• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bacaklarında LİPÖDEM hastalığı olup ameliyat olan var mı?

Herkese selam kızlar bilgilendirmek istediğim için üye oldum. Bende de lipödem vardı. Çok araştırma yaptım ve geçen hafta çarşamba günü Ahmet Karacalar ameliyatımı gerçekleştirdi. Lipödem hakkaten bela bi hastalıkmış gün gün yağ ve su toplanması ağrısı basınç hissi korkunçtu. Bacaklarımın şekli hızla bozulmaya başlamıştı ve hamilelik vs hormon değişikliğinin de bunu tetikleyeceğini duydum ve çocuk yapmadan önce bundan kurtulmaya karar verdim. Toplam 5litre sıvı alındı. Güvenlik sınırı olan 7litreye kadar alınabiliyormuş aslında bende iyi gidiyormuş operasyon ama doktor görüntü olarak sarkma ve risk yükselmesin diye bozuk hücereleri alıp bacağı şekillendirip tamamlamış operasyonu. Ameliyat sonrası 2gün kaldım hastanede. Normalde 1gün yeterli olabilir dediler ama 2gün tavsiye ederim herkese, bakımlarınız ilaçlarınız buz torbaları vs vs en iyi şekilde yapılıyor. O yüzden iki gün tavsiye ediyorum. Bugün 4.günüm, ilk defa kendi başıma tuvalete gittim ama çok çok zorlandım. Hastanede iki kişi refakatçi kalması gerekiyor. Evde de ilk günlerde yanınızda iki kişi olursa iyi olur. Sanıyorum 1hafta 10güne kadar biraz aksamalı da olsa kendim rahat yürüyebilicem. Ameliyattan çıktığımda korseyi giydirmişlerdi, ertesi gün sızıntılardan dolayı korseyi değiştirdiler ama çok acıdı söyleyeyim.. Neyse çıkacağım gün de korseyi çıkarıp sızıntı bitti mi diye kontrol edip pansuman yapıp basınçlı çorap giydirdiler. Bu sefer korse çıkarken makasla kesmelerini rica ettim acıdan dolayı. Çorabı giydirirken de çok canı tatlı biri olmamama rağmen bi 5dakika giydirilene kadar bağıra bağıra ağladım ama 5dakika ağlamak bu sonuca değer kesinlikle. Neyse işte evdeyim çok şükür atlattım artık. Bu lipödem denen şeyin bir hastalık olduğunu, sadece keyfi estetik olmadığını da özellikle yazmak istiyorum. Bazı insanlarda genetik olarak olabiliyor malesef. Çözümü var, pahalı mı? Evet bana göre bir hayli pahalı bir operasyondu ama çok şükür hallettik bir şekilde. Şuan bacaklarımda ödem olmasına rağmen eski görüntüden eser yok. Gayet iyi görünüyor, gün geçtikçe de ödemler azalıp daha da iyi olacak inşallah. Ahmet Karacalar'ı kesinlikle tavsiye ederim, adam resmen sanatkar, sadece bozuk hücreyi alıp bacakları eğri bırakmıyor yeniden tasarlıyor. Ve ameliyattan önce hasta sağlığı çok önemli dedi, sağlık sınırı olarak 7litrenin altında bitirmeye çalışıcam en iyi sonuçla dedi. Sağlığınızdan olmayın. Superdry yöntemi Ahmet Karacalar tarafından bulunmuş bir yöntem, diğer doktorlar bu yöntemi uygulamıyor bu yüzden emboli riski de yükaek oluyor. Arasıra girip soru olursa cevap yazmaya çalışırım. Diğer doktoru tercih etmediğim için şükrediyorum kötü haberler gelince. Vefat eden arkadaşın ailesine başsağlığı, diğer arkadaşa da acil şifalar diliyorum.

