Bacak dolgusu yaptıran var mı?

karanfil74
bacaklarının daha önceki de fena değildi zaten ,ben öyle düşünüyorum.şimdi ise çok daha iyi görünüyor. sol bacağındaki şişlik sanırım foto çekiminden dlayı tam olarak görünmüyor. doktor zamanla düzeleceğinden bahsetti mi?geçmiş olsun canım. eğer ağrın sızın yoksa en azından kışın rahat rahat çoarpla eteklerini giyebilirisn. tabiii yazın için bu şekilde sorunun devam ederse etek giyemeyebilirsin. umarım kısa sürede şişlik gider.

karanfil74 bacakların güzel olmuş canım. SEn de gördüğüm kadarıyla kemik eğriliği yokmuş zaten. Sonuç daha çok başarılı olmuş.

Slm kızlar, bende 26 temmuzda Ferruh beye ameliyat olmustum. Su anki durumum onceye nazaran daha iyi. Hatırlarsanız bende serum birikmesi olmustu, onun harici bacaklarımdan memnunum. Odemlerin gecmesinden sonraki yaglar hala duruyor. Serum sol bacagımda hala olmasına ragmen, sukur hic bir sorun kalmadı. Durumumdan haberdar edeyim dedim, hatta yarın musait olursam resimde eklerim. Sizlerinde bu durumdan sorunsuz sekilde kurtulmanızı diliyorum. Allah yardımcımız olsuna.s.

Merhaba Karanfil,
En son eklediğin resimleri gördüm bacağın gerçekten çok çok düzelmiş.
Ben 2 kere serum boşalttırması yaptım biliyorsun ve sonuç yeniden bacağımda serum oluştu. Son boşalttırmayı ise 4 gün önce yaptırdım ama bu seferki biraz farklı oldu. Doktor serumları bacağıma yağları yerleştirdiği kesiden boşalttı yani eski yerleri tekrar açtı ve işlemden sonra dikiş attı daha doğrusu atmış çünkü bu işlemmi beni uyutarak yaptılar. 10 gün boyunca varis çorabımı giymeye devam edicem. İnşallah bir daha oluşmaz. Doktor bu tip vakıaların çok az görüldüğünü söyledi sen ve ben şanssız kişilerdeniz yani :)eğer oluşmazsa bacaklarımın bu şekli ile ben rahat rahat etek ve elbise giyerim. Tüm bu olanalra rağmen bence yine de en iyisi yağ dolgusu

Çapraz ve paranaaa bacaklar, ilizarov yöntemiyle mükemmel bacaklara dönüşüyor. Hasta, operasyonun bitiminde uyandığında, hayalindeki bacaklarla hayatına devam ediyor

Şişli Etfal Hastanesi 1. Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği doktorlarından Doç. Dr. Metin Küçükkaya, çarpık bacakların tedavi yöntemleriyle ilgili bilgi verdi:

* Bacak çarpıklıklarını estetik amaçla mı düzeltiyorsunuz?
Hastalar genellikle bize estetik amaçlı başvuruyorlar ama tedaviyi biz ileride meydana gelebilecek ciddi problemleri engellemek amacıyla yapıyoruz. Hastalar bazen de topallama, koşamama, bacakların birbirine takılması gibi şikayetlerle gelebiliyorlar.

* Ölçütünüz ne oluyor?
Kemikler üzerinde kullandığımız belirli standart ölçümler var. Bunlar değerlendirilerek hastalık olarak kabul ettiğimiz eğrilikler düzeltilebiliyor. Bu eğrilik çok ileri düzeyde olmasa, şu anda hastanın hayatını ciddi anlamda etkilemese bile kabul edilebilir anlamda bozuklukları düzeltmek gerekiyor. Birkaç derece eğrilik bile kemikler üzerinde mekanik olarak bir eğrilik yaratıyorsa düzeltilmeli. Kişide erken yaşta kireçlenme ve diğer eklem rahatsızlıkları ortaya çıkabiliyor. Bu rahatsızlıkların tedavisi çok daha ciddi ameliyatlar gerektirdiği için deformiteyi erken dönemde düzeltmek gerekiyor.

