Bağırsak paraziti kilo almayı engeller...

dominant89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
83
14
Slm arkadaşlar 1.62 boyundayım ve 50 kg ım kilo almak için herşeyi denedim olmadı. En son için kurtlu diye arkadaşlar dalga geçerken ciddiye aldım ve eczaneye koştum ilaç aldım meğer doğruymuş şimdi kilo alabiliyorum.Olaya birde bu açıdan bakıp gerekli tedaviden sonra yemek yemeyi denerseniz işe yarayabilir. Benim durumum da olan arkadaşlarda deneyip sonuçları yazarsa diğer arkadaşlarada kolaylık olabilir şimdider tşk ler.

Kıl kurdu (Enterobius vermicularis; eskiden: Oxyuris vermicularis), Yuvarlak solucanlar (Nematoda) şubesinden, dünya çapında çocuklarda yaygın bağırsak paraziti olan bir türdür.
Kıl kurdu’nu yine bağırsak paraziti olan ve ondan daha büyük (25 cm) bağırsak solucanı (Ascaris lumbricoides) ile karıştırmamak gerekir.
Yumurtaları 50-60 μm uzunluğunda, 20-30 μm kalınlığında oval, bir tarafı düz, diğer tarafı ise konveks yapıdadır. Bir başka deyişle asimetrik elips şekillidir. Düz, renksiz ve kalın bir kabuğu vardır. Nesneler yapışkan özelliği vardır. Binlerce (ortalama 10.000) yumurtadan oluşan küme çıplak gözle seçilebilir. Yumurtlandığı zaman içinde larva oluşmuştur ya da bazen de embriyo hâlindedir.
Larvaları beyaz veya kremsi renktedir. Konakçının vücudunda 140-150 μm uzunluğuna kadar büyür.
Erişkin kurdun vücudunu örten kutikula ön uçta genişlemiş ve yassılaşıp şişebilen bir hâl almıştır. Bu kutikula kalınlaşması enine çizgili bir görüntü arz eder. Ağız üç dudakla çevrilmiştir. Yemek borusunun arka ucu, içerisinde bir diş aygıtı bulunan geniş bir bulbus halindedir. Küçük ve beyaz renklidir. Dişileri erkeklerinden daha büyüktür. Dişileri 10, erkekleri 3 mm boyundadır. Erkekte arka uç küt ve ventrale doğru kıvrık olup, bir adet çiftleşme spikülü bulunur. Dişilerin arka kısmı ise uzun ve sivridir.
Kıl Kurdu Zararları Nelerdir
Kıl kurdu enfeksiyonu (Enterobiosis), vücuttaki parazit sayısına bağlı olarak sessiz seyredebilir. Fakat birden çok sistemi ilgilendiren belirtilere de yol açabilir. Sindirim sisteminde yaşayan E. vermicularis, sindirim sistemi, sinir sistemi, ürogenital sistem, deri ve kan tablosunda bazı değişiklik ve belirtilere sebep olur. Belirtiler arasında en dikkat çekicisi, bilhassa geceleri olan makat kaşınmasıdır. Bunun sebebi yumurtalarını bırakmak için olgun dişi parazitlerin aşağılara doğru hareket etmeleridir. Huzursuzluk, uykusuzluk, yatağını ıslatma diğer şikayetlerdir. Kaşınma neticesinde makat bölgesinde egzema ve iltihabi yaralar teşekkül edebilir. Ayrıca, Dientamoeba fragilis gibi parazitlerin taşıyıcılığını da yaparak diğer parazitlerin insanda yerleşmesine zemin hazırlamaktadır.
Kıl Kurdu Belirtileri
Vücuttaki parazit sayısı ve konağın bağışık durumuna bağlı olarak enterobiosis asemptomatik (hafif kıl kurdu enfeksiyonları) olabileceği gibi en bilinen semptomları olan anal veya vajinal bölgede kaşıntı, burun kaşıntısı, gece ağızdan salya akması, diş gıcırdatması, uykusuzluk, asabiyet ve huzursuzluk, aralıklı karın ağrıları ve bulantı gibi, muğlak mide ve bağırsak semptomları ile karsımıza çıkabilir.
Tipik kıl kurdu enfeksiyonları ciddi sorunlara neden olmaz. Nadir durumlarda, ağır enfeksiyon nedeniyle komplikasyonlar gelişebilir:
İdrar yolu enfeksiyonu: Kadınlarda daha yaygın olan idrar yolu enfeksiyonlarının nedeni bazen ağır kıl kurdu istilasıdır. Parazit mesaneye de göçerek, sistite neden olabilir.
Peritoneal boşlukta enfeksiyon: Kadınlarda veya kızlarda, parazit anal bölgeden vajinaya, oradan rahme, fallop tüplerine ve leğen kemiği boşluğundaki organların etrafında bulunan alana geçebilir. Bu durum vajinite, endometrite veya başka sorunlara sebebiyet verebilir.
Kilo kaybı: Çok sayıda erişkin kıl kurdu bağırsağınızda yaşadığı zaman, kilo vermenize yetecek kadar karın ağrısına neden olabilir ve buna yetecek kadar besin tüketebilir.
Kıl Kurdunu Önleme Yolları
Kıl kurdu enfeksiyonları en yaygın olarak, parazit yumurtalarının bulaştığı parmaklar aracılığı ile yayılır. Enfeksiyon kapma veya yayma riskini azaltmak için, Tırnaklar kısa tutulmalı, dışkıya el sürülmeden temizlik yapılmalı, umumi musluklarla fazla temastan kaçınılmalı, mümkünse sıvı sabun kullanılmalıdır. Kıl kurtları enfeksiyon bulaştırma yetilerini yüzeyde haftalar boyunca koruyabildiklerinden ötürü, yatakları yıkayın ve banyoları düzenli olarak temizleyin, iç çamaşırlarınızı günlük olarak değiştirin.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar şüpheleniyorsanız gidip örnek verin
kafanıza göre eczaneden ilaç almayın
ayrıca ilaç adı vermek yasak
 
arkadaşlar şüpheleniyorsanız gidip örnek verin
kafanıza göre eczaneden ilaç almayın
ayrıca ilaç adı vermek yasak

Evet, lütfen ilaç tavsiyesinde bulunmayınız. İlaçlar doktor kontrolünde kullanılmalıdır.
 
Arkadaşlarınız kurtlu diyor diye eczaneden ilaç alıyosunuz :KK53: drlar boşuna var demekki ya kurtunuz olmasaydıda daha çok o ilaç sizi hasta etseydi :KK14:
 
Konuya yorum yapınız, kişisel polemiğe girmeyiniz.

Genel olarak sitede ilaç tavsiyesinde bulunulmasını sağlık söz konusu olduğundan tasvip etmediğinizden uyarı yapıyoruz.
 
Geçenlerde erkek arkadaşım demişti "kurt mu var acaba sende" diye.
Pek ciddiye almamıştım. Olsa farkederim herhalde oynar içimde diye :KK53:
Şimdi burda görünce ciddiye almam gerektiğini düşündüm. 2 yıldır aynı kiloda kalmamın, aldığım 2 kilonun 2 günde gittiğini kurtla açıklamak mümkün mü kine :44:
 
Arkadaslar ben burda ilac ismi vermiyorum sadece olaya bu acidan bakmanizi ve oyle kilo almanizi soyledim ayrica isteyen doktora gitmekte isteyen eczaneden almaya karar verir bu en dogal kisilik hakkiniz
 
X