Babannem .s

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.835
17.406
498
Merhaba arkadaşlar .
Babaannem 65 yaşında .
Çok çok iyi bir kadındır .
Bugüne kadar tansiyon hastalığı dışında bir rahatsızlığı olmadı çok şükür .
Ama garip garip davranmaya başladı bugün .
Herhangi bir sorun olmadı üzücü bir olayda olmadı .
Sabah kahvaltıyı yaptık ben arkadaşıma gidiyorum diye çıktı .
Geldi ne oraya gittiğini hatırlıyor ne orada ne yaptığını .
Gittiği arkadaşını aradık evet geldi oturduk mantı sıktık dedi .
Yemek yedik az önce ben niye yemedim diyor .
Pamuk şeker çok sever onu aldık o ne diyor .
Bugün ne olmuş olabilir bir tür rahatsızlık mı bu ?

1 günde mi oldu bütün bunlar ?
Daha önce herşey normal miydi ?

Alzheimer başlangıcını araştır istersen.
Ama aniden değil,ufak ufak başlıyor diye biliyorum.

Alzheimer hastalığı, genellikle yavaş ilerleyen, ancak geri dönüşsüz bir hastalıktır. Başlangıcında fazla belirti vermez. Öncelikle yakın geçmişi hatırlayamama şeklinde ortaya çıkar. Kişi sabah ne yediğini, bir önceki gün eve kimlerin geldiğini anımsayamaz. Zamanla isimleri, yolları, tarihleri unutma veya karıştırma, eşyalarını sık sık kaybetme, karar verme güçlüğü, isteksizlik ve ilgisizlik, duygu ve davranışlarda değişiklik gibi belirtilerle devam eder ve bunlar giderek daha fazla dikkat çekici hale gelir. Hasta aynı soruları tekrar tekrar sorar, bazen sorulan sorulara anlamsız cevaplar verebilir. Dışarıda, hatta evin içinde bile yönünü kaybedebilir. Bu belirtiler hastanın kendisinde de sıkıntı yaratır ve hasta sinirli ya da içine kapanık hale gelebilir. Hatta depresyona girebilir. Sinsice ilerleyen tüm bu zihinsel ve ruhsal bozukluklara hastalığın ileri ki dönemlerinde yürüyememe ve idrarını tutamama gibi işlevsel bozukluklarının ilavesiyle de hasta günlük işlerini yapamaz hale gelir 5-10 yıl içerisinde tamamen bakıma ve hatta yatağa bağımlı hale gelen hastanın yardımsız yaşayamaması, ailesi ve ona bakan kişiler için ciddi bir yük oluşturur. Bu nedenle hastalığın erken dönemde teşhis edilerek gerekli tıbbi desteğin sağlanması çok önemlidir.(alıntı) nöroloji uzmanına götürmenizin iyi olacağı kanısındayım bir an evel daha önce belirtileri vardıysa da pek belli olamıyormuş

Son düzenleme:
1 günde mi oldu bütün bunlar ?
Daha önce herşey normal miydi ?

Alzheimer başlangıcını araştır istersen.
Ama aniden değil,ufak ufak başlıyor diye biliyorum.
Evet, evet kesinlikle eskiden her şey gayet normaldi dün oldu ne olduysa .

Bugün götürdü annem teşekkür ederim değerli bilgilerin için .

Aynı durumla biz de canım babamda karşılaştık. Yemek yedikten sonra yemek yemeyecek miyiz sorularıyla başladı. Önce oburluk dedik sonra yorgunluk:S Ama bu unutkanlıklar arka arkaya tekrarlayınca artık wc nin yerini sormaya başlayınca doktora gittik,aizeheimer başlangıcı olduğunu anladık. Maalesef ki yakın geçmişi unutarak başlıyor. Ama korkmayın. Verilen ilaçları dikkatli ve düzenli kullanırsanız ilerleme bayağa bir yavaş oluyor. Babama teşhis 6 yıl önce konuldu. Tabiiki bazı ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor, yemek, giyinme, wc gibi ama hala bizi tanıyor çok şükür.Allah şifa versin

Çok çok teşekkür ederim İnşallah rabbim şifa versin babanıza da .
Ama babaannemde bir gün içinde oldu ne olduysa .s

canım öbcelikle geçmiş olsun..

Rahmetli babaanneciğimde de bu tarz birşey olmuştu

böyle unutkanlık,söylediği şeyleri unutup tekrarlarmak gibi,

hemen doktora götürülmüştü,emboli yani kan pıhtısı beynin hafıza yerine atmıştı..ondan böylemis

kimi insanlar senelerce bu şekilde olabiliyormuş.babaannemde pıhtı atmış ve gitmis kısa süreli birşey oldu..

daha sonra dedeme de oldu ondada başka bir yere atmıştı..

doktora gitmekte fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…