- 9 Ekim 2015
- 2.637
- 6.512
- 158
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Komuda zaten hemen fiyatin drgisecegini soyledim.nasil okuyorsunuz konuyu cidden anlamıyoun.200 lira eve temizliğe gelen bayana veriyorum ben.
Sadece 1 gün ve ev işi yapıyor,yemegini söylerim,çayını ,kahvesini canı isteyince içer karışmam. Temizlik malzemeleri de benden,sadece ev işi yapiyor 1 gün evden alip eve bırakıyorum,yapamazsam taksi parasını veriyorum.
Siz çocuk bakıyor diyorsunuz,iyi de bakıyormuş, çocuğunuzda seviyormuş,keşke saatlerin uzamasından bahsederken"fiyatı yeniden konuşuruz anlaşirız"vb bir cümle kursaydınız. Kadın belkide 200 liraya devam edeceğini düşündü,ondan bozuldu.
Çok az yani 200 zaten. Sonuçta ciddi sorumluluk alıyor.
Bu sabah komustuk anlastik si.ilik orta yolu buldukGüveni hiçbir meblağ satın alamaz.
Hele söz konusu çocuksa.
Saat hesabı yapmanız mantıklı olur.
Gözünüz aydın. Evlat söz konusu olunca çok hassas olabiliyoruz.Bu sabah komustuk anlastik si.ilik orta yolu bulduk
Extra saatlerle yarim gün olmuyor ama. Yeni ücret hakkında yine kendisinin belirlemesi gerekiyor. Yeni saatler hakkinda ne düşünüyorsun , aklinda bi belirli bi miktar var mi diye kibarca sorabilirsin. 200 bana yeter derse, demek ki extra saatleri istemiyor.En basta ben sordum..200 tl yi o istedi zaten yarim gun bakacagim diye
söylemeden geçemeyeceğim, ne kadar naif bir insansınız. söylemek istediklerinizi ne kadar kibar bir şekilde dile getirmişsinizÖncelikle atamanız hayırlı olsun sevgili öğretmenim
Biz de şu an doğuda küçük bir ilcedeyiz ve fiyatlar aynen dediğiniz gibi
Tam gün çocuk bakıp ev işi ve yemek de içinde en fazla 500 veriliyor buralarda
Birinci dönemin başlarında ben de bir öğretmen arkadaşımızın 3 yaşındaki erkek çocuğuna bakmayı kabul etmiştm, sabahlari babası getiriyordu. Haftada 4bucuk gün sabah sekiz akşam 5 şeklindeydi, ben 600 lira demiştim
Ha verdiler parayı ama fazla gelmiş miktar arkadaşız diye bir şey dememisler
4 ay o çocuğa kendi çocuğum gibi baktm
Kahvaltısını köy yumurtasıyla yaptırdım
Ev yapımı kayısı marmelati verdim her gün
Tam 11bucukta her gün öğle uykusuna yatırdım
Uyanınca çorbasını icirdim parka çıkardım
Hava kotuyse çocuğu olan başka arkadaşlara aldm götürdüm sıkılmasın diye
Gün içinde ara öğünlerini meyve kuru yemiş hepsini yedirdim
Tabi bunları ailesi düşünüp getirmiyordu
Her şeyi ben evden kendim veriyordum
Helal hoş olsun şifa olsun diye diye besmeleyle yediriyordum yavruma
Ama baştan soylemistm ücretli öğretmenlik çıkarsa ben bırakırım diye
Ücretli öğretmenlik çıkınca da bıraktım ama sanki kendi çocuğumu bıraktım öyle uzuldm
Çocuğa baktm dönemde de haftasonunda da bırakabilirsiniz alışverişinizi rahat yapın dedim sinemaya gidin gezin baş başa aklınız kalmasın dedim ve bıraktılar da bazı haftasonlari
İnşallah bir gün benim çocuğum olursa da böyle güzel bakan biri çıkar
Uslubunuzu düzeltin önce.ne demek kıt bakıs acısı.size sukadar verin bukadar verin diye bir miktar belirtmedimki ben.zaten yazmıssınız yasadıgım yerde bu sekilde diye.bende bir miktar arttırım yapıp degistirmemenizi önerdim.ama karsılastıgım uslüp beni pişman etti.Ankarayla burayi kiyaslayip yargilayacak kadar bakış açınız kıt olmasın litfrn..herkes 500 verirken tam.gün brn 2 gün icin neden bin vereyim.siz olaaniz verirmiydiniz hadi bakalim
Okuduğumu gayet anlayabiliyorum.Komuda zaten hemen fiyatin drgisecegini soyledim.nasil okuyorsunuz konuyu cidden anlamıyoun.
Çocugun yiyecegi mamaya yogurda hatta termos suyuna kadar hepsini getiriyorum..portatif hamaginida tasiyorum puset ve oyuncaklari dahil.
