Çocuk Hastalıkları babuline şurup nasıl kullanılır?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
1.043
89
643
İstanbul
arkadaşlar bebeğim 2,5 aylık doktorun verdiği gaz için damla hiç işe yaramadı. onun yerine şimdi babuline şurup alacam. dr.a telefonla sordum. fakat nasıl kullanılır kullanan varsa bana bilgi verirmi? dr.a sormayı unuttum. günde kaç ölçek vermeliyim?

KULLANIMI

1 Tatlı Kaşığı = 5 ml

1 Çay Kaşığı = 2.5 ml

Tercihen yemeklerden sonra

Yeni Doğan dan 1 Aya kadar günde 1/2 çay kaşığı 2.5 ml ile 5 ml

1 aydan 6 aya günde 2-3 defa 1 tatlı kaşığı

6 aydan 1 yaşına günde 3-4 defa 2 tatlı kaşığı

Şişesi sıkıca kapatılıp serin ve karanlık yerde muhafaza edilmelidir. Kullanmadan önce çalkalayınız.

1 çay kaşığının yarısını şurup yarısını suyla karıştırıp verdim.o bile etkili oldu.çok geçmiş olsun

şişe açıldıktan sonra bir ay kullanım süresi var
zaten kutusunda kullanma şekli de yazıyo

8 ayımız dolacak maalesef geceleri hala gazımız war...
günde 3 defa 1-2 tatlı kaşığı veriyorum.

8 ayımız dolacak maalesef geceleri hala gazımız war...
günde 3 defa 1-2 tatlı kaşığı veriyorum.

biz ilk başta birbuçuk ay kadar çok ilaç kullandık hatta en son sap simlex ve babuline nı birliktye kullandık ama genede fayda etmedi
sonra ikinci ay kontrolünde dr. değiştirdik onun tavsiyesiyle tüm gaz ilaçlarını kestik
bol bol hareket ediyoz özellikle karın bölgesini çalıştıran hareketler ve şuan nerdeyse gazının tamamını kendi çıkartıyo
bu ilaçlar bağırsakları tembelleştiriyormuş ben artık bitki çayı dahi vermiyorum

metsil kullanıyorduk, tam çözüm olmamıştı. cuma akşamından itibaren, yani 2 gündür nurse harveysi günde 3 defa, yani 8 saat arayla, 1 tatlı kaşığı veriyoruz.

bebeğimiz epey rahatladı ilk izlenimim bu. fakat normalinden daha fazla uyuyor, bu da kesin.

2 ihtimal var.

1- bitkisel de olsa, bebeğe normalde verilmemesi gereken bişey, uyku yapıyor veya vücudunu yoruyor olabilir.

2- gaz sancısı azalan bebek, rahatladığı için, daha sağlıklı bir uykuya kavuşmuş olabilir.

bilemiyorum, yine de yavrum daha çok küçük azaltacağım dozunu. çünkü bize doktor metsil vermişti fakat fazla kullanmadık. bebeğin gazı artınca 5-6 gün düzenli kullandık fakat yne çok faydalı olmadı. bizde mecburen nurse denedik netten araştırarak. (bebeğim 37 günlük.)

kafam karıştı. günde 3 kere 1 çay kaşığına düşüreceğim, bikaç günde böyle deneyeceğim bakalım hayırlısı.

Back
X