Babasız büyümenin acısı...

o kadar doluyum o kadar yorgunum ki....

içimi bende dökmek istiyorum belkide ilk defa... haykırmak istiyorum sizlerin yorumlarını okuyunca gözyaşlarıma engel olamadım...

ben babamı 7 yaşında kaybettim bir trafik kazasında okulların açılmasına 7 gün varken ölmüştü...okula başladım.. hersene başında öğretmenler babanız ne iş yapıyor diye soruyordu... ve öğrenen herkes o yaşta herkes çocuk neticede.. aa senin baban yok mu yani diye sorardı... daha sonra yeni bir ortama girdiğimde kimin kızısın sen baban kim gibi sorular.. insanlarla tanışmaktan yeni ortama girmekten nefret ettim büyüdükçe...
benim annemde çalışıyordu ev kendimizindi ve bir evimiz daha vardı maddi olarak sıkıntımız yoktu ama insanlar sanki çok kötü durumdaymışız gibi baktı...ki gerçek sınıfta maddi durumu en iyi öğrenci bendim. çünkü annem herşeyimizi kat kat fazla alırdı.
orta okul da öğretmen çeşitliliği arttı ve her öğretmen sordu. bir kaçına söylememiştim öldüğünü emekli demiştim. söyleyince gelen orulardan kaçmıştım. ne zaman öldü.. nasıl öldü.. eviniz var mı maaşınmız var mı size kim bakıyor.. çok yorulmuştum. sonra sınıf öğretmenine söyledim öğretmenler odasında. o da diğer hocalara...
en zoru lise 2deydi.. o sene okulumuz yeni binaya taşınmıştı.. bu taşındığı yere giderken babamın kaza yaptığı yerden geçiyorduk ve o sene tam 10 yıl olmuştu ölelii ben 17 yaşına girmiştim artık. sınıfa o sene bir kız geldi.. anne babası kazada ölmüş...yeni ölmüşler kötü durumdaydı sinirliydi. onlarında arabası beyazdı. zaten takıntılarımın tamamen başladığı sene oldu o yıl.. tarih öğretmeni yeni gelmiş ve tanışmak istiyor sınıfla anne babayı soruyor...o arkadas konu açılınca dersten çıktı.. ama sıra bana gelmişti. bana sordu cevapladım sonra başladı arkadasınıza yardımcı olun gibi vaaz vermeye.. bende bağırdım kitabı yüzüne fırlatıp çıktım. 3 hafta kadar gitmedim dersine.. en sonunda annem farketti anlattım.. ama çook utandım çok çokk eziklik hissettim...daha sonra bu konu açıldığı an bu konuda konuşmak istemiyorum deyip kapatıyorum.
evlenmeye karar verdim...istemeye geldiler yokluğunu hissettim.. düğünüme az bir zaman kaldı.. gayret kuşağımı babamın bağlamasını çok isterdim ama o yok.. o kadr zorluyor ki bu beni... iyi ki eşim ve ailesi bu konuda ki hassasiyetimi biliyor asla konusunu açmıyor ve açtırmıyolar.
:kızgın:

canım sen o kadar iyi anlıyorumki.aynen benim yasadıklarımı yasamışsın.aynen bende yeni insanlarla tanısmaktan korktum nefret ettim..yasadıklarımız aynı..dertlerimiz aynı..

canım sen o kadar iyi anlıyorumki.aynen benim yasadıklarımı yasamışsın.aynen bende yeni insanlarla tanısmaktan korktum nefret ettim..yasadıklarımız aynı..dertlerimiz aynı..
evet çocukken annemsiz savunmasız olduğum zaman beni yalnız denk getiren sordu yaraladı hep bu konuda.. biraz büyüyp kırılganlığımın farkına varınca bu konuda saldırganlaştım. soranı sorduğuna pişman ediyorum. gerçekten bilmeden soran biriyse kibarca bu konuları konuşmayı sevmiyorum diyorum.
düşünmek bile bu yaşanılanları ben çok asabileştiriyor. ben çok uzun yıllar depresyon anksiyete tedavisi gördüm ama etken yani bu soruyu soran insanlar ortadan kalkmadan birşey olmuyor.1992 de vefat etmişti babam.. çok yıllar oldu.. ama ne acısı ne sancısı hiç dinmedi.. boşluğu hep daha da büyüdü...
ama annem gerçekten hiç hissettirmedi. ne yanımızda ağladı ne kötü bir söz söyledi. biz babannemle altlı üstlü oturuyoruz. babannemde hiç hissettirmedi. sanki o seyehate çıktı birgün gelicek gbiii.

