Babayı doktora evlat mı götürmeli

Annemle babamın boşandığını daha önce yazmıştım.Babam 50 küsür yaşında ve diyabet hastası.ne zaman gitsem sürekli hasta ve bitkin ancak arkadaşlarının yanında öyle değil espri yapıyor konuşuyor ama bizim yanımızda sus pus.Kaç gündür midesi bulanıyormuş.ben de nane limon yaptım,yoğurt götürdüm,yemek götürdüm.
Geçen gün gördüm yüzü kararmış bronzlaşmış gibi.Korktum baktım internetten böbrek rahatsızlığı olabilir yazıyor.Doktora git baba dedim.Herşey Allahtan kaderimizde ne varsa yaşarız diyor.
Evet Allahtan ama biz hasta olduğumuz zaman doktora gidiyoruz baba lütfen ihmal etme dedim.
Arkadaşımın annesi de diyabet hastası eli ayağı tutmuyor oda babamla aynı yaşlarda ancak hastaneler sürekli kendisi gidiyor.Arkadaşım sadece randevu alıyor annesinin beynine giden damarları tıkalıymış ve elleri çok tutmuyor.
Eltiminde annesi diyabet hastası onunda gözüne vurmuş ama kendi kendine idare ediyor annesi oda çok acil durumlarda hastaneye götürüyor.
Babamı kolundan tutup biz mi götürücez anlamadım ki bu hareketler niye?Elden ayaktan düşse çok yaşlı olsa kendim götürürüm ancak gözle görülür çok büyük birşey olmadığı için baba doktora görünsene dedim.çocuğum olduğu için hafta içi çok yetişemiyorum.çalıştığım için çok gidemiyorum.
Sizce ben hayırsız bir evlatmı oluyorum?Yada babam duygu sömürüsü yapıp beni üzdüğü için nasıl bir baba?
Benim yaşadığım gibi böyle durum yaşayan yada babası tek olup 50-60-70 yaşında olanların davranışları nasıl?
Ne annenizi ne de babanızı yalnız bırakmayın. Çocuğunuzu annenize, komsunuza ya da güvendiğiniz birine emanet edin. En azından ilk randevularına eslik edin. Biz biraz dikkat ediyoruz bu konuya acıkcası ailece. Vicdanınız rahat eder en azından. Benim tavsiyem bu yönde

Valla ben çok güzel çocukluk geçirmedim.bencil bir babam ve çok fedakar bir annem vardı.hasta olduğumda annem yanımızda olurdu.Şu an babamlada aramızda çok iyi bir bağ yok.görmesem özlemem hatta kardeşimi babamdan daha çok seviyorum bu bir gerçek.ama babamında iyi olmasını istiyorum.
Ama çok duygu sömürüsü yapıyor babam.kardeşimde bende şu yaşımızda hayattan soğuduk
Çoğu kişi gibi hayırsız evlat demeyeceğim.Yaşadığınız hayatı, geçirdiğiniz çocukluğu en iyi siz bilirsiniz.Vicdanınız rahat edinceye kadar yardım edin.Ama babanızla ilgili herhangi bir konuda eşinize söz vermeyin.İleride can yakmak için size koz olarak kullanabilir.

Olur mu canım mahallenin muhtarı dururken evlat niye götürsün? Şaka mi bu? Annem 55 yaşında ve yıllardır götürür getiririm. Gelme dese bile dinlemem o ayakta beklemesin diye sıraya bn geçerim, çok yorulursa tekerlekli sandalye alır gelirim. Onu oraya tek göndermeye içim asla el vermez. Babam da aynı şekilde, artık ilgilenme zamanının bana geldiğine inanıyorum.

Sen babandan bahsediyorsun ama şöyle bir gerçek var erkek kısmın çoğu doktora gitmeyi sevmez aynı eşim gibi ben yalvarsamda gitmez ancak kızım babasını tehdit edince gidiyor sanırım siz elinden tutup götürün böylece vicdanınızda rahatlamış olur vede mutlu olursunuz

Cocuk olma sirasi onlarda. Kotu evlat olmak degil belki ama yine de bunun bizim sorumlulugumuz oldugunu dusunuyorum. Gecen sene babam nezle-grip gibi bir sey olmustu. Ayni zamanda koah baslangici oldugundan nefes almada biraz sorunu varmis. Annemler doktora git dediyse de gitmedi. Ben 7 saat uzakta bir sehirde yasiyorum. O doktora gitmeyince mecbur atlayip gittim ve doktora goturdum. Aksam da geri dondum. Bazilari bu tarz isleri kendi hallediyor ama bazilari da bellirli bir yastan sonra ilgi bekliyorlar.

