Babanızın annenizi aldattığını öğrenseniz ne yapardınız?

NamelessMember

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
21
3
32
Günaydın herkese. Bu benim 2. üyeliğim yönetimin haberi var. Çok zor bir durumdayım ve fikirlerinize gerçekten çok ihtiyacım var. Biraz uzun bir yazı olacak çünkü anca o şekilde derdimi anlatabilirim.

Birkaç gün önce babamın annemi aldattığını öğrendim ve dünyam başıma yıkıldı, gözümdeki tüm saygınlığı bitti, yüzüne bakasım yok. Keşke öğrenmeseydim de böyle bir durumun ortasına düşmeseydim diyorum kendi kendime.

Şöyle anlatayım zaten huzursuz bir yuvamız var. Annemin psikolojik rahatsızlıkları var, zaten bizde annemle pek fazla geçinemeyiz. Eskiden böyle değildi ama çok ağır bir hastalık geçirip ölümden dönünce psikolojik olarak dibe vurdu ve o şekilde yaşamına devam ediyor. Çok fazla sinirli evde sürekli bir kavga ortamı var kısaca huzur denilen şey bizim eve pek uğramıyor. Ama onun dışında mükemmel bir insandır. Kendine bir şey almaz bize elinde 3 kuruş bile olsa yağdırmaya çalışır. Çok fedakardır her konuda ama o sinir harbi, tüm yaptıklarını gölgede bırakıyor.

Babamla da mutlu bir çift değiller doğal olarak. Bir paylaşımları yok birbirlerine karşı (cinsellik de buna dahil). Babam, akşam eve gelir, bir kaç kelime konuşurlar sonra babam bilgisayarın, annemde televizyonun başına geçer. Babam son zamanlarda bilgisayarda çok vakit geçiriyordu. Gece yarılarına kadar zaten elinde o, yetmiyor sabah kalkar kalkmaz yine bilgisayara koşuyor. Annem bu durumdan çok rahatsızdı birini mi buldu acaba diyip diyip duruyordu ama inanın kimse babama böyle bir şeyi yakıştıramıyordu annem dışında. Öyle bir iyi insandı yani biz öyle bilirdik inanılmaz merhametli derdik, içinde allah korkusu var zina korkusu var hayatta böyle bir şeye bulaşmaz derdik. Öyle ki annem kime şüphesini anlatsa gözümüzle görsek inanmayız saçmalama, hayatta yapmaz böyle bir şey dediler.

Geçen gün facebookuna girebildim bir şekilde. Allahım görmez olaydım 3 kadınla konuşmaları vardı hepsiyle aşkımlar bitanemler seni özledimler sanki 20 yaşında hayatının baharında çiftler. Konuşmaların öncesi silinmişti son birkaç günlük yazışmalar duruyordu. Yüz yüze görüşüp görüşmediklerini anlayamadım henüz hani sadece mesajlaşıyorlar mı yoksa buluşup görüşüyorlar mı bilemiyorum ama takipteyim hala. Gerçi son zamanlarda çok değişti üstüne başına bakmalar, geç gelmeler sanırım yüz yüze görüşüyor ki bu şekilde davranıyor. Kadınlara benden de bahsetmiş kızımın bilgisayarından yazıyorum bu akşam falan demiş. Ama evli olduğunu söylememiştir belki bilmiyorum acaba kendini boşanmış olarak mı tanıttı.

Kızlar ben ne yapayım şimdi? Anneme hiç bir şey söyleyemem psikolojisi bunu kaldırmaz. Babamla konuşayım desem zaten 50 yaşını geçmiş adam benim dememle mi kendine çeki düzen verecek. Yüz göz olup kalıcaz yani babamla böyle bir konuşma yaptıktan sonra onunla aynı evde yaşayamam ben imkansız gerçekten. O kadınlara mesaj mı atsam diyorum ama zaten söylemişse evli olduğunu yine değişen bir şey olmaz. Sizce nasıl davranayım?

bence karısma gormemezlıkten gel
babanla konussan ıllakı tartıscaksınız annenıze yansıyacak daha kotu olacak
kadınlara yazsanız kadınlar babana ulascak
babana caktırmadan kadınları engelleyıp sılebulırsınız ama buda nereye kadar
cok zor bı durum

bence karısma gormemezlıkten gel
babanla konussan ıllakı tartıscaksınız annenıze yansıyacak daha kotu olacak
kadınlara yazsanız kadınlar babana ulascak
babana caktırmadan kadınları engelleyıp sılebulırsınız ama buda nereye kadar
cok zor bı durum

İşte hangi adımı atarsam atayım annemin kulağına gidecek bir şekilde o yüzden çaresiz kaldım :KK43: Ama görmemezlikten de gelemiyorum böyle bir şeyi nasıl sindirip de olmamış gibi davranabilirim ki.

