Babanızın annenizi aldattığını öğrenseniz ne yapardınız?

Cok yakin bir arakadasim boyle bir olay yasadi. Ve bu arkadasimin daha 18 yasindayken sevgilisi oldu diye babasi neler etmisti dovdu saydi sovdu namusumu iki paralik ediyorsun dedi eve hapsetti resmen. Aradan 6 yil sonra ayni senin ki gibi babasindan suphelenen arkadasim takibe aldi faceden kadinlarla görüşmeler viberden fotograflar canli konusmalar falan sok oldu. Onun da annesi kanser atlatmisti ve soyleyemem dedi. Surekli kafasında kurdu kurdu bir cozum bulamadi ve bir gun pat diye cikti babasinin karsisina. Adam ilk basta inkar etmis ama arkadas herseyin delilini saklamis. Demis bak bunlara adam itiraf etmis. Arkadas hep karsisina cikip yuzune tukurup hic bir laf etmeyecegim derdi. Ama o an sinir krizi gecirmis ve agzina geleni saymis. Sen bana zamaninda ahlak dersi veriyordun bu mu senin ahlakin benim iki paralik ettigim namusun bu muydu falan diye. Adam savunmaya gecmis ben kimseyle oturup kalkmadim sadece sanal alemde konustum bu aldatma olmaz metres mi tuttum sanki falan demis. Arkadas iyice cildirmis ve agzina geleni saymis cikmis. Sonra adam 2 gun sonra basladi sen ne bicim evlatsin ben senin babanim sen kimsin de bana hesap soruyorsun haddini bil falan diye. Kiz daha fazla kendini yipratmamak icin he sensin deyip kapatti konuyu ama babasiyla arasindaki muhabbet asla eskisi gibi olmadi. Yuzune bakmak elini opmek icimden gelmiyor derdi hep. Allah yardimcin olsun cok zor bir durum. Ben o zaman arkadasimin babasi olmasina ragmen cok kotu olmustum. Gunlerce etkisinden kurtulamadim. Adam bu olayin uzerne internetle olan ilgisini tamamen bitirmis. Sen de babani al karsina konus ama bence sakinligini koru. Koru ki onun uste cikacagi birsey olmasin. Sadece bir cift laf soyle ve o ömrü boyunca onu icinden atamasin.

annenize söylemeyin bence. normal psikolojide biri kaldırabilir bir şekilde, önüne bakar ama psikolojisi zaten bozuk birinin iyice dengelerini bozarsınız. huzur bırakmazsınız. bazı şeyler şüphe olarak kaldıklarında daha iyidir. emin olamayacağı için bir de ona kafayı takmaz. siz konuşabilirsiniz babanızla, ama nasıl olur bilemiyorum. sizin demenizle kendini toparlar mı? ama göze alınabilir belki ama annenizin ruh sağlığını ve huzurunu bozmayın

Annemin şüphelerini anlattığı bir akrabamız mesaj vermek amaçlı açmış konuyu. İşte X teyzem böyle böyle şüpheleniyor hani başkası olsa bende şüphelenirdim ama konu sen olunca bilinçli bir insansın gözümle görsem inanmam diye. Babamda gülmüş yahu ben haber falan bakıyorum akrabalarla konuşuyoruz dertleşiyoruz boşuna büyütüyor falan demiş. Ben konuşsam da bence artık daha gizli yapar ama yine yapar gibi geliyor. Ama başka çare bulamıyorum. Bu olayı o bahsettiğim akrabamıza anlattım bir tek. O da ben mi konuşsam acaba seni karıştırmadan sen yüz göz olma dedi. Bir şekilde öğrendim derim bir yalan buluruz dedi ama bilemiyorum onu da dikkate alır mı. Sonuçta bahsettiğim kişi de babamın kızı gibi gördüğü benden sadece 10 yaş falan büyük biri.

