İçinizden gelmiyorsa, birileri istiyor diye kendinizi bir yola girmek zorunda hissetmeyin. Siz içinizden gelmeyen bir durumu sırf çevre baskısıyla kabul edip mutsuz olduğunuzda etrafınızda o "çevre" kalmayacak. Kendi mutsuzluğunuzla baş başa kalacaksınız. Kendinizi en iyi siz tanır, neye hazır olup olmadığınızı en iyi siz bilirsiniz. Bence, aceleci olmayın.Hanımlar ben 26 yaşında bekar bir öğretmenim, çevremde bana talip olanlar oluyor görücü usulü ( hiç bir erkek karşıma çıkıp beğendiğini demedi) çünkü erkeklere karşı sertim , kendimi hep bir koruma mekanizmasıyla büyüdüm. Büyümeden büyümek zorunda olanlardanım, hep yaşımdan daha büyük sorumluluklar aldım , evin küçük annesi gibi o yüzden kendimi yaşlı hissettiğim zamanlarda oldu . Gelgelelim evlilik meselesine artık zamanın geldi ,görüş, konuş, evlen deyip duruyor annem ama ben hiç evlilik kafasında değilim .peki evliliği kaldirir miyim? Beni ev sorumluluğu ,yemek ,temizlik korkutmuyor çekip çevirim sıkıntı es kişisi ben kimseyle yaşayacak hazırlıkta değilim ,buna da gerek duymuyorum . Ben şimdiye kadar kimseyle de gönül munasebeti kurmadım düşüncem şuydu önce mesleğim olsun , aklim karışmasın , küçük dünyamda dostlarımla güzel günler geçirdim hiç de bir eksikligini hissetmedim. Gelelim asıl meseleye ben evlenmek istemiyorum çevreden bana talep çok gorüssem bile evlilik düşüncem yok ,annem bana bir şey sormadan kabul ediyor insanları napayım ben siz söyleyin , evliliğe zamanım var içimden gelmiyor benim bu yola adım atmak.
O ne demek ya sacmalamasın annen hangi çağda yaşıyorsunuz siz ?annem bana bir şey sormadan kabul ediyor insanları
Aman hocam evlenmek için evlenmeyin.Hanımlar ben 26 yaşında bekar bir öğretmenim, çevremde bana talip olanlar oluyor görücü usulü ( hiç bir erkek karşıma çıkıp beğendiğini demedi) çünkü erkeklere karşı sertim , kendimi hep bir koruma mekanizmasıyla büyüdüm. Büyümeden büyümek zorunda olanlardanım, hep yaşımdan daha büyük sorumluluklar aldım , evin küçük annesi gibi o yüzden kendimi yaşlı hissettiğim zamanlarda oldu . Gelgelelim evlilik meselesine artık zamanın geldi ,görüş, konuş, evlen deyip duruyor annem ama ben hiç evlilik kafasında değilim .peki evliliği kaldirir miyim? Beni ev sorumluluğu ,yemek ,temizlik korkutmuyor çekip çevirim sıkıntı es kişisi ben kimseyle yaşayacak hazırlıkta değilim ,buna da gerek duymuyorum . Ben şimdiye kadar kimseyle de gönül munasebeti kurmadım düşüncem şuydu önce mesleğim olsun , aklim karışmasın , küçük dünyamda dostlarımla güzel günler geçirdim hiç de bir eksikligini hissetmedim. Gelelim asıl meseleye ben evlenmek istemiyorum çevreden bana talep çok gorüssem bile evlilik düşüncem yok ,annem bana bir şey sormadan kabul ediyor insanları napayım ben siz söyleyin , evliliğe zamanım var içimden gelmiyor benim bu yola adım atmak.
Kesinlikle ya ama bu içimden gelmemesi de sıkıntı değil mi yani bu gönül işleri bana çok yabancı geliyor hiç kimseyi sevmem gibi geliyor yalnızlıkla mutlu olmak doğal mi ne düşünüyor sunuz?İçinizden gelmiyorsa, birileri istiyor diye kendinizi bir yola girmek zorunda hissetmeyin. Siz içinizden gelmeyen bir durumu sırf çevre baskısıyla kabul edip mutsuz olduğunuzda etrafınızda o "çevre" kalmayacak. Kendi mutsuzluğunuzla baş başa kalacaksınız. Kendinizi en iyi siz tanır, neye hazır olup olmadığınızı en iyi siz bilirsiniz. Bence, aceleci olmayın.
Doğal, olabilir. Herkes evlenmek zorunda değil. Herkesin mentalitesi farklı sonuçta. Belki yaşınız biraz daha ilerlediğinde (28-30) kendiniz de istemeye başlayacaksınız yada karşınıza sizi bu konularda heyecanlandıracak biri çıkacak, bunu bilemeyiz.Kesinlikle ya ama bu içimden gelmemesi de sıkıntı değil mi yani bu gönül işleri bana çok yabancı geliyor hiç kimseyi sevmem gibi geliyor yalnızlıkla mutlu olmak doğal mi ne düşünüyor sunuz?
Belki doğru kişiye denk gelmedin denk gelince aşık olup bu kişi benim evleneceğim adam diyeceksin. Sen bence çevre baskısından dolayı evliliğe uzaksınKesinlikle ya ama bu içimden gelmemesi de sıkıntı değil mi yani bu gönül işleri bana çok yabancı geliyor hiç kimseyi sevmem gibi geliyor yalnızlıkla mutlu olmak doğal mi ne düşünüyor sunuz?
Aşk demeyelim bir beğeni oldu ama karşı taraf buna karşılık bir adım atmadi ben de uzaklaştım tabi olmadı , bunu dışında beğeni duyduğunu söyleyen biri olmadı güzel olduğum yorumlarini alırım fiziğim boyum ideal bununla ilgili değil galiba bu teklifin olmaması sorun sert bir duruşta olmam26 yaşına kadar gerçekten hiç aşık olmadınız mı veya birisi ilgisini belli etmedi mi. Çok ilginç geldi tabi tercih sizin. Asla evlenmek zorunda değilsiniz annenize net olun. Ha dinlemiyor mu gelene istemiyorum deyip geçin.
Zorla evlilik olamaz ama yaşin geldi artık düşün kelimesi evliliğin vatandaşlık görevi gibi algılanmasına sebep oluyor hissiz bir evlilik olmaz zatenBelki doğru kişiye denk gelmedin denk gelince aşık olup bu kişi benim evleneceğim adam diyeceksin. Sen bence çevre baskısından dolayı evliliğe uzaksın
Zorla evlenmeyin o evlilik yurumez sonu boşanmaya gider.En iyisi kendiniz begendiginiz biri olsun artik kapali tutmayin kalbinizi daha pozitif yaklaşın elbet dogru kiṣi karṣiniza çikar.Zorla evlilik olamaz ama yaşin geldi artık düşün kelimesi evliliğin vatandaşlık görevi gibi algılanmasına sebep oluyor hissiz bir evlilik olmaz zaten
Zor bir insanim zaten kendimi biliyorum ancak sevdiğim olması lazımZorla evlenmeyin o evlilik yurumez sonu boşanmaya gider.En iyisi kendiniz begendiginiz biri olsun artik kapali tutmayin kalbinizi daha pozitif yaklaşın elbet dogru kiṣi karṣiniza çikar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?