Bakıcı mı kayınvalide mi?

Bebeğime kim baksın?

• Bakıcı

OY: 163 66,3%
  • Kayınvalide

OY: 83 33,7%

• Ankete Katılan
    246
kayınvalideden daha güvenilir olamaz çünkü oğlunun evladı,anne herzaman lazım bakıcıya verdiğin paraya yazık

Sadece anne dedirtmesiyse sorun kv.Sonuçta çocuk annesinin siz olduğunu biliyor elbet.Bakıcıya güvenmek de zor en azından derdini anlatana kadar ben olsam çok cesaret edemem

Hayir yalnisiniz var. Hakki evet. Bir annenin cocuguna bakma hakki oldugu gibi bir kayinvalidenin de torununa bakma hakki var. Senin gelinin senjn yerime bakiciyi tercih etse nasik dokunur? Yorumumda da belirtdim çok buyuk sorun yoksa kayinvalidene itirazin olan hususlari soylesin. Yani biz insaniz. Bizler konusarak anlasmadikdan sonra nasil iletisim kurucaz? Içimjzde o oyle yapti bu boyle yapti diyene kadar o şahsin yuzune 'senin bu davranisin beni rahatsiz ediyor' diye bilir. Tabiki cocuga kotu ornek oluyorsa çocugu zorla ona baktirsin demiyorum. Ama bir iki şeye gore çocugu esirgemek hiç etik degil. Diger husus da şu ki el bebek gul bebek buyuyenler, aman kimse kizima ohluma soz demesin, yan bakmasin diyenlerin cocuklari inanin hiç de sandiginiz gibi iyi yetismiyor. Çocuk nine dedesini de taniycak, onun davranisindan da birseyler gorup goturecek. Yine soyluyorum ben cok yalnis buyutmekden konusmuyorum. Eger cocugun yaninda yalniz brazilya dizisi izleyen bir nine varsa tabiki çoxugu ben de birakmam. Kucuk hatalara gore cocugu esirgemek onlardan dogru deyil ve iletisimle hayati duzene soka bileceyimiz kadar duzenlememiz gerek. Yoksa o onu dedi bu bunu dedi hel kin biriktireyim kafasiyla fazla yaşamayiz

Galba anı yaşamış

İşte iyi bakıyorsa baksın vs de bu bir hak değil

Zaten çocuk bakmak zor bir iki sevmek gezmek görüşmek değil ki konumuz

Sabah 8 akşam 6 bakım

Kv evde bu süresini çocuğa vakfetmez çünkü kendi çocuğuna bakarken de iş yapmıştır gezmeye gitmiştir tv izlemiştir büyük çocuğuna baktırmıştır vs

Ben de kendi çocuğuna bakarken her an verimli olmadı tabii ki ama bir de fiziksel şartlar var yaşlı bir kişiye sırf babaanne diye çocuk baktırmak olmaz

Çünkü çocuk az hareket etsin diye uğraşan nice anne Kv konuları var

Hatta ben size anlatayım da gülün oğlum 4-5 aylık yatıyor kollar havada oynuyor kendi kendine

Kollarını tut oynatmasın yorulmasın et bağlasın dedi Kv dem şimdi hakkı deyip oğluma bak dersem uygun olur mu

Yani bu düşünce yapısı ben uyardım, eşim bir şey dedi diye 60 yaşından sonra değişmez ki ya da mesela bana acı gelen yemekleri alışsın diye çocuğa yedirmeye kalkan birine bebek bakımı haktır denir mi (örneklerin bir kısmı benden bir kısmı KK konularından)

Gelinim olmayacak gibi bu gidişle. Ama damadın olabilme ihtimali var. Ben şöyle düşünürdum zaten torun bakmak istemem ama bakacaksam da kızımın çocuğuna bakar oglumunkine bakmak istemezdim doğrusu. Tabii bütün torunlar aynı sevilir ama kızım bana anne sunu deme yapma dese ayrı benim ona vereceğim cevap aynı. Gelin ise büyük ihtimalle en ufak şeyden nem kapacak. Sekil A da göründüğü gibi. Kıymet de bilmiyorlar bence. Kendi çocuğuma da ananesi bakıcısız kaldığımızda vs çok baktı. Hatta benden de iyi bakar. Ama babaneden hiç böyle bir şey istemedim bile.

Yurtdışında mı büyüdünüz siz?