Cok yakin bir arakadasim boyle bir olay yasadi. Ve bu arkadasimin daha 18 yasindayken sevgilisi oldu diye babasi neler etmisti dovdu saydi sovdu namusumu iki paralik ediyorsun dedi eve hapsetti resmen. Aradan 6 yil sonra ayni senin ki gibi babasindan suphelenen arkadasim takibe aldi faceden kadinlarla görüşmeler viberden fotograflar canli konusmalar falan sok oldu. Onun da annesi kanser atlatmisti ve soyleyemem dedi. Surekli kafasında kurdu kurdu bir cozum bulamadi ve bir gun pat diye cikti babasinin karsisina. Adam ilk basta inkar etmis ama arkadas herseyin delilini saklamis. Demis bak bunlara adam itiraf etmis. Arkadas hep karsisina cikip yuzune tukurup hic bir laf etmeyecegim derdi. Ama o an sinir krizi gecirmis ve agzina geleni saymis. Sen bana zamaninda ahlak dersi veriyordun bu mu senin ahlakin benim iki paralik ettigim namusun bu muydu falan diye. Adam savunmaya gecmis ben kimseyle oturup kalkmadim sadece sanal alemde konustum bu aldatma olmaz metres mi tuttum sanki falan demis. Arkadas iyice cildirmis ve agzina geleni saymis cikmis. Sonra adam 2 gun sonra basladi sen ne bicim evlatsin ben senin babanim sen kimsin de bana hesap soruyorsun haddini bil falan diye. Kiz daha fazla kendini yipratmamak icin he sensin deyip kapatti konuyu ama babasiyla arasindaki muhabbet asla eskisi gibi olmadi. Yuzune bakmak elini opmek icimden gelmiyor derdi hep. Allah yardimcin olsun cok zor bir durum. Ben o zaman arkadasimin babasi olmasina ragmen cok kotu olmustum. Gunlerce etkisinden kurtulamadim. Adam bu olayin uzerne internetle olan ilgisini tamamen bitirmis. Sen de babani al karsina konus ama bence sakinligini koru. Koru ki onun uste cikacagi birsey olmasin. Sadece bir cift laf soyle ve o ömrü boyunca onu icinden atamasin.

Aynı benim babam. Konu ahlak bekçiliğiyse hep en öndedir. Bana da karışır yıllardır. Erkek arkadaşım var ama haberi yok tabi öğrense yapmadığını bırakmaz. Kıyafetlerime de karışır. Aslında kapanmamı istedi ben istemedim insanın içinden gelmeli sen istedin diye kapanamam dedim. Ama yine de giyimimde özgür değilim. Çok sevmeme rağmen yıllardır elbise bile giyemiyorum yazın izin vermiyor. Şimdi ilk fırsatta gidip istediğim kıyafetleri alıcam, benimle uğraşana kadar önce kendini düzeltsin. Yurt dışında yüksek lisansa gitme ihtimalim vardı onun bile önünü kapadı orada gözü benim ne yaptığımı görmeyecekmiş, yabancı ülkeymiş herkes rahatmış, rızası yokmuş gidersem evlatlıktan reddedermiş. Bu olayları biliyor olsaydım 1 dk bile durmazdım sözünü dinleyip.

Bağırarak konuşmayı istemem tabi ama o an ki sinirle insan ne yaptığın bilemiyor insan sakin bile başlasa bir yerden sonra kendini kaybedebiliyor. Arkadaşına çok üzüldüm nerdeyse aynı durumdayız. Ama babam için maalesef internet öncelikli geliyor. Annem bir kere ya interneti bırak ya bu evi terk et demişti. Bir eğlencem internet var bırakamam çok istiyorsan giderim benim işime gelir ama psikolojisi bozuk olan, evde bile yalnız kalamayan sensin. Önce kendini ayarla da sonra beni kov dedi. Tercih yapsa ve interneti seçse şaşırmam yani :(

