Bakalarna zenti, znt getirir mi? Yoksa.....

DUYGUCIKMAZI

maskeli balo ve shte yüzü
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
9.240
20
158
Konya
öyle yada böyle başkalarına özeniyoruz.....yerimseniben.....kimilerinde bu bazen övgüyle özenti oluyor...
bazende kıskançlık oluyor......
iste bu kıskançlık hırslandırıp........o yapıyorda ben neden yapamıyorum deyip...onu geçme arzusu ve daha üstün olma arzusunu mu tetikler..........?:uhm:

yoksa yine o yapıyorda ben yapamam deyip ........yaşantımıza daha sıkı elle sarılmamıza sebeb oluyor....?CADIARZU

yada övgü de olsa kıskançlıkta olsa her ikiside bize ve çevremize zarar verip üzülen yine bizmi oluruz??fisfisfis

Niyete bagli bence duygucum...Bazi insanlar özenir ama imrenerek özenir...bende böyle olmak isterdim der bir baskasinin basarisina sevinir ve örnek alir...bazisizda kiskanarak özenir ona olan bendede olsun benim ne eksigim var gibisinden...:kahve:

Benimde özendigim olmustur bir baskasinin banada özendigi olmustur...bence bu cok insani bir duygu...sadece saplanti haline geldigi vakit dikkat etmek lazim...
Insan kendi kisiligni kaybetmemeli...a.s

sanırım maddi şeylere özenmek mutsuzluğu beraberinde getiriyor
özellikle maddi imkanları zayıf ve çok hırslı bayanlar için
varını yoğunu özendiği insanlar gibi yaşayabilmek adına harcayıp borç batağına düşen çok insan yok mu çevremizde
bunun yanında bir başkasının çalışkanlığına, iyi huylu oluşuna, kendine özen göstermesine vs. özenmek gayet güzel bence, bu biraz da örnek almak oluyor sanırım ki bunda bir zarar yok

Ayy valla bende bir acayiplik mi vardır nedir bilmiyorum..laelaelaelaelae
Şimdiye kadar hiç kimsenin ne malına, mülküne ne eğitimine, mesleğine ne de eşine,ailesine özenmedim..
O kadar bireysel yaşıyorum ki sürekli kendimle meşgulüm..:delphin:
O onu almış,bunu satmış,o şöyle mutlu,bunun kocası şunları yapıyor diye hiç kıyaslamaya girmedim ben hayatım boyunca...
Ancak kötü bir olay duyunca halime şükrederim,o kadar.:nazar:

ınsanız sonuçta mutlaka özendiğim bir şeyler oluyor...
Ama kesinlikle ve kesinlikle haset ederek özenmem... Çünkü biliyorum ki bu bana zarar verir....
Ama sevinç ve mutluluk adına özenmişliğim her zaman olur. Ki karşı tarafta bunu ne kadar içtenlikle yaptığıma şahit olur...
Lalişim dediği gibi kötü bir şey duyduğumda da çok şükür halime yada halimize derim her zaman.

hayatı böyle olan ve yaşıyanlar var kendi için degilde..........
onun sevgilisi var deyip.........ilk buldugu erkege atlayan............o evli deyip......
anlaşamıyacagı biriyle evlenen yada .......herkesin çocugu evlen deyip ailelerin kurdugu baskıyla evlenenler.........
onun evi var arabası var deyip...............olmadık borçlar altına girip ........sonra sıkıntı çekenler.........
etrafımda görüyorum çevresiyle hep yarış halinde olan insanlar............

sanırım maddi şeylere özenmek mutsuzluğu beraberinde getiriyor
özellikle maddi imkanları zayıf ve çok hırslı bayanlar için
varını yoğunu özendiği insanlar gibi yaşayabilmek adına harcayıp borç batağına düşen çok insan yok mu çevremizde
bunun yanında bir başkasının çalışkanlığına, iyi huylu oluşuna, kendine özen göstermesine vs. özenmek gayet güzel bence, bu biraz da örnek almak oluyor sanırım ki bunda bir zarar yok

galıba olamsı gerekende bu............
fakat bunuda yaparken bile ......o onda güzel duruyor deyipte kendımızıde soyutlamamak gerekiyor ..........:lepi:

zaten ben de kıskançlık duygusundan zerre yok.
galiba özentiden de yokmuş şimdi farkettim.

ne çok güzelim, ne de çok seksi ya da çok çekici...
dünya güzeli arkadaşlarım var ama onları görünce tek düşündüğüm nazar değmesin, Allah sahibine bağışlasın oluyor.

ne çok param var, ne de çok lüks bir evde oturuyorum.
ama durumu çok iyi ve çok güzel tam eksiksiz bir eve gittiğimde ağızlarının tadı bozulmasın diyorum..

yok bende nedense böyle duygular, kendi kendimle yaşıyorum fazlasıyla..

annem bu gibi durumlarda 'tavuk kaza bakmışta kıçını yırtmış' derdi...
o aklıma geldi...
-tatlicadiarzu-

kimseye özenmedim bugüne kadar...
insan kendi olmaktan mutluysa bence özenmez bir başkasına...
herkes aynı başarılardan zevk alacak diye bir şey yok... kaldı ki bir başkasının başarı duyduğu konu bana anlamsız dahi gelebilir...
bunun dışında takdir ettiğim çok fazla insan var...çoğu kadın... söylerim beğendiğimi...kimsenin kendinden fazla olmadığını bilen kadınlar onlar... kendi kadar olan kadınlar... beğensem de takdir etsem de kendimle kıyaslamam... özgüvenim tepelerde geziyor benim... kendim kadarım bende... en eksik ne fazla...

herhalde hiçkimse ,kendine zararı olan birşey için özenmez...
hep derim,biraz da olsa hırs olmalı hayatta başarılı olmak için,ama
aşırı hırs her zaman kişiye zarar verir...
özenti kelimesi bana hep ters gelmiştir...
insan neden bi başkasına özenir ki,
herkesin her konuda zevkleri farklıdır diye düşünüyorum...
birinin sevgilisi var, benim neden yok? diye düşünmesi
bence ne hırs,ne özenti ne de kıskançlık...
bence bu davranış kompleksle alakalı...
kompleksli insanlar her zaman birileri gibi olmak isterler....
sevgiler...

