Bacılar allah rızasın için bi bakın bu ferritin nasıl yükselecek???!!

mileyko

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2024
96
55
8
Oldum olası ara ara demir ilacı kullanırım şimdiye kadar ferritim max 36yı gördü neyse gebelik planladığım için kan değerlerime baktırdım 29 çıktı 1 ay takviye kullandım mi.rof.r diye bi ürün bir ayın sonunda ferritinim 26 ya düşmüş çıldırıcam yükselmek yerine düşmüş anlayacağınız gebelik için en az 50 dedi doktorum bu problemi yaşayıp yükselten var mı

Hiç yükselmiyor her ay reglde içiyorum hala aynı içmesem daha kötü düşecek galiba

Adet kanamaları çok mu şiddetli vejeteryan beslenme var mı bir de demir ilacı ile birlikte süt çay kahve alınmaması c vit alınması gerekiyor ben 10 yıldır demirle mücadele ettim düzelme çölyak şüphesi de vardı demir emilmiyor olabilir diye , demirin emilme testleri oluyor , vücut ağızdan alınan demirden faydalanamıyorsa damaryolundan veriliyor ama onun riskleri çok fazla diye nadiren kullanılıyor

Canım ben 8 değer ile hamile kaldım nasıl 50 ile hamile kalınıyormuş anlamadım .

Kanamam yoğun oluyor evet ama beslenmeme çok dikkat ediyorum bilmiyorum daha önce feramat kullandım 36 ya yükseldi hayatımda ilk kez o da deli gibi kabız yapıyor hemoroid olucam feramat yüzünden

Kanamam yoğun oluyor evet ama beslenmeme çok dikkat ediyorum bilmiyorum daha önce feramat kullandım 36 ya yükseldi hayatımda ilk kez o da deli gibi kabız yapıyor hemoroid olucam feramat yüzünden
Tüm demir ilaçlarını tolere etmek zor gerçekten akşam yatmadan önce ama tok karınla almaya çalışın ben de birazcık oroferonu tolere edebildim ama şuan bile 3 4 günde 1 alıyorum ferritin 12 ama benim doktorum hemoglobin 14 olduğu için şuan acil yükseltmek şart değil dedi , demir düşük olunca tutunması zor olurmuş diyor doktorlar , serum demirin normal mi , ferritin demir deposunu gösterir çünkü

Kalamazsın demiyor en az 50 olsa daha iyi senin için diyor zorlanırsın diyor
Kız anam benim demirim şuan 6 Yıkılmadım ayaktayım çok şükür verende Allah alanda yani onun demir ile ilgisi yok diğer tahlilleriniz nasıl peki

Benim de hemoglobin 13 demir 139 ama ferritin yükselmiyor depolar dolmuyor

Kız anam benim demirim şuan 6 Yıkılmadım ayaktayım çok şükür verende Allah alanda yani onun demir ile ilgisi yok diğer tahlilleriniz nasıl peki
Hemoglobin 13 demir 139 şuan ama Ferritin yükselmiyor işte sinir bozucu zaten folatım da 7 o da 9 üstü olmalıymış çıldıraciğim

Ferritinle gebe kalma ne alaka? Ben 2,7 ile kalmışım baktım şimdi. Bu stres yapacak bir şey değil gebelikte demir takviyesi başlatıyor doktor zaten.

Eklentiler

• Screenshot_2025-12-15-20-58-13-982-edit_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 7
Yani çok net bir bilgim yok ama ferritin değerim 26 imiş ve ben gebe kalmışım. Diğer gebeliğimin tarihlerinede baktım 20 lerde imiş. Dediğiniz gibi bende ömrüm boyunda sürekli takviye kullandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…