Aynı benim babam. Konu ahlak bekçiliğiyse hep en öndedir. Bana da karışır yıllardır. Erkek arkadaşım var ama haberi yok tabi öğrense yapmadığını bırakmaz. Kıyafetlerime de karışır. Aslında kapanmamı istedi ben istemedim insanın içinden gelmeli sen istedin diye kapanamam dedim. Ama yine de giyimimde özgür değilim. Çok sevmeme rağmen yıllardır elbise bile giyemiyorum yazın izin vermiyor. Şimdi ilk fırsatta gidip istediğim kıyafetleri alıcam, benimle uğraşana kadar önce kendini düzeltsin. Yurt dışında yüksek lisansa gitme ihtimalim vardı onun bile önünü kapadı orada gözü benim ne yaptığımı görmeyecekmiş, yabancı ülkeymiş herkes rahatmış, rızası yokmuş gidersem evlatlıktan reddedermiş. Bu olayları biliyor olsaydım 1 dk bile durmazdım sözünü dinleyip.

Bağırarak konuşmayı istemem tabi ama o an ki sinirle insan ne yaptığın bilemiyor insan sakin bile başlasa bir yerden sonra kendini kaybedebiliyor. Arkadaşına çok üzüldüm nerdeyse aynı durumdayız. Ama babam için maalesef internet öncelikli geliyor. Annem bir kere ya interneti bırak ya bu evi terk et demişti. Bir eğlencem internet var bırakamam çok istiyorsan giderim benim işime gelir ama psikolojisi bozuk olan, evde bile yalnız kalamayan sensin. Önce kendini ayarla da sonra beni kov dedi. Tercih yapsa ve interneti seçse şaşırmam yani :KK43:
Peki babanin bu cvbi karsisinda annen onu kovmaya hazır miydi blof mu yapti?

Peki babanin bu cvbi karsisinda annen onu kovmaya hazır miydi blof mu yapti?

Aslında annemin elini kolunu bağlayan tek şey evde yalnız kalamıyor bu psikolojik sorunlarından dolayı. Ya evde onunla beraber babam ya da ben olucaz ya da evden çıkıyor evde kimse kalmamışsa. Bir komşuya ya da bir akrabaya falan gidiyor kimse de yoksa gideceği, bütün gün tek başına cafelerde falan oturuyor. Bana dedi ki aslında kovucam bu adamı zaten maddi desteği de yok ama o zaman evde nasıl kalıcam diye. Eskiden babam idare ederdi ben geç gelsem akşamüstü falan o annemin yanında dururdu evde. Ya da ben hafta sonu çıkarsam o evde annemle kalırdı. Yani dönüşümlü birbirimizi idare ediyorduk onun işi varsa ben evde kalıyordum. Annemde o yüzden evden kovamıyor. Sen şimdi işe başlıcaksın sabah gideceksin akşam geleceksin, babanı da evden gönderirsem ben ne yapıcam benle ilgilenmese de en azından o evde olunca evde kalabiliyorum demişti. Bu sorunu halletsek belki de gerçekten gönderir annem evden..

Ama şimdi o durumda değişti açıkçası. Eve geç geliyor hep 22.30 23.00da falan. Geçen gün de gelmiş bana artık pazarları işimle ilgilenicem sen pazara plan yapma annenle evde otur, çıkarsan cumartesi çık diyor. Bu olayı öğrenene kadar bakarız diye geçiştiriyordum ama artık taviz vermem. Sanırım o kadınlarla buluşacak diye düşünüyorum çünkü. Yani evde ki tek vasfı annem evde yalnız kalamadığı için onunla oturmaktı ama hafta sonu çıkacaksa ve gece geç gelecekse artık öyle bir vasfı da kalmıyor. Bu durumda annem ne yapar bilemiyorum.

