bacılar güzel tariflerle yetişin

sallagitsinbe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
960
2
96
Bartın
arkadaşlar yardımlarınıza acil ihtiyacım var oğlumun yakın zamanda doğum günü var ve ben neyapacağımı needeceğimi bilmiyorum çok çeşit olsun istiyorum ama ne kekim oluyor ne kurabiyem oluyor kekim kesinlikle kabarmıyor kurabiyem ya taş gibi oluyor yada hamur kokuyor önceden bi poğaçam olurdu onuda yapmaya yapmaya unutdum tutduramıyorum ve ben böyleyken bu durumdayken ne yapabilirim nasıl yapailirim kepaze olucam yaa :25:netdeki sayfalardaki tarifleri yapmak istemiyorum sizin tarifleriniz inanıyorum ki daha güvenli hadi hanımlar şu bacınıza yardımcı olun :56::56::56:

Son düzenleme:
Mayalı poğaça
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak.)
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz.
aldığı kadar un.
Bütün malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır, mayalandırılır ve arzu edilen iç patatesli, peynirli, kıymalı v.b. konularak şekil verilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp biraz tepside mayalandırılıp pişirilir.

ISLAK KEK
MALZEMELER
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı un

YAPILIŞI
Yumurta ve toz şeker beyazlaşana kadar çırpılır.Süt, sıvıyağ, kakao vanilya ve kabartma tozu ilave edilir, karıştırılır. Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. Kalan karışımın içine un ilave edilir ve çırpılır. Orta hararetli fırında pişirilir. Sıcakken üzerine ayrılan soğuk karışım dökülür. Hindistan cevizi ile süslenip, servis edilir.
ÇİKOLATALI FRANSIZ KEKİ(Tarif Portakal ağacından)
MALZEMELER
KEK İÇİN
160 gr bitter çikolata
½ su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık
2/3 su bardağı un
1 paket vanilya
3/4 paket kabartma tozu
SOSU İÇİN
Çikolatalı sos (1 paket hazır sos + 1/2 litre süt)
1 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık

YAPILIŞI
Sıvıyağ ve çikolata benmari usulü eritilir.Çikolata hala sıcak iken derin bir kaba alınır. 4 yumurtanın sarısı, toz şeker ve ceviz eklenerek iyice çırpılır. Un ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir. Ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazı çırpılıp köpük haline getirilir. Yumurta akları kek karışımına yavaşça eklenerek düşük hızda karıştırılır.Karışıma kabartma tozu eklenerek aynı şekilde bir-iki kez daha karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına boşaltıp 170C' de 20 dakika pişirilir. Kek pişerken paketin arkasına göre sos hazırlanır. Sos oda sıcaklığına gelince pişen kek de yeterince soğuyunca kek kalıptan çıkartılıp bir tabağa ters çevirilir. Üzerine (kenarlardan akacak şekilde) ince bir tabaka halinde sos yayılır. Üzerine çekilmiş ceviz serpilir.

Bu tarifler çokça yapılmış ve beğenilen tarifler umarım işinize yarar.

Son düzenleme:
İNCİRLİ TATLI
MALZEMELER
KEK İÇİN
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
ŞERBET İÇİN
1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
MUHALLEBİ İÇİN
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Kek için yumurta ve şekeri çırpılır, ceviz, un, kabartma tozu eklenip karıştırılır. En son incir eklenip dikdörtgen borcama dökülür ve düşük ısıda pişirilir
Muhallebi hazırlanır, vanilya ilave edilip çırpılır.Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırılır.
Şerbet malzemeleri karıştırılıp (pişirmeden) kekin üzerine dökülür. 5 dakika sonra muhallebi üzerine yayılır, Hindistan cevizi ile süslenip buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
KREP
MALZEMELER
3 yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 kahve fincanı un
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI
Bütün malzemeler iyice çırpılır. Isınmış teflon tavaya yarım kepçe dökülüp arkalı önlü pişirilir. Arzu edilen harç konulup rulo şeklinde katlanır

Yukarıdaki tariflerin bir kısmı yemek bloglarından alınmış yapılmış ve bazı malzemeler değiştirilmiştir.
O nedenle alıntı belirtmedim.

Son düzenleme:
arkadaşlar yardımlarınıza acil ihtiyacım var oğlumun yakın zamanda doğum günü var ve ben neyapacağımı needeceğimi bilmiyorum çok çeşit olsun istiyorum ama ne kekim oluyor ne kurabiyem oluyor kekim kesinlikle kabarmıyor kurabiyem ya taş gibi oluyor yada hamur kokuyor önceden bi poğaçam olurdu onuda yapmaya yapmaya unutdum tutduramıyorum ve ben böyleyken bu durumdayken ne yapabilirim nasıl yapailirim kepaze olucam yaa :25:netdeki sayfalardaki tarifleri yapmak istemiyorum sizin tarifleriniz inanıyorum ki daha güvenli hadi hanımlar şu bacınıza yardımcı olun :56::56::56:

pastayi hazir yaptirabilirsin, eger kurabiye kek yapamiyorsan mayali hamuru tutturmasi daha zor, mayali hamura kalkisma yufkayla borek yap bence..
brovni yapabilirsin kabarma derdi falan yok icinde kabartma tozu yok zaten..
patatesli tart yapabilirsin cok basit.. kisir ve rus salatasi..