Geçen adli bir işim oldu birsürü avukat, polis arkadaşım var. Bir dilekçe yazmak için hepsini aradım erteledi başından savdı. Gittim sordum yazdırmak 80 tl imiş verdim parasını yazdırdım dünya varmış... kimseye boğun eğme bırakın Allah aşkına sonra üstünüzde hakimiyet kuruyorlar. Parasını ver ferahla bence.

Kayınvalidenize çok üzüldüm kendi adıma

Kayınvalidenize çok üzüldüm kendi adıma
Tabii ki üzülebilirsin kendi adına ama benim kayınvalidemin 6 çocuğu baya da torunu var. Zaten yeterince yoruluyo hiç ama hiç gocunmuyo. Annem bazen 1 ay boyunca baktı siz herkesi meraklı mı saniyosunuz cocuk bakmaya. Herhalde her ebeveyn cocuk olsa da baksak diye yanıp tutusmuyo. Sanki ben demisim gitmiyoruz gelmiyoruz sevdirmiyoruz vs.

Kayınvalidem ile aynı şehirde olsam kesinlikle ona emanet ederim, bakıcı cidden sürpriz yumurta içinden ne çıkacağı belli olmuyor, iyi ki bakıcı seçeneğini tercih etmişim de diyebilirsin nereden bulaştım bu belaya da diyebilirsin. Tamamen şans işi. Maddi açıdan zorlaması da cabası. Kayınvalideniz ile aranızda geçen durumu bilmiyorum ciddi sıkıntılar mı yaşandı cevabınız hayır ise çocuğa tanımadığın birisinin bakmasındansa babaannesi baksın daha iyi.

Torun bakmanın hak olduğunu da ilk defa duyuyorum.
Çocuk bakmak-büyütmek hak değil ciddi bir sorumluluk ve bana göre 50-55 yaş ve üzeri insanlar için yorucu.
Yerinizde olsam bakıcı tercih ederdim kvmden de arada sırada evime gelip bakıcıyı kontrol etmesini isterdim.
20 yaşında oğlum var, ilerde babaanne olursam, bana ihtiyaç olursa, torunuma tam zamanlı bakmayı düşünmüyorum.
Ben oğlumu büyütüp yetiştirdim, sorumluluğumu tamamladım herkes kendi çocuğunun sorumluluğunu kendisi alsın.
Ayrıca o gücüm-imkanım olsa kendim ikinci bir çocuk doğurur, büyütürdüm.

Bence kayınvalide en azından güzel bakılacak canı sonuçta. Şu durumda bakıcıya güvenemezdim emin ellerde olsun isterdim. Kendine anne dedirtmesini de tüm bakıcı tereddütlerime tercih etmiş olurdum

Ben zaten koşullara gore soyledim. Konusarak cozule bilir birseyse degistirin yok degismiyorsa ve çocuga zarar veren bir şeyse o zaman başka yol bulunmali. Ben kendi annem, gelecekde kendim olarak soyledim. Buyuklerin gorusleri bizimkiyle birebir bir olmaz. Ama bir cocuk nine dede yaninda, onlara saygili davranilan bir ortamda en oahali bakicilarin yanindakindan daha iyi yetisdirile bilir.

Yurtdışında mı büyüdünüz siz?
Alakasi nedir?Azerbaycanliyim. Ben buyuklere saygi sevgi olan ortamda buyudum. Babaannem dedem ben kucukken bazen bana kizdilar yaramazligim için bazen sabirlarini tukettim bagirdilar ama onlarin çevresinde buyumek benim için çok degerliydi

Ben de öyle bir ortamda büyüdüm sevgi ve saygı aile büyükleri vs. Ondan sormadım yanlış anlamayın da Türkçeniz biraz bozuk geldi bir şey demeden önce sorayim dedim. Konuyla alakalı değildi yani inatla yazdığınız yanlış kelimeler için ama normalmiş

Benim kayınvalidem de köşe bucak kaçıyor torun bakacak diye
Kayınvalide hevesli ise bırakın baksın. Bakıcı konusunda emin olamıyorum. Güven problemi yaşıyorum.
Yok sorun yaşarım mutlaka diyorsanız da bakıcı başka seçenek yok

Her
Her evli insan çocuk olsa da baksak diye yanıp tutuşuyor ki dünyanın parasını haryacan milyonlarca insan var siz konuşmanızda zaten açık Bi şeklide belirtmiştiniz ne demek istediğinizi benim kocamı doğuran büyüten annenin elleri ayakları öpülür ben hep öyle baktım bakıyorum da genelde her anne der bunu anne olunca anlarsın diye o hesap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…