Babasına Hiç Babacığım Demeyen Var mı? (benim gibi)

Babacım da derim. İsmiylede hitap ederim. Hopalı da derim. O an aklıma hangisi gelirse. Ama biraz resmi olduğumuzda (ki nadirdir) babacım derim. Geri kalan zamanlarda diğer saydıklarım.sengözlerimebaksanab

onlari kaybedince, deme sansiniz olmucak,simdiden söyleyin icinizde kalmasin...

bende diemiorum çok seviorum anne ve babamı onlar için herşeyi yaparım hareketlerimle belli ederim ama sözlere dökemem nedense çekinmekmidir nedir bilemedim ama diemiorumm:çok üzgünüm:

ben 12 yasıma kadar baba demedim çok utanırdım anneannem ve dedemin yanındaydın anne ve babamdan uzak bi şehirde benneyaptımki
ortaokula annemlerin yanına geldim harçlık isteyemezdim sarılamazdım babam yaklaşmaya çalışırdı utanırdım
alışmak 3-4 yıl filan sürdü
eskiye karsı kızgınlığım var herkese neden anneannem beni aldı anne neden verdiniz beni ona vs vs hala da sorarım:bbo:
evt şu an babacım babişkom bazen ismiyle hitap ediyorum :icecream:
geç oldu ama olsun

Bende diyemiyorum.. çok sever beni korur kollar hep ama birtürlü diyemiyorum. Onu çok üzmüştüm zamanında o yüzden yüzüm yok yada ne biliyim yapı meselesi galiba.. Babam canım gibidir ama birtürlü babacığım diyemiyorum. Keşke diyebilsem.. Şöyle sarılıp boynuna babacım diyemedim... Ben babamın sevgisini istemediği bir evliliği yaptığımda ve yanılıp boşanıp geldiğimde kaybettim belkide....Bu soru benimde kafamı çok kurcalıyor.. Diyemiyorummmmmsenağlamasenağlama

Babam dünyaya gelmeme vesile oldu Allah razı olsun....ama çok çok eksikti, yanlıştı,incitti...vs nesye bunlar ayrıda....biz onlar değiliz ....hem saygıyı bozmadan hem bize zarar vermelerine izin vermeden saygı-sevgi -ilgi verebiliriz yaşlı anne babalarımıza...... siz kendinize yakılan gibi davranın içinzden ona "babacım "demek geliyorsa deyin, o anlar veya anlamaz hiçç önemli değil... içinizdek lamasın ölümlü dünya...

olmazmı arkadaşım var tabii ki
ben varım mesela,hayat herkese aynı davranmıyor ne yazık ki

ben de babacığım diyemem, baba derim sadece.
kendimde çok haklı nedenlerim olsa da hoşnut değilim bu durumdan.
yakın zamanda hayatımda olacak değişimle babamla ilgili düşüncelerim son şeklini alacak.
merakla bekliyorum.

bende demedim simdi pismanim demememin sebebi ne bileim öyle cümleler kullanmazdim sevgimi farkli gösterirdim ama simdi öldü ve deseydim diyorum bazen
bence cekinemden diyebilirsiniz

siz en azından yanınızda olan insana baba diyebilmişsiniz ya yanında olmayanlar senelerce babasına baba bile diyemeyenler hatta görmeyenler bile var onlar ne yapsınlar?

Evin en küçüğü ve şımarığı olarak
babama,babacığım,babiş,boncuk gözlüm,osi, diye hitap ederim
en çok da boncuk gözlümü sever

Ben de babama hiç "Babacığım" demedim. Babam hayatta. Aradan yüzyıllar geçse bile bunu diyeceğimi zannetmiyorum.
İlkokul 5. sınıfta beni okuldan alıp Kur'an kursuna vermeye çalıştı. Yıllarca kot pantolon giymeme kızdı. Evde sürekli bağırarak terör estirdi. Sayesinde ben ağır depresyon, ağabeyim şizofreni geçirdi. Üniversite yıllarım boyunca beş kuruş harçlık almadım, el kapılarında sekreterlik yaparak okudum... Üniversitede okurken üzerimde defalarca şiddet uyguladı..
Annemi yıllarca ezdi... Bağırdı, çağırdı. Hayırlı evlat değilsiniz diye çok bağırdı çağırdı. Oysa bütün kardeşlerim ve ben Ankara'nın en iyi üniversitesini kazandık, bitirdik ve çalışıyoruz...
Bunları yapan adam doktora yapmış bir mühendis...
Şimdi evliyim yerim yurdum ayrı. Babamın evine ziyarete eşim zorla götürüyor. Oturduğum her dakika o ev bana batıyor...senağlamasenağlamasenağlama