* Neden bacaklar paranaaa olur?
En sık nedeni ülkemizde D vitamini yetmezliğine bağlı 'raşitizm' dediğimiz durum. Çocuklar doğduktan sonra ilk iki yaşına kadar bacakları zaten paranaaa şeklindedir. Dört yaşında çapraz şeklini alır, on bir yaşında erişkin şeklini alır. Bu dönemlerdeki beslenme bozukluğu, vitamin yetmezliği ve bazı metabolik ve hormonal hastalıklara bağlı olarak bacaklarda eğrilikler meydana gelebilir. Diğer bir nedeni 'blount' hastalığı. Travmalar ya da kırıklar ile çocuk felci, omurilik felçleri de bu duruma yol açabiliyor. Doğuştan büyüme kıkırdağı hastalıkları da bacak eğriliklerine neden olabiliyor.

* Çocukları sıkı sıkı kundaklamanın bacaklar üzerinde bir etkisi var mı?
Kundaklamanın genellikle bacak eğrilikleri üzerine olumlu olumsuz bir etkisi olmuyor. Ama biz kundaklamayı tercih etmiyoruz ve ailelere kesinlikle önermiyoruz. Çünkü kalça çıkığı konusunda risk oluşturabiliyor.

* Erken teşhisle daha kolay düzeltilme şansı var mı?
Sebebi saptanır ve erken tedavi edilebilirse eğrilik engellenebileceği gibi düzelebilir de. Hormonal ve metabolik hastalıklara bağlı olanlar için bu durum daha geçerli bir yöntem. İlgili ailelerin bir çoğu çocuklarında böyle bir sorun olmasa bile 'çocuğum paranaaa bacaklı mı olacak' korkusuyla doktora getiriyorlar. Oysa bu çocukların büyüme dönemindeki paranaaa bacak, iki yaşına kadar normal olarak kabul edilebilir. Ancak çocukta gerçekten tedavi edilmesi gereken bacak eğriliği varsa büyümeyle birlikte artabiliyor.

* Bacak eğrilikleri ilizarov dışında tedavi edilemez mi?
Bacak eğriliklerin de ilizarov en son baş vurulacak yöntemlerden biridir aslında. Son yıllarda özellikle ameliyat sırasında ilizarov benzeri cihazlarla eğriliği düzeltip kemiğin içine çivi ya da plak yerleştirerek ameliyatı tamamlıyoruz. Ve hasta uyanmadan cihazı çıkartıyoruz. Böylece hasta uyandığında bacağında ilizarov cihazı olmuyor ve bacağındaki yamukluktan bir tek ameliyatla kurtulmuş oluyor. Hastanın bacağı tek ameliyatla düzelmeye uygunsa bu yöntemi tercih ediyoruz. Ama düzelme sağlanmazsa, bacakta kısalık da ortaya çıkıyorsa; ilizarov uyguluyoruz.

* İlizarov'u kimler için tercih ediyorsunuz?
İlizarovu bacak yamukluklarında son çare olarak uyguluyoruz. Deformite tek bir seferde düzeltemeyeceğimiz kadar çok fazlaysa kullanıyoruz. İlizarov yöntemini dört yaşından sonra her yaşta uygulayabiliyoruz.

Arkdaşlar tek amelıyatla çarpıklıgı duzeltıyorlarmıs bu konuda bılgısı olan varmı? böyle birşey yaptırsak nasıl olur acaba?

Kızlar evet Özgürdü Nazım beyle görüşecekti neden artık foruma girmiyor.acaba amelıyatmı oldu?onu cok merak edıyorum.Dior nazım durak bu amelıyatı okadar cok yapıyorkı elbet bu sıteye gırıyorlardır keske gırıp yazsalar.nazım durak amelıyatı klınıkte yapıyor ve amelıyattan bırkac saat snra eve gıdıyormusuz bu harıka aslında Jezabelın ıyılesme suresıde cok cabuk olmus neguzel.ben sılıkondan neden tereddut edıyorum bılıyormusunuz bacaklarım ınce degıl benım yanı sılıkon konulsa cok kalın olurmu.ınanın param olsa gıder artık olurdum amelıyatı bu kadar ınsan oluyor yanı saglık acısından bırseyı olsa okdr ınsan neden amelıyat olsun veya neden Nazım durak televızyona cıkıp Denız akkaya ıcın gelsın amelıyat edeyım desın dusunsenıze zararı olsa denız akkaya cıkıp bırgun demezmı ozaman doktor bırakın sılıkon amelıyatı yapmayı baska amelıyat yapacak ınsan bile bulamaz.dunyada kullanılıyormus bu sılıkonlar sporcular bıle yaptrıyormus.ünlülerden bu amelıyatı olan varmı acaba Jessica simpson ve kardesi ashley simpsonın sanki bacakları silikonlu hatta bir resim var bende kıslar bir bakın sızce bu bacaklar sılıkonlumu?

