Merhaba kızlar....
Ben buranın eski yazanlarındanım.
Daha önce Elif ve parantez isimleriyle de yazıyordum.
Çok eski sayfalarda tabanlık çözüm olabilir mi acaba diye tartışmıştık.
Ben bir çözüm buldum gibi.... İşe yarayıp yaramadığını göreceğim önce...
İncelikten değil de eğrilikten yakınanlar için yazıyorum şu an:
Dış tarafı daha yüksek tabanlık bacakları birbirine yaklaştırıyor gibi gelmişti bize.
Şu an ise başka bir şekil tabanlık araştırıyorum. Bizde bilekler de eğri.. Çirkin duruyor.
Düşük tabanların kullandığına benzer bi tabanlık uydurup evdeki malzelemelerle denemeye çalışıyorum.
Ayağın içe bakan orta kısmını yükseltince (altına bişeyler doldurup) bilekler düzeliyor. Ağırlık merkezine dönüyor sanki.
ayak bileği düzelince bacak da daha düzgün görünüyor. Bu şekilde yürümeye çalıştım.
Önceden iç bacak kası yapmak için uğraştığımız gerilmeyi hissettim.
Bu şekilde yürürsek kendimizi zorlamadan iç abacak kası da oluşabilir.
* Hem ameliyatsız sadece tabanlık kullanarak ayak bileği düzeliyor.
* Hem de düzelen bilekle yıllardır eğrilikten kullanamadığımız ve gelişmeyen iç bacak kasları gelişiyor
Yani ikinci bir düzelme daha yaşanıyor.
Eğer bu işe yararsa bacağı doğal olarak bayağı bi düzeltip, sonra kas gelişiminin sonunda eğer yine diz altlarında
sadece bir noktada hala çukurluk kalıyorsa sadece orayı doldurtarak durumu çözebiliriz. Çok daha basit bir operasyon olur.
Hem de kemik kırdırmadan ayak bileği de düzelmiş olacak.
Ben bie ortopediste gideceğim ilk fırsatta. Kişiye özel tabanlıklar yapılıyormuş.Ayağın basma durumuna göre.
Bizde eğrilik olduğu için zaten ayaklarımız doğru basmıyor.
Kızlar ameliyata karar vermeden önce tabanlık için bi doktora görünün derim...
Ne kaybederiz....
Ameliyat olup hüsrana uğramayalım.....
Evde ayağınızıın orta iç kısmına bişeyler koyup bileğinizi düzeltmeye çalışın... Valla düzgün görünüyor....