Bahçede beslenen kediler , komşular ve ev sahibi

Bahçe kapısından girer girmez sağ tarafımızdan ekili alan başlıyor. Ayrıca bizim giriş kapımız hemen arka binanın bahçesine açılıyor.Apartman gibi düşünmeyin lütfen.Müstakil binalar.Yani emin olun konulabilecek en uygun yer benim koyduğum yer. Çöp bidonunun altına koydum.Ona bile laf söylediler. Delirmek üzereyim.

Bakın bende sizin anlattığınız gibi bir sitede oturuyorum.

Yanyana müstakil evler,her evin 3 tarafı bahçe.

Ama arabayla evlerin önüne kadar gelinen bir yol var.Yani sokak diyebileceğimiz bir yer.Ben bu kısmı anlamadım,siz arabanızı sitenin dışına mı park ediyorsunuz.?

Sizin yaşadığınız ortamı hiçbirimiz görmedik anlattığınız kadarıyla arkadaşlar yorum yapıyor neden tepki gösteriyorsunuz anlamadım?
Bence komşularınız rahatsızsa onlarla konuşup bir çözüm bulabilirsiniz...Şahsen ben anlayamadım nasıl bir bahçe mahalle ortamı olduğunu...Yolun kenarına bırakınca diğer insanların bahçelerinden nasıl geçebilirler..

Sanki bahçede sebzelere sürten tek hayvan kedi!
Kim bilir ne kadar böcek solucan vs. var.
Bana göre böcekler kedilerden daha mide kaldırıcı.
Ayrıca kedilerin bahçeye girmesi için illa mama olması gerekmiyor.
Gece de gayet rahat girip dolaşabiliyorlar isterlerse.

Sizin yaşadığınız ortamı hiçbirimiz görmedik anlattığınız kadarıyla arkadaşlar yorum yapıyor neden tepki gösteriyorsunuz anlamadım?
Bence komşularınız rahatsızsa onlarla konuşup bir çözüm bulabilirsiniz...Şahsen ben anlayamadım nasıl bir bahçe mahalle ortamı olduğunu...Yolun kenarına bırakınca diğer insanların bahçelerinden nasıl geçebilirler..

Tepki değil o, hitap. Lütfen ...

Bakın bende sizin anlattığınız gibi bir sitede oturuyorum.

Yanyana müstakil evler,her evin 3 tarafı bahçe.

Ama arabayla evlerin önüne kadar gelinen bir yol var.Yani sokak diyebileceğimiz bir yer.Ben bu kısmı anlamadım,siz arabanızı sitenin dışına mı park ediyorsunuz.?

Site değil. $untitled.webp Bu evler gibi. Yan yana. Arabamızda bu duvarın dışında. Önümüzdeki, yanımızdaki yollar iki arabalık.

Resimdeki ev gibi evler ve bahçeler. Belki biraz olsun resim yardım eder. Hep bahçeler bitişik. Bahçelerden birbirine minik ahşap kapılarla geçiş var.

anlamdıgım şu acaba sen oraya yemek koymasan sebzelerden hiç kedı gecmıycekmıymıs

heryer bahce anlattıgına göre bos en uygun yere koymuusn . bence ınsanlar oraya gelen kedılerden rahatsızlar nerde beslenırse beslensınle ama oralara kedıler yaklasmasın ıstıyorlar

anlamdıgım şu acaba sen oraya yemek koymasan sebzelerden hiç kedı gecmıycekmıymıs

heryer bahce anlattıgına göre bos en uygun yere koymuusn . bence ınsanlar oraya gelen kedılerden rahatsızlar nerde beslenırse beslensınle ama oralara kedıler yaklasmasın ıstıyorlar

Ben de bunu diyorum. İnsanlara ne cevap versem diye soruyorum aslında. Laf çeviremiyorum. İki büklüm oluyorum.

ektikleri şeyleri hiç yıkamadanmı yiyorlar ??
kedi geçmesede üstünden kuş geçiyor ..
toprak arasında kurt böcek yokmu ?

Katılıyorum.

Ben de buna benzer bir sorun yaşıyordum -bahçede bir şey olmamasına rağmen.- Apartmandan ayrı diğer tarafta bir müstakil girişim vardı ve mamaları suları oraya koyuyordum. Bir tanesini kedilerden birini tekmelemeye çalışırken yakaladım. Bahçeyi hayvanat bahçesine çevirdiniz, sizi şikayet edicem diye söylendi üstüne bir de..

Bazı insanlar bu işle sadece vicdansızlıklarından dolayı uğraşıp, bahaneler üretiyorlar..

Ne olacak yani ne olduğu belirsiz kim bilir neler yiyoruz içiyoruz. Kedi geçti diye kimse ölmez. Keşke insanlar bu kadar bencil olmasa.

Kendilerininki can hayvanlarınki değil sanki..

Kaldırıma da uçarak gelmeyecekler ki.Yine bahçe içinden geçecekler.

Niye ?
Çift taraflı çıkmaz sokaktamı oturuyorsunuz?

Bahçelerden kedi geçme ihtimali başka birşey,kedilerin hergün ordan mutlaka geçmeleri başka birşey bana göre.

tamda bundan rahatsızdım bende bahçede küçük bir kedi var ayağı sakat onunla ilgileniyorum eve çıkarcktım yemek yesin die girişte peşimdeydi komşu pist ddedi beni görmeden sonra çıkarın onu benim eşyalaarım var burada falan dedi ne yani yaratıkmı bu hayvanlar ben eve getirmeyi düşünürken çok saçma geldi çok kötü hissettim kendimi:50::((

Niye ?
Çift taraflı çıkmaz sokaktamı oturuyorsunuz?

Bahçelerden kedi geçme ihtimali başka birşey,kedilerin hergün ordan mutlaka geçmeleri başka birşey bana göre.

Ne yazık ki sokağımızın sonu tamamen bahçeye açılıyor. Çıkmaz sokak gibi.Yani bizim önümüzden geçen yolun iki ev sonra sonu yok.

Ne yazık ki sokağımızın sonu tamamen bahçeye açılıyor. Çıkmaz sokak gibi.Yani bizim önümüzden geçen yolun iki ev sonra sonu yok.

Sorum bu değildi,çift tarafımı çıkmaz sokak diye sordum.

İnsanların girdikleri bir yol varsa,aynı yoldan çıkarlar geri,tek tarafın kapalı olması birşey değiştirmez.

Boş alana koyduysanız sorun yok, bu kadar da vicdansız olamazlar. muhtemelen her komşu gibi bunlar da kedilerin varlıklarından şikayetçiler. zannediyorlardır ki pazardan manavdan aldıkları sebzelerin hepsi steril cam fanuslarda yetişiyor. ot olan yerde hayvan da olur gayet normal. ayrıca mamaya ulaşmak için bütün bahçenin her santimetre karesinde cirit atacak halleri yok.
eğer hadlerini aşarlarsa sizin de hukuksal hakkınız bulunuyor. balkonunda izinsiz tadilat yapan komşuları (balkon kapatmak vs.) belediyeye şikayet ediyorsunuz 5 bine kadar para cezası geliyor.

Back
X