Bacılar gelin hele ...

seysey26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2023
160
69
28
Hanımlar ben 26 yaşında bekar bir öğretmenim, çevremde bana talip olanlar oluyor görücü usulü ( hiç bir erkek karşıma çıkıp beğendiğini demedi) çünkü erkeklere karşı sertim , kendimi hep bir koruma mekanizmasıyla büyüdüm. Büyümeden büyümek zorunda olanlardanım, hep yaşımdan daha büyük sorumluluklar aldım , evin küçük annesi gibi o yüzden kendimi yaşlı hissettiğim zamanlarda oldu . Gelgelelim evlilik meselesine artık zamanın geldi ,görüş, konuş, evlen deyip duruyor annem ama ben hiç evlilik kafasında değilim .peki evliliği kaldirir miyim? Beni ev sorumluluğu ,yemek ,temizlik korkutmuyor çekip çevirim sıkıntı es kişisi ben kimseyle yaşayacak hazırlıkta değilim ,buna da gerek duymuyorum . Ben şimdiye kadar kimseyle de gönül munasebeti kurmadım düşüncem şuydu önce mesleğim olsun , aklim karışmasın , küçük dünyamda dostlarımla güzel günler geçirdim hiç de bir eksikligini hissetmedim. Gelelim asıl meseleye ben evlenmek istemiyorum çevreden bana talep çok gorüssem bile evlilik düşüncem yok ,annem bana bir şey sormadan kabul ediyor insanları napayım ben siz söyleyin , evliliğe zamanım var içimden gelmiyor benim bu yola adım atmak.

İçinizden gelmiyorsa, birileri istiyor diye kendinizi bir yola girmek zorunda hissetmeyin. Siz içinizden gelmeyen bir durumu sırf çevre baskısıyla kabul edip mutsuz olduğunuzda etrafınızda o "çevre" kalmayacak. Kendi mutsuzluğunuzla baş başa kalacaksınız. Kendinizi en iyi siz tanır, neye hazır olup olmadığınızı en iyi siz bilirsiniz. Bence, aceleci olmayın.

Aman hocam evlenmek için evlenmeyin.

Kimse sizi zorla evlendiremez.
Not: kendinizi evlen evlenme diye sartlamaktansa o yolda bir cok aşama var tanisma hoslanma sevgili vs....daha kucuk hedefleriniz olursa bu kadar kasilmazsiniz gibi...hayatinizda hic kimse yokken birden niye evlililik dusuncesi....acikcasi ben esimle evlenecegim icin onu sevmedim....onu sevdigim icin evlendim

Mesele evlenmek değil de sen hiç sevmek, sevilmek, beğenilmek ve biriyle hayata dair paylaşımlar yapmak ihtiyacı hissetmiyor musun?

Küçük anneliği falan bırak her şeyden öte bir kadın, bir insansın. Bence annenin bulduklarına değil tabi ki de çevrendeki insanlara biraz şans ver, tanımaya çalış.

Bir noktadan sonra konfor alanından çıkıp hayatına birini almak daha da zorlaşır.

Kesinlikle ya ama bu içimden gelmemesi de sıkıntı değil mi yani bu gönül işleri bana çok yabancı geliyor hiç kimseyi sevmem gibi geliyor yalnızlıkla mutlu olmak doğal mi ne düşünüyor sunuz?

Kesinlikle ya ama bu içimden gelmemesi de sıkıntı değil mi yani bu gönül işleri bana çok yabancı geliyor hiç kimseyi sevmem gibi geliyor yalnızlıkla mutlu olmak doğal mi ne düşünüyor sunuz?
Doğal, olabilir. Herkes evlenmek zorunda değil. Herkesin mentalitesi farklı sonuçta. Belki yaşınız biraz daha ilerlediğinde (28-30) kendiniz de istemeye başlayacaksınız yada karşınıza sizi bu konularda heyecanlandıracak biri çıkacak, bunu bilemeyiz.

Belki doğru kişiye denk gelmedin denk gelince aşık olup bu kişi benim evleneceğim adam diyeceksin. Sen bence çevre baskısından dolayı evliliğe uzaksın

Sevmek , sevilmek , biriyle görüşmek ,hayata dair paylaşımlar yapmak konusunu hep erteledim yerini arkadaşlarımla doldurdum hiç eksiklik duymadim

26 yaşına kadar kimseyle gönül münasebeti kurmadıysanız, burada bir tuhaflık var.
Hele de dediğiniz gibi erken büyümek zorunda kalmış, ailenin diğer küçük bireylerine annelik yapmak zorunda kalmış biri olarak, sizin ortalama insandan daha fazla sevgi ve aidiyet ihtiyacı duymanız gerekmez mi?
Usuller umurumda değil ama o kalp sadece beyne kan pompalayan bir organ olarak kalmasa keşke.

Beğendiğim işte tam bu dediğim kişi öldü ama içimde yaşadım bitirdim bilmiyorum karışık kafam ileriye gitmedim

26 yaşına kadar gerçekten hiç aşık olmadınız mı veya birisi ilgisini belli etmedi mi. Çok ilginç geldi tabi tercih sizin. Asla evlenmek zorunda değilsiniz annenize net olun. Ha dinlemiyor mu gelene istemiyorum deyip geçin.

Sevgi ve aidiyet ihtiyacımı arkadaslarim ve ailemle kapattım kosturmacali bir hayatı seçtim

Aşk demeyelim bir beğeni oldu ama karşı taraf buna karşılık bir adım atmadi ben de uzaklaştım tabi olmadı , bunu dışında beğeni duyduğunu söyleyen biri olmadı güzel olduğum yorumlarini alırım fiziğim boyum ideal bununla ilgili değil galiba bu teklifin olmaması sorun sert bir duruşta olmam

Belki doğru kişiye denk gelmedin denk gelince aşık olup bu kişi benim evleneceğim adam diyeceksin. Sen bence çevre baskısından dolayı evliliğe uzaksın
Zorla evlilik olamaz ama yaşin geldi artık düşün kelimesi evliliğin vatandaşlık görevi gibi algılanmasına sebep oluyor hissiz bir evlilik olmaz zaten

Zorla evlilik olamaz ama yaşin geldi artık düşün kelimesi evliliğin vatandaşlık görevi gibi algılanmasına sebep oluyor hissiz bir evlilik olmaz zaten
Zorla evlenmeyin o evlilik yurumez sonu boşanmaya gider.En iyisi kendiniz begendiginiz biri olsun artik kapali tutmayin kalbinizi daha pozitif yaklaşın elbet dogru kiṣi karṣiniza çikar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…