bağımlı mı

Lipbalmi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
405
82
643
Selam arkadaşlar.. Olayları ince ayrıntısına kadar anlatıp kimseyi sıkmak istemiyorum. Yalnız benim eşim anne bağımlısı olduğunu kabul etmiyor. Ailede tek erkek çocuk ve anne-babası yıllar önce boşanmış. yani dul bir annesi var. kayınvalidem iyi bir insan herhangi bir sorunum yok fakat eşimin annesine çok düşkün olması, sık sık görüşmek istemesi yatılı misafirliğe çağırmasıi evlendiği için adeta kendini suçlu hissetmesi gibi düşünceler beni çok üzüyor. yani hala bir aile olduğumuzu kabullenmiş değil. evlenerek bir hatta bir ara beraber yaşama fikrine bile sıcak bakıyordu ki ben vazgeçirdim. ancak ne kadar etkili oldum bilemiyorum sonuçta kafada mantık aynı değişmiyor. düşünce sistemi değişmediği ve anneye aşırı düşkün olduğu için sürekli en ufak şeyden tartışma çıkıyor ve çıkmaya devam edecek diye düşünüyorum...Eşinin durumu aynı böyle olan var mı? neler yaşıyorsunuz yaşadınız. ben henüz 1 senelik evliyim ama önümüzdeki zamanlarda neler yaşayacağım konusunda karamsarık içindeyim. eşi düzelen normale dönen annesinden kopan var mı bilmek istiyorum..

Üstüne düşme,annesiyle ilgili suçlayıcı tavır sergileme.Baba yoksa şayet,anneyi yanlız bıraktığını düşünüp vicdan yapıyordur.Sen de bu konuyla ilgili tartışırsan daha çok bağımlı olur.Sonuçta annesi ve erkeklerin evliliğe adapte olması biraz zaman alır.Başka probleminiz yoksa biraz sabır ve hoşgörüyle yaklaş.Senin onun eşi,hayatının yarısı olduğunu,annesine de saygı duyduğunu,yalnız bırakmamak için elinden geleni yapacağını fakat bir yuvanız olduğunu zamanla güzel bir dille empoze et.

Canım bence kayınvalideni bir şekilde evlendir ama bu fikrini eşine söyleme

Bir evlat hiçbir zaman annesinden kopamaz canım üstelik eşinin annesinin özel bir durumu varmış.

Eşinin ara sıra annesinde kalmak istemesi çok normal.

• Annesi eşini sana karşı dolduruyor mu?
  • Eşin sizinle ilgili konuları senden önce annesiyle konuşuyor ve birlikte karar alıyorlar mı?
  • Eşin sana karşı görevlerini ihmal ediyor mu?

Öyle değilse şayet eşine ve annesine haksızlık ediyorsun bence. Eşin annesini hayatınızdan izole etmeye çalıştığını anladığı için annesine karşı vicdan azabı çekiyor, bu nedenle eşinin evlendiğine pişman olduğunu hissediyorsun.

Ne mi yapmalı?

Herşeyden önce iyi niyetli olmak lazım. Karşınızdaki kadının evladından başka kimi var?

Saygıda, hürmette asla kusur etme, elinden geldiğince yardımcı ol. Eşinin ara sıra annesinde kalmasına mani olma ama aynı evde

oturmayı kabul etme. Bu senin kırmızı çizgin olsun.

Birgün bizde aynı durumda olabiliriz. Bunuda unutmamak lazım

kaynananla bir sorunun yoksa, hasetlik yapmıyorsa annesine bağlı olmasının ne sakıncası var ki?
arada bir gidip kalmak istiyorsa gitsin. ama aynı evde yaşama fikri hiç hoş değil

ilk 8 ay yarı bir oturmak zorunda kaldım eşimin aile tutkusu ve evine alışamaması yüzünden, bir cinnet geçirdim olay çözüldü, şimdi git desem de gitmiyor, zamana bırak alışacaktır.

Gilcaci,

Eğer sakıncası yoksa sizin ailenizle ilişkileriniz nasıl, anlatabilir misiniz?

Bir insan anne bağımlısı nasıl oluyor? Anne bu, 9 ay karnında taşıyan, hastalığında başında bekleyen, meslek sahibi edindiren, yemeyen yediren... Bütün bunlar ne için yapılıyor? Gün geldiğinde bir miktar saygı/sevgi değil mi? Size zararı olmayan, sorunu olmadığınızı belirttiğiniz dul bir hanımefendiyi ziyaret etmesi, evinize getirmesinde ne sorun var?

Ben annemi kaybettim ve ne isterdim biliyor musunuz? Annem gittiğimde bana omzunu verecek bir kayınvalidemin olmasını, bana anne sıcaklığı olmasa da ona yakın bir sevgiyi oğlunun hatırına göstermesini isterdim... Böyle bir kadını da başımın üzerinde ölene kadar taşırdım.

Etliye karışmayan, sütlüye dokunmayan tek istediği oğlunun mutluluğu olan bir kadından kimseye zarar gelmez ancak size karışıyor, hayatınıza müdahele ediyorsa ona bir şey diyemem o zaman ana/oğul ilişkilerini birlikte dengelemeliler ancak anladığım siz hayatınızda istemiyorsunuz bu kadını... Ben yazıklarınızdan bunu hissediyorum...

Sizin eşinize bağımlı değil " ana kuzusu " denir Buda ailesinin onu büyütme koşullarıyla alakalı... Tamam anne asla atılmaz sevilir sayılır da her sevginin fazlası da zarar azıda... Böyle bir durumla karşılaşmadım henüz bende 15 aylık evliyim.. Ben böyle bir problem yaşamadım.. Zamanla oturur illaki çünkü bende anneme çok düşkündüm ama zamanla insan alışıyo eşine daha çok bağlanıyo şimdi tek ailem eşim

ben eşinizle aynı durumdayım. ben evlendikten sonra annemle babam boşandı. her gece çocuğumla oynarken eşimle eğlenirken. acaba annem boş evde ne yapıyodur şimdi diye düşünüyorum. birden bütün neşem gidiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…