- 3 Şubat 2025
- 891
- 1.281
- 28
- Konu Sahibi Yasakarpuz
- #16.801
Bilemiyorum ki kuzum nasıl rahat edeceksen ben hap olarak alıyorum günde bir kereKuzum evde var akşam gidince hemen alırım. Ama fıtık olarak mı alsam
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bilemiyorum ki kuzum nasıl rahat edeceksen ben hap olarak alıyorum günde bir kereKuzum evde var akşam gidince hemen alırım. Ama fıtık olarak mı alsam
Bilmiyorum ki ilaç falanda kullanmadım oysaYok aynen bende de öyle oldu, 3-5 gün arası kahverengi lekelenmelerim sürdü az az. Ama bu bende ilk kez böyle oluyordu diye şaşırdım. İçtiğim ilaçlardan dolayı öyle olmuş, femara+estrofem. Yumurtlamadan yeni döngüm başladı ve ondan sonra yumurtladım. Peki sende neden öyle lekelenme oldu ki acaba?
Ben 2 kez hap olarak içtim ve bayıldım. Asla hap olarak tavsiye etmiyorum. Hayatımda ilk kez bayıldım acile zor yetiştikBenim progesteron düzeyim adetin 21. Günü de yüksek bir değer geliyordu. Gebelik oluştuğunda da oldukça yüksek oluyordu. Eğer ki progesteron seviyesi iyiyse kullanmak gerekir mi ki? Bu arada fotodaki kapsülü içerek almak insanı mahvediyor fitil olarak kullanılınca sıkıntı olmuyor.
Aynen bana doktorum bile sen ne yaptın demişti gebeyken niye içtin seni sallar mahveder demişti. Gerçekten de öyle olmuştumBen 2 kez hap olarak içtim ve bayıldım. Asla hap olarak tavsiye etmiyorum. Hayatımda ilk kez bayıldım acile zor yetiştik![]()
![]()
Evet fitilde bişey olmuyor ama içince dünyam karardı neden acabaAynen bana doktorum bile sen ne yaptın demişti gebeyken niye içtin seni sallar mahveder demişti. Gerçekten de öyle olmuştumama fitil kullanımı etkilememişti...
kızlar hayallerimle oynanmamış gerçekmişşşşlaboquick nimo roll albi pozitif çıkardı bugün kan verdim bakalım hayallerimle mi oynadılar yoksa gerçek miönceden laboquick ve nimo yapmıştım bende yalancı pozitif vermemişti ikisi de.
Gebe olunca da böyle progesteron arttıkça uyku basar, halsizlik çöker ya bu ilaç olan sentetik hormon da bunu bence dramatik bir şekilde hızlıca yaşatıyor.Evet fitilde bişey olmuyor ama içince dünyam karardı neden acaba
Kan testinde mi pozitif çıktı? Hayırlı olsun canım sağlıcakla ilerlesin inşallahkızlar hayallerimle oynanmamış gerçekmişşşş
Evet canım 172 çıktıKan testinde mi pozitif çıktı? Hayırlı olsun canım sağlıcakla ilerlesin inşallahkaç çıktı peki
Aaa çok güzel inşallah sağlıcakla kucağına alırsınEvet canım 172 çıktı
Amin canım çok teşekkür ederimaa çok güzel inşallah sağlıcakla kucağına alırsın
Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün insallahEvet canım 172 çıktı
Peki ben şimdi yarın gece fitil olarak başlamayı düşünüyorum diyelim ki hamileyim nasıl ilerlicemGebe olunca da böyle progesteron arttıkça uyku basar, halsizlik çöker ya bu ilaç olan sentetik hormon da bunu bence dramatik bir şekilde hızlıca yaşatıyor.
Bana günde 1 fitil demişti son gebeliğimde doktor. Yarın gece başlarsan gebeliği öğrenene kadar günde 1 yaparsın. Bat tarihinde eğer gebelik kanda çıkmazsa bence bırakmak gerekir ki regl başlasın. Ben gebelik dışında da hiç kullanmadım açıkçası. Bu kısma kullananlar açıklık getirirse iyi olur. Battan önce mi bırakmak lazım, sonra mı? İnşaAllah gebelik oluşursa zaten sorun yok demektir. İlk doktor randevusuna kadar da kullanmaya devam edersin. Sonra doktor ne derse...Peki ben şimdi yarın gece fitil olarak başlamayı düşünüyorum diyelim ki hamileyim nasıl ilerlicem
Yani hani gebelik varsa birden bırakmak sıkıntı olurmu onu bilemedim. Daha önceki kaybettiğim bebekte dr baslatmadi gerek yok demişti bilemedimBana günde 1 fitil demişti son gebeliğimde doktor. Yarın gece başlarsan gebeliği öğrenene kadar günde 1 yaparsın. Bat tarihinde eğer gebelik kanda çıkmazsa bence bırakmak gerekir ki regl başlasın. Ben gebelik dışında da hiç kullanmadım açıkçası. Bu kısma kullananlar açıklık getirirse iyi olur. Battan önce mi bırakmak lazım, sonra mı? İnşaAllah gebelik oluşursa zaten sorun yok demektir. İlk doktor randevusuna kadar da kullanmaya devam edersin. Sonra doktor ne derse...
