Herkese selam kızlar bilgilendirmek istediğim için üye oldum. Bende de lipödem vardı. Çok araştırma yaptım ve geçen hafta çarşamba günü Ahmet Karacalar ameliyatımı gerçekleştirdi. Lipödem hakkaten bela bi hastalıkmış gün gün yağ ve su toplanması ağrısı basınç hissi korkunçtu. Bacaklarımın şekli hızla bozulmaya başlamıştı ve hamilelik vs hormon değişikliğinin de bunu tetikleyeceğini duydum ve çocuk yapmadan önce bundan kurtulmaya karar verdim. Toplam 5litre sıvı alındı. Güvenlik sınırı olan 7litreye kadar alınabiliyormuş aslında bende iyi gidiyormuş operasyon ama doktor görüntü olarak sarkma ve risk yükselmesin diye bozuk hücereleri alıp bacağı şekillendirip tamamlamış operasyonu. Ameliyat sonrası 2gün kaldım hastanede. Normalde 1gün yeterli olabilir dediler ama 2gün tavsiye ederim herkese, bakımlarınız ilaçlarınız buz torbaları vs vs en iyi şekilde yapılıyor. O yüzden iki gün tavsiye ediyorum. Bugün 4.günüm, ilk defa kendi başıma tuvalete gittim ama çok çok zorlandım. Hastanede iki kişi refakatçi kalması gerekiyor. Evde de ilk günlerde yanınızda iki kişi olursa iyi olur. Sanıyorum 1hafta 10güne kadar biraz aksamalı da olsa kendim rahat yürüyebilicem. Ameliyattan çıktığımda korseyi giydirmişlerdi, ertesi gün sızıntılardan dolayı korseyi değiştirdiler ama çok acıdı söyleyeyim.. Neyse çıkacağım gün de korseyi çıkarıp sızıntı bitti mi diye kontrol edip pansuman yapıp basınçlı çorap giydirdiler. Bu sefer korse çıkarken makasla kesmelerini rica ettim acıdan dolayı. Çorabı giydirirken de çok canı tatlı biri olmamama rağmen bi 5dakika giydirilene kadar bağıra bağıra ağladım ama 5dakika ağlamak bu sonuca değer kesinlikle. Neyse işte evdeyim çok şükür atlattım artık. Bu lipödem denen şeyin bir hastalık olduğunu, sadece keyfi estetik olmadığını da özellikle yazmak istiyorum. Bazı insanlarda genetik olarak olabiliyor malesef. Çözümü var, pahalı mı? Evet bana göre bir hayli pahalı bir operasyondu ama çok şükür hallettik bir şekilde. Şuan bacaklarımda ödem olmasına rağmen eski görüntüden eser yok. Gayet iyi görünüyor, gün geçtikçe de ödemler azalıp daha da iyi olacak inşallah. Ahmet Karacalar'ı kesinlikle tavsiye ederim, adam resmen sanatkar, sadece bozuk hücreyi alıp bacakları eğri bırakmıyor yeniden tasarlıyor. Ve ameliyattan önce hasta sağlığı çok önemli dedi, sağlık sınırı olarak 7litrenin altında bitirmeye çalışıcam en iyi sonuçla dedi. Sağlığınızdan olmayın. Superdry yöntemi Ahmet Karacalar tarafından bulunmuş bir yöntem, diğer doktorlar bu yöntemi uygulamıyor bu yüzden emboli riski de yükaek oluyor. Arasıra girip soru olursa cevap yazmaya çalışırım. Diğer doktoru tercih etmediğim için şükrediyorum kötü haberler gelince. Vefat eden arkadaşın ailesine başsağlığı, diğer arkadaşa da acil şifalar diliyorum.