evet çocukken annemsiz savunmasız olduğum zaman beni yalnız denk getiren sordu yaraladı hep bu konuda.. biraz büyüyp kırılganlığımın farkına varınca bu konuda saldırganlaştım. soranı sorduğuna pişman ediyorum. gerçekten bilmeden soran biriyse kibarca bu konuları konuşmayı sevmiyorum diyorum.
düşünmek bile bu yaşanılanları ben çok asabileştiriyor. ben çok uzun yıllar depresyon anksiyete tedavisi gördüm ama etken yani bu soruyu soran insanlar ortadan kalkmadan birşey olmuyor.1992 de vefat etmişti babam.. çok yıllar oldu.. ama ne acısı ne sancısı hiç dinmedi.. boşluğu hep daha da büyüdü...
ama annem gerçekten hiç hissettirmedi. ne yanımızda ağladı ne kötü bir söz söyledi. biz babannemle altlı üstlü oturuyoruz. babannemde hiç hissettirmedi. sanki o seyehate çıktı birgün gelicek gbiii.

Uff ya ne zor birşeymiş. Allah sabırlar versin. Umarım evliliğiniz çok çok iyi olur. allah sizin çocuklarınızı annesiz babasız bırakmaz inşallah ileride... Ağlattınız beni gece gece yahu...senağlama

cok iyi anlıyorum canım.bende içime kapanmıstım soru soranlar yüzünden.herkes cok acımasız gelmeye baslamıstı.herkese karsı güvenim bitmişti.sadece anneme güvendim,simdi oldugu gibi..acısı dinmiyor canım..babam öldügü günden beri atletini koklayarak uyuyorum..aradan uzun yıllar gecmesine ragmen o atlet hala babam kokuyor..yada bana öyle geliyor..

Canım başın sağolsun öncelikle,burdaki babasını kaybeden arkadaşlarında aynı şekilde,mekanları cennet olsun inşallah. :Saruboceq:
Anne ya da baba,her ikisinin de yokluğu kapanmaz yaralar açıyor insanın içinde.
Yerini kimseyle dolduramıyorsun,hayatın boyunca bir yerlerde birşeyler hep eksik kalıyor.
Evet yoklukları çok zor,ama tek kişide değil ki çoğu insan yaşıyor bu ölüm acısını..
Zaten herkesin başında olmasa nasıl dayanılabilir değil mi ?
Baba kelimesi çok farklı benim için,hayatımdaki en değerli erkek,benim yaralarımı saran,arkamdaki kocaman destek,onun varlığı çok önemli benim için. senağlama
O yüzden babamı bu kadar çok sevdiğim için yazmak istedim birşeyler. :çok üzgünüm:
Allahtan gelen herşeye razıyız,güçlü olmak zorundayız her zaman.
Sende güçlü olmalısın,bunları yazıp rahatlaman çok iyi olmuş en azından yıllarca içinde biriktirdiğin seni üzen,yaralayan şeyleri paylaşmak biraz olsun rahatlatmıştır sen.
Birde öbür tarafta yaşayacağımız bir hayat var değil mi ?
Umarım babanla orada buluşursun canım,Allah sizi orada kavuşturur. :Saruboceq: :a015:

babamla ilgili pek birşey konuşmam annemle onuda incitmek istemiyorum çünkü babam öldüğünde 30 annemse 28 yaşındaydı.. annem için herşey daha zordu ama hiç bize yansıtmadı..
babamın bana aldığı şeyleri kimseye elletmiyorum.
babamın mezar taşını her seferinde yeşile boyayan akrabamızdan ve yeşil renginden orya lila rengi suluk bırakandan lila renginden nefret ediyorum.

