• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı fiyatlari

Konu ev araba sahibi olmak değil ki. Bebek maalesef bir gün büyüyecek ihtiyaçları artacak bizim de aslında evde olmamıza çok gerekmeyen zamanlar gelecek. Belki babamız işsiz kalacak belki boşanma olacak. Bdv deki konuların %80i ekonomik gücü olmayan kadınlar. Neden bir erkeğin vicdanına kalalım ki. Vicdanı geçtim baba vefat edebilir çalışamayacak duruma gelebilir neden çocuğumu muhtaç edeyim. Sosyal devlette yaşamıyoruz ki.
Diğer bir yandan da birçoğumuz devlet üniversitelerinde iyi eğitimler aldık. Vazgeçemeyeceğimiz kariyerlerimiz işlerimiz var. Bu kadar kadının tıp fakültelerinde mühendislik eğitim fakültelerinde iyi eğitimler alıp sonra çalışmamaları devlete zarar değil mi? O zaman anne olmak isteyenler yer kaplamasın yani.
Bu konu o kadar basit ev araba mevzusu değil ki.
He ben devlete borcumu düşünürken devlet benim çocuğumun bakımını düşünmüyor tabi o başka konu…
Dedgmle ne alakası var yazkdklarnzn çoğu borcumz var yoksa küçücük bebeğime kıyar mym uzuluyrm diye yazıyor ona istndn yazdım yoksa kimsd ev hanımı olsun diyeck hadde değilim. Ama ilk 2 yaş çocuğu annesi buyutebilsn ister herkes. Kimse erkeğin vicdanına kalsın demiyor elzem drumlarda baba bakar anne çalışır onda da hem fikirim ama siz dedgni farklı yönlere saptiryrsnz.
Anlayan anladı önemli olan o.
Ama 4 saat için 10 bin TL, tum gün 15 bin TL komik rakamlar da vermeyin. Gönülsüz bakan neler yapar bilemyrm Allah iyilerle karsilastrsin evlatlarmizi ama dogurdysan da elzem durumlar hariç hesap edip süt bebeğini kimseye emanet etmemeli.

Bütün anneler çalışmasın evde otursun kendi çocuğuna baksin diye bisey söylenmiyor ülkenin ekonomik şartları suanda malasef bunu gerektiriyor. Belirli bir kariyer gelmiş 100+k ustu maas alıyorsa hem iyi bir bakiciya hemde evine katkida bulunup kaza bela parasi diye tabir ettiğimiz miktarı kenara 3 -5 lira atabiliyorsa okey ozaman ama kalkıp 50 bin 60 bin kazanıp yarisini ev kirasını yarisina bakıcı ya yeme içme faturalar eşten olursa ozaman idare edip kendi çocuğuna bakmali cunku hesap kitap yapinca ayni kapiya cikiyor bu devirde devir çok değişti malasef.
Ayrıca erkeğin vicdanı ne demek bu sadece annenin çocuğu degilki gurur meselesi değil ki boşanma vs olduğunda Allah korusun tabiki çocuğuna bakacak babanin olan hersey cocuklarimindir benimde aynı şekilde

Guncel fiyat asgari ucret + ssk her zmn gunceli bu olmali bende oyle baktirdim. Ama siz onun evinde baktirdiginiz icin 18 arti ssk olabilir

Back
X