- 28 Mart 2018
- 5.463
- 12.931
- 248
Dedgmle ne alakası var yazkdklarnzn çoğu borcumz var yoksa küçücük bebeğime kıyar mym uzuluyrm diye yazıyor ona istndn yazdım yoksa kimsd ev hanımı olsun diyeck hadde değilim. Ama ilk 2 yaş çocuğu annesi buyutebilsn ister herkes. Kimse erkeğin vicdanına kalsın demiyor elzem drumlarda baba bakar anne çalışır onda da hem fikirim ama siz dedgni farklı yönlere saptiryrsnz.Konu ev araba sahibi olmak değil ki. Bebek maalesef bir gün büyüyecek ihtiyaçları artacak bizim de aslında evde olmamıza çok gerekmeyen zamanlar gelecek. Belki babamız işsiz kalacak belki boşanma olacak. Bdv deki konuların %80i ekonomik gücü olmayan kadınlar. Neden bir erkeğin vicdanına kalalım ki. Vicdanı geçtim baba vefat edebilir çalışamayacak duruma gelebilir neden çocuğumu muhtaç edeyim. Sosyal devlette yaşamıyoruz ki.
Diğer bir yandan da birçoğumuz devlet üniversitelerinde iyi eğitimler aldık. Vazgeçemeyeceğimiz kariyerlerimiz işlerimiz var. Bu kadar kadının tıp fakültelerinde mühendislik eğitim fakültelerinde iyi eğitimler alıp sonra çalışmamaları devlete zarar değil mi? O zaman anne olmak isteyenler yer kaplamasın yani.
Bu konu o kadar basit ev araba mevzusu değil ki.
He ben devlete borcumu düşünürken devlet benim çocuğumun bakımını düşünmüyor tabi o başka konu…
Anlayan anladı önemli olan o.
Ama 4 saat için 10 bin TL, tum gün 15 bin TL komik rakamlar da vermeyin. Gönülsüz bakan neler yapar bilemyrm Allah iyilerle karsilastrsin evlatlarmizi ama dogurdysan da elzem durumlar hariç hesap edip süt bebeğini kimseye emanet etmemeli.