bende babama hayatta babacığım demedim bundan sonrada demem galiba gibime geliyo çünkü aramızda o samimiyet yok senağlama hep resmiyizdir hele şimdi özbenle evlendim dahada resmiyiz

25 yasındayım bunca yıl ıcınde hıc demedım..
bundan sonrası ıcınde dıyecegımı sanmıyorum..
tabıı kendıme gore haklı nedenlerım de var

Hiç demedim. Babamla çok yakındık, oturur konuşurduk, annem ne kadar otoriter biriyse
babam o kadar yumuşak kalpliydi. Sarılır öperdim ama diyemezdim çünkü konuşma şekli
olarak kimseye öyle hitap etmedim canım cicim bana göre laflar değildi yani...
Artık yok 7 yıl oldu. Düşününce üzülmüyorum neden demedim diye... Belki öyle konuşmadık
ama ikimizde birbirimize olan sevgimizden çok emindik. Onun benim için ne kadar değerli
olduğunu hissettirebildiğim için genede kendimi şanslı hissediyorum.

Son düzenleme:
bende diemedim hic bi babam vardi var ama hep bizden uzaklardaydi maddi bir babaydi manevi olamadi sanirim olamiyacakta olmakta istemiyor her bayram aglardik bizde babamizin elini öpebilsek die sonra döner sükrederdik hayatta ve sagligi yerinde hamd olsun bu icimde kanayan bir yaradir her zaman ama beterin beteri var ya bizi sahipsiz biraksaydi ya hic arayip sormasaydi bunlarda benim tesellilerim iste:))

bence babacım demek sevgimizi göstermek için tek yol değil....hele ki aile içinde cım lı ekler cok kullanımıyosa babanız için cok dert değil bence sizce de olmasın.ben mesela pek öyle babacım annecım demem çok cicili bicili konusan bırı de değilim.ama bazen kanım kaynar ya da mutlu bı anımda gıder öperım ıkısını de sarılırım.bu da her ıkı tarafı cok mutlu etmeye yeter.....yanı bence cımlı cimli konusmak alıskanlık meselesı bıraz da.... alışmamıssanız demeye,diyemıyosunuzz nekadar ıstesenız de....benım gıbı....

ben bu sözcüğü hiç diyemedim.babacımı bırak baba kelimesi bile diyemedim.sadece bir defa rüyamda demiştim.ben küçüktüm babamı da annemi de kaybettiğimde.senağlama allah hiç kimseye yaşatmasın anasızlığıda,babasızlığıda :Saruboceq: o yüzden canım hiç vakit kaybetme git boynuna sarıl :1hug: içinden ne geçiyorsa çekinmeden söyle çok geç olmadan...

Babacığım... Bu kelime bana öyle uzak ki, söylendiğinde, acaba nasıl söylüyorlar diyorum hep... Benim babam hala yanı başımda ama bir o kadar uzak...
Çok ama çok sinirli biriydi, tek bir fiske yemedik ama gözümüze bakması yeterdi, kızkardeşim ve ben hep korkarak büyüdük, zor savunduk haklı olduğumuz zamanlarda kendimizi, çünkü biz hep haksızdık nedense, bütün kuzenlerim, bize istediklerini yapardı, karşı geldiğimizde, babana dersek görürsün diyerek bizi korkuturlardı... Kuzenlerimi bizden çok sevdi hep, masasında bizim resmimiz değil, onların resmi vardı, onların canı bir şey istediğinde hemen alınırdı ama bizimkinin aciliyeti yoktu... Bazen öyle çok üzülüyorum ki, yine de seviyorum onu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…