Doğuma Hazırlık Baby Shower İstesem Abartmışmı Olurum?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Sevgi

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
2.327
31
358
MErhaba kızlar bebeğimin doğmasına 3 ay var :49:

az önce bi arkadaşımın fotoğraflarında gördüm şu ünlülerin yaptığı Baby Shower Adı altında olan partiden yapmak istiyorum evde kendi çevrem arasında ama milleti davet ettiğimde ne dicem :26:

bide çok görgüsüz derlermi acaba yani pek kimse yapmıyor çünküü :40:

kararsız kaldım eşim içinde kalıcaksa yap çağır arkadaşlarını diyo :38:

kayınvalidem doğuma yakın yerinden kalkamıcan nasıl yapıcan diyo :27:

annemde gereksiz buluyor yorulursun dior :50:

bende istiyorum böle bi etkinlik ama karar veremiyorum :26::26:

$candies.webp

bence baby shower deme ve yap
bebek partısı dıye cagır herkesı

ben yaptım kendıme gecen senede abımın bebısıne yapmıstık
ılerde herkes yapıcak ve arkadasları arasında yapılan bırsey olacagını neden benım yokmus kı dıye dusunecegıne eglencelı bır durum dusunup yap

cok guzel oluyor kesınlıkle

bence baby shower deme ve yap
bebek partısı dıye cagır herkesı

ben yaptım kendıme gecen senede abımın bebısıne yapmıstık
ılerde herkes yapıcak ve arkadasları arasında yapılan bırsey olacagını neden benım yokmus kı dıye dusunecegıne eglencelı bır durum dusunup yap

cok guzel oluyor kesınlıkle

doğuma ne kadar kala yaptın canım partiyi :26:

Bence doğumdan önce böyle parti yapmak gereksiz..

Sonuçta bebek için yapılan bi organizasyon ve ortada bebek yok , doğmasına da daha günler var...

En güzeli ve mantıklısı bebek sağ sağlim doğduktan sonra yapılması..

Son düzenleme:
doğuma ne kadar kala yaptın canım partiyi :26:

ben 34 haftamda yaptım calıstıgım ıcın 33 de ızıne cıktım bı hafta evı falan toparladım sonra yaptım
ama eger calısmıyorsan 28 de falan yap cok agırlasmamıs olmak hazırlık ıcın ıı our

Merhaba

Baby shower ülkemizde yeni yaygınlaşmaya başlayan bebek partisidir, tam manası Türkçeye net olarak çevrilememekle beraber amacı hediye toplamaktır.

Fakat burada önemli bir husus var onu size hatırlatmak isterim ki insanların gözünde yanlış anlaşılmayın. Baby shower anne adayının en yakın arkadaş veya arkadaşları tarafından genellikle anne adayının haberi olmadan ve tüm masraflar bu arkadaşlar tarafından karşılanan bir partidir.

Yani siz baby shower tarzı bir parti düzenlerseniz insanların gözünde daha doğmamış bebeğine hediye toplayan biri olarak gözükebilirsiniz.

Bana kalırsa içinizde kalmaması açısından bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra düzenleyin. Zaten çevreniz bebek görmeye gelecek tabi karar yine sizin.

yap be güzelim içinde kalmasın hiçbirşey ama kimseyi bebek partisi diye çağırmaki hediye getirmek mecburiyetinde kalmasınlar. sen evi güzelce süsle. arkadaşlarına hediyeler yap yada al . güzel pastalar kurabiyeler filan eğlenin.

not:arkadaşlarına doğum için temizlik yapıcam yardıma gelirmisin de sonra gelsinler ve süpprizz......

ahh be keşke bende yapsaymışım:)

Merhaba canım ben de iki hafta önce yaptım baby shower ve inanılmaz zevkli geçti gelen arkadaşlar çok memnun kaldılar.
Ben yorum yapan arkadaşlara katılmıyorum bu partinin amacını sen belirleyebilirsin. Ben çağırdığım arkadaşlarımı özellikle hediye almamaları konusunda tembihledim sadece bir liste yaptım (salata börek dolma vs) herkes paylaştı gelirken birer çeşit yiyecek yaptılar. Onun dışında en yakının (kardeşin veya yakın arkadaşın) varsa süslemeyle organize etmeyle ilgilenir.
Fotoğraf atmak istedim ama telefondan yazdığım için beceremedim
😞
Bence bu partinin amacı anneye moral vermek zaten gelenler senin mutluluğunu paylaşınca sen de mutlu oluyorsun aklımda kalmasın diyorsan mutlaka yap derim 😉
Hayırlı doğumlar hepimize.. sağlıklı sıhhatli bebişlerimizi kucağımıza alırız inşallah 😊

merhaba, unluleri kalmadi artik bu isin benim cevremde cok insan yapiyor.
bebegime hazirlik partisi diyebilirsin.
gayet yapabilirsin, bosver baskalarini, yap gitsin

az önce bi arkadaşımın fotoğraflarında gördüm şu ünlülerin yaptığı Baby Shower Adı altında olan partiden yapmak istiyorum evde kendi çevrem arasında ama milleti davet ettiğimde ne dicem :26:

