Bakıcı sorunu

Tamam tesekkurler.

Bende konu açtiğıma pişman oldum.
Kaç kisiye cevap veriyosun derdin varken dert buluyosun..üslubumda bis orun yok.Ankara ile burayı kiyaslayan sizsiniz
Ben ankarada yasadıgım için burdaki durumu yazdım ve sizinkinin daha iyi oldugunu belirtme amaclıydı.ama kesinlikle yok 1000lira verin yok söyle böyle demedim.baska kullanıcının yorumuyla karıstırmıs olabileceginizi düşündüm benimkini ama neyse.baska yorum yapmayacam konunuza allah yardımcınız olsun calısırken evlat büyükmek zor allah meleklerimizi iyi insanlarla karsılastırsın.

Bakın şöyle birşey var büyük şehirlerde yaşadığınız zaman çevrede tanıdık kimse yoksa bu işi yapan yaşlılara bebeklere bakıcı bulan şirketler var arkadaşlar . Omlarla görüşürsünüz sonra onlar birilerini yönlendirirler referans bakarsınız seçersiniz. Eğer zaten yaşadığınız şehirde aileniz çevreniz varsa ajansa gerek olamaz yine birisi olay bulunur. Ama aileden herkesten uzaksanız imkanların kısıtlı olduğu bir şehirde yaşıyor iseniz bulmak yapmak daha zor olur . Doğuyla ilgilide bu imkan daha az ben ajans şirket vs hiç duymadım olsun da konu sahibi oradan bebeğine bakıcı bulsun. Diğer olaylar imkanlar herşey daha az kimse buna hayır diyemez anlatmak istediğim şey bu . Yok ülkeyi terket şöyle böyle bu şekilde kimse benimle konuşamaz herkese ayrı ayrı yazdım nedenlerini .

Ozur dilerom o halde sizi kirdiysam:))cok tesekkur ederim

Kadın para muhabbeti yapmamış ki gönülsüzce bakamam demeye getirmiş. Evet çocugun sevdiği kişiyi bulmak zor ama gönülsüz yapılan iştende hayır gelmez. Bence başka birini bulun ihtiyaç bir yere kadar ama önemli olan çocugunuzu sevmesi.

Emira SY
Ogretmen misiniz ?
Ipe un sermek deyimi genelde artik yasini basini almis , islerini tamamlamis ,yapilacak bir seyi kalmamis insanlar icin soylenir
Siz isi yokusa surmus diyecektiniz
Mazallah edebiyat ogretmeni olmayasiniz

O söylediğin deyim "ununu elemiş, eleğini asmış" deyimi canım karıştırdın galiba :)

İpe un sermek deyimini tdk dan hemen bulup yapıştıralım şurada dursun:
"geçersiz birtakım nedenler ileri sürerek istenilen işi yapmaktan kaçınmak"

Hatta bu deyimle ilgili Nasrettin hocanın fıkrasını da yapıştıralım da genç nesil güzide deyimlerimizden faydalanıp gündelik hayatlarında doğru yerlerde kullansın dimi :)
"Nasreddin Hoca, münasebetsiz komşusunun hemen her gün olur olmaz bir şeyler istemesinden bıkmış.
Komşu bir gün çamaşır ipi isteyince:
- Veremem, demiş, ipe un serdim.
- Aman Hoca, ipe un serilir mi?
- Adamın vermeye niyeti olmayınca ipe de un serer..."

Bu arada dip not: Din Kulturu ve ahlak bilgisi dersi öğretmeniyim

Kadının istediği hakkı sonuçta evet belki çok yakınlar ama hakettiği gibi para vermelisin ne kadar vereceğin su an ne kadar verdiğine baglı böyle seyler duygusallığa gelmez sonuçta o kadın da zevkine bakmıyor çocuğa iyi bakıyorsa bence gurur yapıp riske girme konuşup anlaşacaksınız

bütçenize göre birini bulun öylese,ben güvenilir birini bulsam üçe beşe bakmam

Saat başı hesap yapın. Kadın şu anda haftada 2 gün 8.30-12 arası çalışıyor. her gün 3.5 saat. Yeni saate göre yine haftada 2 gün 8.30-15.30 arası çalışacak, yani 7 saat. Eskiye göre çalıştığı saat tam 2 katına çıkmış oldu, ücretini de 400 tl yapmanız lazım o zaman.
İhtiyacı yok diye düşünmeniz çok yanlış. Öyle olsa niye çalışsın ki. Keyif için çocuk bakılır mı? İlla ki ihtiyacı var ki çalışıyor kadıncağız.
Evi de yakınmış, çocuk da alışkınsa parasını artırıp devam edin bence.

keşke herkes sizin gibi adil olsa,tebrik ederim.
Herkes işimi gördüreyim ama para vermeyeyim derdinde.

Biraz fazla para verin 200 tl nedie ayıptır yahu, ayrıca çocugunuzu istediği kadar sevsin bu işi sevdiği için değil para için yapıyor. İnsan güvendiği ettiği birini bulacaj çocugunu emanet edecek ve kalkıp 100 200 tl nin hesabını yapacak. O kadının hakkı en az 400 tl oda yaşadığınız yerden dolayı öyle. Fazladan bakmasını isteyince haliyle surat asabilir ne bekliyordunuz ki?!

Ben evimi emanet edecek birini buldum diye sevinip istediği parayı veriyorum insanlar çocugunu baktırdıgı insana para vermeye kıyamıyor. Hayret

Ihtiyaci yok diye dusunmeniz cok yanlis.
Calisma zamani ne kadar artiyorsa ona oranla artirim ucreti derim.

Benim de calismasam rahatca gecinecek gelirim var. Ihtiyacim yok diye maasimi vermesinler mi?

Neredeyse tek gunluk mesaiye denk gelecek kadar calisip maas aliyorsunuz. Cocugunuza gozu gibi bakan birine karsi bu cimrilik gereksiz

Daha nasıl kendimi ifade edebilirim kaç yerde neyden bahsettiğimi yazdım aslında bakarsan her neyse bu benim fikrim kimseyi ilgilendirmez
O zaman kendinize saklasaydınız keşke.
Bu platformda paylaşarak eleştiriye açıyorsunuz bu bağnaz, iğrenç, yobaz fikrinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…