Aslında annemin elini kolunu bağlayan tek şey evde yalnız kalamıyor bu psikolojik sorunlarından dolayı. Ya evde onunla beraber babam ya da ben olucaz ya da evden çıkıyor evde kimse kalmamışsa. Bir komşuya ya da bir akrabaya falan gidiyor kimse de yoksa gideceği, bütün gün tek başına cafelerde falan oturuyor. Bana dedi ki aslında kovucam bu adamı zaten maddi desteği de yok ama o zaman evde nasıl kalıcam diye. Eskiden babam idare ederdi ben geç gelsem akşamüstü falan o annemin yanında dururdu evde. Ya da ben hafta sonu çıkarsam o evde annemle kalırdı. Yani dönüşümlü birbirimizi idare ediyorduk onun işi varsa ben evde kalıyordum. Annemde o yüzden evden kovamıyor. Sen şimdi işe başlıcaksın sabah gideceksin akşam geleceksin, babanı da evden gönderirsem ben ne yapıcam benle ilgilenmese de en azından o evde olunca evde kalabiliyorum demişti. Bu sorunu halletsek belki de gerçekten gönderir annem evden..

Ama şimdi o durumda değişti açıkçası. Eve geç geliyor hep 22.30 23.00da falan. Geçen gün de gelmiş bana artık pazarları işimle ilgilenicem sen pazara plan yapma annenle evde otur, çıkarsan cumartesi çık diyor. Bu olayı öğrenene kadar bakarız diye geçiştiriyordum ama artık taviz vermem. Sanırım o kadınlarla buluşacak diye düşünüyorum çünkü. Yani evde ki tek vasfı annem evde yalnız kalamadığı için onunla oturmaktı ama hafta sonu çıkacaksa ve gece geç gelecekse artık öyle bir vasfı da kalmıyor. Bu durumda annem ne yapar bilemiyorum.
Peki annenizin evde yalniz kalma korkusunu psikolojik destek ile yenmeniz mümkün mu?

sahte bi hesap açıp 'karını aldattığını biliyorum' vs. gibi mesaj mı atsanız acaba belki korkup vazgecero_O

Peki annenizin evde yalniz kalma korkusunu psikolojik destek ile yenmeniz mümkün mu?

Mümkündür herhalde zaten gitmişti bir kere seneler önce. Ama artık konuşarak düzelme aşamasını geçti tabi daha sonra başka bir yere gitti ilaç verdi o doktor. İlaçları almıyor ama. Yan etkilerini okuyor onu da evham yapıyor içmiyor. İçmemesi de yine psikolojik sorunlarına bağlı yani. Kısır döngü gibi bir şey. Ama şimdi tekrar gitmek istemiyor ilaç almam zaten diyor.

Annenle babanın evliliği çoktan bitmiş zaten
Annenin tedavi olmasına yardımcı ol
Babanın sakladıklarını muhtemelen biliyor zaten, yüzleşmesi zor geliyor sadece
Kendini toparladığında zaten kendisi yol verecektir babana

Ben olsam babamla konuşamasam da ortalığı karıştırırdım...Mesela diyelim ki x le babanın geçmiş konuşmalarını y ye y ile olanı z ye ...Sonrasında facesinin mail adresini şifresini değiştirirdim...

sahte bi hesap açıp 'karını aldattığını biliyorum' vs. gibi mesaj mı atsanız acaba belki korkup vazgecero_O

Öyle de filmlerdeki gibi komik olmaz mı :)

Ben olsam babamla konuşamasam da ortalığı karıştırırdım...Mesela diyelim ki x le babanın geçmiş konuşmalarını y ye y ile olanı z ye ...Sonrasında facesinin mail adresini şifresini değiştirirdim...

