• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bacakta morarma

Hipopotamck

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2022
11
2
1
25
Merhaba 1 bucuk aylık kızım var ve kucagıma alınca bacakları morarıyo netten bakınca kalp sorunu yazıyor başına böyle bişey gelmiş olan var mı acaba ?

Başka bi dr a götürün

Doğdugunda kalbine bakılmıyor mu peki sıkıntı olsa orada görünmez miydi

Biz de 1 aylık kadardı kalbe baktırmamızı söylemişlerdi. Bir liste verdiler şu tarihte şu doktora gidilecek diye. Zaten çocuk doktoru da sizi yönlendirecektir gittiğinizde. İçiniz rahat değilse şimdiden gidin.

Merhaba 1 bucuk aylık kızım var ve kucagıma alınca bacakları morarıyo netten bakınca kalp sorunu yazıyor başına böyle bişey gelmiş olan var mı acaba ?
Endişelenmeyin,benim çocuklarımdan biride öyleydi,biz başka bir sebepten dolayı cocuk kardiyolojisine muayene ettirmistik sağlam çıkmıştı kalbi.cocuk dr una sorduğumda bebek cildi ince ve damarlar çok yüzeysel geçiyor baskıdan dolayı morarma olabiliyor sikinti yok demişti,şuan 4 yaşında kuzum.

Tırnaklarda, dudaklarda da morarma oluyor mu? Hızlı mı nefes alıp veriyor? Normal çocuk doktorları anlamayabiliyor, çünkü sadece kalbini dinleyip yorumluyorlar. Siz yine de kendi doktorunuzu beklemeyin, bir çocuk kardiyologundan randevu alıp bir baktırın bence. Umarım ciddi bir şey yoktur ama en ufak belirtide bile gidip muayene ettirmek en iyisi olacaktır. Geçmiş olsun 🙏

Tırnaklarında dudaklarında olmuyor mu morarma sadece kucagıma dik bir şekilde aldığımda bacaklarında renk değişiyor yatırınca saniyede düzeliyor.

Tırnaklarında dudaklarında olmuyor mu morarma sadece kucagıma dik bir şekilde aldığımda bacaklarında renk değişiyor yatırınca saniyede düzeliyor.
Kalp sorunlarınlarında genelde dudaklarda ellerde daha çok oluyor diye biliyorum da çocuktan çocuğa değişebiliyor. Benim kızımda hiç morarma olmuyordu ama kalp hastasıydı yani hiç belli olmayabiliyor. Belki çok hassas olduğu içindir belki de ufak bir problemdir ama yinede bir uzmana görünmekte yarar var.

belki yanlış biliyorum ama 2 tane doğum yaptım ikisinde de kalbe bakılmadı doğumlarımda
Kalbine mutlaka bakılır bebeklerin. Kalp atışı normal değilse bebek kardiyolojisine yönlendirilir. Bazı durumlarda kalp atışı sorunlu olmasa da sonradan ortaya çıkabiliyor hastalık.

Belki kalp değil de, bambaşka birşeyi vardır. Kılcal damarlarla ilgili olabilir. Umarım hiçbirşeyi çıkmaz.

Kalp sorunlarınlarında genelde dudaklarda ellerde daha çok oluyor diye biliyorum da çocuktan çocuğa değişebiliyor. Benim kızımda hiç morarma olmuyordu ama kalp hastasıydı yani hiç belli olmayabiliyor. Belki çok hassas olduğu içindir belki de ufak bir problemdir ama yinede bir uzmana görünmekte yarar var.
Sizin kızınızda nasıl bir belirti vardı peki

Sizin kızınızda nasıl bir belirti vardı peki
En belirgin olanı kalbinin çok hızlı ve sert atmasıydı gerçi bu yenidoğanlarda yaygın birşey ama kalp çarparken arada fazladan tık tıklar oluyordu (bunların adı üfürümmüş) doktorumuz kardiyologa götürün demişti. Ayriyeten hızlı nefes alıp verirdi, aşırı terlerdi. Çok çabuk yorulurdu emerken, az az emerdi.

Bizdr hiç böykr şeyler yok geçen ay doktorumuz kalbini dinledi hiç bişey demedi emişi de gayet güzel keyfi yerindeyse kıpır kıpır yerinde durmuyo elleri ayakları hatta ☺ yalnızca kucagımda morarıyo bacakları bugun slingle bağladım öyle bir denedim morarma olmadı galiba düşecek diye sert tutuyorum minnoşumu ☺

Back
X