ohh bee içimde biriken sinirlendiğim ne varsa söyledim inan ki iyi geldi.. heele ki düğünüme az bir zaman kaldı. ki düğünümden bir hafta sonra ki pazar babalar günü olmasından her babalar gününün öss ye denk gelmesinden nefret ediyorum.
insanlar üzerime geldikçe ne kadar kırılgan ne kadar takıntılı olmuşum. yaralarımı örtmek için hep hırçınlaştım..

Allah herkese sabır versin güç versin canım. inan ki anlattıkça anlatırım çok doluyum...

ben 18 yaşındaydım
kendimi koruyabilecek ifade edebilecek yaştaydım, sizin kadar zorluk çekmedim sayılır
üniversiteye başlamama 2 gün kalmıştı, biletlerimiz babamın cüzdanında, yola çıkmayı bekliyordduk ama olmadı
ölümünden 1 hafta sonra okulum açıldığı için mecburen annemle gittik ankaraya ama zordu
hala zor, biz babamla ilgili hiç konuşmadık, o günle ilgili hiç konuşmadık, hiçbir şey olmadı sanki, hep içimizde yaşadık, bu da bir sorun belki bilmiyorum ama üzerinde düşünmek istemiyorum gerçekten

ben 18 yaşındaydım
kendimi koruyabilecek ifade edebilecek yaştaydım, sizin kadar zorluk çekmedim sayılır
üniversiteye başlamama 2 gün kalmıştı, biletlerimiz babamın cüzdanında, yola çıkmayı bekliyordduk ama olmadı
ölümünden 1 hafta sonra okulum açıldığı için mecburen annemle gittik ankaraya ama zordu
hala zor, biz babamla ilgili hiç konuşmadık, o günle ilgili hiç konuşmadık, hiçbir şey olmadı sanki, hep içimizde yaşadık, bu da bir sorun belki bilmiyorum ama üzerinde düşünmek istemiyorum gerçekten

bazen konuşmamak , düşünmemek daha iyi geliyor füsüm..
sanki dile gelirse önüne geçilemez şekilde şiddetlenicek acı..
düşünmeye başlarsan daha da dibe batıcakmışsın gibi olur benneyaptımki
herşey insanlar için derler ya ..
allah sabırını veriyor sanırım..

bazen konuşmamak , düşünmemek daha iyi geliyor füsüm..
sanki dile gelirse önüne geçilemez şekilde şiddetlenicek acı..
düşünmeye başlarsan daha da dibe batıcakmışsın gibi olur benneyaptımki
herşey insanlar için derler ya ..
allah sabırını veriyor sanırım..
çok doğru canım, sabrını veriyor bir şekilde
dedğin gibi dile getirirsem daha çok canımın acımasından korktum belki de bilemiyorum, konuşursa rahatlar boşalır insan aslında ama sanırım ben yapamıyorum

canım ben suan 22 yasındayım babamı 1 yıl once o nalet hastalık olan kanserden dolayı kaybettimsenağlamakardeşimde 16 yasında ve okulda oda bu problemlerı bazen yasıyor şükür bizim durumumuz iyi ama hersey durumda değil tabikisenağlama
örn:okulda gerçi tüm öğretmenleri biliyor ama işte baban ne iş yapıyr dedğinde bile ağlıyormus.hele o rüyalar elını elımde hisetmler neler neler ağlamalar kardesim rüyasında görüyor ağlayarak kalkıoyr
babanı hayattayken onun kıymetini bilin derim çok zor çünkü.senağlama
neolursa olsun neyasarsanız yaşayın kıymetini bilin onlar çıok değerli çünkü

Ya neden yine buldum babayla ilgili bir konu... Yine göz yaşlarım akıyor tutamıyorum kendimi, çok değil daha bir kaç ay önce kaybettim bende babamı, artık söyleyecek sözüm kalmadı nasıl izah edebilirim duygularımı...
O acıyı sadece yaşayan anlar...
Babamı en son yoğun bakıma teslim ederken üstündeki tüm kıyafetleri çıkarmıştık... Çorabı en son giydiği çorabı aldım ben, hala çantamda hala kokluyorum... Mis gibi geliyo onun kokusu bana... Öyle çok özledim ki kızlar, bu çok tuhaf bir şey bazen, yalnız kaldığımda delirecek gibi oluyorum...Daha fazla bir şey yazamayacağım... Halbuki anlatmak istesem satırlar yetmez içimdekileri dökmeye...

