Babasızlığa Alışamamak...

Asiasena

Anne 💜 öğretmen💜 kedisever 💜
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2010
2.519
5.655
683
38
Kayseri
Başlıktan da anlaşılacağı üzere babam yok. 10 yıl oldu görüşmeyeli. Annemle ayrıldılar ama annemle birlikte beni de boşadı sanki babam. Üstelik tek evladıyım onun. Gittiğinde 17 yaşındaydım. Üniversite sınavına hazırlanıyordum. Yaşımın verdiği ruh halini düşünsenize. Yıkıldım resmen. Ona rağmen aradım sürekli babamı. Lütfen benden kopma, sen beni ara ben sana koşa koşa gelirim dedim. Dedim ama dinletemedim. Kendi kafasında yarattığı hikayeye inandı ve benden bir çırpıda uzaklaştı. En son aradığımda görüşelim diye şahsi işlerim var gelemem dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Şahsi iş mi?????? Evlattan daha şahsi ne işi olabilirdi ki bir annenin ya da babanın????? Tamam dedim, öldü kızım senin baban, öyle kabul et...Fakat olmadı, olmuyor. Evlendim anne oldum. Yine de alışamıyor insan. 3 aylık evliydim evime icra gönderdi. Neymiş resmi nikahtan sonra 2 ay daha nafaka almışım. Evet doğru ama o zaman evlenmemiştim ki eşimle sadece atama kolaylığı için nikah kıydırmıştım. Yani babamdan gelecek paraya henüz ihtiyacım vardı. Ama babam onu da çok gördü bana. Aldığım 400 TL yi 850 TL olarak icra yoluyla aldı elimden. Oğluma yeni hamileydim o zaman. Yıkımın daha büyüğünü yaşadım. Eşime ve ailesine karşı mahcup olduğuma mı yanayım, o zaman eşimin eli çok sıkışıktı düğünden yeni çıkmıştı setimi bozdurmak zorunda kaldım, ona mı yanayım. Şimdi hala gelse, kapıma dayansa, özledim seni kızım dese. Gözyaşları içinde boynuna sarılırım herhalde. Babasızlık öyle zor ki. Yaşadıklarımın hesabını sormak bana düşmez. Rabbime havale ettim ben. Düşse kalsa, hastalansa yine ben bakarım. Ellerimden kayıp gidenlerin hesabını mahşer-i kübraya bıraktım.. Hamile olduğumdan oldukça duygusalım daha fazla bahsedemeyeceğim. Hayatta sevdiklerinizin kıymetini bilin. Hele babanız arkanızda ise sizi seviyor ve kolluyorsa daha ne ister ki insan. Yatın kalkın şükredin..

çok acıymış hikayeniz.ağlamamak için zor tutuyorum

insan hamileyken daha bir duygusal oluyor dimi üzülme inşallah aranız düzelir de mutlu olursun ..en azından böyle bir umut var senin için

ben ne yapayım babam hiç olmadı annem bana hamile iken ölmüş hayatımın hiç bir anında yanımda olamadı ne mutluluğumu ne hüznümü acımı çaresizliğimi hiç bir kere paylaşamadım ..beterin beteri var yani anlıyacağın boşver sen bebeğine yoğunlaş belki torunu olunca yola gelir..

Gözlerim dolu dolu oldu
bende boşandım boşandıktan sonra eski eşim oğlumu hiç aramadı
hala neden aramadıgını bılmıyorum ama oglum bir gun sızın gıbı üzülürse bu duruma , üzülmesin diye çok şey yaptım
dahada yapmam gereken bişey varsa yaparım
bugun oglum 4 yaşına girecek
ayrılırken ise yeni doğmuştu
ben bugun artık eski eşimi asla affetmiyorum bana kocalık yapmadı oglumada babalık yapmadı bize borclu onu o yüzden asla affetmeyeceğim , ki affet diyende yok ya neyse

Gözlerim dolu dolu oldu
bende boşandım boşandıktan sonra eski eşim oğlumu hiç aramadı
hala neden aramadıgını bılmıyorum ama oglum bir gun sızın gıbı üzülürse bu duruma , üzülmesin diye çok şey yaptım
dahada yapmam gereken bişey varsa yaparım
bugun oglum 4 yaşına girecek
ayrılırken ise yeni doğmuştu
ben bugun artık eski eşimi asla affetmiyorum bana kocalık yapmadı oglumada babalık yapmadı bize borclu onu o yüzden asla affetmeyeceğim , ki affet diyende yok ya neyse

Zaten başlığı görünce daha içim bir acaip oldu senin durumundaki gibi olmasada benimde 6 yıl önce babam vefat etti bende hala bu acıya alışamadım .Bu yüzden babasızlığın nekadar acı olduğunu helede kız evladı için nedemek olduğunu çok iyi anlıyorum seninde dediğin gibi babası yanında olanlar babanıza iyi bakın....

Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Elde olmuyor üzülmemek. Her gün facesine bakıyorum. Diğer kadının çocuklarının fotoğraflarını koymuş üstelik ondan da ayrıldı ve o çocuklar başka adamdan. Kendi kızından haberi bile yok. Belki ben kötüye düştüm, belki eziyet görüyorum, belki çok zor durumdayım. Nasıl rahat uyuyor anlayamıyorum. Evlenmeden ve çocuk sahibi olmadan önce insanlara bir test yapılmalı bence. İyi aile kurabilir mi, iyi anne baba olabilir mi diye. Belli şartları sağlamayanlar anne baba olmamalı. 26 yaşındayım ve anne de olsam anneanne babaanne de olsam içimdeki yaralarım hiç iyileşmeyecek.

Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Elde olmuyor üzülmemek. Her gün facesine bakıyorum. Diğer kadının çocuklarının fotoğraflarını koymuş üstelik ondan da ayrıldı ve o çocuklar başka adamdan. Kendi kızından haberi bile yok. Belki ben kötüye düştüm, belki eziyet görüyorum, belki çok zor durumdayım. Nasıl rahat uyuyor anlayamıyorum. Evlenmeden ve çocuk sahibi olmadan önce insanlara bir test yapılmalı bence. İyi aile kurabilir mi, iyi anne baba olabilir mi diye. Belli şartları sağlamayanlar anne baba olmamalı. 26 yaşındayım ve anne de olsam anneanne babaanne de olsam içimdeki yaralarım hiç iyileşmeyecek.

böyle babalara şam babası deniliyor maalesef..
benim çocuklarımın da babası arayıp sormuyor kimi cezalandırdığını sanıyor bilemiyorum ama çocuklarımın da babaları yüzünden sizin gibi üzülmelerine dayanamam...

Allah görüyor..
Elbette bu dünyada olmasa da ahirette çekecek cezasını..
Allah ıslah etsin..

Babama hep dua ederim. Ben razıyım, Allah da razı olsun babamdan..
Bir evladın bunu diyebilmesi ne kadar önemli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…