Ayy valla bende bir acayiplik mi vardır nedir bilmiyorum..laelaelaelaelae
Şimdiye kadar hiç kimsenin ne malına, mülküne ne eğitimine, mesleğine ne de eşine,ailesine özenmedim..
O kadar bireysel yaşıyorum ki sürekli kendimle meşgulüm..:delphin:
O onu almış,bunu satmış,o şöyle mutlu,bunun kocası şunları yapıyor diye hiç kıyaslamaya girmedim ben hayatım boyunca...
Ancak kötü bir olay duyunca halime şükrederim,o kadar.:nazar:

BENDE AYNI .......allah herkese cok versin dedim heo asla ......özenmedim.........
allahın bana verdigiyle yetındım şükürler olsun:Saruboceq:

Son düzenleme:
herhalde hiçkimse ,kendine zararı olan birşey için özenmez...
hep derim,biraz da olsa hırs olmalı hayatta başarılı olmak için,ama
aşırı hırs her zaman kişiye zarar verir...
özenti kelimesi bana hep ters gelmiştir...
insan neden bi başkasına özenir ki,
herkesin her konuda zevkleri farklıdır diye düşünüyorum...
birinin sevgilisi var, benim neden yok? diye düşünmesi
bence ne hırs,ne özenti ne de kıskançlık...
bence bu davranış kompleksle alakalı...
kompleksli insanlar her zaman birileri gibi olmak isterler....
sevgiler...

songülcügüm......tabiki herşeyin bizi iyi etkiliyecek kısmıyla ilgilenmek güzel........
yaşantımıza yön vermek açısından.............a.s
diger kompleksli insanlarda ............hırslarına kıskançlıklarına malesef esiri oluyorlar.....geröekleri görmryip olduklarıyla yetinmiyorlar..........:kızgın:

İnsanız sonuçta mutlaka özendiğim bir şeyler oluyor...
Ama kesinlikle ve kesinlikle haset ederek özenmem... Çünkü biliyorum ki bu bana zarar verir....
Ama sevinç ve mutluluk adına özenmişliğim her zaman olur. Ki karşı tarafta bunu ne kadar içtenlikle yaptığıma şahit olur...
Lalişim dediği gibi kötü bir şey duyduğumda da çok şükür halime yada halimize derim her zaman.

canım tabıkı özenıyoruz nefis bu..........fakat........bunu yaşam şekli haline getirmek.........
ve baskaları için yaşamakta ....bir nevi hastalıktır....sanırım.......

ben şahısları pek değilde başarıyı çok kıskanırım. başarılı olana özenir, o kişiyi geçmeliyim diye değilde,bende başarılı olmalıyım diye hırslanırım çok.

her zaman şükrederek başkalarına özenmemeyi kendime tarz edinip özenilecek insan asla olmadığını belki de taaa küçük yaşlarda aklıma kazıdım.bakıyorum da etrafımda özenilecek yaşam tarzı,ev tarzı,ailevi,maaşı,evliliği gıbta edilecek insanlar olmadığını farkederek kendime bir kez daha bu tutumumda hak veriri buluyorum. kimin benden ne eksiği olsun nede fazlası olunca benim ona imrenmemi yada özememi sağlasın .... ben benim ve benim önüme sunulan nimetlere ne hıyanet eder nede önüne serilen fırsatların cazibesinden etkilenip başkalarının bende olmayanlarına içgeçiririm çünkü rabbim herkese farklı meziyetler ve farklı nimetler sunmuştur. kiminin evliliği çok güzeldir kiminin 1 evi bile yoktur.... kiminin gözleri anne olmanın mutluluğu ile parıldar ,kiminin yavrusu bile olamayacaktır....kiminin havuzları dolduracak kadar parası vardır ,kiminin karnını doyuracak rıskı bile yoktur..... rabbim her kula yaşama imkanı vermiştir ama herkese farklı meziyetlerle ....
ben sadece benden daha akıllı demeyeceğim sadece benimle aynı vasıflarda olupta benden daha iyi iş imkanları olan belki de içimde haksızlık diye nitelendirdiğim kişilere özentimi değil de bana yapılmış haksızlığa kızmışımdır ama asla kimseye özenmeden yaşamayı kabul etmişimdir.... kimin neyine yetişmeye çalışıyoruz ki bu hayatta sadece mutluğa yelken açalım ve mutluluk rüzgarının estiği hiç bir yerde fırtanalar koparmayalım ki bizler standartlarımız ne olursa olsun biliyoruz ki insan belki de soğan ekmek yediğinde bile mutlu olabiliyor .....
özenmek hırsı getirir hırs bazen başarıyı bazende insanın felaketini hele ki bu zamanda aman allahım dedirtecek kadar şahidi olabiliyorken.......

Back
X