Neden uzunca yazdim cunku siz cok sacma ornek vermissiniz..eve gelen temizlikviye bende 120 veriyorum tam gun.zatrn yemeginide veriyorum tum masraflarinida karsiliyorum..o ile bu bir mi..burda piyasa boyle..piyasa boyleyken 2 gun yarim gun icin afaki fiyat neden vereyim.sabah 8.30 da getirip hamagini kuup altini degisip karnini doyurup oyle gidiyorum..hamakta salladigi gibi yatiyor ilk etapta..9.30 bazende 10.30 da uyaniyor..bitaz yogurt yiyor sonra oyun oynuyor..12.00 de de ben gelip aliyorum..
Bebegim aglayan zor bi bebekte degil..evet sorumluluk var ama sonucta bu isi o istedi ben zorlami baktirmayi sectim sanki..kendi tercihi..tabikide o kadarini yapacak.
Bende calisiyorum..gorevim olmayan isleride yapiyorum..ben bunlari yapatkeb is verenimden herseferinde yuksek fiyat bekleyemem.veya sizin gibi gunluk temizlik parasiyla kiyas yapamam..
Neden ?Aynen evet ama zaten bence verdiği ücret çok cüzzi . 350 verse yine çok vermiş olmaz inan bana doğuda böyle güvenecek birini bulmak çölde su bulmakla aynı hesap bence
Yukarda nedenlerini anlattım yeniden yazmak istemiyorum kusura bakmayınNeden ?
Doğuda guvenecek birini bulmak çölde şu bulmak gibi ?
Genelleme yapmanız çok yanlış , heryerde kötüler var.Yukarda nedenlerini anlattım yeniden yazmak istemiyorum kusura bakmayın
Daha nasıl kendimi ifade edebilirim kaç yerde neyden bahsettiğimi yazdım aslında bakarsan her neyse bu benim fikrim kimseyi ilgilendirmezGenelleme yapmanız çok yanlış , heryerde kötüler var.
Iyi gunler .
Niye hanımefendi doğudakiler Güneydoğudakiler adam mı yiyor ?? Bırakın artık şu bölge bölge insanları kalıba koymayı ya!!Saat hesabı yap bence önceden 2 gün şu kadar saatte 200 tl veriyordum. 2 gün saat arttı bu kadar olmalı şeklinde. Oran orantı kur yani. Bunuda bayana aktar anlasın yani. Ama doğuda iyi birisini bulmuş olman çok güzel birşey kadını kaybetme canım . Bizimde tayinimiz Güney doğuda burda birisine güvenmek çok zor çünkü
Yani 25 yıldır güneydoğuda yaşıyorum, gelmişsin birkaç sene neyse kalmışsın , hemen bölge hakkında şehir hakkında " bize bikiyirlir bizi siziyirlir" diye ahkam kesiyorsun. Terör dediğin şey Sadece güneydoğuda doğuda mı var? Terörün her türlüsü, ülkenin her türlü yerinde var. İnsanların yaşayış tarzına göre güvenilir olup olmadığını kestirebiliyorsan bence sen bu memleketi terk et .!Ya canım İnan bazen eşimle yolda yürümek bile zor oluyor bizim için. Böyle değişik bakışlara maruz kalıyoruz ne yazıkki gibi gibi birkaç şey var bu en basit olanı. Terörde var ne yazıkki bizim şehirde . Öyle olunca insan kime güvenecek şaşırıyor . Alt komşu bayan yaşıyor evini terör yüzünden bir polis bastı mesela . Aslında anlatmak istediğim şey bu Doğuda bu tarz şeyler İnan çok kısıtlı en azından bizim bulunduğumuz şehirde böyle . Bayanlardan örnek vereyim yüzde 1 lik kısmı çalışıyor . Ee konu Sahibininde böyle çalışan çalışmak isteyen güvenilebilir insan bulmak zor demek istedim. Ki herşeyi geç çocuğu o bayanla beraber olduğu için alışkanlıkları filan da ona göre oluşuyor .
Bırak yaa allah aşkına boyleleriyle muhatap olmicaksin.Niye hanımefendi doğudakiler Güneydoğudakiler adam mı yiyor ?? Bırakın artık şu bölge bölge insanları kalıba koymayı ya!!
Doğrusun valla, değmez..Bırak yaa allah aşkına boyleleriyle muhatap olmicaksin.
Ban yemeye değmez.
Bende konu açtiğıma pişman oldum.Uslubunuzu düzeltin önce.ne demek kıt bakıs acısı.size sukadar verin bukadar verin diye bir miktar belirtmedimki ben.zaten yazmıssınız yasadıgım yerde bu sekilde diye.bende bir miktar arttırım yapıp degistirmemenizi önerdim.ama karsılastıgım uslüp beni pişman etti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?