Bakarmısınız kızlar rahim yapısında anormallik???

tutkumavi

0 km bir ruh istiyorum
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
954
27
48
İzmir
Merhaba arkadaslar simdi doktordan geldim ultrasonda rahimin kendisine biraz değişik geldigini anormallik varmı yokmu diye emin olmak icin hsg yapacagını söyledi ama size sorum
eger bir anormallik olsaydı daha önce gittigim doktorlar bunu farketmez söylemezmiydi?
sonucta sonradan anormallik olmaz değil mi?bilgisi olan arkadaslar birseyler söyleyebilirmi kafam cok karısık:50:

geçmiş olsun belki emın olmak ıcın bakalım demiştir mesela bende 1 ay once kürtaj oldum düşük sebebınden kontrolde bakılmıştı fakat gecen gun cok sıddetlı kanamam oldugu ıcın hastaneye gıttım sol tarafımda 3.5 cm lık kıst oldugunu soyledı ama 1 ay oncesı temızdı nasıl şey anlamadım inş bişi çıkmaz ama yaptır yınede aklında soru işaretı kalmasın

Merhaba arkadaslar simdi doktordan geldim ultrasonda rahimin kendisine biraz değişik geldigini anormallik varmı yokmu diye emin olmak icin hsg yapacagını söyledi ama size sorum
eger bir anormallik olsaydı daha önce gittigim doktorlar bunu farketmez söylemezmiydi?
sonucta sonradan anormallik olmaz değil mi?bilgisi olan arkadaslar birseyler söyleyebilirmi kafam cok karısık:50:

rahim anomisi ultrasonda anlaşılıyormuşmı cnm ben o kadar ultrasona girdim hiç bişey anlamadılar.ofis histereskopi olucakdım o zmn anladı dr rahimde terslik var dedi..ama ben bunuda büyütmüyorum şimdilik nasipse olur bebeğim...rahim tersliğim transferde zorluk çıkarmasında..

canım rahimdeki yapısal anormallikler ultrasonda gözükmeyebilir gözükse bile bunu her doktor anlayamaz onun için rahim filmi çektirmelisin yani hsg o zaman anlaşılır belki rahmin terstir yada perde vardır yada tüplerinde bir sorun varsa o da gözükür. benim de rahim anomalim var unicorn uterus diye geçiyor yarım rahim demek sağ tüpüm doğuştan yok.tedirgin olma inşallah bişey çıkmaz. ama çıksa bile artık herşeyin çaresi var. bir rahmimiz olduğu için şükretmeliyiz :)

hormon dengem bozuldu bu derken birde bu cıktı aynı zamanda sorunlar stresler umudumu kaybediyorum galiba yavas yavas hayırlısı budur belkide cevaplarınız icin tesekkür ederim.demek ultrasonda anlasılamayabiliyor.insallah herkes hayırlısıyla muradına kavusur...

ancak rahim filmiyle anlaşılır ultrasyonda şüphelenmesi bile doktorun iyi doktor oldugunun kanıtıdır bana göre..zaten bir kadının 6 ay hamile kalamaması durumunda eger yaşıd ailerliyorsa mutlaka ilk iş rahim filmi olmalı önce aylarca yumurta takibi yapıyor doktorlar halbuki rahim filmini çek bak ona göre ne yapacaksan yap

selam bi izmirli olarakk yazım dedimm
bence doktorunu bırakma ultras bunu anlayan bi doktor bıransında iidir demektir
ben o kadar doktora gittim rahmim deki perdeyi rahmimin ters oldugunu hiç bi doktor anlamadıı
ege üniver doç.dr gidiyorum ilk bakış da söledi bana bunları düşün yanii doktorun dediklerini uygula
rahim filmini cekil çok basit bi işlem zaten ben cekilmiştim inşALLAH bi sorun çıkmaz

slm cnm çektirdim bende epey oldu yapısında bisey cıkmadı biraz fazlaca öne yatıkmıs sadece.birsey cıkmadı yani sükür.ege üniversitesinde kime gidiyorsun ve doçente gitmenin şartı nedir ne kadar ödüyorsun

slm cnm çektirdim bende epey oldu yapısında bisey cıkmadı biraz fazlaca öne yatıkmıs sadece.birsey cıkmadı yani sükür.ege üniversitesinde kime gidiyorsun ve doçente gitmenin şartı nedir ne kadar ödüyorsun

bi hemşire akrabamız vardı onun vasıtasıyla gidiyorum hatır için bakıyor
suana kadar bi ücret ödemedimm
tahlillerinde sorun çıkmamasına sevindimm ALLAHIM gönlüne göre versin

rahim anomisi ultrasonda anlaşılıyormuşmı cnm ben o kadar ultrasona girdim hiç bişey anlamadılar.ofis histereskopi olucakdım o zmn anladı dr rahimde terslik var dedi..ama ben bunuda büyütmüyorum şimdilik nasipse olur bebeğim...rahim tersliğim transferde zorluk çıkarmasında..

hiç takılma sen terslik durumuna bizimde bi akrabamız var onunda aynı problemleri ve 3. bebeğine hamile şuanda:)

hiç takılma sen terslik durumuna bizimde bi akrabamız var onunda aynı problemleri ve 3. bebeğine hamile şuanda:)

mrb kızlar.aranızda belki bana umut olacak arkadarşlar vardr diye düşündüm.25 yaşında 3,5 yıllık evliim 3 ay önce sol tüpümden dış gebelik geçirdim 2 doz iğne ile gebelik sonlandırıldı 1 ay hasanede yattım sürekli hcg takibi yapıldı.yaşayanlar bilir çok zorlu bir süreçti çok şükür bitti derken doktorum hsg çektirmemi istedi çektirdim ve sonuç beni kahretti.sol tüpüm açık fakat sağ tarafım doğuştan hiç yok yani yarım rahimliymişim.drum bir çok riski var dedi.daha önce dış gebelik olduğundan dolayı tekrar dış gebelik tekrarlayabilirmiş.normal gebelik olsa bile rahim yarım olduğundan düşük riskim çok fazlaymış ve en acısı erken doğum rahim çocugu 9 ay taşıyamazmış ve bebeğim gelişmezmiş.Hangi derdime yanayım bilemedim.kaç gündür deli gibi araştırıyorum 10 gün içinde 10 tane ayrı dr gittim.nettenden çok araştırdım aynı durumda olupta bu durumnu doğum sırasında öğrenende var. Kızlar ne olur bişeyler yazın tıp bu kadar ilerlemişken bu kadar çaresiz olmak kahrediyor beni.Hoşçakalın :(

çok geçmiş olsun çok üzüldüm.ama dua et bolca inan olur stres yapma ah bu doktorlar.sen duayı bırakma Allah büyük yarım rahimle doguran bir sürü kadın var.inşirak duası var günde 70 kez oku

çok geçmiş olsun çok üzüldüm.ama dua et bolca inan olur stres yapma ah bu doktorlar.sen duayı bırakma Allah büyük yarım rahimle doguran bir sürü kadın var.inşirak duası var günde 70 kez oku
tşkler cnm.Başlarda kabulenmek çok zor geldi hele sonucu aldım ilk gün tarifsiz bişeydi.Ama şimdi daha iim çok şükür.Tavsiyelerin için tşk derimRabbim isteyen herkezin yardımıcısı olsun.

bende yarım rahimliyim sol tüpüm yok hiç hamile kalmadım dr. seraphene +menagon ovitreela verdi yeni başladım

Back
X