip geliyor size.

Ben de aynen katılıyorum. Babası çalışıyormuş. Yani ben de çalışmaşam, iş yerlerinde dövüyorlar sanırım. Hizmet etsin diye çocuk yapmak gibi bir şey bu.

çocuğu ile sorun yaşayan veya hamile bir kadın konu açar çocuk sahibi olmakta zorlanan veya olmamış kadınlar hemen konu açana yüklenir sanki suçlusu oymuş sanki utanılacak bir konu açmış gibi

annesi veya babasıyla ilgili sorun yaşayan bir konu sahibi konu açar annesi veya babasını kaybetmiş arkadaşlar hemen vicdan muhasebesi yaptırmaya çalışır

yapmayın,etmeyin arkadaşlar konulara bu şekilde çözüm bulunmaz konu sahibinin babası şu an hayatta ve bir sorun yaşıyor bunu anlatmış niye kızcağıza bu denli yükleniyorsunuz

o zaman babası da evladını kaybedebilir bu açıdan da bakın bir zahmet,konu sahibi zaten evin bütün yükünü taşıyor basit işleri de babanın kendisi yapabilir eli ayağı tutan bir adam

çok zaruri haller dışında birbirimizin işini yapmayız.

baban cidden çok acayip ama alışmış artık. düzelmez.

Babamda bende cok yogun calisiriz ama hicbir zaman benden birsey istemez daha o bana su icer misin meyve yermisin der ben ona derim... cok sukur birbirimizin gozunun icine bakarız...biraz karakterle ilgili oldugunu dusunuyorum bu tarz seylerin... Kendinizi sıkmayın bu saatten sonra degismez ama sizde tavrınızı koyun elbet..

Babanızın istekleri o kadar abes ve zor değil bir zahmet evladı olarak yapın. Zamanı gelince bunları yazdığınız için pişman olacaksıniz.
Babam şimdi sağ olsaydı da her işini ben yapsaydım:(

Yapma.
Baban olması hizmet etmeni gerektirmez.
Eli ayağı tutuyorsa herkes kendi işini kendi görmek zorunda.
Arasa da gitme, yapma..

Back
X