BABA çok özledim seni dön BABA...

ben de 10 yasımda kaybettim babamı...bütün yetimlerin bogazında yutkunamadıgı bir yumruktur babası...
okulun ilk haftalarından hep nefret ederdim sacmasapan tanısma fasıllarından..babam vefat ettiginde maddi durumumuz gercekten cok kötüydü.annem calıstı cabaladı 3 yavrusunu kimseye muhtac etmedi.üstelik kimsedende destek görmedik ve hep elestirildik...bu yüzden hep derim kadınlar daha cesur ve daha güclüler ben bunu annemde gördüm..HAYATTA OKUDUGUN EN ıYı KıTAP NE DıYE SORSANIZ, 'ANNEM' DERıM... babalarımızın mekanı cennet olsun:çok üzgünüm:

cok sukur yasamadim bu aciyi yuce rabbim yasatmasinda :Saruboceq:
inan su an agliyorum bende cok icimi acitti yazdiklarin senağlama
uzakdayim onlardan kimsem yok burda ama inan varliklarini bilmek bile cok iyi:çok üzgünüm:

uzuluyorum onlarla biseyler paylasamamakdan her bayramda sevindigimde usandigimda yanlarina gidememekden...bunada sukur deyip oturuyorum...uzun zaman oldu gormeyeli dokundu iste dediklerin allah sabir versin canim mekani cennet olsun...​

Ben kendi babamdan bahsetmiyeceğim burada başkasının babasından bahsedicemki aslında bir anlamda şanslı olduğunuda bilmen için.Sen babanı tanımışsın,onun yüzünü görmüş,teninin sıcaklığını hissetmişsin hatırlayabileceğin anıların bile var babanla ilgili.Arkadaşımın eşi vefat ettiğinde bebekleri henüz yedi aylıktı,hiç bir zaman elini tutamıyacağı babasının resmine gidip her sabah günaydın baba diyor,henüz iki yaşında oda bunu ağır yaşıyacak çünkü babasının ses tonunu hiç bilmeyecek bu onun için hep sır olacak,oğlum her sabah camda babasını uğurlarken annesinin ağladığını gördüm.Hayatım hayat eşit değil ölümlerde sırayla değil,inan bunun için yapabileceğimiz en ufak bir şey yok,lütfen bu kötü hatıraları beyninden çıkarmaya çalış onlar hepsi bitti şuan seni üzemezler sen babanla ilgili sadece seni gülümsetecek anıları hatırlamaya çalış.

canım arkadaslarımın hepinizin yazısını tek tek okudum.hepiniz benimle aynı seyleri yasamıssınız.meger ne kadar cok kader arkadasım varmıs.

benim babam kanserden vefat etti..15 ay hastalıgını cekti,ama hiç acı cekmedigini söyledi..zaten acı cekmeyisi bana bir teselli..

Allahım hepimize bol sabır versin..Annelerimize ömür versin..Babalarımızın mekanı cennet olsun...

bende babamı 14 haziran karne günü ilk okul 5 teyken kaybettim,bu acinin tarifini yapabilen varsa bende burdayım işte.gençliğimde neden olmadın baba, birini sevdim sana diyemedim evleneceğim yine yoksun gerçekten kimsesiz büyüdüm sensiz halada öyle....

