Bahçeli ev fobisi🤦‍♀️

Cok ilginc hic duymamistim.
Bir travma yasadin gecmiste galiba.

Ne derler, fobilerin, korkukarin üzerine gitmemiz
Gerwkir onlari yenmek icin. Simdiden kenidini
Olumsuzluga hazirlama.

isiklandirmayla cok rahat edebilirsin.
Unutmaki o bahcenin keyfi, mangal yapmak, cay kahve icmek harika durumlar.
Cocuklarin icin daha güzel birsey olamaz.
Bulupda bunama:) bircok kisi icin bu bir lüks.
Keyfini cikar

Nerdesiniz bilmiyorum ama ben İstanbul'dayım ve site olmayan bir müstakil evde oturamam.
Güvenlik yoksa,etrafı uygun şekilde çevrilmemişse vs asla. Bu anlamda tuhaf gelmedi bana korkunuz.

Neden korkasınız ki dış duvarları yüksek yaptırırsınız kimse görmez ay bahçeli sallanan salıncak çim dikmek güller dikili oh mis keşke benim eşim de böyle bir şeye yeltense müstakil evde oturuyorum ama sadece terasımız var hep hayalim bahçeli evde oturmak

Bendede hobisi var ama nasip olmuyor ne yapabilirim 😂 yaşadıkça alisirsin bence isiklandirmayla felan . Birde esin çocuğun yanında oldumu daha da cesaret gelir

Duvarları yüksek yapar, kamera yerleştirirsiniz. Duvar üstü ve belli yerlere güneş enerjili bahçe lambası koyarsanız. Kapıya da uyarı yazısı asarsınız, tamam. Ben şu an dedemin çiftliğindeyim ve bu şekilde bizde durum. Çok ıssız ve karanlık bir yerde. Biri gelip bizi kesse kimsenin ruhu duymaz o derece. Ama bu önlemler yeterli oluyor. Dedem ölüp ev boş kalalı 10 yıl kadar oluyor ama kışın kimse yokken bile hırsızlık vs olmadı. Dün gece takır tukur ses geliyordu mesela sebze bahçesinin oradan , 2.5 - 3 civarı. Ben de gidip bakamam. Ki baksam bile göremezdim kaçardı, tilkiymiş. Kamera olmasaydı o neydi paniğiyle yatamazdım. Bu devirde böyle ev süper lüks, kıymetini bilin siz geri kalan herşey hallolur.

Evet benim böyle bi fobim var çok sacma gelebilir size ama bahçeli evlerden oldum olası korkuyorum, şuan dairedeyiz ve eşim mantıklı olarak arsa alıp üzerine ev yapcak çocuk için bahçe süper doğal yiyecekler vs. için de cok güzel bir şey ama bende fobi var korkuyorum neyden korkuyorsunuz diceksiniz gece o bahcede durmak bile beni ürkütüyor, evden bahce kapısına karanlıkta yürüyemem mesela, abimin evi bahçeli müstakil sanki biri beni izliyor gibi cok ürküyorum.. Daire hiç sağlıklı değil komşuluk vs. dedigim gibi avantajı cok bahçeli evin ama benim fobim araya giriyor nasıl yenebilirim bunu?
Bahceli evin yanında sagında solunda hiç baska ev yokmu öyleyse ürkütücü olabilir basınıza bi iş gelse bagırsanz kimse duymaz.ama etrafta birden cok bahceli ev varsa gayet güvenli

Bahçeli ev , benim yıllardır hayalini kurduğum bir şey. Gerçekleşmesine de çok yaklaştım. Kaba inşaatı bitmiş, site içinde, bahçesi olan bir evi almayı düşünüyoruz nasipse. İçinin her şeyini biz yapacağız. Sanırım sizde arsanın üzerine kendiniz ev yapacaksınız. Mahsuru yoksa sormak istiyorum, ev yapmak için ne kadar para lazım. Yada bilen arkadaşlar varsa lütfen cevaplasın, 3 katlı bir evin içini yapmak ne kadara mal olur?

Ben pencerelere demir, evin etrafına duvar ve korkuluk, alarm ve kamera yaptırmayı düşünüyorum. Bunlar sizin korkularınıza da çare olur diye düşünüyorum.

Netten müstakil ev dekorasyonuna bak videolar izle hem ev hem bahçe için araştırma yap aynı zamanda psikologla görüş. Bahçenin her yerine aydınlatma koyarsanız zaten o evde 2 ay yaşayınca alışacaksın. Üstelik yanında kocan var daha ne istiyorsun mis gibi. Biz dağda bir lojmanda kalıyoruz. Burda tilki domuz yılan fare gördüm bu güne kadar Allahtan 5 kattayız. Ve benim eşim aylardır yanımda değil tek başıma yaşıyorum. Bende eskiden korkardım. Yalnız koridorda yürüyünce bile tedirgin olup odama koşardım. Şimdi ev büyük bir ses gelince tek başıma yataktan kalkıp bakmaya gidiyorum. Hala ufak tedirginlik olsa da yaşadıkça alışıyorum. Herkesin fobileri var ama uzman yardımıyla ve üstüne giderek aşılır. Müstakil ev harika bir yaşam alanı çocuklarınız çok şanslı sende bu fobinin üstesinden gelebilirsin

Pskologa gtmei düşünmüyorsanız korkunuzun üstüne giderek yenmesi deneyebilirsiniz korkdgnx ortamda kısa sürelerde sık sık kalın gitdikce süreyi uzatın ise yarayacaktır

Bende de var aynı korku. Şaşıran arkadaşlara şaşırdım herkes korkar sanıyordum. Korktuğum şeyleri hiç anlatmayım daha fazla paniğe neden olurum. O derece yani. Ama oturunca alışılır sanırım. Hiç öyle bi imkanım olmadı. Adım atıyoruz yol cadde heryer. Evinin önü yeşillik olması süper. Çocuğun oynaması için yer yoklugundan alamadığım şeyler var mesela. Koy bahveye oynasın. Bunlar için değer

Fobi zordur bence adami boşa kökten çözüm yüzlesmek zorunda kalmazsın :KK53:

Kuzum bir program vardi fobilerini yenmeleri icin insanlari yuzlestirip ustune ustune gitmelerini sagliyorlardi denemeye deger

Ben normal buldum bu korkuyu nedense
Yakın zamanda bir arkadasim müstakil ev parasına lüks bir sitede çatı dubleks ev aldı Sırf müstakil ev bana göre değil diye Bunu çok normal karşılamıştım.

Sizi çok iyi anlıyorum bende çok korkuyorum ama çok istediğim bişey inşallah banada nasip olur🙏Bence bunu çok büyük bi şans olarak görün kamera taktırısınız ben öle yapıcam Bahçeli evim olduğunda😊

Yüksekten korkmam ama ev konusunda da benim yüksek fobim var oğlumdan ötürü, kendi evim 1.kat camlar demirli rahat rahat salıyorum evde oğlumu annemlere ve kvlere gidince ise sürekli peşindeyim🙄🤦‍♀️annem 5.kat Kv ise 3.kat.. Balkonlardan camlardan uzak tutmakla geçiyor oralarda..

Aynısını yaşıyorum, yazlıkta huzurla uyuduğum bir gecem yoktur. Böcek mi gelecek, hırsız mı, biri bahçeye girer mi diye korkuyorum. Bunlar yersiz korkular da değil elbette. Hepsi pratikte yaşanabilecek senaryolar. O yuzden bilemedim, kolay gelsin.

Back
X