Herkese selam kızlar bilgilendirmek istediğim için üye oldum. Bende de lipödem vardı. Çok araştırma yaptım ve geçen hafta çarşamba günü Ahmet Karacalar ameliyatımı gerçekleştirdi. Lipödem hakkaten bela bi hastalıkmış gün gün yağ ve su toplanması ağrısı basınç hissi korkunçtu. Bacaklarımın şekli hızla bozulmaya başlamıştı ve hamilelik vs hormon değişikliğinin de bunu tetikleyeceğini duydum ve çocuk yapmadan önce bundan kurtulmaya karar verdim. Toplam 5litre sıvı alındı. Güvenlik sınırı olan 7litreye kadar alınabiliyormuş aslında bende iyi gidiyormuş operasyon ama doktor görüntü olarak sarkma ve risk yükselmesin diye bozuk hücereleri alıp bacağı şekillendirip tamamlamış operasyonu. Ameliyat sonrası 2gün kaldım hastanede. Normalde 1gün yeterli olabilir dediler ama 2gün tavsiye ederim herkese, bakımlarınız ilaçlarınız buz torbaları vs vs en iyi şekilde yapılıyor. O yüzden iki gün tavsiye ediyorum. Bugün 4.günüm, ilk defa kendi başıma tuvalete gittim ama çok çok zorlandım. Hastanede iki kişi refakatçi kalması gerekiyor. Evde de ilk günlerde yanınızda iki kişi olursa iyi olur. Sanıyorum 1hafta 10güne kadar biraz aksamalı da olsa kendim rahat yürüyebilicem. Ameliyattan çıktığımda korseyi giydirmişlerdi, ertesi gün sızıntılardan dolayı korseyi değiştirdiler ama çok acıdı söyleyeyim.. Neyse çıkacağım gün de korseyi çıkarıp sızıntı bitti mi diye kontrol edip pansuman yapıp basınçlı çorap giydirdiler. Bu sefer korse çıkarken makasla kesmelerini rica ettim acıdan dolayı. Çorabı giydirirken de çok canı tatlı biri olmamama rağmen bi 5dakika giydirilene kadar bağıra bağıra ağladım ama 5dakika ağlamak bu sonuca değer kesinlikle. Neyse işte evdeyim çok şükür atlattım artık. Bu lipödem denen şeyin bir hastalık olduğunu, sadece keyfi estetik olmadığını da özellikle yazmak istiyorum. Bazı insanlarda genetik olarak olabiliyor malesef. Çözümü var, pahalı mı? Evet bana göre bir hayli pahalı bir operasyondu ama çok şükür hallettik bir şekilde. Şuan bacaklarımda ödem olmasına rağmen eski görüntüden eser yok. Gayet iyi görünüyor, gün geçtikçe de ödemler azalıp daha da iyi olacak inşallah. Ahmet Karacalar'ı kesinlikle tavsiye ederim, adam resmen sanatkar, sadece bozuk hücreyi alıp bacakları eğri bırakmıyor yeniden tasarlıyor. Ve ameliyattan önce hasta sağlığı çok önemli dedi, sağlık sınırı olarak 7litrenin altında bitirmeye çalışıcam en iyi sonuçla dedi. Sağlığınızdan olmayın. Superdry yöntemi Ahmet Karacalar tarafından bulunmuş bir yöntem, diğer doktorlar bu yöntemi uygulamıyor bu yüzden emboli riski de yükaek oluyor. Arasıra girip soru olursa cevap yazmaya çalışırım. Diğer doktoru tercih etmediğim için şükrediyorum kötü haberler gelince. Vefat eden arkadaşın ailesine başsağlığı, diğer arkadaşa da acil şifalar diliyorum.

Bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler size özel mesaj attım bakar mısınız. Ahmet hoca'ya lipödem ameliyatı olan birinin yorumlarına çok ihtiyacımız vardı lütfem forumu bırakmayın :))

Doktorunuzun ismini söyler misiniz acaba??
Merhaba ben Almanya'da yaşıyorum Burada da birçok doktor bu hastalığı maalesef teşhis edemiyor.Bu omur boyu tedavi gerektiren bir hastalıkmış 3 haftalık hergun yapılan lenfdranajdan sonra söylediğim gibi çorap giyiyorum ve haftada iki defa lanfdranaja devam ediyorum.Bu omur boyu yapılması gereken bir terapiymiş.Pizyotetapistlere soruyorum yağ almayla ilgili onlarda cok net bir şey söylemiyorlar riski olan bir şey garantisi Yok diyorlar belki iyi olabilir belki eskisinden daha kötü olabilir diye .O yüzden Türkiye de yaşayan ve bu konuda tecrübe edinmiş arkadaşlarından bilgi almak istemiştim.Sevgiler

