Bağıran erkek arkadaş?

sizi uyardığı şeyi tekrar dikkat etmeden söylediyseniz damarına basmış olabilirsiniz
yani ben de erkek kadın fark etmez kendimi ezdirmem fakat konuyu ve sinirlendiğinde dediklerini bilmeden çok yerinde yorum yapayız

Flört döneminde olduğum birisi var ve her şeyle aşırı uyumluyuz ciddi bir ilişkiye adım atmak üzereyiz ama ben biraz temkinli yaklaşmaya çalışıyorum. Çok mükemmel birisi kendisi ve bence kimse bu kadar mükemmel olamaz bu yüzden biraz deneme sürecindeydik. Ailem beni dominant yetiştirdi ama tabi ki baskın olmaya çalışmıyorum fakat bir erkeğin beni ezmesine asla izin vermem. bir kadının da bir erkek karşısında ezilmesini asla istemem ve her zaman karşıyımdır. Bu yüzden asabım biraz bozuk. Bir gün önce bir konuda bana bir anda yükseldi. O kadar şaşırdım ki ne diyeceğimi bilemedim. Kendisinin önemli bir işi var ve bu konuda biraz hassas. Rütbeli bir askeri personel. Konuşurken farkında olmadan onun hassas olduğu bir konuda ama asla kötü bir niyetim yoktu onu sinirlendirmişim. Beni uyarmıştı bu konuda daha önce dikkat de ediyorum ama cidden kötü bir şey demedim o yine yanlış anladı ve bir anda bağırıp çağırmaya başladı. Anında konuşmak istemediğimi söyledim telefonu çat diye kapattım. Şimdi muhtemelen pişman ve beni arıyor sürekli. Ne yapacağımı bilmiyorum. Kendime bunu yediremiyorum. Sizler genelde doğru yorumlar yapıp mantıklı düşünüyorsunuz. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Benim eskinin yeni maniti misiniz acaba diye düşündüm. Taaki rütbeli askeri görene kadar 😁

Son düzenleyen: Moderatör:
Nickinize bakarak siz de çok sakin yapıda değilsiniz sanırım. Değerlendirmeleri iyi yapmak gerekiyor.

Ses yükselmesi her zaman olacak iş değil ama öfke kontrolü olmadığı için mi, tartıştığınız konu itibariyle önemli bir konu mu? Onu ayırt edebilmek lazım.

Flört aşamaaında mükemmel biri olduğuna karar vermek, karşı tarafın işini bahane edip agresifliği meşru görmek...
Çok klişe şeyler bunlar artık. Ne o mükemmel değil ne de işi gücü agresifliğini meşru kılmaz.
Her insan kızabilir, tartışabilir. Gerçekten kırmızı damarına basmadıysanız bahanelerle gelen ama ben sinirliyim sözlerine alışın derim

Bunun devsmi mutlaka gelir. Adamin ofke kontrolu yok. Eski esimle yeni tanistigimiz donemlerde tlf la konuşurken bir konuya çok sinirlendi ve bağırmaya başlamıştı. Tlf nu kapatıp öylece şok olmuştum o gün. Keşke o gün bunun ilk kıvılcım olduğunu anlatıp terketseydim. Öfke kontrolü olmayan erkeklerden uzak durun.

Konunun ne olduğu çok önemli bana göre. Bir konuda hassasiyeti olabilir insanın, bu aynı hassasiyeti herkes göstermek zorunda yaygarasını anlamıyorum ben. O konuyu konuşmamak en mantıklı olandır. Dikkatinizden kaçtıysa, bu konuyu konuşmak istemediğimi söylemiştim der çekilir, agresifliği, yükselmeyi asla meşru kılmaz durum. Ana- bacı küfretmediğiniz sürece.

Hiç kimse mükemmel değildir, size çok mükemmel geliyorsa görmezden geldiğiniz, kendinizi kandırdığınız çok konu var demektir. Daha objektif olmaya çalışın. Askeri personel, polis vs hiç olmadı hayatımda. İşi gereği bile olsa silahla haşır neşir olan kimseyle arkadaş, sevgili vs olamam. Böyle sinirlilik hali bu meslekler için olağan sayılmalı mı bilemiyorum o yüzden.

Nickinizd karşılık adam da agresifmiş :D
Birisi benimde bam telime bassa bende bağırırım. Şimdi kimse adamı suçlamasın.

Oh ne güzel. Hassas olduğu konuları konuşman yasak yoksa bağırıyor. Ama senin hassas olduğun bir konu geçse adım gibi eminim kendisi konuşacak. Üstelik senin bağırma çağırma lüksün de olmayacak.

Asker diye mazur mu görelim, önce insan gibi tepki vermeyi öğrensin karşısında tertibi yok flört ettiği kız var. Kabalık bu.

Evlilik sevgililikten çok farklıdır. kimse mükemmel değil eğer öyle görünüyorsa sakladığı bir şey vardır ki sizin durumunuzda bu öfke kontrolüne benziyor.