Bence annenize söyleyin bilmeye hakkı var.

Kesinlikle bilmeye hakkı var. O da şüpheleniyor zaten ama inanın bunu kaldıracak durumda değil. Psikolojik olarak rahatsız, üstelik daha önce kanser tedavisi de gördü. Bu hastalıkta moral çok önemli biliyorsunuz. Korkuyorum öğrenince bir şey olacak diye.

Benim annem bu sekilde sinir harbiyle eve ve cevresindekilere huzur vermese bi kere ben babama hak veririm..aldatma lafi bile tuylerimi dikenlendirir benim ama burda durum farkli..anneme soylemem, dahada zivanadan cikar diye..birakirim herkes kendi pisliginde bogulsun..

yani kardesim ben iki ucu .oklu deynegi tutarim ama o bokuda kimseye surmeyeye calisir kendim uzulur uzulur dururdum..

bence sen önce kendin babanla bir konuş, bir silkele kendisini.zaten anneciğin er ya da geç kendisi öğrenecektir.

Konuşsam da değişeceğini düşünmüyorum en fazla daha dikkatli yapar yapacağını :KK43: Annecim zaten şüpheleniyor kıyamam internetten de anlamıyor gelip bana babanın facebookuna giremez miyiz kimle konuşuyor böyle diyor. Bir de babam bu ara giyimine dikkat etmeye başladığı için ekstra şüpheleniyor. Aslında farkında ama bir delil bekliyor, sürekli babama da ima ediyor ama babam inkar ediyor tabi ki.

Konuşsam da değişeceğini düşünmüyorum en fazla daha dikkatli yapar yapacağını :KK43: Annecim zaten şüpheleniyor kıyamam internetten de anlamıyor gelip bana babanın facebookuna giremez miyiz kimle konuşuyor böyle diyor. Bir de babam bu ara giyimine dikkat etmeye başladığı için ekstra şüpheleniyor. Aslında farkında ama bir delil bekliyor, sürekli babama da ima ediyor ama babam inkar ediyor tabi ki.
allah babanı ıslah etsin ne denir ki başka?

Ben umursamazdim onların hayatı belki annenin haberi vardır bile sonucta tanık olmuş degilsin. Gormemen gereken biseyi görmüşsün. Adamin özelini karistirmissin.

Kesinlikle bilmeye hakkı var. O da şüpheleniyor zaten ama inanın bunu kaldıracak durumda değil. Psikolojik olarak rahatsız, üstelik daha önce kanser tedavisi de gördü. Bu hastalıkta moral çok önemli biliyorsunuz. Korkuyorum öğrenince bir şey olacak diye.

Yahu deli misin sakın söyleme. Gecen yanımda açtı hesabini arkadaslariyla konusuyor falan de hatta. Bilse nolcak alahaskina ya o kadar yıldan sonra. Annenin iyiligi icin sus yoksa vicdan azabi cekersin. Cogu zaman yalanlar gerceklerden guzeldir. O da bilse bilmemis olmayi tercih eder emin ol.

Benim annem bu sekilde sinir harbiyle eve ve cevresindekilere huzur vermese bi kere ben babama hak veririm..aldatma lafi bile tuylerimi dikenlendirir benim ama burda durum farkli..anneme soylemem, dahada zivanadan cikar diye..birakirim herkes kendi pisliginde bogulsun..

yani kardesim ben iki ucu .oklu deynegi tutarim ama o bokuda kimseye surmeyeye calisir kendim uzulur uzulur dururdum..