Son düzenleme:
Bende babamı kaybettim malesef. 9 yıl oldu ama acısı hala içimde 14 yaşımda kaybettim babamı tamda lise dönemlerindeydim. Tam delilik çağlarımız o zaman paranoyak olmuştum.Aniden kaybetmiş olmanında ayrı bir üzüntüsü var içimde. O hayat dolu insan nasıl yıkıldı diye soruyorum kendime ama takdiri ilahi diyip ikna olmaya çalışıyorum. Hiç unutmam birgün arkadaşlarla gülüyorduk sınıfta. Bir çocuk gelip dediki "Babası ölmüş bu hala gülüyor" inanın 9 yıl boyunca o tavır o söyleyiş hep aklımda kaldı. Babam olmadığı için herkes kendisine boyun eğmemizi istiyor. Neden böyle diye soruyorum kendime neden? Acıyarak bakmalarına alıştım ama bunun yanında hep ezik olmamızı istiyorlar. Ben bu yaşıma geldim babamı kaybettiğimi hala açıklayamadığım insanlar var, üniv.'tede bile arkadaşlarım yaklaşık 1 sene bilmediler babamın olmadığını... Söyleyemedim ne zaman baba şarkısını duysam hep ağlarım babalar günü hiç gelmesin isterim. Bir arkadaşım vardı okulda annesini kaybetmiş hep onunla dertleşirdim çünkü birbirimizi çok ii anlıyorduk. Çocuk sonunda intihar etti ve onuda kaybettiğime hala inanamıyorum. Beni ezmek isteyenlere inat her zaman ayaktayım hiçbir zaman güçsüz olduğumu belli etmedim söyledikleri laflar kalbimi parçlasada hiçbir zaman belli etmedim. ınşallah böyle devam edecek.

nasıl söze başlayayım bilemedim.öncelikle tüm babalarını kaybeden arkadaşların başı sağolsun,rabbim nur içinde yatırsın,allah sabırlar versin.

ben,henüz doğmadan anne karnında altı aylıkken babam ölmüş.baba sevgisini,sıcaklığını,kokusunu,,arkanı yaslayacak,o güçü hiç bilmedim,hiç yaşamadım.
duygularımın bir yanı keşke hasret kaldığım o duyguları yaşasaydım,baba sevgisini tatsaydım yada sevseydim ,birbirimizi tanısaydık dahamı farklı olurdu acım kaybettiğimde.
bir yanıda,tüm bu iletişimin hiç birini yaşamadan ,kaybetmekmi ,babamla ilgili,anlatacak tek kelime dahi bulamamakmı daha acı diyor.
tanımadan yaşadığım için bana hep ikiside acı verdi..senağlamasenağlama

nasıl söze başlayayım bilemedim.öncelikle tüm babalarını kaybeden arkadaşların başı sağolsun,rabbim nur içinde yatırsın,allah sabırlar versin.
ben,henüz doğmadan anne karnında altı aylıkken babam ölmüş.baba sevgisini,sıcaklığını,kokusunu,,arkanı yaslayacak,o güçü hiç bilmedim,hiç yaşamadım.
duygularımın bir yanı keşke hasret kaldığım o duyguları yaşasaydım,baba sevgisini tatsaydım yada sevseydim ,birbirimizi tanısaydık dahamı farklı olurdu acım kaybettiğimde.
bir yanıda,tüm bu iletişimin hiç birini yaşamadan ,kaybetmekmi ,babamla ilgili,anlatacak tek kelime dahi bulamamakmı daha acı diyor.

oofff buda bambaşka bi durum.. tanıyıp kaybetmek mi yoksa hiç o duyguyu tatmamak mı diye içimde mukayese ettim. kesinlikle varlığını bilmiş ve onunla mutlu anılara sahip olduğuma bana verdiklerine şükrettim.. irnam allah sana şimdi hayatında hiç tatmadığın ama hayatta en çok seveceğin mucizeyi veriyor.
ablamın bebeği olacağını öğrendiğim gün ailemizin büyüyeceği düşüncesi günlerce uyutmadı beni.. hep derler evlat tatlı ama torun bambaşka..sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorumŞeniz

:çok üzgünüm: yaaaa ne denir ki bu durumdaa senağlamasenağlama off çok kötü oldum

Back
X