- Konu Sahibi ojelikizzz
-
bende vereyim bi tarif
pirinci ıslıyorum bol tuzlu su
en az yarım saat
önce soğanı kavuruyorum az zeytintağı ile (rivera)
tereyağını koyuyurum pirinci koyuyorum kavuruyorum
ben artık ölçü kullanmıyorum ama ölçüsü
1 ölçüye 2 su idi galiba
et yada tavuk suyu ile (hazır kullanmıyoruz)
tane tane misssss
ha bide bak üstünü örtme demişya bi arkadaş bende deneyecem ne zarar gelir ki
bende vereyim bi tarif
pirinci ıslıyorum bol tuzlu su
en az yarım saat
önce soğanı kavuruyorum az zeytintağı ile (rivera)
tereyağını koyuyurum pirinci koyuyorum kavuruyorum
ben artık ölçü kullanmıyorum ama ölçüsü
1 ölçüye 2 su idi galiba
et yada tavuk suyu ile (hazır kullanmıyoruz)
tane tane misssss
ha bide bak üstünü örtme demişya bi arkadaş bende deneyecem ne zarar gelir ki
Yaa aynilarini ben de yapiyorum yemin ederim neden olmuyo nedennn :))))
Soğanlı mı yapıyorsunuz pilavı nasıl oluyor ki ilk kez duydum. Bildiğimiz pirinç pilavı dmi
evet canım soğanlı
biz soğansız pilav bilmeyiz :)
soğanı yemeklik ince ince doğarayıp pempeleşince tereyağını hemen eriyince pirinci koy kavur gerisi bildiğin gibi
Canım öncelikle pirinci sıcak suda 45 dk kadar beklet sonra pirinci iyic yıka nişastalı suyu aksın gitsin . Bu arada pilavı yapacağın tencereye yağını koy biraz tel şehriye ekleyip şehriyeler kızarana kadar bekle sonra süzmüş olduğun pirincide ekle ve 10 15 dk kadar pirinçleri bu yağda kavur sonra biraz terayağ ekle çok lezzetli oluyor tereyağ eridikten sonra ise kaşık pirinçlerin arasında rahat dönecek şekilde sıcak su ekle tencerenn kapağını kapat ve pişmesini bekle :)Ya kizlar buyuk bir dert degil hatta dert sayilmayabilir ama bi turlu pilavi tane tane yapamiyorum yaa cok sinirlerim bozuluyor:) Kac kere denedim her seferinde tadi cook guzel oluyo ama tane.tane.olmuyor. Napmam gerek acaba?
2.olarak da yemeklerinize nasil degisik tat katiyorsunuz? Yani demek istedigim baharat cesitleri vs. olarak. Ben yapiyorum ama normal yenir lezzette yani kotu degil ama cok ahim sahim damakta kalicak tadlari olmuyor.
Mesela pul biber,karabiber,nane,tuz ,et suyu vs. den baska neler ekliyorsunuz? Tabi yemegime gore degisiyor ama sizin de tad arttiran taktikleriniz varsa benimle paylasirsaniz coook sevinicemm :))
suda bekletince pişme süresi-eklenen pişirme suyu değişmiyor. suda bekletirken ve yıkarken tek amaç nişastadan kurtulup tane tane olması =)Benim pilavım da pek tane tane olmuyor ve sıcak suda bekletmenin işe yaradığını duymuştum. Ama ben beklemeyi sevmiyorum yarım saatte olsun bitsin istiyorum :-D o yüzden henüz denemedim. Bir de merak ettiğim konu ölçüsü. Normalde 1 ölçü pirince 1,5 ölçü su ekliyoruz ya, suda bekletince pişme suyunu azaltacak mıyız?
Teşekkür ederim :)suda bekletince pişme süresi-eklenen pişirme suyu değişmiyor. suda bekletirken ve yıkarken tek amaç nişastadan kurtulup tane tane olması =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?