- Konu Sahibi ojelikizzz
-
en guzel yaptigim sey pilavdir :) sehriyeli yaparim hep...yagla birlikte sehriyeyi kavururum bu arada yagda erimis hafif kizmis olur...sonra pirinclrri atarin ve karman corman yapmadan kenardan ic3 dogru karistiririm... sonra pirincin rengi hafif degisiyor kavruldugunde birde bak at agzina cok kavur canim sicak suyu ben kafadan hesapliyorum suyu cok ekleme her bardaga 2 bardak su ekle kaynayinca su altini.kis pissin bukadarr :) baharat olarakta yemegine gore bazi yemekler3 seker atiyorum baharar cok kullanirim sarimsak da oyle...Ya kizlar buyuk bir dert degil hatta dert sayilmayabilir ama bi turlu pilavi tane tane yapamiyorum yaa cok sinirlerim bozuluyor:) Kac kere denedim her seferinde tadi cook guzel oluyo ama tane.tane.olmuyor. Napmam gerek acaba?
2.olarak da yemeklerinize nasil degisik tat katiyorsunuz? Yani demek istedigim baharat cesitleri vs. olarak. Ben yapiyorum ama normal yenir lezzette yani kotu degil ama cok ahim sahim damakta kalicak tadlari olmuyor.
Mesela pul biber,karabiber,nane,tuz ,et suyu vs. den baska neler ekliyorsunuz? Tabi yemegime gore degisiyor ama sizin de tad arttiran taktikleriniz varsa benimle paylasirsaniz coook sevinicemm :))
Ya kizlar buyuk bir dert degil hatta dert sayilmayabilir ama bi turlu pilavi tane tane yapamiyorum yaa cok sinirlerim bozuluyor:) Kac kere denedim her seferinde tadi cook guzel oluyo ama tane.tane.olmuyor. Napmam gerek acaba?
2.olarak da yemeklerinize nasil degisik tat katiyorsunuz? Yani demek istedigim baharat cesitleri vs. olarak. Ben yapiyorum ama normal yenir lezzette yani kotu degil ama cok ahim sahim damakta kalicak tadlari olmuyor.
Mesela pul biber,karabiber,nane,tuz ,et suyu vs. den baska neler ekliyorsunuz? Tabi yemegime gore degisiyor ama sizin de tad arttiran taktikleriniz varsa benimle paylasirsaniz coook sevinicemm :))
Pilav tane tane olsum istiyorsan kati ve sivi yag kullanmalisin ayrica pirinc ve koydugun su orani cok onemli pirincin kalitesizse degistir her pirinc guzel olmuyor suyun ayarinida pirinc nekadar koyduysan ona gore koy olcek ile yaparsan tutturursun pistikten sonra kapagi ac ustunu bezle ortupkapagi kapat dinlensinYa kizlar buyuk bir dert degil hatta dert sayilmayabilir ama bi turlu pilavi tane tane yapamiyorum yaa cok sinirlerim bozuluyor:) Kac kere denedim her seferinde tadi cook guzel oluyo ama tane.tane.olmuyor. Napmam gerek acaba?
Pilav tane tane olsum istiyorsan kati ve sivi yag kullanmalisin ayrica pirinc ve koydugun su orani cok onemli pirincin kalitesizse degistir her pirinc guzel olmuyor suyun ayarinida pirinc nekadar koyduysan ona gore koy olcek ile yaparsan tutturursun pistikten sonra kapagi ac ustunu bezle ortupkapagi kapat dinlensin
pilavın suyundan ziyade kavurması tek tek yapar bence pirinci tek tek beyaz renk alana kadar kavurcaksın bide suyuna yarım küp şeker 4 damla limon suyuYa kizlar buyuk bir dert degil hatta dert sayilmayabilir ama bi turlu pilavi tane tane yapamiyorum yaa cok sinirlerim bozuluyor:) Kac kere denedim her seferinde tadi cook guzel oluyo ama tane.tane.olmuyor. Napmam gerek acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?