babanıza nasıl söylediniz

Merhaba bayanlar. Sitede yeniyim aktif kullanmadığım için pek çözemedim başlık nasıl açabilirim tarif eder misiniz? melek3210 melek3210 canım aynı durumdan bende muzdaribim babalar kızlarının turşularını kurmayı düşünürler hak vermek lazım babalara da. Eğer ki kendinden eminsen bu yolda ciddiyetini babana göstermelisin annen ağzını arasın ilk. Ama ilk babanla bu konuyu konuşup halletmeliydin bu konuda yanlış yapmışsın. İki tarafıda zor durumda bırakmamalıydın

ben anneme söyledim, babama da söyle dedim, "yok ben söylemem" dedi, damadı beğenmediğinden babama söylemeye çekinirim iş uzar o ara da ayrılırız belki diye düşündü tahminim, ben de aldım babamı konuşacaklarım var diye götürdüm bir kafeye, babam direk kendisi açtı konuyu nereliler falan diye sordu annem anlatmış meğerse bana söylememiş. neyse babam da dedi cumartesi gelsin yanıma tanışalım bir.

işte cumartesi oldu götürdüm babamın iş yerine , ben dışarda bekledim, 1 saat kaldı eşim içerde artık ne konuştularsa bilmiyorum hala anlatmaz eşim:KK48: peşine de babam aradı ben çok beğendim xi , söyle ne zaman isterlerse gelebilirler dedi:KK48: o akşam eşim evlenme teklif etti, ertesi gün de istemeye geldiler ve sözlendik:eek:[/QUOTE
Çok guzel:oha::halay:

Benim babam da vefat ettigi icin malesef soylemeye firsatim olmadi hic... ama ben ilk olarak abime mektup yoluyla soyledim. Abim de arastirip icine sinince anneme soyledi.

Tanışma,isteme,söz bir arada olur mu hiç ya. Bana eşim öyle bir teklifle gelecekti ben en başta kabul etmezdim fırından ekmek mi alıyorsun sen derdim ki babanızın da kabul edeceğini sanmam. Böyle konularda öncelikle biraz büyüklere danışmak gerekiyor, gelenekler yerine getirilecekse her işin bir adabı var. Benim babam olsa hem tanışacaklar, hem isteyecekler, hem söz kesicez deseydim alsınlar gitsinler o zaman seni neyim ben burda derdi sanırım.
Sorunuza gelincede benim zaten erkek arkadaşım olduğunu biliyorlardı, kayınvalidemlerle de tanışıyorlardı zaten, kayınvalidem annemi aradı müsait bir zamanda oturmaya gelmek istiyoruz dediler, onda da sadece ne yapalım ne düşünüyorsunuz diye ailemin fikrini sordular ondan sonra isteme, söz olayına girildi.

Benim de annem pek sıcak bakmamıştı o yüzden ben söylemem demişti.
Ablam ile kardeşim söylediler

Babama ben söyledim rahatız bu konularda ama bende baba iki hafta sonra istemeye gelecekler o gün söz istiyoruz deseydim o mülayim babam bi hadi ordan der aslada vermezdi... Benim eşimin ailesi istanbulda biz bursadaydık geldikleri gün söz oldu ama öncesinde eşim geldi babam tanişti konuştu araştırdı öyle oldu... Arkadaşlarda demiş manavdan karpuz alır gibi olmaz bu işler hiç tanimadığı insanlara normal bi insan tabikide hemen kız vermez...

adama nefes aldırmadan, damat adayını tanımadan isteme söz tanışma olur mu yahu.. yaşınız küçük olmasa bile pek yol yordam bilmiyorsunuz. Sizin babanız ne zaman isterse o zaman tanışılır, sen babana önce görüştüüğün biri olduğunu söyleyip sadece onunla tanıştırmalısın sonra da isteme tarihini beraber belirlemelisiniz.