teşekkür ederim canımHayırlı olsun sağlıkla büyüsün insallah
İnşaAllah varsa kanda sadece hcg değil progesteron da baktırırsın. Vücut kendisi yeterli progesteron üretiyorsa harici desteklemeye gerek var mıdır bilemiyorum ama ben hormon dengesi doğalında iyi çalışıyorsa dışarıdan birşey dahil etme taraftarı değilim. Neticede hormon ve gerek yokken alınması bence sistemi bozabilir. Bazen bazı kişilerde yetersiz progesteron yüzünden düşük oluyor o ayrı bir durum. Ama yüksekken neden alınsın ki? Benim bir gebeliğimde ki kimyasala dönmüştü progesteron daha başta çok iyiydi, daha ilk haftasında oldukça yüksekti ama ona rağmen muhtemelen sağlıksız olduğu için düştü. Yazarken düşündüm bir yandan da aklıma 21.gün verilen kan da geldi mesela 21.günkü progesteron değeri yumurtlamanın sağlıklı gerçekleşip gerçekleşmediğini de gösteriyor. Eğer yüksekse neden alınsın? Düşükle sonuçlanacak olsa bile progesteron kaynaklı olmayacaktır düşük. Benim düşüncem bu yönde daha deneyimli ve bilgili arkadaşlar açıklık getirirse konuya faydalı olur.Yani hani gebelik varsa birden bırakmak sıkıntı olurmu onu bilemedim. Daha önceki kaybettiğim bebekte dr baslatmadi gerek yok demişti bilemedim
Başka bir konu açan arkadaş progesteron için vücutta depolanmiyor nasılsa fazlasını atıyor demiş bu doğruysa zararı olmaz ama net mi bilemedimİnşaAllah varsa kanda sadece hcg değil progesteron da baktırırsın. Vücut kendisi yeterli progesteron üretiyorsa harici desteklemeye gerek var mıdır bilemiyorum ama ben hormon dengesi doğalında iyi çalışıyorsa dışarıdan birşey dahil etme taraftarı değilim. Neticede hormon ve gerek yokken alınması bence sistemi bozabilir. Bazen bazı kişilerde yetersiz progesteron yüzünden düşük oluyor o ayrı bir durum. Ama yüksekken neden alınsın ki? Benim bir gebeliğimde ki kimyasala dönmüştü progesteron daha başta çok iyiydi, daha ilk haftasında oldukça yüksekti ama ona rağmen muhtemelen sağlıksız olduğu için düştü. Yazarken düşündüm bir yandan da aklıma 21.gün verilen kan da geldi mesela 21.günkü progesteron değeri yumurtlamanın sağlıklı gerçekleşip gerçekleşmediğini de gösteriyor. Eğer yüksekse neden alınsın? Düşükle sonuçlanacak olsa bile progesteron kaynaklı olmayacaktır düşük. Benim düşüncem bu yönde daha deneyimli ve bilgili arkadaşlar açıklık getirirse konuya faydalı olur.
Vitamin değil ki bu hormon hadi vücut dışarıdan alınıyor diye kendisi salgılamayı azaltırsa? Dahası yağda çözünen bir hormon progesteron, fazlası depolanan bir hormon ve vücuttan atılımı da suda eriyen b vitaminleri gibi hemen olmuyor. Bilemiyorum mesela sigara içenlerde dopamin hormonu çalışma sistemi değişiyor. Normal insanda doğalında vücut salgılarken, sigara içende sigara içince salgılanmaya başlıyor. O yüzden de bırakma süreci zorlu oluyor. Vücudun kendi ritmini tekrar yakalaması zor oluyor. Burda çoook eskidenBaşka bir konu açan arkadaş progesteron için vücutta depolanmiyor nasılsa fazlasını atıyor demiş bu doğruysa zararı olmaz ama net mi bilemedim
Bende yumurtlamanın 8. Gününde yaptım negatif çıktı 11. Gün yine awox yaptım hayalet çizgi 13. Gün öğleden sonra yaptım daha belırgın çizgi dayanamadım 13. Gün gece 12 gibi yıne yaptım ışıkla bakılınca bıle zor görülen çizgi çıktı bugün gecıkmenın 2. Günü kasık batmaları devam edıyo beyaz krem gıbu akıntı bel agrısı ve göğüs hassasiyeti hala var atesım 37. Üstü devam edıyo bakalım ya regl olcam ya gebelik başkada seçenek kalmıyo zatenAwox tek güvenilir marka kuruma dahi çıkarmıyo ben yalan pozitif gördüğüm markalar nimo artımed days doktor albi freely hepsi pozitif kan negatif çıkardı ama awox geçen yaptım daha elimde kuruma dahi yok tertemiz negatif