Merhaba ben Almanya'da yaşıyorum Burada da birçok doktor bu hastalığı maalesef teşhis edemiyor.Bu omur boyu tedavi gerektiren bir hastalıkmış 3 haftalık hergun yapılan lenfdranajdan sonra söylediğim gibi çorap giyiyorum ve haftada iki defa lanfdranaja devam ediyorum.Bu omur boyu yapılması gereken bir terapiymiş.Pizyotetapistlere soruyorum yağ almayla ilgili onlarda cok net bir şey söylemiyorlar riski olan bir şey garantisi Yok diyorlar belki iyi olabilir belki eskisinden daha kötü olabilir diye .O yüzden Türkiye de yaşayan ve bu konuda tecrübe edinmiş arkadaşlarından bilgi almak istemiştim.Sevgiler
Seda Diker Uğraş Dr Yener'e ameliyat olmuş birisi. Bir yıldan fazla oldu ameliyat olalı. Şu an ki halini gösteren fotoğraflara ....sayfasından ulaşabilirsiniz. Ben bir kaç soru sormuştum, cevapladı. Çok kibar birisi. İsterseniz bu konuda ona merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seda Diker Uğraş Dr Yener'e ameliyat olmuş birisi. Bir yıldan fazla oldu ameliyat olalı. Şu an ki halini gösteren fotoğraflara ...sayfasından ulaşabilirsiniz. Ben bir kaç soru sormuştum, cevapladı. Çok kibar birisi. İsterseniz bu konuda ona merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.
İyi akşamlar SedaDiker uğraş in kendi Facebook sayfasında degil sanırım tam linki gönderebilir misiniz

Son düzenleyen: Moderatör:
Ahmet Karacalar'ı çok merak ediyoruz bizde ama ona ameliyat olduğunu söyleyen 2 kişinin de sadece 3-4 mesajı var nedense reklam gibi geliyorsunuz bana

Ahmet Karacalar'ı çok merak ediyoruz bizde ama ona ameliyat olduğunu söyleyen 2 kişinin de sadece 3-4 mesajı var nedense reklam gibi geliyorsunuz bana
Arkadaşım sana özel mesajla da yardımcı olmaya çalıştım sorularına cevap verdim hakkaten iyilik te yaramıyor. Reklam falan değil aç telefonu Ahmet Karacalar ın web sayfasında var iletişim numarası, ara asistanını sor geçen hafta çarşamba günü ataşehir acıbadem hastanesinde lipödem ameliyatı yaptı mı diye. Telefonumu facebookumu istemiştin vermedim sana çünkü özel hayatımın gizliliği nedeniyle vermek istemedim arkadaşım. Hakkaten pişman ettin insanlar bilgilensin diye başıma ne geldiyse yazıp anlatmak istemiştim.

Ayrıca ameliyat olmadan önce araştırma yaparken bu siteyi bulmuştum, üye olmadan okumuştum yorumları. Ameliyatı olunca da benle aynı sıkıntıyı çekmiş insanlara bir yol göstersin diye üye olup yazmaya karar verdim. Ama bizim milletimiz böyle işte demek ki iyilik yap denize at demişler... bu arada ameliyatım yarın tam 1hafta olacak, hala rahatça ayağa kalkamıyorum. Çok zorlanarak tek başıma tuvalete gidebiliyorum. Ayağa ilk kalkınca baldırlarımda yanma hissi oluyor ama heralde normaldir çok kurcalandı sonuçta o bölgeler. Kaslar yeni yeni açılmaya başlıyor.

Arkadaşlar selam, bugün biraz daha rahat yürüyorum. Çarşamba günü doktorun asistanı aradı kontrole çağırdı, bende rahat yürüyemediğim için henüz gidemeyeceğimi söyledim. Cuma yapalım o zaman dedi cumaya kadar daha iyi olacağınızı tahmin ediyorum sık sık yürüyün dedi. doktorun ofisinin orda apartmanda biraz yürümek gerekiyor o yüzden gözün yemedi çarşamba günü gitmeyi ama bugün hakkaten daha rahat yürümeye başladım. Yarın doktora giderken biraz zorlansam da yürüyebileceğimi tahmin ediyordum. 9gün olacak yarın. Ben başta 4-5güne işe dönerim gibi hayal etmiştim ama mümkün değil yani. Böyle giderse 1hafta 10gün içinde işe dönebilirim sanıyorum çünkü her kalktığımda biraz daha iyi yürümeye başlıyorum. Sadece şuan sabahları kalkarken ilk bacakları indirince baldırlarda yanma hissi oluyor. Çok çekilmeyecek bir acı değil geçiyor 1dakika içinde. Ne yaşıyorsam aynen yazıyorum ki bu operasyonu yaptırmak isteyen arkadaşlara bir yol göstermiş olayım. Bende zamanında çok araştırma yaptım yetersiz bilgiden dolayı sıkıntı çektim. Selamlar herkese.