Benim yaptığımı anlar mı acaba. Kadınlardan biri yazmış ki senin ve çocuklarımın varlığına şükrediyorum diye. Kadın bayağı ciddiye alıyor gibi. Başka kadınlarla da konuştuğunu veya evli olduğunu bilmiyordur diye düşünüyorum. Öğrense belki de yol verir ama of ne saçma konuların içine düştüm :( Kızlar bir şey sorucam şimdi babam kendi bilgisayarından kendi facebook hesabına girerken, ben benimkinden onun facebook hesabını açabilir miyim? Hani o konuşurken bende de gözükür mü? Ya da ben açınca onun bilgisayardan otomatik olarak çıkış mı yapılıyor?

Söylemeyin.Gerçekten çok zor bir durum.Annemden biliyorum. Çok ama çok zor atlattı.Güvendiğiniz birine soyleyip babanizi uyaramazlar mi.Gerçi uyarsalar bile değişmez. İnanın anneniz öğrendiğinde o su an huzursuz yuvanizin halini ararsınız. Er ya da geç kendi öğrenir.

Öyle de filmlerdeki gibi komik olmaz mı :)

Benim yaptığımı anlar mı acaba. Kadınlardan biri yazmış ki senin ve çocuklarımın varlığına şükrediyorum diye. Kadın bayağı ciddiye alıyor gibi. Başka kadınlarla da konuştuğunu veya evli olduğunu bilmiyordur diye düşünüyorum. Öğrense belki de yol verir ama of ne saçma konuların içine düştüm :KK43: Kızlar bir şey sorucam şimdi babam kendi bilgisayarından kendi facebook hesabına girerken, ben benimkinden onun facebook hesabını açabilir miyim? Hani o konuşurken bende de gözükür mü? Ya da ben açınca onun bilgisayardan otomatik olarak çıkış mı yapılıyor?
Böyle şeyler yapmanıza gerek yok çünkü zaten bir kadın değil üç kadın var. Babanız tek bir kadına aşık olsa kadını vazgeçirmek için yapardınız ama babanızın derdi gönül eğlendirmek. O kadına onu yazsanız başka kadın bulur. Annenizi kendi yerinize koyun. Siz olsaydınız böyle bir durumu bilmek isteyecek miydiniz? İhanete uğramak çok ağır bir şey. Annenizin yüzüne bakarken utanmayacak mısınız bununla yaşamasına göz yumarak? kanser atlattı demişsiniz ama bunu bilmek onun hakkı. Allah babanızı da ıslah etsin.

Canım benim babamda 50yas üzerinde annemi aladattı sanırım andrapoz dedikleri sey buymuş.benim babamda çok çok iyi biri ve annemde hemde cok mutlu bir yuvamız varken.ama bizim sebebimiz belli.babamın sonradan asırı para sahibi olması.tabi bunu fırsat bilen küçük yasda tam bir zilli tabi babama kendini evlenmiş boşanmış biri olarak tanıtmış ama kız orta malı gezdiği adamın hesabı yok.bizim 3arabımız bir evimiz gitti o zilliye.ben öğrendim anneme söyledim ah kafam söylemez olaydım işler dahada büyüdü annem perişan oldu kavgalar hastaneler ben kızla bi ton sözlü tartsma yasadım hiç yüz yüze görsmedim evine gittim olayı ailesine anlattım aynı gün annemi alıp evden tasındık ben evliyim.onlarda zilliyi biriyle evlendirmiş.bizim evi terk etmemmizin bir hafta sonrası tabi zilli sadece 10gün evli kalıp evi terk etmiş.sonuc olarak babam düzeldi biz eve döndük olayın üzerini kapadık.babam pişman kız piyasada görünmüyor ama duyyrum ondan ona geziyormuş durumu düzeltmiş ee onca parayı kopardo level atladı zillilikde.babamda şimdi parasız kaldı mal gibi anladı herseyi.ama olan bize oldu. Şimdi düzeldik şükür.eskisi gibi olduk.babamda anlar iş işden gecer.sana ne desem bilmem.ama annene anlatma derim gercekden tam bir yıkım oluyor.babanda sen ne desen anlamaz ama bir gün dank eder pişman olur.umarım az zarrla kurtulursunuz.biz maddi manevi çöktük.ama en önemlisi annemin çok üzülmesi.bizim savasımız 3yıl sürdü.umarım tekrarlanmaz

