en korktuğum şeylerden biri.. ben de memurum. çok iyi tanımadan kimselere güven olmuyor. bir olay vardı ekşide okudum sanırım, yoldan geçen biri telefonunuzla konuşabilir miyim diyor, sonra konuşuyor geri sahibine veriyor. sonra telefonun sahibine ulaşıyorlar polisler fetöcü biriyle telefonda konuşmuşsun diye, telefonun sahibi kendini aklayana kadar canı çıkıyordu.
yani memur olduğunuzu bile bile söylememesi bana iyi niyetli gelmiyor. sizi tehlikeye atacağını bilmeliydi. telefon numarası vs silin engelleyin başınız belaya girmesin. internet geçmişinizi araştırın, kullandıysa kapattırabilirsiniz.
Suçsuz yere işinden olup arada kaynayanlar var. Onlara sözüm yok ama bu Allahtan ve kul hakkından korkmayanlar yüzünden elendiğim mülakatlar hala boğazımda bir yumru gibi duruyor. Haklarına girdikleri kişilerin bedelini ödüyorlar şimdide.
İyiki bırakmış işi sizinde başınız yanmasın. İnşallah güvenilir birini bulursunuz en yakın zamanda.
Ablası biyoloji ogretmeniymis fetoden işten atılmış. Eniştesi de 5 yıldır hapisteymis ve hala çıkmamış. Bize gelen bakıcı onlardan olmadığını söyledi lise mezunu ve hep ev hanımıymis. Ilk defa çalışıyormuş hatta.Ablası fetöden atılmamış mı ben yanlış mı anladım?
Sizin bakıcı da aynı sebepten atılmış işten?
Aslında sizinki öyle çok da şaibeli durumda değilmişAblası biyoloji ogretmeniymis fetoden işten atılmış. Eniştesi de 5 yıldır hapisteymis ve hala çıkmamış. Bize gelen bakıcı onlardan olmadığını söyledi lise mezunu ve hep ev hanımıymis. Ilk defa çalışıyormuş hatta.
Ablasının başı da gelende kadının ne suçu var?herkes evinde istediğini çalıştırma hakkına sahip de bu kadar acımasız olmasak mı acaba? Arada kaynayanlar var deniyor da o kaynayanlar toplumun umru da değil. Gerekirse sabıka kaydı bile istersiniz hakkınızdır ama farazi şeyler için insanları suçlamayı bırakalım. İyi olmuş zaten bırakması.Ablası biyoloji ogretmeniymis fetoden işten atılmış. Eniştesi de 5 yıldır hapisteymis ve hala çıkmamış. Bize gelen bakıcı onlardan olmadığını söyledi lise mezunu ve hep ev hanımıymis. Ilk defa çalışıyormuş hatta.
kadin hakli bence, topluma zaten on yargili niye soylesin. mis gibi ogretmen egitimli bakici bulmussunuz, ben olsam kacirmazdim kesinlikle.Arkadaşlar bi akıl verin bana lutfen;
Bakicidan yana yüzümüz gülmedi. 1,5 ay önce temizliğe gelen bi bayan mahallelerinden çocukluk arkadaşını 10 aylık oğluma bakması için önerdi. Anlaştık kadın gelmeye başladı. Haftada bir iki gun geliyordu. Bikac gun sonra arkadaşımızdan kızına bakıcı aradığını söyledim ablasının da iş aradığını bakabilecegini söyledi. Bende arkadaşıma bakicinin ablasını tavsiye ettim. Bende arkadaşımda kamu çalışanıyız. Arkadaşım yazın sehirdisindaydi hep ve daha 2 gün önce görüşmüş kadının ablasıyla. Kadının eşi meğer 5 yıldır hapisteymis. Kadın da fettöden işten atılmış, öğretmenmis. Bizim bakıcı bu bilgileri bana basta hiç söylemedi. Dün öğleden sonra arkadaşım aradı ve anlattı. Kadin basta sadece eşinin durumundan bahsetmiş. Kendinden hiç bahsetmemis. Arkadaşım soru sorduklarında aciga çıkmış ve kadın söylemek zorunda kalmış. Bakıcida dün gelmişti bakmaya bebegime gitmesine yakın ablasıyla arkadaşımın görüştüğünü ablasinin bu şekilde bir durumu olduğunu söyledi.
