Kesinlikle onlarda konu açsa kesin benden şikayet ederlerdi. Sonuçta bu konularda anlaşmak insanın kendi annesiyle bile zor. Çoğul eli kullandım çünkü 3 yılda toplam 6 bakıcı değiştirdim ve sadece biriyle 1,5 sene geçirebildim. O bakıcıların birinde güvenlik bizim daireye bir erkek geldiğini söylediğinden yani erkek arkadaşını çağırdığından çıkardım. Biri hamileymil evli bi adamdan bana söylememişti bir gün beni aradı ben çıktım dedi kaçtı yani evden gittim korkudan ağlayan çocuğumu sakinleştirdim yalnız bırakıp çıkmış. Biri yurt dışı ile telefonla konuşuyormuş aylarca yüzlerce lira fatura ödedim dökümünden anladım. Daha neler neler. Evimden kaybolanlar kırılıp dökülenler bozulanlar... Yani insan kötü niyetliyse sömürü iki taraflıda oluyor. Ben vicdanlı birine rast gelemedim malesef.
Kotu seyler yasamis biri olarak aiyorum ama dediginiz gibi vicdanli birine rast gelmemissinizdir
Bende soyle soyleyeyim babam ordan ayrilmam icin siddet dahi uyguladi ben sirf soz verdigin insani yari yolda birakmamak adina cikmadim
En yakin arkadasim bana guvendugi icin isin badinda durmam karsiliginda sermayrsini karsilayip is ortakligi teklif etti badka bi arkadasimin komsusu sen cocuklarina bak ne kadar istersen raziyim dedi
Ama bwn bunlarin hicbirinden yaninda calistigim ablaya soz etmedim bile sirf akli kalmasin isten ayrilacagimi dusunup tedirgin olmadin diye ordan ayrilmayisimin nedenide onceleri bana ihtiyaci oldugunu bildigimden birakmak istememistim sonradanda sirf babam zorla isten cikarmasin diye saga sola bilerek borc yapmistim
Ama yaninda calistigim ablada onceleri cok iyiyken ilk baslarda cocuk uyurken yemegin hazirliklarini (sogan dograma ,ispanak yikama,fasulye ıslatma gibi) yapmami istemekle basladi
Zaten ben sirf cocuguna zaman ayirabilsin diye evi toplama evi supurme gibi seyleri soylemese dahi yapardim ama zamanla cocuk uyuduktan sonra evi temizlememi vs istemeye basladi
Inanin cocuk uyudugu zaman tum evi halilarin altina kadar silip supurdugumu bilirim
Hatta cocuk kucagimda is yaptigimi bilirim (ama bi annenin cocuguna gercekten iyi bakilmasini istiyorsa kesinlikle ev isi beklemeyecegini dusunuyorum cunku o yorgublukla cocuguma iyi bakilacagini dusunmem)
Hah sonrasinda oglen arasi eve gelen ablasina kardeşine yemek hazirlamaya basladim
Inanin calistigim iki yil boyunca yapmadigim hicbir isi bilmiyorum ki tek kurus extra odendiginide hatirlamam
En sonunda ucretsiz izin aldigi bi donemde (7 de gelip 4 te5 te cikiyorum) evde oldugu bir donemde hava kararirken ciktigim icin abla babam bu gunlerde sorun cikariyir musaaden olursa bu gunlerde biraz erken cikabilirmiyim dedigim icin (ki erken cikmada dedigim saatimde cikmak oluyor) bi kac gun sonrasi bana izin bittikten sonra tayin dusunduklerini soyleyip isten cikardilar (sadece bahane oldugunu biliyorum ki o kiside benim isten cikmamak icin saga sola borc yaptigimi biliyordu buna ragmen önceden haber verme ihtiyaci dahi hissetmedi kendimi ona gore hazirlayayim diye)
Cikacagim hafta evin banyosuna kadar temizletti ayrilacagim gun evine cagiracagi misafirlerin yemegin cogu hazirliklarini dahi yaptirdi bi dolu sey
Ki bu insan benim calistigim surece tek bir gun dahi eve temizlikci cagirmazken benden sonra duzenli olarak temizlikci cagirdi ama bana verdigi maasta gercekten komik bi rakkamdi diyebilirim