Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bahçe ve Balkon Çiçeklerinde Yaprak Biti

hoceee

kuzucum
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
258
2
96
Konya
Sevgili arkadaşlar hepimiz çiçek bakmayı çok çok seviyoruz ama bazen bu güzellikleri bozan böcekler oluyor.

Ben bu bahar balkona çok değişik çiçekler ektim ve hepsi o kadar güzel oldu ki.. Petunyalar, Ateş çiçekleri, Hercailer, Buz çiçekleri v.s. Ayrıca evdekileri de balkona çıkardım daha bir çostular. Tabii balkon kuzeye bakıyor ve çok az akşam güneşi alıyor.

Benim derdim petunyalarla.. Yaprak biti denilen küçük beyaz sinekler diyeyim size.Bir de o kadar yapış yapış oldular ki insan elini değmek istemiyor. Geçen sene roka ekmiştim balkona onda da olmuştu aynısı.

Bunun ilacı varmış, aldım sıktım ama bana mısın demediler ve hatta sarkan petunyalar kurumaya başladı bu yüzden..senağlama

Arkadaşlar bu konu ile ilgili bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Lütfen çiçeklerim kurumasın..senağlama

DÜNYADA HİÇ BİR ÇİÇEK KURUMASIN:1hug:

cnm bende de petunya var yapış yapış oluyo üstüne boş bir sprey kutusuna su koydum üstüne sıkıyorum hemde devamlı güneşte...

Besa geçti mi böceklenmesi su sıkmayla? Benim bir arkadaşımın da balkonunda çiçekleri var onda da sadece petunyada var bu şeylerden.

çiçeklerin dibine sarımsak dikmek gerekiyormuş ben az önce araştırırken öğrendim ama denemedim henüz çiçek konusuna yeni el atıcam daha bakalım bi deneyin isterseniz bir de sarımsağı ezip toprağa yayanlar da olumlu sonuç almış

Yaaa bütün hepsini sardı bu böcekler bitler her ne ise.. İlaç atıyorum kuruyor çiçekler..

Sarımsak fikrini deneyeceğim KARTANESİ teşekkür ederim..

Bu şekilde başka doğal çözümü olan var mı????

canımcım şimcik balkon yıkarkene gördüm aşağıdaki komşum da çiçeğinin birinin kenarına sarımsak dikmiş onun sarımsağı böölee uzamış sanırım o da böcekten korunmak için yapmıştır zaten okuduğum yerde de uzayan sarımsağı kesin yazıyodu dene bakalım nolcekk

Bütün saksılara birer tane sarımsak dikeceğim bakalım ne olacak..

Yaa kartanesi bu adamlar böceklere vampir muamelesi yapıyorlar sanırımKötü Kazen
Altı üstü küçücük böcek yaaa.. Hatta böcek bile demezsin ufacık sinekler..tatlicadiarzu

ay canım yaa benim minyatür gülcüğüm de sonunda kendine gelmeye başladı bit yoktu ama ben yine de koydum sarımsak bi de dibinden başka tür bir ot mu desem çiçek mi desem o çıkmış sonra ben onu yoldum sanırım onlar asalak bitkilerden yaa sen biliyon mu ööle bişey gülümün yaprakları sararıyodu nerdeyseee neyseki onu yoldum da şimcik yeni bir tomurcuk verdi çok şükür ama daha açmadıı canım benim yaa inş. büyür :)

Canım çiçeklerin dibindeki her türlü yabancı bitkileri kökünden koparmak gerekiyor. Çünkü bu bitkiler daha çok kök salarak çiçeğin alanını daraltıyor. Kötü Kazen

Bu arada sarımsakları kökünden çıkarma ot diye, boşa gitmesinler kafamçokkarıştı

ÇEVRE DOSTU BİTKİ İLACI REÇETELERİ

Bitkinize ilaç yapmadan önce dikkat edilecek hususlar:Bitkinizin küçük bir yaprağında öncelikle fitotoksite testi yapın. Solüsyonu kaplama yapacak şekilde püskürtün, püsürtme başlığınızın çok ince atması önemli, 24 saat sonra yaprakta bir bozulma yoksa güvenle kullanın.

Yalnız bunu güneş altında yapmayın (İlaçlama ve gübreleme ile ilgili hiç bir uygulamayı güneşte yapmayın). Mümkünse gece de yapmayın ki bitkiler geceye kuru girsin. Bitkilerde fungal bir sorun varsa geceleri kuru olmaları çok önemlidir, gece sulama ve ilaçlama yapılmaz.

FUNGİSİT ETKİLİ REÇETELER

Mantari bitki hastalıklarına karşı kullanılır.

ASPİRİN

Tohumları aspirin eritilmiş suya koyup bir miktar bekletebilirsiniz, sonra ekersiniz. Aspirinin icindeki salisilik asitin fungusit etkisi var bir miktar da bitki aktivatörü olarak çalışıyor. (Yani, ekeceğiniz tohumları bu karışımda bir miktar bekleterek daha kolay çimlenmelerini de sağlayabilirsiniz)

OKSİJENLİ SU

Evde uygulayabileceğiniz basit ve çevre dostu bir fungusit de oksijenli sudur. Yarım lt suya bir tatlı kaşığı oksijenli su koyup bitkilere püskürtebilirsiniz.

TARÇINLI KARIŞIM

2 yemek kaşığı toz tarçın yarım lt kaynar suya konur, 3-4 gün beklenir,tülbentten süzülür ve kullanılır. Bunu alkolle de yapabilirsiniz, daha etkili bir preparat olur.Şu şekilde ki, aynı miktar tarçın,yarım lt beyaz alkole konur,bir gece beklenir ve süzülür yalnız alkollü olanı , yeni çimlenmiş fideciklerde kullanmayın, alkol hızlı buharlaşmayla kurutucu etki yapabilir bu çok bebecik fidelerde. Tarçınlı solüsyonları da oksijenli suyu da evde yetiştiricilikte yastık dediğimiz ekim tavanız veya kabınızda çökerten için kullanabilirsiniz.