Tanistigimiz ilk gün bizim bakiciya ben bu şekilde herhangi bir probleminiz var mi? Biz kamu çalışanımız sonra sorun olmasın diye sordum oda yok dedi. Bende baştan bana söylese arkadaşıma hic tavsiye etmeyeceğini söyledim. Ayrica dun siz sadece bizi sordunuz bende ablamdan bahsetmedim. Söyleyince insanlarda ön yargı oluyor dedi. Dün akşamda benim artık hep onlara şüpheyle bakacagimi ve rahat edemeyeceği söyleyerek işi bıraktı. Benimde ise baslamama 3 gün var. Sizce ne yapmalıyım? Ortada kaldım resmen.
kadin hakli bence, topluma zaten on yargili niye soylesin. mis gibi ogretmen egitimli bakici bulmussunuz, ben
Aslında sizinki öyle çok da şaibeli durumda değilmiş
İnsan işe girerken tüm sülalesinin adli sicil kaydından bahsetmez sonuçta
Ablası yaptıysa onu bağlayan suç bu
Kardeşleri niye meshul olsun ablanın suçundan ?
Ablasının başı da gelende kadının ne suçu var?herkes evinde istediğini çalıştırma hakkına sahip de bu kadar acımasız olmasak mı acaba? Arada kaynayanlar var deniyor da o kaynayanlar toplumun umru da değil. Gerekirse sabıka kaydı bile istersiniz hakkınızdır ama farazi şeyler için insanları suçlamayı bırakalım. İyi olmuş zaten bırakması.
kadin hakli bence, topluma zaten on yargili niye soylesin. mis gibi ogretmen egitimli bakici bulmussunuz, ben olsam kacirmazdim kesinlikle.
Çok haklısınız. Bu insanlar ne zaman suçun şahsiliği ilkesini anlayacak merak ediyorum.Aslında sizinki öyle çok da şaibeli durumda değilmiş
İnsan işe girerken tüm sülalesinin adli sicil kaydından bahsetmez sonuçta
Ablası yaptıysa onu bağlayan suç bu
Kardeşleri niye meshul olsun ablanın suçundan ?
İnternet geçmişinize kadar düşündüğünüze göre bencr haklıymış sizin bakıcı da çıkmaklaBen bize gelen bakiciyi suçlamadim zaten ablasının durumunu bana geldigi süre boyunca söylemedi ve ben arkadaşıma tavsiye etmiş oldum. Ablası arkadaşımla görüştüğünde sadece eşinden bahsetmiş. Konuşurken kadın kendi durumunu da söylemek zorunda kalmış.
Ben cok hassasım siz banada şüpheyle bakacaksınız diyip kendi birakti bizim bakıcı da işi
P pisekar ogretmen olan ablası arkadaşa tavsiye ettiğim
anladim sizi ama o insanlarin durumu da zor, dusunsene sen memursun diye bakicinin ablasinin esinini durumu seni etkiliyor. normal bir yerde etkilememesi gerekiyor ne alaka aslinda. o yuzden onlarin soylememesini anliyorum, belki de paraya ihtiyaclari var vs vsBen bize gelen bakiciyi suçlamadim zaten ablasının durumunu bana geldigi süre boyunca söylemedi ve ben arkadaşıma tavsiye etmiş oldum. Ablası arkadaşımla görüştüğünde sadece eşinden bahsetmiş. Konuşurken kadın kendi durumunu da söylemek zorunda kalmış.
Ben cok hassasım siz banada şüpheyle bakacaksınız diyip kendi birakti bizim bakıcı da işi
P pisekar ogretmen olan ablası arkadaşa tavsiye ettiğim.
Dediğiniz çok doğru ama güvenlik soruşturması öyle işlemiyor. Her şeyi inceliyorlar…Çok haklısınız. Bu insanlar ne zaman suçun şahsiliği ilkesini anlayacak merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?