-kisir, rus salatasi
-peynirli maydanozlu borek
-patatesli tart
-kaya kurabiyesi
-brovni
-yas pasta

iclerinde istedigin bir tarif varsa yazarim :34:

pastayi hazir yaptirabilirsin, eger kurabiye kek yapamiyorsan mayali hamuru tutturmasi daha zor, mayali hamura kalkisma yufkayla borek yap bence..
brovni yapabilirsin kabarma derdi falan yok icinde kabartma tozu yok zaten..
patatesli tart yapabilirsin cok basit.. kisir ve rus salatasi..

-kisir, rus salatasi
-peynirli maydanozlu borek
-patatesli tart
-kaya kurabiyesi
-brovni
-yas pasta

iclerinde istedigin bir tarif varsa yazarim :34:

mayalı hamuru çok güzel yapıordum fakat tarif yok elimde yapmaya yapmaya unutmuşum ama kekim ve kurabiyem olmuor adam akıllı bi tarif yok sağdan soldan veren yok gazete dergi olsun oralardan yapdığımdada olmuor tutmuor
kaya kurabiyesi nasıl birşey merak etdim tarifini verirsen çok sevinirim yapıcam birde brovni bunları doğum gününden önce yapıcam umarım olur yaaa çok teşşekkür ederim arkadaşım sağolasın

KREP
MALZEMELER
3 yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 kahve fincanı un
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI
Bütün malzemeler iyice çırpılır. Isınmış teflon tavaya yarım kepçe dökülüp arkalı önlü pişirilir. Arzu edilen harç konulup rulo şeklinde katlanır

Yukarıdaki tariflerin bir kısmı yemek bloglarından alınmış yapılmış ve bazı malzemeler değiştirilmiştir.
O nedenle alıntı belirtmedim.[/QUOTE]

yaa inanamıorum valla çok teşşekür ederim bu poğaça evet benim yapdığım tarif ne kadarsevindim varya anlatamam ya birtürlü hatırlayamıodum şeker nekadardı tuz nekadardı onların oranı önemli.hele şu ıslak kek varya kaç kişiye sordum tarifini kimse bilmiyor hayatımda bi kere yemiştim seneler önce dibim düşmüştü çok güzel ay iyiki buraya yazmışım ya krep isede buna ençok eşim sevincek sonsuz teşekkürlerr:66:

İlla kurabiye yapmak zorunda değilsin ki tatlım...
Hazır yufkadan gül böreği ya da sigara böreği yapabilirsin. Paçanga böreği de olabilir...
Patate salatası, mercimek köftesi, kısır tarzı aperatifler yapabilirsin...

kaya kurabiyesinin tarifi;

3 yumurta
1 paket oda sicakliginda bekletilmis margarin ya da 250 gr tere yagi
yarim su bardagi seker (bana gore az geliyor, zevkine gore seker ilavesi yapabilirsin)
yarim cay bardagi sivi yag
1 su bardagi kuru uzum
1 su bardagi iri dovulmus ceviz (cevizler bayagi iri olsun)
1 paket vanilya ve kabartma tozu
aldigi kadar un

yumurta ve sekeri cirpip margarini ekliyoruz. onlari karistirip ceviz ve uzumu, sivi yagi da ekliyoruz.
son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip hamuru yoguruyoruz.
yanliz, unu birden cok koymamanda fayda var, hamur yumusak olmali hafif eline yapisir halde birakmalisin. kivami normal kurabiye yaptigimiz gibi olmayacak.. unu bardak bardak ekle. 4 bardaga cikmaz diye tahmin ediyorum.
sekillendirmeye cok ugrasma kaya gibi sekilsiz olmali :)
175 derecede kizarana kadar pisir.. bu kadar

browni tarifim oktay ustaya ait. fakat kullandigi olculer dise damaga yatmiyor. ben olculeri aynen vereyim, iki katina cikararak yap ;)

5 corba kasigi temeleme un
1 su bardagi toz seker
3 yumurta
100 gr tere yagi
1 corba kasigi nescafe
150 gr bitter cikolata
1 corba kasigi kakao
1 kase visne tanesi (tarifte var ama ben hic koymadim)

yumurta seker, kakao, kahve cirpilir. uzerlerine ban mari usulu eritilmis tere yagi ve cikolata da eklenir. (ben mikro dalga firinda eritiyorum) karistirilir un da eklenip yaglanmis tepsiye dokulur. - tepsiyi yaglamak icin kati yag kullanabilirsin. borcamsa yaglayip unla, teflon firin kabiysa sadce yagla unlamaya gerek yok
onceden isitilmis 160 derece firinin orta katinda 20-25 dakika pisirilir..
pisirme suresi en onemlisi.. cok pismesin sert olur.

ben de yapicam bu gun kocam yumurta getirsin hele :56:

Back
X