Şifresini değiştir kadnlra babanın evli olduğunu söyle engelle pcye şifre koy annen hastaymis madem bu gbi basit onlemlerden başka bişey yapamazsın yaparsan aynı evdesiniz farkedecektir

Bence hiç bildiğini belli etme.kadınlara farklı sekillerde ulaş tehdit et.ama baban tek biriyle konşmamaş gönül eflendiriyor onlar bitse yenisi gelir.yada babanı baska biriymiş gibi tehdit et.bi adama falan arat kadınların yakını olarak.onlar işe yarıyor azda olsa.ama senin söylemen kar etmiyor.ortaya cıkınca daha rahatlıyor.bence babanı bi adama arat kadının yakını gibi tehdit et adam görüşürsrn o kadınla karına kızına zarar veririm desin.sen de bugün karsıma korkunc bi adam çıktı korktum falan de.anca vicdan azabıyla babanı yola getitirirsin ama annene söyleme benim şimdiki aklım olsa asla ama asla asla söylemem

Ben olsam hiçbirşey yapmazdım. Babayı da çok haksız bulmadım açıkçası.

Aldatmanın bahanesi yoktur bence. Evet annem çok kavgacı huysuz bir insan olabilir ama eskiden böyle değildi. Babam kadına o kadar borç yıkınca, ilgilenmeyince ve hep ne dediyse tersini yaptıkça annem daha beter oldu. Anneme göre de babam çok kötü bir koca. O zaman annemde babamı mı aldatsın?

Böyle şeyler yapmanıza gerek yok çünkü zaten bir kadın değil üç kadın var. Babanız tek bir kadına aşık olsa kadını vazgeçirmek için yapardınız ama babanızın derdi gönül eğlendirmek. O kadına onu yazsanız başka kadın bulur. Annenizi kendi yerinize koyun. Siz olsaydınız böyle bir durumu bilmek isteyecek miydiniz? İhanete uğramak çok ağır bir şey. Annenizin yüzüne bakarken utanmayacak mısınız bununla yaşamasına göz yumarak? kanser atlattı demişsiniz ama bunu bilmek onun hakkı. Allah babanızı da ıslah etsin.

O da benim mesajlarını okuduğum 3 kadın var. Belki de başkaları da vardır bilemiyorum. Bugün, dün okuduklarım da silinmiş zaten. Ben olsam kesinlikle bilmek isterdim. Annem psikolojisi sağlam olan, sağlıklı, ayakları üstünde durabilen bir kadın olsa açar direk mesajları ona da okuturdum ama öğrendikten sonra eğer bir rahatsızlık geçirirse hep vicdan azabı çekip keşke söylemeseydim dicem. O yüzden çaresiz kaldım.

Şifresini değiştir kadnlra babanın evli olduğunu söyle engelle pcye şifre koy annen hastaymis madem bu gbi basit onlemlerden başka bişey yapamazsın yaparsan aynı evdesiniz farkedecektir

Bilgisayara şifre koysam da benimkine koyabilirim anca. Zaten sabah erken gidip akşam geç giriyor. O arada dükkanındakinden giriyordur. Yine yapacağını yapar. Kadınlar evli olduğunu biliyordur belki de kızım falan demiş bir iki mesajında benden bahsetmiş ama boşandım diye de tanıtmış olabilir kendini facebookunda evli yazmıyor zaten. Kadınlara mesaj atsam ne diyebilirim ki? o adam evli barklı niye konuşuyorsunuz mu dicem? ya kadın bana derse evet biliyorum evliymiş ama mutsuzmuş bana her şeyi anlattı diye. Kalıcam ortada tuzluk gibi sonra :(

Back
X