Bakıcı mı babaanne mi

herkese selam,

Konudan da anlaşılacağı gibi çocuğa bakıcı mı babaanne mi bakmalı sizce? Bence bakıcı eşime göre babaanne ama kuzenimin bakıcısı ile ilgili kötü tecrübeleri var o nedenle ısrar da edemiyorum yarın bi gün ciddi bişey olur diye. Ama babaanneye de bırakmak içime sinmeyecek, bir şeyden anladığı yok. Alt komşusunun çocuğuna kendine göre çok güzel bakmış, yemeklerden sonra tv karşısına koyup biberonuna da şekerli çay doldurarak. Ara ara bakıyor şu an, eşim herhangi bir şey için uyardığında sen bu yaşa nasıl geldin diyor. Ama torununu da çok seviyor bir bakıcıdan daha mı iyi şefkat gösterir? Fedakar biri aslında. Ay bilemiyorum kafam karışık, tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Sizin sevip sayıp kendinize hayat esi yaptiginiz adama bakip onu buyuten kadin degil mi babanne?sonucta ne kadar iyi yetistirmis ki esiniz yapmissiniz.Bu kiyas cok abes bence.Bakici dedigin elin kadini.Nasil emanet edeceksiniz yavrunuzu? Babanne kandır candır.Tenezzul etmis bakarim demis de siz mi geri ceviriyorsunuz? Yapmayin sevgili arkadasim.Sizin anneniz anne de kocanizin annesi ne? Ben de 2 oglan annesiyim cik uzuluyorum boyle seylere ya.

Elbette babaanneler anneanneler güvenecegimiz insanlar. Benim şuan çocuğum yok eltim çalışıyo çocugada kv bakmis arada ananesi. Şuan 5 yaşinda o kadar yaramaz o kadar şimarik ki anneso laf geciremiyo çünkü şımartilarak büyütülmüş belli disiplin içinde degil her istedigi oluyo mesela her istedigi olmazsa da aglayarak elde ediyo. Mesela annesi kızıyo cezalandırıyo bizim kv ah canim gel oğlum ben kızarım ona bu sefer ne oluyor çocuk anne babaya saygı nedir bilmiyo. Bana kızarsanız babanemde size kızar. Bilmiyorum ben bunu gözlemledigim icin yazmak istedim iyi düsünün ve karar verin ağaç yaş iken eğilirmiş. Nasıl alıştırırsan öyle gider.

herkese selam,

Konudan da anlaşılacağı gibi çocuğa bakıcı mı babaanne mi bakmalı sizce? Bence bakıcı eşime göre babaanne ama kuzenimin bakıcısı ile ilgili kötü tecrübeleri var o nedenle ısrar da edemiyorum yarın bi gün ciddi bişey olur diye. Ama babaanneye de bırakmak içime sinmeyecek, bir şeyden anladığı yok. Alt komşusunun çocuğuna kendine göre çok güzel bakmış, yemeklerden sonra tv karşısına koyup biberonuna da şekerli çay doldurarak. Ara ara bakıyor şu an, eşim herhangi bir şey için uyardığında sen bu yaşa nasıl geldin diyor. Ama torununu da çok seviyor bir bakıcıdan daha mı iyi şefkat gösterir? Fedakar biri aslında. Ay bilemiyorum kafam karışık, tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

benım kızıma kotu bır kreş deneyımınden sonra babaannesı bakmaya başladı....bakıcı aramamıza gonlu elvermedı.ALLAH ondan razı olsun cunku bende bkıcıya sıcak bakmıyorum...kimseye güven olmaz...hadı guvendınız dıyelım sevgı ıle bakmadıktan sonra...babaannesı kendı canı kanı sonuçta....tabıkı olumsuz yonlerıde var ama bır sekılde goz ardı edıyoruz cok onemlı olmadıkca

Sizin sevip sayıp kendinize hayat esi yaptiginiz adama bakip onu buyuten kadin degil mi babanne?sonucta ne kadar iyi yetistirmis ki esiniz yapmissiniz.Bu kiyas cok abes bence.Bakici dedigin elin kadini.Nasil emanet edeceksiniz yavrunuzu? Babanne kandır candır.Tenezzul etmis bakarim demis de siz mi geri ceviriyorsunuz? Yapmayin sevgili arkadasim.Sizin anneniz anne de kocanizin annesi ne? Ben de 2 oglan annesiyim cik uzuluyorum boyle seylere ya.

30 sene öncesi ile şu an neredeyse bir çağ kadar farklı, buna ayak uyduramamak diye bir şey var. Çocuğu disiplinli yetiştirememek diye bir şey var. Bizi ev işlerine çok müdahale etme ve ilişkimizin bozulma olasılığı var. Kimse ona kötü bakacak demedi zaten. Kaldı ki benim eşimi bazı sebeplerden o büyütmemiş. Büyütse de eşimin her hareketini onaylıyorum ve çocuğumda da görmek istiyorum diye bir şey yok. Çocuklar ebeveynlerini aşmalı her zaman. Ben kendi annemin lafını bile etmedim ilk mesajımda zaten, benim annem merhum çünkü hanımefendi. Bilip bilmeden konuşmayın. İki oğlunuzu da Allah bağışlasın, İnşallah tv karşısında şekerli çayla büyümemişlerdir. Babaanne diye her yaptığını sorgulamayan birisiniz çünkü herhalde.