YAĞ,SABUN VE KARBONATLI KARIŞIM

1 yemekkaşığı sıvı bitkisel yağ

1 yemek kaşığı içme sodası (Karbonat)

1 kaşık da sıvı bulaşık deterjanı (sıvı sabun da olur)

4 lt suya konur.çalkalanıp kullanılır. 3 günde bir püskürtün.Yalnız, önce az bir suyla karbonatı karıştırıp eritin yoksa en son koyarsanız zor oluyor. Tüylü yapraklı bitkilere püskürtmeyin.

BİTKİ KARIŞIMI

Alman papatyası çiçeği (chammomille)

mürver yaprağı (sambucus nigra)

yabani sarımsak yaprağı veya taze sarımsak yaprağı

Turpotu veya yaban turbu yaprağı

Demir çamı (casuarina) yaprağı

iNSEKTİSİT ETKİLİ REÇETELER

Bitkilerde böcek zararlılarına karşı kullanılır.

TESBİH AĞACI

2.5 lt suya 1 kg tespih ağacı (melia azedarach) tohumu koyun, tohumları önceden bir güzelce parçalayın, yalnız çekirdekleri serttir, tespih yapımında da kullanılır. 48 saat suda bekletin süzün ve kullanın. Bu etkili bir preparattır. Etkili maddesini içeren hazır insektisitler organik tarımda kullanılmaktadır.

ACI BİBER

Bir ölçü çok çok acı biber,

Bir ölçü pelin( artemisia) yaprağı,

6 ölçü su

Biber ve pelini parçalayıcıdan birlikte geçirin ve suya koyun,

Bir taşım kaynatın, soğumaya ve çökelmeye bırakın, süzün. Yaprak bitlerine ve beyaz sineğe çok etkilidir,

Sümüklü böcek ve salyangozlar için kaçırıcıdır.

KÜKÜRT

Kükürt birçok mantari hastalıkta kullanıldığı gibi kırmızı örümcekte de çok etkilidir.Çevre dostu, organik tarımda ruhsatlı bir üründür.

ÇALI MİNESİ

500 gr çalı mine( lantana camara) yaprağı 1 lt suda kaynatılıp süzülür, afitlere ve genelde tüm emicilere etkilidir.

demir çamı bitkilerde böcek Bitki Koruma münevver yaprağı bitki ilaçları pelin otu bitki haşeresi mantari bitki

Dengiz canım çok teşekkürler bilgiler için ama reçeteleri yapmak biraz zor gibi tespih ağacı, pelin( artemisia) yaprağı, çalı minesi falan.. Aktar bulup oradan almak lazım bunları..Saolasın canım yapabilirsem deneyeceğim..

valla benimkilerde bit lenmişti iki kez ilaç yaptım fayda etmedi bi süre geçiyor sonra gene geliolardı sonunda kurudular zavallılarım penceremde bi renk ti onlar mutlu oluodum cok ama yenilerini dikicem bende napalım sarımsakta ii fikirmiş hani en rahat uygulayacağım metod tesekkürler

Canım ben söktüm hepsini ilaç hiç fayda etmedi kurudu gitti zavallılarsenağlama
Sarımsak da diktim ama ne faydalayhayhoy
Seneye inşallah artık zamanı da geçtia.s.

kolayıda var,
SABUN VE KARBONATLI KARIŞIM

1 yemekkaşığı sıvı bitkisel yağ

1 yemek kaşığı içme sodası (Karbonat)

1 kaşık da sıvı bulaşık deterjanı (sıvı sabun da olur)

4 lt suya konur.çalkalanıp kullanılır. 3 günde bir püskürtün.Yalnız, önce az bir suyla karbonatı karıştırıp eritin yoksa en son koyarsanız zor oluyor. Tüylü yapraklı bitkilere püskürtmeyin.

Canım ben söktüm hepsini ilaç hiç fayda etmedi kurudu gitti zavallılarsenağlama
Sarımsak da diktim ama ne faydalayhayhoy
Seneye inşallah artık zamanı da geçtia.s.

selam ben ziraat mühendisiyim ve bu işlerle uğraşıyorum hangi ilacı kullandın bilmiyorum ama dozunu fazla koyduğun için kurumuştur çiçekler muhtemelen açıklama kısmında nekadar koyman gerektiği yazar. bu arada bitten ve yapış yapış olduklarından bahsetmişsin bunun için hekplan adlı ilacı öneririm

bende zırrat ilacı kullanıyorum enjektörle 1 ci çizgide çekip cam silme püskürtmeli şişeye aktarıp bol su koyup çalkalıyorum muhteşem işe yarıyorşutarafagitti valla kıyamıyorum onlarada :1no2:ama onlar benim çiçeğme kıyıyor yoksa

Teşekkürler canım önerin için. Artık seneye denerim mevsimi geçti ve zaten çiçeklerim kurumuştu. senağlama İnşallah seneye daha gür çiçeklerim olacak. En güzel balkon benimki olacak..kaydirigubbakcemile3

Teşekkürler yeşim, valla hep derler ya herşeyin varoluşunun bir sebebi var doğada diye.. bu yapış yapış şeylerin ne faydası var bilmiyorum.kaydirigubbakcemile

KIzlar güülm iki tane tomurcuk verdi derken bi baktım tomurcuğun etrafını bit gibi görünen bocekler sarmış artık neyse onlar biri açtı açtığı gibi döküldü niye anlamadım çok moralim bozuldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…