• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağımlılık...

bence önce şekerli kolayı bırak, insanı gerçekten hasta ediyo şekerli kola, hem dişlere hem mideye hem kiloya zarar
onun yerine light içmeye başla
sonra sade sodaya geçiş yap derim
kolaya bir ayda harcadığın parayı hesapla, o parayla kendine neler alırdın bi düşün
bende kolay bağımlısıydım şekerli, sonra lighta geçtim, şimdi arada içsemde genelde sade soda içiyorum, beypazarı...
ayrıca sadece kola değil tüm bu tip gazlı içeceklerin kadın ve çocuklarda kemik erimesi yaptığı kanıtlandı, netten araştır derim.
tabii bide kolanın kafeinide var, belli bi miktardan sonra kafein beyne ve vucuda çok zararlı
ben şimdi hiç kolaya para vermiyorum ama dışarda ikram edilirse light olmak kaydıyla içiyorum sadece

ben oglen veya aksam yemek yerken hala mutlaka kolamı ıcerım...ozellıkle aksam yemeklerınde asla vazgecemıyorum..
eskıden kahvaltıda da ıcerdım..ıste o cok sakattı cunku mıdemı delme rıskım cok fazlaydı..
sabahları sıcak seyler(cay gıbı) ıcmeyı sevmem..ılla soguk bır seyler ıcmem gerekıyor kahvaltıda..bu yuzden de kendımı ıce tea ye alıstırdım..sımdı ıce tea yesıl cay ıcıyorum her sabah..hem saglıklı hemde mıdemı delme rıskım yok :)
ama kola dan hala tamamen vazgecmıs degılım..ama ondan da vazgecmeyı dusunuyorum..meyvalı soda denemeye basladım..ıse yarıyor:) hem kola gıbı gazlı bır ıcecek hemde meyvalı oldugu ıcın aromalı..hemde koladan daha saglıklı :)

böcek sıçan bunları çinliler pişirip yiyo demek var bir bildikleri kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3lezzetmi katıyo ne kolaya bırakamıyoruz :1:

böceksiz kolamı olur be :içelim:

bende çok fazla içerim cildim problemli oldupu için doktor herşeyi yiyebilirsin kızartma bile ama sadece

kola,fanta,gazoz,kutuda meyve suyu ve birayı yasakladı cildim için

biara bırakmıştım şimdi yine başladım sıcaklardan dolayı hatta çok içiyorum ee kutudaki bütün içecekler yasak

bende sadece ayran ve komposto içmeye başladım :içelim:

çok sakınalı bir içecek yaaa:olmaz: iradeyle bırakman lazım,sigara nasıl kötü bir alışkanlıksa bu da aynı şekilde bence...

sevgilim çok içer :(
ben de öyle ama evde içemiyorum. annemler eve kesinlikle sokmuyorlar.
zero favorim zaten. tadı çok güzel ya soğuk soğuk.
1.5 litre alıyoruz sevgilimle marketten. hemen kafamıza dikiyoruz bi o bi ben. eve gelene kadar azıcık kalıyor dibinde. :))
ama meyveli sodaya dönücem ben de.. etkilerini okuyunca bırakasım geliyor.

vazgeçilmezimdir kola.. ne böceği allah aşkına.. günde milyarlarca litre kola tüketiliyor dünyada.. böcek mi yetişir bu miktara sempatiksalakcinni

Başta cola olmak üzere hazır çorbalara renk vermesi için katılan bu madde bir tür böcek larvasından yapılıyor. valla arkadaşlar kim içerse içsin kimse kimseye karışamaz tabiki keşke kimse içmese

google'a kola yapımı yazarsanız çıkıyor zaten. hadi nette yalan haberler var diyebilirsiniz kola fabrikasında ki arkadaşım bana niye yalan söylesin ki dimi ama yani böcek ile ilgili anlatılanların yalan olduğunu sanmıyorum içene afiyet olsun

vazgeçilmezimdir kola.. ne böceği allah aşkına.. günde milyarlarca litre kola tüketiliyor dünyada.. böcek mi yetişir bu miktara sempatiksalakcinni

zaten böcekleri bunun için yetiştiriyorlar canım larva yetiştirme çiftlikleri var resimleri de var nette sadece kolada kullanmıyorlar mış ayrıca hazır gıdalar da da varmış

zaten böcekleri bunun için yetiştiriyorlar canım larva yetiştirme çiftlikleri var resimleri de var nette sadece kolada kullanmıyorlar mış ayrıca hazır gıdalar da da varmış

aslında hiç sanmıyorum.. neden derseniz, biz millet olarak umursamaz davranırız.. ama Amerika'da içinde böcek veya türevleri olup da üzerinde bildirilmeyen bir içecek direkt mahkeme konusudur.. iflasını ilan eder o şirket..

geçen gün nette bir video vardı.. bir grup domuzu ezerek öldürüp,"meşhur hamburger firmalarına satılıyor bu etler" diye geçiyordu videoda.. kesinlikle propaganda amaçlı çıkarıldığını düşünüyorum bu videoların..

kolanın içinde böcek kullanmalarının mantığı nedir peki? veya hazır gıdalarda.. mesela mercimek çorbasına hangi rengi veriyor böcekler??