Selam herkese.Beni merak etmişsiniz.Maalesef randevuya gidemedim.Okul haftası olduğunu unutarak bir heyecanla randevu aldığım için gidemedim.Nazım Durakın yeri bize bayağı uzak eşimin beni götürmesi lazım.Aslında randevu almadan gitmeyş düşünüyorum çünkü ben müsait olunca eşim müsait olmuyor.Eşim müsaitse ben müait olmuyorum.En kısa zamanda gidicem.Ben mutlaka ameliyat olucam çünkü çok hayal kurdum kurban Bayramına mutlaka kısa etek giymeliyim(Allahın izniyle tabi) Para konusuna gelince araba almak için kredi çekmiştim onu bu işe yatıracağım.Şuan aslında herşey hazır.Tek ihtiyacım cesaret:gitme:

pariscim ilizarov yöntemi çok ileri düzey hastalada kullanılıyor. tedavi süreci oldukça uzun ve meşakatli. google de görsellerde bakarsan göreceksin zaten. bacağın içine çiviler yerleştiriyorlar. bu operasyonla boy uzatma işlemi de yapılıyor ve acılı bir tedavi yöntemidir. zaten senin benim gibi hastalarda kolay kolay yapmazlar. ayrıca enfeksiyon kapra riskin çok yüksek. umutlarını yıkmamışımdır umarım:( bir ara bende düşündüm ama çalışan birisi olarak bu yöntemi semek çok zor birde bacaktaki o izler gibiyor mu emin değilim delik deşik oluyosun resmen

Merhaba Karanfil,
Ben 2 kere serum boşalttırması yaptım biliyorsun ve sonuç yeniden bacağımda serum oluştu. Son boşalttırmayı ise 4 gün önce yaptırdım ama bu seferki biraz farklı oldu. Doktor serumları bacağıma yağları yerleştirdiği kesiden boşalttı yani eski yerleri tekrar açtı ve işlemden sonra dikiş attı daha doğrusu atmış çünkü bu işlemmi beni uyutarak yaptılar. 10 gün boyunca varis çorabımı giymeye devam edicem. İnşallah bir daha oluşmaz. Doktor bu tip vakıaların çok az görüldüğünü söyledi sen ve ben şanssız kişilerdeniz yani :)eğer oluşmazsa bacaklarımın bu şekli ile ben rahat rahat etek ve elbise giyerim. Tüm bu olanalra rağmen bence yine de en iyisi yağ dolgusu

Haklısın cnm zaten, seni bilmem ama beni bulmasa sasardim:))) Neyse genede buna sukur, gerci sen benden sanslısın, cunku en azından gidip serumları bosalttırabiliyorsun:))) tabire bak aman allahım:))) Benim bacagım eskisine nazaran morlukların azalmasıyla daha iyi durumda ama, bu serum dedikleri bacagımda sabit degil, yani daha oncede belirttigim gibi oyun macunları gibi. Asagı sıvazlayınca asagı yukarı yapınca yukarı kayıyor.Kesin cozumu ise benim tatile gidecegim zamana kadar, ya vucut tarafından emilicek, yada gecmesse bosaltılıcak. Ama sag bacagımdan cok memnunum, ilk actıgım andan itibaren duzgun. Bu arada bu izler gecermi acaba, benim alt bacagımın yanlarındaki izler hala gecmedi cok belirginler.

Merhaba Karanfil,

DİGUCUM bütün bu olanlara rağmen yani iki kere serum boşalttırması yap ; yine serum olsun bu sefer uyutularak hatta dikiş atılarak yeniden boşalttır. Hatta yeniden varis çorabı giy. Ve hatta yeniden serum birikmesi olmamasının sana garantisi verilmesin. Buna rağmen sen yinede en iyisi yağ enjeksiyonu de. Valla çok şaşırdım. Ben senin yerinde olsam mümkün değil bu cümleyi kuramazdım. Şöyle bir cümle kurabilirdim: etek elbise giydim ama bana çok pahalıya mal oldu. En iyisimi derseniz işte buna en iyisi diyemem derdim...

Sevgili PARİS;

söylediğin yöntem bu forumda daha önceki sayfalarda tartışıldı. Ama o bizler için değil. O gerçekten anatomik bozukluğu olan, yürümekte zorluk çeken kişilere uygulanan bir yöntem. Yani ondan bize fayda yok.