Arkadaşlar selamlar...Benim sorun sadece alt bacak.Nolmalde çok zayıf olmama rağmen( hiçbirzaman kilolu olmadım hatta sıfır beden dönemlerim vardı) hiçbirzaman alt bacağım ince değildi. ben kemiğininde kalın olduğunu düşünüyorum, fakat son bir senede aldığım 2-4 kilo ile bacaklarımın biraz daha kalınlaştığını farkettim. yaklaşık 4-5 sene önce doktora gittim dubbler falan çektirdim birşey çıkmadı(çok şükür), fakat genetik olarak akrabalardada böle bir durum olduğunu bildiğimden bir korkum hep vardı açıkçası. Bende biraz geç olsada internette duydum bu lipödem hastalığını. ve gitmiş olduğum bir doktor ve birkaç fizyoterapistte lipödem başlangıcı olduğunu söyledi. Aranızda bu hastalıkla ilgili çok araştırma yapmış benden daha çok bilgisi olan kişiler var, bana yardımcı olursanız sevinirim çünkü kafam çok karışık!!! 1. neye göre lipödem teşhisi koyuluyor; mesela lenfödem değilse lipödemmidir diyorlar( çünkü hiçbir zaman kilolu olmadım,sıfır bedenkende alt bacağım kalındı) 2.Fizyoterapittemi tedavi olmalı; anladığım kadarıyla ödemli kısımlar vucuttan atılmıyor, ya da ameliyatmı olmalı.

Merhaba, özel mesajınıza da cevap yazdım az önce. Lipödem sadece vücudun altını tutan bir hastalık. Genetik olarak aileden geçiyor. Bazen kollarda da görülebiliyormuş. Sizde de sadece bölgesel alt bacakta üste göre bariz kalınlık varsa lipödem olması muhtemel. Siz yine de muayene olun içinizin sindiği doktora ama iyice araştırın doktorunuzu da.

Tekrar selam kızlar bugün kontrole gittim, deliklerin üstündeki bantları çıkarttık, zaten kaynamış delikler küçük birer nokta gibi hafif koyu renk sadece, onlar da geçecek kısa sürede. Bantları ben söktüm biraz huylandığım için :) çorabı çıkarırken hiç acımadı diyebilirim. Tekrar giyerken çok dar bi çorap olduğundan dolayı yine kendi kendime giydim ama bi 30dakika falan sürdü. Hafif morluklar var bacağımda ama öyle korkunç bi görüntü değil korkulacak gibi bi durum yok. Yürümekten korkuyordum doktorun ordaki asansörden ofise yürüyene kadar ama çok şükür ayakkabı giyince daha rahat yürümeye başladım. Evde terlik giydiğim için yumuşak tabanda daha zor oluyormuş yürümek onu anladım. Ahmet bey egzersiz verdi baldırımdaki kasların açılması için, çok zorlamadan ama sürekli yapın ki çabuk açılsın dedi. Ben biraz tembellik ettim sanırım dediği hareketi çok yapmamıştım bileğimi sabit turuyordum ama ufak ufak ileri geri hareket ettirdikçe kaslar rahatlayıp açılıyor. Durduk yere hiç bir ağrım sızın vs yok, ameliyat olmamış gibi ama uzun süre ayaklar uzanmış vaziyette durup ayağa kalkmaya çalışınca doğal olarak kan aşağı iniyor ve baldırlarda bir yanma hissi olup geçiyor 1dakika içinde. Çok şükür işin büyük kısmı geride kaldı. Evde kendi işimi görebiliyorum hatta dinlene dinlene yemek bile yaptım evde. Değişik bir durum olursa yine yazacağım. Selamlar..

Çok mu ilerlerdi hastalığınız kaçıncı evredeymişsiniz?
Çok geç yanıt yazdığım için çok üzgünüm, hayır benim bacaklarım ileri seviyede değil sadece alt bacaklarımda var hastalık ben özellikle ayak bileklerimde çok sikayetçiyim hayli kalınlar çünkü ama bilmeden şöyle bir bakan biri anlamıyor yani hastalığım olduğunu yine de işte buna rağmen 23.000 tl fiyat verildi çok fazla ne yazık ki :(

Aranızda fizyoterapistte tedavi olup sonuç alan varmı, ömür boyu çorap giyeceksin deniliyor:110:
Ameliyatmı fizyoterapistte tedavimi sizce??