Bence bir kaç gün düşünmek istiyorum, bana bağırmanı hazmedemiyorum demelisin çünkü daha söz nişan olmadan bu yüzünü gördüysen ilerde artarak gösterme ihtimali var. 8 yıldır bu forumdayım 4 yıldır evliyim tecrübeler bu yönde, maalesef 🤷🏻‍♀️

size göre basit sayılabilecek bir konu belki karşı taraf için önemlidir.benimde vardır başkası için önemsiz ama benim için önemli şeyler. konuyu bilmeden yorum yapmak doğru değil.

kendinizi gaza getirmeyin hemen olayı öfke kontrolüne bağlamakta yanlış. dediğim gibi keşke olayı anlatsaydınız

birde farkettiğim siz kendini ezdirme olayına çok takmşsınız. evlilik olayında yada güzel bir ilşkide boyle ataklara gerek yok. duruma göre kişiler alttan almalı.haklıda olsa bazen susmalı. sonra konuşmalı vs. vs. uzun ilişkiler böyle yürüyor

iki ses yükselmesine çok anlam yüklemeyin bence.olay büyümüyor ve özürler dileniyorsa günlük hayat akışında bunlar yaşanabilir şeyler

Askeri personel diyorsunuz. Askeriyede hiyerarşi vardir, cokk cok disiplinlilerdir. Dolayisiyla sert olabilirler. Sertlik konusunda onunla yarismayin onun hayatinin yumusak tarafi olmaya calisin. Asker adam orada erkeklerin icinde yani sonucta... Bence siz tonunuzu biraz dusurun. Benim fikrim...

Öncelikle tebrik ederim, kızlar nedense başta bu tarz davranışlara göz kapayıp iş ciddiye bindiğinde kocam bana bağırıyor diye yakınıyor.
Baştan senin ile bu ses tonunda konuşamayağını bildirmen iyi ama askeri personellerin aile hayatında da disiplinli ve katı olduğu bir gerçek

öncelikle tavır koyman güzel olmuş.
biraz daha sürünsün, konuş bakalım nasıl özür dileyecek.
ama bağırmanın içeriği nedir yani sadece ses yükselmesi falan mı yoksa hakaret, argo, küfür falan kullandı mı?
eğer sadece ses yükselmesi ve senin hatalı olman yani aslında haksız olmansa ve kötü bir kelime kullanmadıysa tekrar şans verebilirsin
AMMAVELAKİN
tek bir şans.
bir daha yaparsa kesinlikle arkana bile bakmadan kaç.
yani bir kereye mahsus olabilir hepimiz zaman zaman yükselip sinirlenebiliyoruz önemli olan tekrarının olup olmaması.
tekrar yaparsa arkana bile bakmadan gidecek biri olman lazım.
ve konuşunca bu konuda uyar yani tekrarı olursa bir daha bağıracak kadın bulamazsın sen karşında, demelisin.
küfür, argo olduysa zaten sil her yerden, salla. bi cacık olmaz.

ek olarak, asker adam çok zordur. devamlı sert olur onlar, fazla disiplinlidir. istisnası yok hepsi öyle yani. bunu bil ve öyle karar ver.

ve sana son tavsiye, mükemmel falan deme öyle diyerek kendinden kaç kat üstün gördün adamı buradan bile belli oluyor. asla senden üstün değil sen de ondan üstün değilsin.
kimse mükemmel değil yani.

benim de bazı kırmızı çizgilerim vardır. uyarmama rağmen bu konuda hoşuma gitmeyen bir davranış görürsem ben de normal halimin dışına çıkabiliyorum.
bağırmak da bence bir şiddettir ancak periyodik olduğunda.
hepimiz insanız, gerildiğimiz ve rahatsız olduğumuz her an kendimizi kolay frenleyemeyebiliriz.

Eski askeri personel eşi olarak yazıyorum bu daha köprüyü geçmemiş halleriniz. Tabi aradaki olay ne bilmeden yorum yapmak zor fakat sırf hassas olduğu bir konuda hoşuna gitmeyen bir yorum yaptınız diye hayatının diğer yarısı olacak kadını üzmesi ne kadar mantıklı biraz düşünün bence. Ve özür dilemesi pek bir şey değiştirmez bunlar karakter belirtileridir. İyi analiz edin sonra pişman olmayın.

Çoooook hassas olduğu bir konu olabilir, siz çizgiyi geçmiş, damarına basmış olabilirsiniz de neden bağırıyor? Biraz daha öfkelense ne yapacak? Çizgiyi aşan kadınla yollarını sakince ayırsın, sonra konuşalım desin kapatsın ne bileyim. Kontrolsüz bir tip ve korkutucu. Tepkisi konudan bağımsız kontrolsüz. Buna odaklanmak lazım.

Ben karşı taraftan her daim hazır ve nazır sinirsiz , öfkesiz davranmasını bekleyenlere çok şaşırıyorum , bunu bekleyenler hayatında kimseye bağırmadı ise , sinirlenmedi ise okey onlar beklesin bunu , insanız ya , hepimizin inişleri çıkışları var , insan yeri geliyor en değerlisi annesini üzüyor istemden , hayat böyle …. Hemen bağırdı diye de öfke kontrolü yok vs denmeyi çok anlamsız buluyorum . Bu demek değil ki olur olmaz herşeye bağırsın ama robot değiliz yani .

Back
X