30 sene öncesi ile şu an neredeyse bir çağ kadar farklı, buna ayak uyduramamak diye bir şey var. Çocuğu disiplinli yetiştirememek diye bir şey var. Bizi ev işlerine çok müdahale etme ve ilişkimizin bozulma olasılığı var. Kimse ona kötü bakacak demedi zaten. Kaldı ki benim eşimi bazı sebeplerden o büyütmemiş. Büyütse de eşimin her hareketini onaylıyorum ve çocuğumda da görmek istiyorum diye bir şey yok. Çocuklar ebeveynlerini aşmalı her zaman. Ben kendi annemin lafını bile etmedim ilk mesajımda zaten, benim annem merhum çünkü hanımefendi. Bilip bilmeden konuşmayın. İki oğlunuzu da Allah bağışlasın, İnşallah tv karşısında şekerli çayla büyümemişlerdir. Babaanne diye her yaptığını sorgulamayan birisiniz çünkü herhalde.
Allah size de sizin gibi akilli hosgorulu iyiniyetli bir gelin nasip etsin insallah.

Profesyonel bakıcı tutabiliyorsanız tabikide bakıcı. Evin tamamına kamera sistemi kurdurun babaanneside devamlı gelsin yanlarında dursun ama müdahale edemeyeceğini söyleyin. Mahalle teyzelerinin adını bakıcıya çıkardılar o tarz bişeyse babaanne daha mantıklı olur. Bizde bakıcı ve kamera sistemi var. Zaten profesyonel olunca kamera işinde sıkıntı yaşanmıyoR. Annem ve babaannesi gün içinde yanında oluyorlar ama bakıcıya müdahale yasak. Sadece seviyorlar oynuyorlar öyle şeyler.

Sizin yerinizde olsam babaanesi aklı başında biriyse ve anlayışlı ise ona neler yapması ve yapmaması gerektiğini belirtir eğer bunlara uyacaksa bebegimi kayinvalideme emanet ederdim. Şahsen eşinizin annesine çocuğu emanet etmesi çok mantıklı bende olsam jenarosyon farkı çok fazla dahi olsa anneme vermek isterdim bebegi. Gerekli şartları kabul etmiyorsa kayinvalideniz o zaman bakıcı düşünün derim ben. :)

Keşke sizin dediğiniz gibi olsa ama öyle olmuyor maalesef
Anneanne ve babaneler inanılmaz şımartıyor, anneyi ve kurallarını dinlemiyorlar , insan kendi annesine bir nebze de olsa laf geçirebiliyor ama kayinvalideye onu da yapamıyor
Oğlumun babanesi oğlum 6 aylikken cani ceker diye kendi kolasindan bile içiriyordu 5 dakika yanliz bırakamıyordum onları
Annem de öyle bir simartyi ki çocuk kendi kendine 7 yaşındayken yemek yemeye başladı
Profesyonel bakici herzaman en iyisi bana göre şimdi kızımı uatili bakiciyla buyutuyorum çok memnunum

Keşke sizin dediğiniz gibi olsa ama öyle olmuyor maalesef
Anneanne ve babaneler inanılmaz şımartıyor, anneyi ve kurallarını dinlemiyorlar , insan kendi annesine bir nebze de olsa laf geçirebiliyor ama kayinvalideye onu da yapamıyor
Oğlumun babanesi oğlum 6 aylikken cani ceker diye kendi kolasindan bile içiriyordu 5 dakika yanliz bırakamıyordum onları
Annem de öyle bir simartyi ki çocuk kendi kendine 7 yaşındayken yemek yemeye başladı
Profesyonel bakici herzaman en iyisi bana göre şimdi kızımı uatili bakiciyla buyutuyorum çok memnunum
En azindan bakıcılar gibi bebekleri uyku ilaciyla butun gun uyutmak dovmek sovmek gibi seyler yapma ihtimalleri daha düşük.Ben de erken yasta krese vermek zorunda kaldim ama eger annem veya kayinvalidem bakacak olsa hic düşünmezdim.hala vicdan azabi çekiyorum cunku oglumun ne yaşadığını ne hissettigini hic bilemicem.Cok iyi insanlar da var cok kotu de.Benim bakici denemelerim ve deneyimlerim berbatti sizinkinin oyle olmamasina ve icinizin bu kadar rahat olmasina memnun oldum