Bende kendi kendimi yiyip duruyorum kaç gündür, öyle hassas bir konu ki kimseye de anlatamıyorum.
Evet annem insana gerçekten huzur vermiyor ama onun bu tavrında yani psikolojisinin bozulmasında babamında etkisi var. Kredi borcumuz çok ve ödeyemiyoruz şu an. Hepsi de annemin üstüne. Babam çektirmiş zamanında. İş yaptı yaptı batırdı, borcu da anneme kaldı. Bankalar sürekli sıkıştırıyor kadıncağızı. Hepsi psikolojisini daha da bozuyor işte. Borçlar, babamın ilgisizliği, annemi alıp bir yere gezmeye bile götürmeyişi, sabahtan akşama kadar internette oluşu hepsi tuz biber oluyor daha da sinirleniyor bu sefer kavga eksik olmuyor. Belki babam biraz daha huyuna gitse bu kadar borcu anneme yıkmamış olsa, biraz gezdirip değer verse annem daha normal bir insan olur muydu acaba diye düşünüyorum.

annenıze asla soylemeyın
su yastan bu saatden sonra psıkolojısınınde kotu oldugunu soyluyorsunuz ayrılsalar daha mı ıyı olacak
annenın saglıgı ıcın susmalısın
babanla dısarda cık konus yuzune vur
evde bılgısayarı ona yasakla sıfre koy
annemı uzerden sana dava acarım falan de korkut

Merhabalar Evet hic hoş bir durum olmamış sizinkisi ama bir sekilde halledilmeli. Ben olsam babayla konusurdum ki annem bunu ogrenip daha da yipranmasin.

Anneniz de farkindaymis ama nasil soylenir ki böyle bir sey. Hele bir evlat icin ne kadar zor. Allah islah etsin babanizi. Insallah duzelir..

İnşallah düzelir ama hiç sanmıyorum üstüne diğer konuşmalara da baktığımda başka kadınlarında telefon numarasını almış ama onlarla şu an sadece arkadaşlık çerçevesinde konuşuyormuş araşıyorlar falan. İleride belki onlarında boyutu değişecek arkadaşlıktan sevgililiğe dönecek. Sanki onlara da yer yapıyormuş gibi geldi bana :KK43:

Yahu deli misin sakın söyleme. Gecen yanımda açtı hesabini arkadaslariyla konusuyor falan de hatta. Bilse nolcak alahaskina ya o kadar yıldan sonra. Annenin iyiligi icin sus yoksa vicdan azabi cekersin. Cogu zaman yalanlar gerceklerden guzeldir. O da bilse bilmemis olmayi tercih eder emin ol.

Ben zaten öğrenene kadar hep öyle diyordum. Anne müzik dinliyordur, haber okuyordur. İnternet bu insanı çeken bir şey bak bende kaç saat başında kalıyorum bir girince falan diye. Gerçi o zaman bende babama konduramıyordum. Babamın bize maddi bir desteği yok annemin emeklisiyle geçiniyoruz zaten. Bende mezun oluyorum bu sene sonra iş bulmaya çalışıcam hemen. Biz her türlü birbirimize yeteriz ama ben sadece işin psikolojik boyutundayım.

İnşallah düzelir ama hiç sanmıyorum üstüne diğer konuşmalara da baktığımda başka kadınlarında telefon numarasını almış ama onlarla şu an sadece arkadaşlık çerçevesinde konuşuyormuş araşıyorlar falan. İleride belki onlarında boyutu değişecek arkadaşlıktan sevgililiğe dönecek. Sanki onlara da yer yapıyormuş gibi geldi bana :KK43:

Ben zaten öğrenene kadar hep öyle diyordum. Anne müzik dinliyordur, haber okuyordur. İnternet bu insanı çeken bir şey bak bende kaç saat başında kalıyorum bir girince falan diye. Gerçi o zaman bende babama konduramıyordum. Babamın bize maddi bir desteği yok annemin emeklisiyle geçiniyoruz zaten. Bende mezun oluyorum bu sene sonra iş bulmaya çalışıcam hemen. Biz her türlü birbirimize yeteriz ama ben sadece işin psikolojik boyutundayım.

Babanizin maddi geliri yoksa o kadinlarla nasil bulusuyor? Su icmek icin bile para lazim bu durumda??
Eger annenizden alıyorsa sakin vermesin anneniz, belki boylece bu pis seylerden de kurtulur..

