Bakıcı mı kayınvalide mi?

Bebeğime kim baksın?

• Bakıcı

OY: 163 66,3%
  • Kayınvalide

OY: 83 33,7%

• Ankete Katılan
    246

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
Kızlar henüz bebeğim çok küçük muhtemelen ilk sene ben bakacam,ama yine de sorum şu?kayınvalidem istekli bakmaya ama ona elini versen kolunu kaptırırsın.ilk çocuğumda anne dedirtmeye çalıştığı için 2 yaşında kreşe başlatmak zorunda kaldım.şimdi de çok hevesli ama ben kararsızım.bakıcı tutmayı düşünüyorum bu sefer ama onlar da ateş pahası aşırı iyi bir durumumuz yok.ama sinir stres yaşayacağama şartları zorlasam mı diyorum.şu an piyasayı da bilmiyorum siz olsanız naparsınız?not kendi evinde bakacak kayınvalide,bana gelmicek ama bir ayağı ben de olabilir yakın oturuyoruz.

Maddi açıdan iyi bir yere gücünüz yoksa ve çalışmak zorundayım diyorsanız kv daha iyi bir seçenek maalesef. Aradaki dengeyi düzgün tutmak için de eşinizle hesaplaşın baştan. Ben kendim 3 yaşa kadar bakıp sonra kreşe vermeyi düşünüyorum. O zamana dek gerekirse kendimden kısarım, eşimden, gezmemden kısarım çalışmam diye düşünüyorum.

bakıcılar ile çalışmanın nasıl bir çile olduğunu bilmiyorsunuz
kv ile baştan konuşun ane lütfen kendine anne falan dedirtmeye çalışma güzel güzel geçinelim
ele baktırmaktansa sana baktırmayı tercih ediyorum diye konuşun
erde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul' da 2000 civarı kimisi artı sigorta istiyor diye duydum

İlk başda kendi çocuğuma kendim bakarım niye başkasına minnet edeyim ki benim çocuğum sonuçta eğer mecbursam da hiç tanımadığım huyunu suyunu bilmediğim birine baktıracağıma kayınvalideme baktırırım daha iyi eşimin annesi sonuçta elin yetmiş kat yabancısından iyidir sana göre olumsuz yönleri varsa güzel kibar Bi dille güzelce uyarabilirsiniz istemediğin şeyleri yapmama konusunda etrafta televizyonda neler duyuyoruz dönem çok kötü çocuğunuzu bakıcı bakacaksa eğer nasıl güveneceksiniz kendi kültüründe kendi bildiğiyle büyütecek bunu göze alabilecek misiniz

Ilk once kayinvalidenin ne demek oldugunu anlamak gerek. Eşinin annesi, çocuklarinin babaannesi. Onun en dogal hakki torunlarina bakmak. Huyu oyle olsa bile ne kotuluyu var sana? Tamam herkes gibi yalnislari olmuş ola bilir. Biz gelinler hic hazmetmiyoruz. Ama kendi annemizinki her zaman kabulumuz. Neden normal iletisim kurmak yerine kin buyutuyorsunuz? Normal soyleyin. Lutfen anne bu sekilde davranma. Sonuna da sozlerimden alinmayin ben de sizin kjzinizim. Rahatsiz oldugum seyleri kendi anneme de soyluyorum. Bir opucuk de yanakda kondurdun mu bu iş tamam. Anlamayan kayinvalideler var tabi ama sizinki sadece toruna fazla ilgi ya da yalnis tarzda ilgi gosteriyor. Saygili olalim buyuklerimize

Bakıcı kesinlikle. Anneanneler babaaanneler yaşlı insanlar, bu yaştaki insanlara çocuk baktırmak acımasızca geliyor. Bir de şöyle bir şey var babaanneler torunlarına bakarlar ederler o kadar emek sonrasında yine de kıymetleri bilinmez genelde. Çünkü ne de olsa kayınvalide. Sizin için yazmadım bu arada bunu. Genel konuşuyorum.

BAKICIYI SEÇTİM . ÇÜNKÜ ABLA ŞUNU YEDİRME DEDİĞİMDE TAMAM DİYOR AMA KV ANNE YEDİRME DEYİNCE BİR ŞEY OLMAZ BİZ DAHA 40 GÜNLÜKKEN YEMEK SUYU VERİYORDUK DİYOR
BUGÜN ŞU AKTİVTEYİ YAPIN DİYORUM ABLAYA HEPSİNİ YAPMIŞ OLUYORLAR KV TV AÇIYOR OKADAR ÇOK SAYISIZ ÖRNEK VAR Kİ AY DELLENECEĞİME

Kv düşmanları birazdan topa tutar beni. Kac yaşında kadınlar o kadar emek verirken hala aleyhlerine laf eden gelinler beni deli ediyor. Bin sukretmek lazım öyle buyuklerimize. Bakıcı dover mi taciz mi eder ac mi bırakır hijyene dikkat eder mi düşünceleri olmaması bile muhteşem. Biraz kıymet bilelim.

Hem kadının huyunu suyunu beğenmiyor, eleştiriyorsunuz, hem de hala ikinci çocuğu da baktırabilme ihtimaline kafa yoruyorsunuz. Mantıklı mı bu? Üstelik ayıp bir durum da. Bakıcı masraflı evet ama bu da yeni masraflı olan bir şey değil. İkinci çocuğu yaparken ne planlamıştınız? Kayınvalide hasta olabilirdi, Allah uzun ömür versin ama hayatını kaybedebilirdi, nasıl bakmayı planlıyordunuz çocuklarınıza? İşte o planladığınız şekilde bakmalısınız.

Bu sorun şu an ortaya çıkmadı sanırım. Dünyaya getirmeden önce ne düşünmüştünüz kimin bakacağı konusunda?

Çünkü kayınvalideye çok sıcak bakmıyormuşsunuz ilk çocuktan sonra. Bakıcıların pahalı , durumunuz orta halli olduğunu da biliyordunuz.Nasıl bir planlama yapmıştınız?

Eğer çocuğa bakabilcek sağlığı varsa kötü huyları yoksa babaanne baksın. Çocuk anne dese bile bişey olmaz . En fazla üç sene bakicak. Gece senin koynunda uyucak. Bu konuyu takmayın. Bu devirde güvenlik herşeyden önemli bence. Bakıcı gelir belki iyi çıkar. Ama şizofren manyak ta olabilir.

Onun en dogal hakki torunlarina bakmak.

en doğal hakkı mı

yani şahsen çocuk bakmak bir hak değil bir sorumluluk da kv nin böyle bir hakkı da tabii ki yok

bir de hep yazarım bu görüşüm kv ye özgü değil kadının annesi de dahil bu duruma

30 yıl önceden kalan "aman biz böyle yapmıştık size ne oldu sanki" bakış açısı ile çocuğun büyümemesi aylık gidecek paradan çok çok önemli benim için

oğluma 10 yıl önce bakan bakıcı asgari ücret artı yol parası alıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…