En azindan bakıcılar gibi bebekleri uyku ilaciyla butun gun uyutmak dovmek sovmek gibi seyler yapma ihtimalleri daha düşük.Ben de erken yasta krese vermek zorunda kaldim ama eger annem veya kayinvalidem bakacak olsa hic düşünmezdim.hala vicdan azabi çekiyorum cunku oglumun ne yaşadığını ne hissettigini hic bilemicem.Cok iyi insanlar da var cok kotu de.Benim bakici denemelerim ve deneyimlerim berbatti sizinkinin oyle olmamasina ve icinizin bu kadar rahat olmasina memnun oldum
Her bakici kötü değil, oğluma 2 sene bakan bskicisiyls hâlâ görüşürüz muhteşem bi kızdı, şimdiki bakicim da iyi çok şükür ama bundan önceki kötüydü
Evin her odasında kamera olduğu için içim çok rahat, gün içerisinde sürekli girip bakiyorum
Sizinki gerçekten şanssızlık olmuş ama oğlunuz kreşte de mutludur eminim , içiniz rahat olsun büyüdükleri zaman bunların hesabını sormuyorlar :)

herkese selam,

Babanne daha iyi olur sonuçta onun büyüttüğü birisiyle evlisin hem daha şefkatli olur hem bildiğiniz biri bakıcalarla ilgili neler neler görüyoruz

3 yasina kadar beyninin gelisebilmesi icin beslenme cok onemli demek istedim kisaca. Cocuklarin emekledigi, yurudugu, konustugu, her seyi anladigi, tuvaley egitimi aldigi bu donemde, anneyi dinlemeyen bir babanne cok tehlikeli bence. Yurumek isteyen cocuga kolu cikar, tv izletnediginiz cocuga izlesin canim biz hep izlettik, cikolata yemesin dediginizde cikolatasiz cocuk mu buyur, uyku duzrni var dediginizde aman canim uykusu geoince uyur diyen bir aile bireyindense daha profosyonel, butun gelisimini desteklicek bir bakici tercih edilmeli bence. 18. Ayfan itibaren alinabilecek kotu bir tuvalet egitimi bir bireyin butun omrunde negatif olarak karsisina cikabiliyor maalesef. Egitimden kastimda otur bakalim a bc degil tabiki. Faydali olacak uyaranlarla ince ve kaba motor becerilerini gelistirebilmek, bombos bekleyen zihnini faydali seylerle doldurmaya baslayabilmek. Bunun icin 4 yasa kadar beklenmemeli. Bende hem anne olarak hemdr meslegim acisindan soyluyorum :)
Ya bakıcıları çok profesyonel çok söz dinleyen sanıyorsunuz ama değiller işte. Sana öyle görünüyor sen gidince kafasına göre takılıyor yüzde sekseni. Çok bakıcı gördüm etrafımda arkadaşlarım Ne sorunlar yaşadı; üstelik çocuğa sakinleştirici veren bile oldu. Çocuğu sürekli uyutup kafasına göre takılan mı ararsın; annenin yapma dediği şeyi ısrarla. Yapıp bir de kafa tutan mı ararsın... babaanne anneanne dediğiniz insanlar onları sizden sonra en çok seven insanlar . Ben çocuğumu tanımadığım birine bırakacağıma on kez anneme yada eşimin annesine bırakmayı yeğlerim. Aklımda en fazla çikolata mı yedirdi diye kalsın ; sakinleştirici veriyor mu benim çocuğuma diye düşünmekten on kez iyidir.

İyi bir bakici bulursaniz bakici baksin. O da sansa artik . Bazisi cok sansli iyi denk geliyor. cocuk konusabiliyorsa hal ve tavirlarindan belli oluyor bakiciyi sevip sevmedigi. Zaten seviyorsa sefkat goruyordur. Bazisida sirekli bakici degistiriyor. Evde durmayacaksaniz kamera koymaniz gerekecek . Uzun sure birlikte bakiciyla yasamadigin icin nasil biri oldugunu bilemezsin. Babaanne caninin istedigi hibi bakacak soyle yap boyle yap diyemeyeceksin desende kabul etmez. Cocuk sadece sevkatle buyumeyecekz . Saglikli bilgili her yonden iyi bir sekilde buyumeli. Sonra sbur cubur istiyop duruyorlar tv karsisindan ayrilmiyorlar. Kaldiki sevkatini yine gosterir oda sizde. Bide cocuk bebek ayri bir birey . Cocuk sevmeyen bakamaz zaten. Kaldiramaz. Hatalari varsa bakicinin gorursunuz belli eder bdnce. Bakici ya guvenseniz bile kamera olmali bence.

Anneanne yok, bakıcıdan eşim korkuyor, benim işten çıkmam söz konusu değil, babaanne hakkında endişelerim var. Kendini geliştirebilmiş bir kadın değil maalesef. Ve bence o da bakmak istemiyor ama bunu eşime söyleyemiyor annem bakmak istemedi diyecek diye.. şeker hastası ve biraz zor bir kayınpederim var. Lohusalıkta on gün kadar bizde kaldı, aklı da evinde kaldı. Aynı anda çocuk, kendi evi ve kayınpederime bakamaz. Ayrıca bana da çocuk uyudukça evin işini ufak ufak yapacak biri lazım. Çocuğun düzeni bozulmasın bizim evde baksın istiyorum ama evde aileden biri her şeye burnunu soksun da istemiyorum. Bir erkeğe bunu nasıl anlatırsınız annesini kötülediğimi sanıyor hemen.
o zaman kaynanan söylesin bakamam diye

Back
X