Eki Görüntüle 834848

Ben de çok istiyorum aslında ama bu partilerin asıl güzel olanı arkadaşların, kardeşlerin organize ettiği oluyor.
Yurtdışında doğumdan sonra hediye götürme olayı olmadığı için, partiyi organize eden kişi hamileye ihtiyaç
listesi hazırlatıyor, konuklar da o listeden istediklerini alıyorlar.

Şimdi bizde eğlenelim diye yapsak olur da çevrendeki insanların profiline bağlı biraz da
Bunu yanlış anlamayacak arkadaşların, akrabaların varsa yapsa da, ben yapsam kimi çağıracağım bilemediğim için
çok istememe rağmen cesaret edemiyorum.

Gerçi arkadaşlarım arasında ilk evlenen, bebek sahibi olacak olan benim.
Muhtemelen birkaç sene sonra hepsi yapıp beni de davet ederler, ben de yine içimde kalan bir şeyle öyle böön böön bakarım da neyse..

Bu partiyi bir akraban yada arkadaşın süpriz organize ederse güzel bence. Kendi kendine organize edip çağırmak bana ayıp geliyor. Artık hemen hemen herkes bu partide hediye getirilmesi gerektiğini biliyor. Bizim türkiyenin adetleride bebek görmeye gelince hediye getirmek. Bana mantıksız geliyor açıkcası o yüzden. Bende o parti süslerine püslerine çok heves ettim, ama yapmak istemedim bu sebeplerden. Bende hastane odamı süsleyeceğim, sonra o süsleri getirip eve takacağım. Sonra Türk usulu mevlüt yada hoşgeldin bebeğim partisi falan yaparım belki:)

orjinalinde anne adayının bir arkadaşı organize eder bu tür partiyi,böylece anne adayı hiç koşturmadan,yemek - organizasyon telasına düşmeden prensesler gibi eğlenir,hediyeye doyar ^^
bence sadece çok yakın kız arkadaşlarını çağır,gönlünce şımar,muhabbete doy...Araya akrabalar koca karılar falan girmesin,yoksa baby showerden çıkar,gün moduna girer:24::24:
$baby_shower_dil.webp
bu arada benim en beğendiklerimden...Böyle birşey de yapabilirsin partinde.Güzel bir hatıra olur^^

Eki Görüntüle 834848

Aslında baby shower doğumdan sonra yapılırdı ama bu sene nedense doğuma az kalmış hatunlar yapmaya basladı. Ben doğumdan önce gereksiz buluyorum ama doğumdan sonra bebeğin kırkı cıkınca güzel bir etkinlik düzenleyebilirsiniz.

Bence de doğumdan önce gereksiz.

Bizim toplumda bir deyim vardır "doğmamış bebeğe don biçmek" diye, bu babyshower partileri bana onu çağrıştırıyor...

ben de doğumdan önce manasız bulanlardanım. karnı burnunda bir kadın parti yapsa ne yapmasa ne :27: ama bebek doğduktan sonra hoşgeldin partisi olabilir. bana kalırsa işin güzel kısmı ikramlar ve atmosfer.

Merhaba öncelikle;
Bende bebek doğmadan baby shower yanlısıyım. Çünkü bu birazda bebekle ilgilenmek zorunda kalmadan bebeği kutlamak için son fırsat sayılır. Sonra harala gürele oluyor zaten, anne hep uğraşıyor. Ayrıca zaten bebek doğunca herkes hediye getirecek o yüzden siz küçük hatıralar hazırlayıp arkadaşlarınızla eğlenebilirsiniz. Sizle kendi yaptıklarımızı paylaşalım, bakın bir. Olmadı fikir alışverişi yaparız.
Ama tüm süreç için unutmamanız gereken tek şey var ki can taşıyorsunuz sonuçta. Nasıl isterseniz öyle kutlayın...:16:
$1488206_1381340542117416_1412668961_n.webp $1476721_1381340652117405_294033499_n.webp $1476604_1381340598784077_1051123031_n.webp $1476020_1381340572117413_58811290_n.webp $1465370_1381340615450742_629121192_n.webp

Bence yapilmali kendi kizima yaptim ve yapan bircok musterim oldu eglenceli bir kutlama ve evet ileride bunu yapmayan kalmayacak.

Back
X