Aranızda fizyoterapistte tedavi olup sonuç alan varmı, ömür boyu çorap giyeceksin deniliyor:110:
Ameliyatmı fizyoterapistte tedavimi sizce??

Araştırmalarımdan öğrendiğim kadarıyla (ki bir ara deli gibi bu hastalık hakkında her şeyi okuyordum) size cevap yazayım istedim. Ben de ilk olarak lipödem diye bir hastalığın varlığından habersiz olduğum dönemde kendimi lenfödem sanmış ve çok korkmuştum. Çünkü bacak kalınlaşıyor nihayetinde yani bazı semptomları benzer görünüyordu. Bunu fizyoterapist bir arkadaşıma sordum lenfödem örneğin hamilelikte çıkabiliyormuş bir anda. Ya da mesela mantar enfeksiyonu geçirdin mi diye sormuştu bana. Hani ayakta mantar olur ya o. İşte o da sebep olabiliyormuş. Ya da diyelim bir yerini kestin yanlışlıkla bacağının mesela kişisel bakım esnasında ya da herhangi bir şakilde bir yere temasla falan o zaman da başgösterebiliyormuŞ. Ki bu sonuncusu en zor ve uç olasılık gibi bence. yani söylemeye çalıştığım şey şu ki lenfödem hastalığı arkadaşımdan aldığım bilgiye göre birbirinden bağımsız garip ve nasıl olduğu çok net olmayan şekillerde ortaya çıkabiliyormuş. Ben lenfödem olup olmadığını anlamak için estetik cerrahtan önce genel cerrahiye gittim ultrasonla falan bakıldı. Bu şekilde eledim bu olasılığı. Daha sonra araştırmaya devam ettim tabii ve lipödem diye bir şeyin olduğunu şans eseri öğrendim ve okudukça bendekinin bu olduğuna karar verdim kendim. Sonra doğrulamak için estetik cerraha gittim. Bunun için de Ahmet Karacalar'da karar kılmıştım. Muayene olana kadar o kadar çok şey okumuştum ki. Muayenede bildiklerimden farklı hiçbir şey duyumadım inanın. Ben zaten her şeyi bilerek gitmişim oraya.

Özetle aslında size söylemek istediğim bilgileri şurada sıralayayım:

1. Benim öğrendiğim kadarıyla fizyoterapi ve lenf drenaj vs tedavisi lipödeme çare olmuyor çünkü bu tedavi örneğin lenfödemseniz dolaşıma katılamayıp biriken ve ödem oluşturan lenf sıvısının yeniden dolaşıma katılmasını sağlıyor ve ödemi azaltıyor.

2. Bizdeki durum ise lipödem yani lenf sıvısı birikimi değil yağ birikimi. Yağ hücrelerinin mutasyona uğrayıp aşırı büyümesi de diyebiliriz aslında bu daha doğru bir tanım oluyor sanırım.

3. Bunun da çözümü edindiğim bilgiler doğrultusunda : O yağ hücrelerinden kurtulmak. yani Liposuction.

4. Çeşit çeşit yöntem var bunun için her doktor farklı bir şeyler söylemiş benim araştırmalarıma göre. Güvenilir doktoru bulmak çok çok önemli

5. Ben Ahmet beyden aldığım fiyat sonucu(23.000 tl) ameliyatı yaptıramadım. Üzücü bir durumdu açıkçası. Fakat araştırmaya devam ettikçe farklı ve daha uygun fiyatlı güvenilirlik açısından da yani sağlığa zararı olmaması açısından bir yöntem daha buldum. Laser liposuction o da. Bunun için bir doktor bulmuştum ama üzerinden bir süre geçtiği için adını şu an hatırlayamıyorum tekrar bulup buraya yazacağım.

6. Bu yöntemde yağ hücrelerini laserle eritip lenf sistemine karışmasını sağlıyorlarmış. Laser olduğundan dokulara da zararı olmuyormuş. İstenirse eritilen hücreler direkt dışarı alınarak yani uzun yoldan lenf sistemine karışması beklenmeyerek hızlandırılabiliyormuş da. Fakat sanırım diğeri nispeten daha sağlıklıymış. Nihayetinde vücut o yağı kendi yok ediyor daha doğal gibi. Bana bu yöntem mantıklı gelmişti açıkçası. Ben tekrar araştıracağım detaylı bunu ve doktorun ismini de yazacağım.

