bactroban pomad/krem

• Konu Sahibi Konu Sahibi xx_9
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

xx_9

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2014
1.363
1.504
123
İstanbul
pek de bir derdim var sayılmaz ama eczacı ya da tıpçı arkadaşlar varsa sormak istedim, bu bactroban kortizon içerir mi?

FORMÜLÜ
Bactroban Krem, %2 a/a mupirosin (mupirosin kalsiyum olarak) içerir. Yardımcı madde olarak ksantangum, likidparafin, setomakrogol 1000, stearil alkol, fenoksietanol, benzil alkol ve saf su içermektedir

Son düzenleyen: Moderatör:
Antibiyotik etkili bir krem. Yaraların iltihap kapmaması için kullanılıyor ve kortizon içermiyor bildiğim kadarıyla. Ama tabi eczacılar daha iyi bilir

Kortizon bağışıklık sisteminin etkisini azaltıyor, ne amaçla kullanılıyor olsun, vucudun aşırı tepki vermesi engelleniyor, bu yüzden bakteriel enfeksiyon durumunda kullanılacak bir ilaçta kortizon olmaz. Eğer roscae, psoriasis gibi bir cilt problemin varsa kortizon iyi gelir ya da alerjik astım, allergi gibi durumlarda. Ancak bir enfeksiyon durumunda bakteriyel viral ya da fungal fark etmez, kortizon enfeksiyonun ciddiyetini artırır, böyle bir durum söz konusu olduğunda kortizon tedavisine ara verilir enfeksiyon tedavisi görülür. Zaten kortizonlu kremler çok uzun süre kullanılmamalıdır enfeksiyon riskinden dolayı.

Back
X