Ben kilo almak için ugrasıyorum ve tam bir kola bagımlısıyım keske bendede kilo yapsa ama bırakamam kolayı.
Zararlı biliyorum.
Hayatım boyunca sigara denemişliğim bile yoktur ama kolayı hayatta bırakmam :lepi:

Ben de aynı durumdayım.

Günde 1,5 litre. Tiryakiyim.

Ama bu durumdan hiçbir şikayetim yok. Çünkü Light Cola içiyorum

Light colanın bir bardağı, 0,1 kalori. yani ASLA kilo aldırmaz.

Üstelik tatlı da.

benim de kilo srunum var coladan kaynaklanmıyor. gıfretlerden pastalardan kaynaklanıyor:)))

Cochineal; Kanarya Adaları'nda ve Meksika'da yaşayan bir böcektir. Doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmektedir..

Kaktüs bitkisine kene gibi yapışarak hayatını sürdürür..

Bir Cochineal böceği tarlası...Bu böcekler ve larvaları Meksikalı köylüler tarafından toplanır...
Köylüler kendi ihtiyaçları için Azteklerden kalma klasik yöntemlerle böceğin özütünden dünyanın en güzel renklerinden biri olan “carmine”i üretirler..
Aztekler ve Latinler böcekten elde edilen bu boyayı ip boyamada kullanırlar
Aslında bu böceğe ve renge yabancı sayılmayız.Pek aşinayız...Susadıkça aç bir cola...İster coca cola ister pepsi ister cola turka..

Önce Hindistan yüksek mahkemesi coca-colanın sağlığa zaralı olduğu gerekçesi ile yasaklanması yönünde bir adım attı. Arkasından Letonya'da ilköğretim okullarında coca-cola ve pepsi yasaklandı. Geçenlerde Ukrayna’da bazı okullarda ve İngiltere'de bir okulda yasaklandı. Yakın zamanda İstanbul Gösteri Sanatları Merkezi’nde yasaklandı..

Cochineal; Kanarya Adaları'nda ve Meksika'da yaşayan bir böcektir. Doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmektedir..

ee yani?

coca-cola ya rengini veren meyan köküdür.. bilmiyorum hiç içtiniz mi? rengi kola rengindedir..

kaldı ki "içinde kesin bu var" demek için kesin delil göstermek gerekir.. böceklerin anatomisini anlatan bir video buna delil olamaz değil mi? mesela o kola şirketinde çalışan arkadaşınız, bu konuya açıklık getirebilir...

kaldı ki bazı türk kaynaklar da kolanın içinde fare dışkısı ve sakatatlarının olduğundan bahsetmiş.. ne olduğundan kimsenin haberi yok yani.. yerimseniben

canım internette okuduğumu yazıyorum bende 4 yıl öncesine kadar içiyordum ozamanda vardı bu tür haberler ama ben içmeye devam ettim arkadaş kola fabrikasında çalışmaya başlayınca anlattıklarından dolayı bırakmıştım herkez iradesinde özgürdür kimine göre yalan kimine göre doğrudur bilemem ama böcek olmasada karbondioksit olduğu için zaten zararlı

Bende de zamanında kola tiryakiliği vardı... Su yerine onu içerdim:/ Ama diyete girdiğim 4-5 aydan beri içmiyorum.Canım çok çekerse damağımı ıslatmak babında, yarım bardak zero ve ya light kola içerim.O da hafta da bir filan.Alıştım.Ve bir anda bırakıyorum dedim ve bıraktım. Sanırım kafa da bitiyor iş:) kArarlı olmak lazım.

ee yani?

coca-cola ya rengini veren meyan köküdür.. bilmiyorum hiç içtiniz mi? rengi kola rengindedir..

kaldı ki "içinde kesin bu var" demek için kesin delil göstermek gerekir.. böceklerin anatomisini anlatan bir video buna delil olamaz değil mi? mesela o kola şirketinde çalışan arkadaşınız, bu konuya açıklık getirebilir...

kaldı ki bazı türk kaynaklar da kolanın içinde fare dışkısı ve sakatatlarının olduğundan bahsetmiş.. ne olduğundan kimsenin haberi yok yani.. yerimseniben

canım niye kızarak cevap veriyorsun yazdıklarından belli kızdığın ben tartışmak için yazmıyorum yukar da dayazdım duyduklarım bunlar diye fikrimizi söylemekte özgürüz öyle değilmi ben şimdi bi kola için senin o güzel kalbini mi kırcam Alla Alla tamam yoktur böcük möcük sinirlenme tatlım

canım internette okuduğumu yazıyorum bende 4 yıl öncesine kadar içiyordum ozamanda vardı bu tür haberler ama ben içmeye devam ettim arkadaş kola fabrikasında çalışmaya başlayınca anlattıklarından dolayı bırakmıştım herkez iradesinde özgürdür kimine göre yalan kimine göre doğrudur bilemem ama böcek olmasada karbondioksit olduğu için zaten zararlı

buna katılıyorum, oğluma içirmeme sebebim bu.. zaten bir süre sonra başlayacak ne kadar geç başlasa o kadar iyi..

zaten birçok ülkede yasaklanma sebebi de bu.. yerimseniben

Back
X