Aileden habersiz polip ameliyatı ve enabız sıkıntısı

Yahu konu anlatıp anlatmamak değil anlatmıcam
Anlat diyen yok zaten, eğer sorun olursa, farkedilirse açıklaması gayet net, bunu söylemeye çalıştım. Rahmimde bu bu var, bu sebeple işlem yapıldı. Reglim düzensiz, kistlerim var, rahimde kalınlaşma var, zorlanıyorum, ufak bi operasyon oldum. Hayır sağlıkçı insan bunu kürtaj bile yazsa açıklayınca anlar herhalde. Bakire olmayanlarda da var bu sorunlar. Aç bakayım nereden ameliyat oldun demezler herhalde. Neyse hiç bir şekilde sizi rahatlatmak isteyenleri dinlemiyor, bir de azarlıyorsunuz, o yüzden kolay gelsin geçmiş olsun der kaçarım.

E-nabizinizi sadece sms sifresiyle acilacak sekilde ayarlayin.

Ziyaretlerim ekraninda profilimde gorunmesin secenegi var. Ona tiklayinca şu ekran geliyor. Hepsini secin.

Screenshot_20250918_231655.webp

Doktorlarin ekranında gizlenen ziyaretler ozel bir yerde yine de açılıyor mu bilmiyorum ama anneniz girdiginde en azindan kolayca goremez, gizli bir alan varsa oraya erişmeyi de akil etmez herhalde.

. Hayır sağlıkçı insan bunu kürtaj bile yazsa açıklayınca anlar herhalde. Bakire olmayanlarda da var bu sorunlar. Aç bakayım nereden ameliyat oldun demezler herhalde.
Valla benim babam (doktordu) derdi :D karindan girildigine inanmaz, operasyon yerini göreyim diye tutturur hatta yeterince inanmazsa doktorumla konusmaya/epikriz raporlarini istemeye kalkardi.

Valla benim babam (doktordu) derdi :D karindan girildigine inanmaz, operasyon yerini göreyim diye tutturur hatta yeterince inanmazsa doktorumla konusmaya/epikriz raporlarini istemeye kalkardi.
Doğrudur 🤷🏻‍♀️ bana açıklaması çok normal geldiği için yazdım konuya ama demek ki benlik bi durum yokmuş. Yani sadece bakire olmayanlara özgü bir cinsel hastalık olsa anladım bu kadar endişeyi de, demek ki aile dinamikleri farklı.

Diyelim ki rahminde çok önemli bir sıkıntı var, ki sıkıntın var gerçekten. Ama abartacağım biraz derdimi anlatmak için. Diyelim ki bakiresin ve mutlak surette bekaretini bozacak bir işleme gereksinim duyuldu. Ee napacaktın, veya annen ne yapacaktı, bakiresin diye sağlığının tehdit edilmesine izin mi verecekti? Tabii ki hayır sen Allah korusun hayati tehlikeye kadar gidecek bir rahim hastalığı yaşasan o saatten sonra bozulacak bekaretin önemi mi var?

Annen poliplerin için yapılan işlemin bekareti bozduğunu anlasa bile sağlık bu yahu. Anne lazımdı yaptırdım. Bu kadar. Üstelik o kızlık zarı denen nane herkeste farklı. Varlığı bekaret demek değil yokluğu bekaret gitmiş demek değil. Bir bakire kız muayene olmak için vajinal ultrason olsa bence hala bakiredir. Sonuçta cinsel ilişkiye girmedi.

Bana niye anlatmadın derse anne zaten dedemle uğraşıyorsun bir de bana üzül istemedim dersin (önceki konunu da okumuştum 🤣)

Merhaba arkadaşlar rahmimde polip çıktı. bayağı sıkıntı yaşıyorum. Doktor ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Annem cinsel hayatım olduğunu bilmiyor, söylemek de istemiyorum çünkü çok üzülür malesef durup dururken onu daha fazla üzmek istemiyorum, zaten mutsuz durumda. Bu yüzden ailemden habersiz olacağım.

Sürekli kanamam var bu da hayatımı zorlaştırıyor. Ayrıca cinsel ilişki de yaşayamıyorum büyümesinden korkuyorum zaten günübirlik bir işlemmiş. birkaç gün de evde kalmayacağım. anlamazlar.

Annem sağlık ocağında çalışıyor, aile hekimim de orada. Bu işlem onların ekranına düşer mi?

Doktor kürtaj gibi olacak, rahmi kazıyıp polipleri alacağız dedi. Polip biraz büyükmüş, sevgilim de ilişki sırasında hissettiğini söylüyor. Hastaneye konuşsam e nabıza işlenmese olur mu? Özelde olacağım böyle bir şey yapılabilir mi? Ya da özel kadın doğum klinikleri var onlardan birine mi gitsem acaba? E nabızda kürtaj yazarsa çok kötü olur.

korkum annemin bunu görüp yanlış anlaması. Bu işlemi olan veya bilen varsa fikirlerini bekliyorum. Ya da diğer şeyler için ne yapabilirim?

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama 2025 yılındayız sağlık ocağında calışan biri bence sağlık açısından bir ameliyata karşı olmamalı olmaz diye düşündüm nedense.

Cinsel hayata gelirsek evet kültürümüzde çok kötü bir şey gibi görünüyor ama bu hayatın bir parçası. Annene sürekli kanaman olduğunu ve doktorunun bu ameliyatı olman gerektiğini söylesen yeterli. Sonuçta polip ameliyatında devamlı bir ilişki yaşadığı yazmayacak oraya kadar neden bağladın anlamadım olayı. Kanaman var hastalık bu ve alınması gerek bitti uzatıcak dert edecek bir şey yokki bunda.. umarım sağlığın içinde olursun bu ameliyatı geçiktirme bence.

Her mesaja hic saygisini bozmadan sinirlerine hakim olarak karsilik veren genc arkadasimi gercekten tebrik ediyorum. Arkadaslar kizin sordugu soru farkli sizin elestirileriniz bambaska. Kurtajin anlami kazimaktir sebepleri farkli olabilir bir tek sizin anladığınız sebebi yoktur. Ve evet annenizde gorme ihtimali var mi var aklina gelirde merak ederse veya doktorunuzla arasi samimidir sizinle ilgili takipli bir durum olursa gorur soyler vs vs vs. Siz sms ile doktorlarin gormesini saglayin en azindan bilginiz olur

Polip rahim ağzındaysa muayene odasında bile alıyormuş doktorlar basit bir işlemmiş böylece ameliyat falan yazmaz jinekolojik muayene yazar.

Tamamını okumadım söylendi mi bilmiyorum ama evet aile hekiminiz ve hemşireniz en nabız bilgilerinizi görebilir. E nabıza girince bildirimlerde erişim kayıtlarını görürsünüz. Benim hemşirem doktor kontrollerimi takip ediyor. Ama aynı şekilde bu ameliyat öncesi rutin testlerle birlikte beta HCG testi de vericeksiniz. Negatif olduğu belli olacak. Çok gerekirse eğer durum ciddiydi bekaretimi önemseyemedim dersiniz. Bu kadar basit. Ama eğer siz saklamaya çalışırsanız anlamayacağı varsa da anlar zaten. Bi de işlemler sonrası girişinizi profilinizde kaldırabiliyorsunuz. Sağlık kayıtlarınız durur ama e nabızınızda görünmez.

Back
X