10 yaşından beri hastalık çeken biri olarak söylüyorum . Sağlık söz konusu olduğunda ilk sorumluluk bireyin kendisinde. çocuklar için değil tabi ama yetişkinlerde durum böyle.
eğer durumunuz iyiyse kendiniz ulaşım sağlayabiliyorsanız herkes kendi sorumluluğunu almalı.
babanızın sağlık sorunları varsa bununla yüzleşip mücadele vermeli. Etrafındaki insanlardan biryere kadar beklentisi olmalı.
geçmiş olsun. Ciddi bişeyi yoktur umarım. Siz onunla tekrar konuşun.
şeker hastalığı ciddi bir hastalık ihmal ederse neler olabileceğini anlatın. Düzenli gittiği doktoru olsun. İlaçlar, diyet ne yapması gerekiyorsa öğrensin .
gün sonunda iş kendisinde bitiyor.

hayır eşim asla üzerinden atmaz.şimdiye kadar babamın ne işi olsa yaptı.Geçen akşam pide istedi babam eşimde hemen gittti yaptırıp götürdü.babam ne istese üşenmeden yapar hakkını yiyemem.
Babam benim yanımda kendini çok yaşlı gibi yapıyor bitkin mutsuz ben de çok etkileniyorum ve üzülüyorum ağlıyorum.eşim de kendini üzme ben arkadaşlarının yanında görüyorum espri yapıyor konuşuyor üzülme diyor
Babanız belki sizden daha çok ilgi bekliyordur.
O yüzden yanınızda hep hasta gibi davranıyordur.

Baba bu ayol, tabi ki ilgilenin. Eşimin babası ki hiç hazetmem ona rağmen eşimle birlikte doktora götürdük, eşim içeri girmedi bile. Üstünü başını ben topladım, elini ben tuttum. Sağlık bu yani. Bir de sizin kendi babanız.

Kendi babam da bi defa rahatsızlanmıştı ki annem olmasına rağmen bebeğimle düştüm yola, 3 4 gün başındaydım. Diğer türlü vicdanım el vermez.

Ki babacağızım en basit bi hastalığımda bile alanının en iyi doktorunu bulur özel muayenehaneye götürürdü beni. Nasıl koşmam ben ona..

benim annem 50+ yaşında babam zaten doktor çok şükür ikiside çok sağlıklı zaten bu yaşlar artık hastalık vs yoksa yaşlı sayılmaz ama ben anneme mesela gel seni şu doktora falan götüreyim diyorum benim yanıma geldiğinde bir hastalık falan olursa çünkü Allah korusun kötü bişe çıkarsa babamın yanına dönene kadar çok geç olursa diye korkuyorum.ben olsam tutar götürürüm babamı yoksa kafam onda kalır.pişman olmaktansa biraz zorlamak daha iyi.

ameliyat vs. gibi durumlarda tabiki giderim eşimde öyle destek olur.ben o durumlardan bahsetmiyorum zaten ama midem bulandı birşey yiyemiyorum diyor.ama geçen hafta eşimi çağırıp 2 porsiyon pide yaptırttı diyabet hastası ve ayağındaki damar tıkalı yani rsikli udurmda ama o hamur işi yiyor,çokokremi ekmeğe sürüp yiyor.
Önceden de böyleydi.yıllardır dikkat et yürüyüş yap tatlı yeme dedik dinlemedi.dışarı çıkmaya aciz bir markete gitmeye üşenirdi.şimdi ne oldu?bizi dinlemediği için sıkıntılarını yaşıyor.kendi kendini düşünmüyor ki
Ne kadar kızgın, ne kadar dolusun. Babanla başka sorunların da mı oldu?

25 yaşındayım.
2 evladım var.
tatile gittiğim de,annem çocuklara bakmak için çok yardım eder.
nazlanırım çünkü annem o benim.
Düşündüm de, onlar biz kaç yaşında olursak olalım hep bi dayanma gücü oluyorlar bize. Az yada çok.

babamı uzun yıllardır görmediğim için bişey diyemiyorum ama sanıyorum yani babam olarak kalsaydı, bu gibi şeyleri düşünmezdim.
belki nazlanıyordur. Biz hiç mi nazlanmadık?
bilemiyorum..

ama annemin babası, çok babalık yaptığı için bana hani çok nazlanır,ilgi ister,aranmak ister.
sürekli sağlığını sorarım.
Nazlanmasına bayılırım. Bebeğim gibi her gittiğimde bebek gibi şımartırım.
babam olsaydı neler yapardım bilemiyorum.

Tabikide evet.. Komşu mu gelip götürecek. :/
Benim babam çok nazlı mesela. Grip olmuştu geçen yıl, daha doğrusu olacak gibiydi ilk gündü. Bizde kardeşimle gezmeye çıktık. Adam öyle bir trip attı ki neye uğradığımızı şaşırdık. Ertesi gün eşim falan hep beraber toplandık gittik portakal ve gripin götürdük ay nasıl sevindi keyif şarkıları falan söylemişti. 😀😀 Tırnağının kenarına pansuman yapılacaktı, çookk ücra alakasız ufak bir yer. Kendi 10 saniyede yapar. Her gün gittim 1 hafta boyunca. 1 gün geç gittim de miyav da beni unuttu bak gördünmü falan demiş anneme. 😀 Kayınpederim de öyle, ünsülinim vurulacaktı ama kaldı baksanıza deyip etrafına bakıyor. 😀 Eşim, ben, görümcem birimiz duyalım da vuralım diye. 😀 Duymazdan gelirsek bir daha söylüyor. 😀 Demem o ki, ilgi bekliyorlar. Bizde evlatları olarak gücümüzün yettiğince göstereceğiz. 💜💜 Allah başımızdan eksik etmesin.

Back
X