merhaba,
cevre gercekten cok onemli.
lutfen yazacaklarimi yanlis anlamayin. benim de 6,5 yasinda buyuk oglum. Esim yurt disindaydi oglumun ana okulu surecinde. hicbir gun baba uzakta diye sikinti yasamadim. eziklik gozlemlemedim. bu benimle yahut cocukla ilgili bir sey degildi; bu tamamen cevremizdeki herkesin anneler babalar ayri olabilir-is geregi bir yerlerde bulunabilir gibi durumu normal gormelerinin bir sonucuydu. siz yahut cevreniz cocuga karsi durumu anormalmis gibi yansitirsaniz, hayat boyu durumunu anormal gorur. ve izi hicbir zaman silinmez. bakin ne guzel dediniz dede yani sizin babaniz da sabah 5 - aksam 9 calisiyor; yani cogunlukla evde bulunan baba cocugun hayatinda zaten yer almiyor!!!
ve ayrica kac tane cocuk gunumuzde sokakta oynuyor? birakin bu mahalle yaklasimini. benim oglum hicbir gun sokakta oynamadi, okul arkadaslari disinda kimseyle arkadaslik etmedi bu surece dek. hicbir eksiklik de gozlemlemedim. okul zaten yetecektir 6,5 yasindaki bir cocuga. o sokaktaki arkadaslar zamanla rol modeli olursa arkadassiz kalsa gorecegi zarardan - hani gormez de siz ola ki yalnizlik kotu derseniz diye yazdim - daha buyuk zarar gorecektir.
yolu, bahti acik olsun yigeninizin.
H
huzuruarayan