Teşekkürler DELİLA. Dolgu; yağı yetmeyenler için bir çare olabilir ama sağlığa zararı varmıdır acaba?
dior merhaba
hayır vucuda bir zararı yok çünkü bedenimizin nerdeyse %75 i dokuları birarada tutmak için kolajen ve hyaluronic acidden oluşur
(%50 si ciltte, geri kalanı diz içleri organlar vs de )
yani bedenimizde kendiliginden var olan bir madde
vucutta var olan bir madde oldugu için zararı olacagını düşünmüyorum
yağ enjeksiyonuyla hyalunoric acid dolguların-marka ne olursa olsun- risk açısından aynı olduguna inanıyorum
ben de ayak bilek kısımlarına yaptırmayı düşünüyorum belki ilerde yaptırabilirim maddi açıdan biraz daha rahatlarsam
o yüzden ilgimi çekiyor
bu bilgi de internetten, hyaluronic acid nedir:
Hyaluronic acid (HA) vücudumuzun yapısında doğal olarak bulunan bir doku bileşiğidir ve vücudumuzdaki bütün HA'in yaklaşık olarak %50'si cildimizde bulunur. Vücut kendisinde doğal olarak bulunan HA'i cildin çatısı olan kolajen ve elastini bir arada tutmak için kullanır. HA'in ana fonksiyonu cildin yumuşaklığını,parlaklığını ve sıkılığını korumak için su moleküllerini dokuya çekmek ve doku içerisindeki kalmalarını sağlamaktır. Cilt yaşlanması ile birlikte vücutta doğal olarak bulunan HA azalır ve azalmanın sonucu olarak cilt dokusu yeteri kadar nem elde edemez, esnekliğini ve canlılığını kaybeder ve kırışıklıklar belirmeye başlar.