- 22 Temmuz 2022
- 11
- 2
- 1
- 25
- Konu Sahibi Hipopotamck
Merhaba 1 bucuk aylık kızım var ve kucagıma alınca bacakları morarıyo netten bakınca kalp sorunu yazıyor başına böyle bişey gelmiş olan var mı acaba ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba 1 bucuk aylık kızım var ve kucagıma alınca bacakları morarıyo netten bakınca kalp sorunu yazıyor başına böyle bişey gelmiş olan var mı acaba ?
belki yanlış biliyorum ama 2 tane doğum yaptım ikisinde de kalbe bakılmadı doğumlarımdaDoğdugunda kalbine bakılmıyor mu peki sıkıntı olsa orada görünmez miydi
Endişelenmeyin,benim çocuklarımdan biride öyleydi,biz başka bir sebepten dolayı cocuk kardiyolojisine muayene ettirmistik sağlam çıkmıştı kalbi.cocuk dr una sorduğumda bebek cildi ince ve damarlar çok yüzeysel geçiyor baskıdan dolayı morarma olabiliyor sikinti yok demişti,şuan 4 yaşında kuzum.Merhaba 1 bucuk aylık kızım var ve kucagıma alınca bacakları morarıyo netten bakınca kalp sorunu yazıyor başına böyle bişey gelmiş olan var mı acaba ?
Kalp sorunlarınlarında genelde dudaklarda ellerde daha çok oluyor diye biliyorum da çocuktan çocuğa değişebiliyor. Benim kızımda hiç morarma olmuyordu ama kalp hastasıydı yani hiç belli olmayabiliyor. Belki çok hassas olduğu içindir belki de ufak bir problemdir ama yinede bir uzmana görünmekte yarar var.Tırnaklarında dudaklarında olmuyor mu morarma sadece kucagıma dik bir şekilde aldığımda bacaklarında renk değişiyor yatırınca saniyede düzeliyor.
Kalbine mutlaka bakılır bebeklerin. Kalp atışı normal değilse bebek kardiyolojisine yönlendirilir. Bazı durumlarda kalp atışı sorunlu olmasa da sonradan ortaya çıkabiliyor hastalık.belki yanlış biliyorum ama 2 tane doğum yaptım ikisinde de kalbe bakılmadı doğumlarımda
Belki kalp değil de, bambaşka birşeyi vardır. Kılcal damarlarla ilgili olabilir. Umarım hiçbirşeyi çıkmaz.Tırnaklarında dudaklarında olmuyor mu morarma sadece kucagıma dik bir şekilde aldığımda bacaklarında renk değişiyor yatırınca saniyede düzeliyor.
Sizin kızınızda nasıl bir belirti vardı pekiKalp sorunlarınlarında genelde dudaklarda ellerde daha çok oluyor diye biliyorum da çocuktan çocuğa değişebiliyor. Benim kızımda hiç morarma olmuyordu ama kalp hastasıydı yani hiç belli olmayabiliyor. Belki çok hassas olduğu içindir belki de ufak bir problemdir ama yinede bir uzmana görünmekte yarar var.
En belirgin olanı kalbinin çok hızlı ve sert atmasıydı gerçi bu yenidoğanlarda yaygın birşey ama kalp çarparken arada fazladan tık tıklar oluyordu (bunların adı üfürümmüş) doktorumuz kardiyologa götürün demişti. Ayriyeten hızlı nefes alıp verirdi, aşırı terlerdi. Çok çabuk yorulurdu emerken, az az emerdi.Sizin kızınızda nasıl bir belirti vardı peki
bilmiyorum canım belki de unuttumKalbine mutlaka bakılır bebeklerin. Kalp atışı normal değilse bebek kardiyolojisine yönlendirilir. Bazı durumlarda kalp atışı sorunlu olmasa da sonradan ortaya çıkabiliyor hastalık.