Babanizin hak etmedigi ortada. Ama anneniz seviyorsa yıkılır kaldi ki o kadar yildan sonra gururum daha önemli demez babani o kadinlara kaptirmicam yarisina bile girebilir. Eskisi gibi konusmaya devam edin en iyisi. Cok gecmis olsun annenize.

annenıze asla soylemeyın
su yastan bu saatden sonra psıkolojısınınde kotu oldugunu soyluyorsunuz ayrılsalar daha mı ıyı olacak
annenın saglıgı ıcın susmalısın
babanla dısarda cık konus yuzune vur
evde bılgısayarı ona yasakla sıfre koy
annemı uzerden sana dava acarım falan de korkut

Evde kendi bilgisayarı vardı 2. el almış bir tane onu kullanıyordu. Şimdi geçen gün almış bilgisayarı bozuldu diye evden götürmüş. Ama mesajlarda gördüm ki evden götürdüğü gün kadına bilgisayar hazır aşkım demiş görüntülü konuşmuşlar. Depo gibi bir dükkanı var oraya internet bağlatmıştı zaten sonra kesildi falan bir şeyler oldu sanırım onu tekrar açtırdı oradan bütün gün konuşuyor. Eve de 11lerde geliyor bu ara. O saate kadar zaten internetin başında ben evde benimkini vermesem bile yine yapacağını yapacak. Hatta gelmiş geçen gün diyor ki bir tane daha 2. el bilgisayar bakıcam diğeri bozuldu ya onu kullanırım diye. Meğer diğerini kadınlarla görüntülü konuşabilmek için evden götürmüş eve de başka alacakmış. Maddi durumumuz iyi olsa neyse. Şu kadınlar için bu kadar masrafa giriyor ya bizden kısıp yazıklar olsun.

annenize söylemeyin bence. normal psikolojide biri kaldırabilir bir şekilde, önüne bakar ama psikolojisi zaten bozuk birinin iyice dengelerini bozarsınız. huzur bırakmazsınız. bazı şeyler şüphe olarak kaldıklarında daha iyidir. emin olamayacağı için bir de ona kafayı takmaz. siz konuşabilirsiniz babanızla, ama nasıl olur bilemiyorum. sizin demenizle kendini toparlar mı? ama göze alınabilir belki ama annenizin ruh sağlığını ve huzurunu bozmayın

Babanizin maddi geliri yoksa o kadinlarla nasil bulusuyor? Su icmek icin bile para lazim bu durumda??
Eger annenizden alıyorsa sakin vermesin anneniz, belki boylece bu pis seylerden de kurtulur..

Babamın işi serbest meslek diyim çok fazla ayrıntı veremiyorum burada ifşa olmamak için. Kendi kendine bir şeyler yapmaya çalışıyor çok iş batırdı o zamandan kalma bir sürü de borç var hepsi annemin üzerine. Sabit bir geliri olmadığı için elinde ne var ne yok bilmiyoruz gerçi anneme hep yok diyor ama. Hani çalışıyor ama kendini çeviriyor annem ona para vermiyor. Zamanında vermiş zaten vereceğini. Kazandığını da kendine harcıyor. Kendi kıyafetleri, kendi telefon faturası, kendi interneti bilgisayarı falan. Annemde evin faturalarını falan öder, ben henüz çalışmadığım okuduğum için bana para verir. Babamdan bu zamana kadar ayda yılda 10 20 liranin dışında para aldığımı hatırlamam. Şimdi diyorum annemi bu kadar borca sokup, sürekli maddi sıkıntı çektirirken acaba tüm paralarını kadınlara mı veriyor da bize sürekli yok diyor. Bu durumda çok koyuyor bana.

Babanizin hak etmedigi ortada. Ama anneniz seviyorsa yıkılır kaldi ki o kadar yildan sonra gururum daha önemli demez babani o kadinlara kaptirmicam yarisina bile girebilir. Eskisi gibi konusmaya devam edin en iyisi. Cok gecmis olsun annenize.

Çok teşekkür ederim. Annem aslında şey demişti bir kere yakalasam gözümle görsem bana maddi bir desteği de yok, evde zaten benim ailemden kalmış, evden kovarım hemen bir de onu mu barındırıcam benim evimde benim paramla diye. Öyle bir yarışa girmez diye düşünüyorum ama psikolojisi kaldıramaz bunu. Babamı evden kovar sonra da kendi nasıl bir hale düşer kestiremiyorum.

X