Babaya aşırı bağlılık güvenli bağlanma sorunu

SPAWNS

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2014
977
311
73
35
merhabalar 12 aylık oğlum babasına aşırı düşkün ve sanırım aramızda güvenli bağ yok babasıyla olmuş olabilir. oğlum 80 günlükken kafasından büyük bir operasyon geçirdi 5 aylıkken fıtık amelyatı oldu yani zor bir bebeklik dönemi geçirdi.babası onu kucağında gezdiriyor ev içinde ben mutfakta yemek temizlik yaparken babasının kucağında benı ızlemeyı cok sevıyor incelmeyi cok sevıyor ama benım kucağıma gelmıyor, babası yokken gelıyor ancak baba varsa onunla olmak ıstıyor . yeme alt değiştirme uyutma gıbı temel ihtiyaçlarını ben karsılıyorum üstüne titriyoruz hem ben hem eşim ama nerde yanlı yapıyorum bilmyorum bu durum benı cok uzuyor odadan babası cıkıp gıtse ben odada olduğum halde babasnın peşinden ağlıyor sizce sorun ne, ne yapmam gerekıyor lütfen bir fikir verin bana
frown.png

Benim kizim 10 yaşında hala oyle .
uzulme bazi cocuklar babaya duskun oluyor
Seni sevdiginden suphe etme sadece babasinida cok seviyor ve onun kocaman kucaginda guzel vakit geciriyor

merhabalar 12 aylık oğlum babasına aşırı düşkün ve sanırım aramızda güvenli bağ yok babasıyla olmuş olabilir. oğlum 80 günlükken kafasından büyük bir operasyon geçirdi 5 aylıkken fıtık amelyatı oldu yani zor bir bebeklik dönemi geçirdi.babası onu kucağında gezdiriyor ev içinde ben mutfakta yemek temizlik yaparken babasının kucağında benı ızlemeyı cok sevıyor incelmeyi cok sevıyor ama benım kucağıma gelmıyor, babası yokken gelıyor ancak baba varsa onunla olmak ıstıyor . yeme alt değiştirme uyutma gıbı temel ihtiyaçlarını ben karsılıyorum üstüne titriyoruz hem ben hem eşim ama nerde yanlı yapıyorum bilmyorum bu durum benı cok uzuyor odadan babası cıkıp gıtse ben odada olduğum halde babasnın peşinden ağlıyor sizce sorun ne, ne yapmam gerekıyor lütfen bir fikir verin bana
frown.png
merhaba,şöyle bir yazı okumuştum
isterse anneden başka herhangi biri bütün gününü bebekle geçirsin bebek yine sizi ister yine size döner.bebeğiniz sakinleşmeye ihtiyaç duyduğunda babanın değil sizin kucağınızda sakinleşir ama diyelim ki baba da sakinleşiyor o zaman ne mutlu size ki tek bağ kurduğu kişi siz değilsiniz.Ama sizsiz yapamayacağından emin olun.anne farklıdır siz o farkı ummadığınız bir an hissedeceksiniz emin olun.Ben de bazen öyle düşünüyordum hatta bazen babasına çok güldüğünü aklından geçiriyor insan çünkü aralıksız 2 hafta boyunca babası evde onunla ilgilenmişti ben ise uyumuştum psikolojik olarak artık kızım babayı mı daha çok seviyor diye düşünmeye başladım.fakat babası onu uyutmaya getirdiğinde nerdeyse yarım saat boyunca ağladı hiç uyumuyor ama bu hep böyle devam ediyordu.sonunda ben gidiyim dedim 5dk sürdü uykuya dalması.yorulup uyuduğunu düşünmeyin.bundan sonra hep ben götürdüm ve hep 5dkda daldı.size kızsa sizden nefret ettiğini dile getirse bile yine sizi bilir yine sizde sakinleşir unutmayın moralinizi bozmayın.sizin dediğiniz gibi olsa bir sürü anne bunalıma girerdi.

Back
X