Başka merak ettiğiniz bir şey varsa sorarsanız ben bilgi sahibiysem yardım etmek isterim.

Bu siteyi kullanmayı bir türlü tam olarak çözemedim hala karmaşık geliyor bana o yüzden buraya yazayım dedim. Bu konuya birkaç ay önce yazabilmiştim ben. Sonra tekrar girmeyi unuttum siteyi çok kullanmadığım için falan :/ Buradan bir arkadaşımıza bacaklarımın fotoğraflarını yollayabileceğimi söylemiştim merak edip görmek istemişti. Sonra tekrar giremedim falan çok ayıp oldu umarım tekrar burayı okur kimdi hatırlamıyorum ama lütfen kusuruma bakmasın artık burayı ihmal etmeyeceğim ve isteyen herkesle fotoğraf paylaşabilirim. Gerekirse Whatsapptan falan da konuşabiliriz daha rahat olması açısından. Hatta bir whatsapp grubu kursak çok daha iyi olur bence. Bu konu hakkında olumlu düşünen olursa bu girdimin altına yorum yazarsa konuşabilirz. Ne biliyorsam paylaşmaya hazırım.

Bu siteyi kullanmayı bir türlü tam olarak çözemedim hala karmaşık geliyor bana o yüzden buraya yazayım dedim. Bu konuya birkaç ay önce yazabilmiştim ben. Sonra tekrar girmeyi unuttum siteyi çok kullanmadığım için falan :/ Buradan bir arkadaşımıza bacaklarımın fotoğraflarını yollayabileceğimi söylemiştim merak edip görmek istemişti. Sonra tekrar giremedim falan çok ayıp oldu umarım tekrar burayı okur kimdi hatırlamıyorum ama lütfen kusuruma bakmasın artık burayı ihmal etmeyeceğim ve isteyen herkesle fotoğraf paylaşabilirim. Gerekirse Whatsapptan falan da konuşabiliriz daha rahat olması açısından. Hatta bir whatsapp grubu kursak çok daha iyi olur bence. Bu konu hakkında olumlu düşünen olursa bu girdimin altına yorum yazarsa konuşabilirz. Ne biliyorsam paylaşmaya hazırım.
ben istemiş olabilirim fotoyu

Tekrar selamlar kızlar, bugün 13.gün ameliyat olalı. Yardım almadan her işimi yapabiliyorum artık. Duş aldım, çorabı tekrar giymek biraz zorladı beni ama yavaş yavaş sabırla çok canım yanmadan giyebildim. Bacaklardaki ödem de inmeye başladı yavaş yavaş. Lenf drenaj masajı çok faydalı oluyor iki gündür ufak ufak başladık masaja. Ödem alt bacaklardan yukarı doğru çıkmaya başladı. Alt bacaklar gözle görünür inceldi, üst tarafa ödem çıktığı için çorapsızken ameliyattan önceki kalınlıkta, ama çorabı giyince şiş olmasına rağmen üstlerde de belirgin inceldiği farkediliyor. 1ay kadar sürecekmiş ödemin gitmesi. Dışarı çıkma konusunda, çalışıyorsanız mutlaka en az 15gün rapor alın çünkü evde rahat yürünüyor ama dışarıda bu yürümeyi gören herkes geçerken geçmiş olsun deyip yardım teklif ediyor :)) yani otobüs minibüs veya kendi aracınızla işe gidebilmeniz hakkaten çok zor olur bu durumdayken. Kaslar henüz açılmadığı için baldırlar çok sert, bu yüzden bilekler ve bacakları istediğiniz gibi tam yönlendiremediğiniz için denge sorunu olabiliyor biraz. Bu arada banyo yapmak için çorabı yavaş yavaş çıkartırken yere eğilik durdum biraz, midem bulandı kustum biraz, tansiyonum düştü sanırım. Bu normalmiş zaten haberiniz olsun tek başınıza aman ha duş almaya kalkmayın, kan aşağı hücum ediyo özellikle de eğik durunca ve bide sıcak suyu görünce kan aşağıda toplanıp bayıltabilir sizi ona dikkat edin. Yine aklıma bişeyler gelirse yazarım. Doktorum Ahmet Karacalar'a da güvenmekle en doğru kararı verdiğimi her gün görüp yaşıyorum. Çok şükür Allah'a yanlış bir karar verip hayatımı karartmadım. Sevgiler.

Back
X