Kızlar haklısınız o bizlik bişey değil sanırım nebılıyım o yazıyı okuyunca 1 amelıyatla duzelıyor demıs doktor heveslendım:) kızlar keske bir corap olsa iç kısmı dolgulu sutyenler varya onun gıbı dolgulu giysek corabı hıc degılse uzerıne tayt dar kot falan gıyebılsek çizmeyle kışın elbıse etekte gıyerız neguzel olurdu degılmı:) kara kara düşünüyorum param olsa gıder yaptırırdım silikonu sabahtan olup eve gelırdım aksam vala sizede yazardım:) ama şimdi düşünüyorum birdahaki yaza gönül rahatlıgıyla ıstedgımı gıyebılmeyı cok ısterdım:(

bacagında carpıklık olan arkdaslar ben bugune kadar hiç spor yapmadım bazen heveslenıp yuruyus yapmaya cıkardım 3 gun falan en fazla yanı spor salonu olsun veya herhangı bır sporla hıc ılgılenmedım acaba bacagımzdakı sekıl bozuklugu bundanmı kaynaklanıyor.bılıyorum herkes spor yapmıyor cogu ınsanın dümdüz ama nebılıyım belkı spor falan yapsaydık boyle olmazdı acaba bu saaten sonra ıc bacaga kas yapmanın bir faydası olurmu spor salonuna falan gıtsek iç bacak için calıssak olmazmı?

Kızlar..şu habere bi bakın...gerçi pek yeni bişey gibi gelmedi bana...Cihantimur transfer tekniği gibi bişey ama,inşallah geliştirilmiş yeni bi tekniktir.
internethaber.com/bu-mucize-alet-insani-genclestiriyor-297100h.htm]Bu mucize alet insanı gençleştiriyor[/url]

ÖZGÜRDÜ merakla senin randevunu bekliyoruz. Lütfen haberdar et... İnşallah herşey gönlüne göre olur...

Sağol canım eşim madem uyutulacaksın göğsünüde yaptır aradan çıksın diyor.Aslında göğsüm 80 beden ama çocuk emzirdiğim için (gerçi kızım 7 yaşında) şekil bozukluğu oldu.Acaba ikisini birarada yaptırsammı.Gerçi ben göğüslerimden şikayetçi değilim neticede sütyenle kusuru kapanıyoralkisalkisalkis 2.çocuğuda düşünmediğimiz için belki onuda aradan çıkarırım.Gerçi ikisinin acısına aynı anda dayanabilirmiyim bilmiyorum.mafoldumben

Geçkinkız,
bahsettiğin siteye baktım ,likiput diye bir yöntemden bahsediyor. okurken çok heyecanlandım,hatta orda bacağı eğri bir bayanın fotosu var ve benimiklere çok benziyor. eğer ferruh bey, ahmet bey gibi doktorların yaptığı teknikten farklı ise bir umut olabilir;ama şu da var. ismi farklı olup, içerik aynı olabilir ve hasta çekmek için bötle bir haber olabilir. orada selahattin tulunay diye bir doktorun yazısıydı bu sanırım ve ben de onun hakkında nette bir gezindim. pek gzüel şeyler yazmıyorladı, gerçi herkesi mutlu etmek herkeste başarılı olunacak diye bir şey yok;ama bende nedense olumsuz bir izlenim yarattı açıkçası. bu yöntem şayet farklı ise bunu yapan başka doktorlar var mı acaba?
ameliyat olan arkadaşlar
bu likiput yöntemi, size uygulanan yöntemle aynı mı acaba, bilginiz var mı?
kontroller sırasında doktorunuza bu yöntemi sormanız mümkün mü?

Özgürdü doktorla görüştünmü ? silikonmu yaptıracaksın nazım durakımı düşünüyorsun? dilerim hersey istediğin gibi olur.

Kızlar..şu habere bi bakın...gerçi pek yeni bişey gibi gelmedi bana...Cihantimur transfer tekniği gibi bişey ama,inşallah geliştirilmiş yeni bi tekniktir.
internethaber.com/bu-mucize-alet-insani-genclestiriyor-297100h.htm]Bu mucize alet insanı gençleştiriyor[/url]

canım neguzel haber bulmussun cok tesekkurler bılgı ıcın.resımdekı bayanın bacagıda harikaa ötesi olmuş:) öyle bacagım olsa daha ne ıstıyım.kızlar bu teknık burda amelıyat olan arkdaslarla aynı teknıkmı acaba ya buarada yag enjekte ettırenlere bısey sormak ıstıyorum yagı fazla koysa doktor ozaman olmazmı?yanı gerekenden daha fazla konulsa birazı erisede bişey olmaz.

Back
X