bakici antidepresan..

iste bu forumu bu yuzden seviyorum cunku farkli bakis acilari veriyor. yarin bi sekilde ogrenip ilac ismini size soracagim hanimlar. tesekkurler..

Söz konusu çocuğumsa akan sular durur...Ben bir anne ve bir doktor olarak psikiyatrik ilaç kullanan.şekeri yada tansiyonu olan bakıcıya çocuk emanet etmem...ne için kullandığı önemli demiş bazı arkadaşlar ama bu ilaçların çok farklı çeşitleri var hepsininde masum olmayan yan etkileri var...bence eşinizle durumu konuşup yeni birini ayarlayın..yarın öbür gün bir sorun olursa eşinize bunu açıklamanız daha zor olur bence...

iste bu forumu bu yuzden seviyorum cunku farkli bakis acilari veriyor. yarin bi sekilde ogrenip ilac ismini size soracagim hanimlar. tesekkurler..
Ben güvenemezdim, sinirsel demiş. Vicdan yapamazdım çocuğum sözkonusu olunca, baktırmazdım.

Ben de güvenmezdim.
1.Sinirli olduğunu düşünürdüm.
2.Uyuklama-uyuyakalma ihtimalini düşünürdüm.

Evet canımızdan kıymetli evladımızı teslim ediyoruz ancak sırf antidepresan kullanıyor diye bir insana bu kadar ön yargılı olmak ne kadar doğru?
Yıllardır hem ben hem de eşim antidepresan kullanıyoruz ve hiç kimse bize diyemez ki yetersiz ana-baba..
İlaç kullanan kişi bir şeylerin yoluna gitmediğinin farkına varmış ki tedavisine başlamış; bunun farkına varmayıp da ortada sağlıklıyım diye dolaşan ruh sağlığı gerçekten bozuk birine de rastlayabilirdiniz (ki bu olasılık çok fazla) asıl tehlike bu bence.
İçinizi rahatlatmak için kişinin bilgisi dahilinde gün içinde kameradan izleyebilirsiniz.

Açıkça konuşmakta fayda var
Sinirsel diye bir açıklama kabul edilemez
Ufacık bir çocuk emanet edilecek
Agresif olabilir, öfke kontrolünü beceremiyor olabilir her şey mümkün
İlaç kullananlara ön yargılı değilim ama bazı soruların cevapları net olmalı

İlacın adını ve dozunu öğrenip bir uzmana danışsan olur mu acaba?
Bazıları uyku, sersemlik yapıyormuş sanırım.
Ben de kullandım uzun yıllar ama hiç olumsuz etkisi olmadı.
İyi hissettirdiği için pozitif etkisinden çok memnundum.

En iyisi kendisiyle etraflıca konuşmak endişelerinizi dile getirmek size de hak vermesini istemek ama bunu sorgulamadan yapmak. Siz endişelenmekte haklısınız evladınızı emanet ediyorsunuz ama işini yapmasından şimdiye dek memnundunuz e bunu öğrenmeyedebilirdiniz ? Kadını işinden etmeyin hemen derim ben.

ben de ışığa duyarlıyım, antidepresan beynin bu bölümünü düzenlediği için kullanıyorum..

Benim de içim rahat etmezdi , kendim yapmayacağım bir işi önermezdim size.
Sinirsel olduğunu söylemiş sonuçta.
Farklı bir rahatsızlık için olsa olabilir diyebilirdim .
Gerçi dürüst olmuş , tercih sizin .

benim de içim rahat etmezdi ne yalan söliim..
tabii kimseyi işinden etmek istemem ama bir bebek söz konusuysa her ihtimali düşünmek gerek..
eve temizliğe gelen biri değil, muhasebeci değil, satıcı değil...
canınızı emanet ediyorsunuz..

evet anti depresanlar çok çeşitli sebepler için kullanılabiliyor, migren vs. gibi rahatsızlıklarda da ..
ama kadın "sinirsel" demiş..

bu cevaptan sonra içim rahat olmazdı..
ya almayı unutursa anti depresanını mesela??

bazı antidepresanlar uyku yapıyor... bunu da geçtim sinirsel demiş. bence dikkatli olun.

aslında ihtiyacınızda yoksa eşinizin tavrını haklı buluyorum. çocuğumu bakıcıya emanet etmektense çalışmamayı tercih ederdim.(bu arada bende çalışıyorum mecburum mutsuzum.)

Antidepresan kullanan o kadar insan var ki etrafımda ben kesinlikle yadırgamıyorum.

Antidepresan kullanan o kadar insan var ki etrafımda ben kesinlikle yadırgamıyorum.

tabii ki kesinlikle yadırganacak bir şey değil..
benim de migrenim için doktor vermişti ve bir süre kullandım ancak iyi gelmedi bıraktım..
sersemletiyordu beni...
arkadaşlarım var kullanan depresyon için..
tanıdık kişiler olunca biliyorsun huyunu suyunu, neden kullandığını...
ama bir bebek söz konusu olunca biraz daha temkinli yaklaşmak gerek bilemedim

Belki kadının bir derdi vardır içine atmaktan depresif olmuştur .Herkes psikopat değil ya .Bebeğe sevgi dolu davranıyorsa bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum .Hepimiz depresyon geçirdik .Uygun bir dille rapor isteyebilirsiniz o da annedir muhtemelen sizi anlar gurur meselesi yapmaz sanırım böyle bir konuda ..

antidepresan kullanmasının pek çok sebebi olabilir, illaki şiddete,tacize eğilimli psikopatın teki olacağı anlamına gelmez ki :)) endişelenmekte yine de haklısınız, psikolojisi ciddi şekilde zarar görmüş bir insan çocuğunuz için iyi olmayacaktır tabii ki ama, işinden memnunsanız, çocuğunuzla ilişkisinde bir sıkıntı yoksa dert etmeyin derim.
yıllardır (12 yaşımdan beri) antidepresan kullanan bir psikolog adayı olarak söylüyorum bunu. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…