Benm babacgm soyle ogrendi. Esimin bir tanidigi babamin patronunun arkadasi idi. Adam patronun araciligiyla babamla konusuyor. Adam diyor cocuga ben kefilim falan. Biraz konustuktan sonra annemi arams babm ben isteydim.
babam: Hanim bizim kizi isteyen varms falan. ( bu arada annem daha once esimden bahsetmisti babam olmaz vercek kizim yok benim demisti:) )
annem : ee ben sana ddmistim cocuk pesini birakmaz cok seviyomus diye.
Babam: ee napcaz vercezmi kizi?
Annem: ben bilmem valla sonra bana patlamasin mevzu kizinla konus
Babam: iyi tamam dream uyumasin aksam beni beklesin.

Ben tabi aksama kadar streste wc yle odam arasinda mekik dokudum:)
Aksam babam geldi cagrdi beni konustuk. Sonra dedi tm benim ia yerine gelsin yarin konusalim bir. Ertesi gun esim gitti. Rahat rahat konusamadigindan o aksam iftara davet etmisti esimi babam:) esim gitti tm haber ver. Gelsin istesinler sevdim cocugu dedi. Simdi benden cok seviyorlar valla:KK45:

Benim annem söylemişti. Hem de ertesi gün geleceklerdi babam da zaten sağolsun sert bi insan değildir zor olmadı. Hem baban neden kabul etmez ki? turşunu mu kuracak :KK48:

Bence annen ciddiyetle oturur konuşursa baban bişey demez. Hem 22 yaş çokta küçük bi yaş değil, çok çok bi gelsinler bakalım der.

Bence acele etmişsiniz babanızdan habersiz istemeye gelecekler olacak iş değil:KK12: Yangından mal kaçırır gibi oldu bittiye getirmeyin. Hem kız evi naz evi sonuç olarak :süslü:

merhaba hanımlar 2 hafta sonra beni istemeye gelcekler ve babama nasıl söylicez bilmiyoruz annemin hiç cesareti yok ben zaten bacaklarım titriyo utancımdan korkumdan ve heyecanımdan annem kabul etmez diyor ya kabul etmezse diye korkuyorum o zaman napcam ben bi fikir verin bana .
Anneler der böyle şeyi..
O olmazsa anane Babanne hala falan der.. Sen girme bence lafa
Ayrıca önce bi tanışma araştırma vs olur.. İsteme ne oluyo..? Bide oldu olacak yüzük getirsinler nişanı da kesiverin :KK12:

sen karışma canm ya annen söylesesin yada baska babanın hatrını kıramayacagı biri. ama baban sert biriyse eger daha önceden görüşmene kızar diye korkuyorsan o zamn ufak pembe bir yalan uydurun sanki seninde haberm yokmuş tanımıyomssun seni görüp begenmşler bi yerde falan gibi :) :) bizimkiler ablam için böyle yapmıslardı benm babamda sert biridir. mecbur kaldık snra kabul etti zatn.

sen karışma canm ya annen söylesesin yada baska babanın hatrını kıramayacagı biri. ama baban sert biriyse eger daha önceden görüşmene kızar diye korkuyorsan o zamn ufak pembe bir yalan uydurun sanki seninde haberm yokmuş tanımıyomssun seni görüp begenmşler bi yerde falan gibi :) :) bizimkiler ablam için böyle yapmıslardı benm babamda sert biridir. mecbur kaldık snra kabul etti zatn.
bizde öyle yapcaz daha önce göştüğümüzü bilmicek zaten annem şimdi dedi dün akşam biraz çıtlatmış babama dünürcüler gelcekmiş diye :)

şehirler ayrı öyle çok gelip gitsinler istemiyorum allah korusun yol bu sonuçta sonra vicdan azabı bize kalmasın ve tanışmayla isteme söz hepsi bir olcak öyle konuştuk aramızda tabi babam ne dicek bakalım
oldu olacak nikahı da kıyın:stop::halay:

senden yorum yok sen yazma yazıların destek değil köstek tanısan beni çekemiyo derdim
biz seni tanımak da aceba neden cekemeyelim arkadasim? Okudummu, Yeah! Evlendimmi, Yeah! Bence burda senden önde olanlar var, demekki sende onları cekemiyorsun.. bukadar koca meraklı olduğunu gösterme.. babam için 6yil sabrettim ben, sonra bir buçuk ay içinde dugun yaptık. Ayipladim seni ve uslubunu:ıslık::duduk:

Back
X