• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı sorunu

Yıllardır doğuda yaşayan biri olarak size söylemek istediğim tek şey fazla önyargılısınız . Görmek istediğinizi alıyorsunuz .Benim bulunduğum şehiri bırakın cıvardaki şehirler bile batıdan daha modern , çalışan kadın sayısı da azımsanamayacak kadar fazla .Terör olaylarına çok çok nadir rastladım .Umarım bakış açınızı değiştirebilir ve önyargınızdan kurtulabilirsiniz sizin için tek temennim bu .Lütfen alıntılamayın zira frekanslarımız çok farklı
Ben yaşadıklarımı söylüyorum farklı birşey görmediğim için olanı söyledim. Bi arabayla sokağa çıkıyorum mesela valla zor eve dönüyorum asla iş bulamadım örneğin üniversite mezunuyum filan ama çare olmadı

Ben yaşadıklarımı söylüyorum farklı birşey görmediğim için olanı söyledim. Bi arabayla sokağa çıkıyorum mesela valla zor eve dönüyorum asla iş bulamadım örneğin üniversite mezunuyum filan ama çare olmadı
Ne diyeyim umarım bir an önce doğuluların hayatından çıkarsınız, bu kadar nankörlüğü hak etmiyor insancağızlar .Size hayatınızda doğuluların olmadığı bir yaşam dilerim.Ha bu arada hazır evde oturuyorken biraz da yazım kuralları çalışın .

Asgari ücretle çalışan birisinin saati yaklaşık 10 tl. Bu açıdan ele alırsan 140 lira gibi bir ederi var. Ihtiyacı olmayan birisi bu para için çocuk bakmaz. Ben olsam 300 - 350 verirdim. Yoksa her an vazgeçmeyi düşünebilir.

Kadının maddi durumuna odaklanmayın bebeğiniz onu sevmiş alışmış aklınız kalmıyor gönlünüz rahat 100 tl fazladan verin derim
İnsanın kendi evladı olunca 100 TL’nin lafı da olmaz
Onun açısından da düşünün ne kadar sevsede sonuçta işi bebek bakmak

toplamda fazladan haftada 7 saat mesaisi artmis. nesine bozuldunuz ki. simdi meb aciklama yapsa 15 saat olan maas karsiligi ders saatini 22 saat yapsa siz itiraz etmeyecek misiniz. meb de size hani ogrencilerinizi seviyordunuz ha 15 ha 22 dese olur mu.

Bakıcı bulunurda güvenilir biri bulmak zor,kadın dulmuşta başının gözünün sadakası de ver 300 tl.

400 ver,sen dişini sık 2 ay. Bakıcı bulmak zor olur.Sonra ki zamanlarda da kadının tavrına bakarsın, ders programına falan bakıp öyle konuşursun anlaşamazsan başka birini ararsın

Aynen evet ama zaten bence verdiği ücret çok cüzzi . 350 verse yine çok vermiş olmaz inan bana doğuda böyle güvenecek birini bulmak çölde su bulmakla aynı hesap bence
Ne alaka dogudakiler guvenilir degilmi ben marasliyim bizim burda arabayi kitlemezdik bir yil once hicbise gelmedi basimiza ama buyuk bir sehirde olsaydik neler olurdu Allah bilir

Sizin verdiğiniz paraya ihtiyacı olmayabilir
Ama emeğini tabiki alacak
İyi durumu iyi , ihtiyacı yok diye hiç almasın
Bozulmanız çok yersiz .

Bakıcı bulunurda güvenilir biri bulmak zor,kadın dulmuşta başının gözünün sadakası de ver 300 tl.
Çalışıyorsanız patronunuz size vereceği zamma başımın gözümün sadakası olsun derse ne hissedersiniz? Gerçekten hayret ediyorum ofis çalışanı kadınlar zam deyince hak hukuktan dem vuruluyor ama evde çalıştırılan kadınlar zam deyince hemen bi sadaka lafıdır başlıyor.

Ben anlayamadım da tam, baktığı saat arttığında siz zaten teklif etmediniz mi daha fazlasını?
Cevabınız hayır ise, kadına bunu söyletecek hale getirmeniz çok kötü gerçekten.
Bence sizin yaptığınız ayıp olmuş, kadının emegini hiçe sayar gibi. Siz ek ders verdiğinizde ücret bekliyorsunuz, kadın ek saate neden babasının hayrına baksın ki?
İyi bakıyormuş, çocuğunuz da seviliyormuş.
3un 5in hesabını yapmanız, hem zaten paraya ihtiyacı yok söylemleriniz çok kötü.
Ortada emek var. Ve yavrunuza verilen emek.

Ben anlayamadım da tam, baktığı saat arttığında siz zaten teklif etmediniz mi daha fazlasını?
Cevabınız hayır ise, kadına bunu söyletecek hale getirmeniz çok kötü gerçekten.
Bence sizin yaptığınız ayıp olmuş, kadının emegini hiçe sayar gibi. Siz ek ders verdiğinizde ücret bekliyorsunuz, kadın ek saate neden babasının hayrına baksın ki?
İyi bakıyormuş, çocuğunuz da seviliyormuş.
3un 5in hesabını yapmanız, hem zaten paraya ihtiyacı yok söylemleriniz çok kötü.
Ortada emek var. Ve yavrunuza verilen emek.
Offf nerden neyi çikartiyorsunuz..sirf sizin er yüzunden buraya koni açmiyorum..ben nerde dedim.bi bak.." cocuklarinin ihtiyaci olur" dedigi icin pek ihtiyaci yok hani durumu var gibi soyledim.
Zaten kadina zam yapacagimida soyoedim!!!!
Siz kimsiniz ki ordan yargiliyorsunuz beni

Parayi sorun edecek en son insanim..burdakilerin fikrini almak istedim

Bende oyle dusunuyorum.
300-350 verin. hatta bir an önce bi fark verin. bir de bu asamada birakirsa çocuğu siz zorlanirsiniz. Seneye gene bakacaksa parayı sorun etmeyin. arkadaşlarım yılda 4-5 bakici değiştiriyor, iyi bakıcıya denk düşmek o denli zor bu devirde.bu arada ne kadar ucuzmuş bakici masrafı oralarda.

Ayrıca 200 benim için çok cuzi bir rakam ama ilçede 500 -600 imiş tam gün bişi diyemiyorum . Bana göre fultime fiyat minumum asgari ücret ve sigortadir . Ama insanlar kuruş kuruş ucuza işçi çalıştırma derdinde . Keşke kimse 3 un 5 in hesabını yapmasa !
Benim derdim zaten fiyatin artmasi olmadiki.o yuzden buraya konu actim..burda piyasa fiyatlti boyle.zaten kadin o fiyati teklif etti

300-350 verin. hatta bir an önce bi fark verin. bir de bu asamada birakirsa çocuğu siz zorlanirsiniz. Seneye gene bakacaksa parayı sorun etmeyin. arkadaşlarım yılda 4-5 bakici değiştiriyor, iyi bakıcıya denk düşmek o denli zor bu devirde.bu arada ne kadar ucuzmuş bakici masrafı oralarda.
Evet burasi boyle..hatta yeni atananlari bu isi yapmak isteyenler hem arastiriyorlar..bakicimda beni kendi buldu istedi mesela:)

Offf nerden neyi çikartiyorsunuz..sirf sizin er yüxunden buraya koni açmiyorum..ben nerde dedim.bi bak.." cocuklarinin ihtiyaci olur" dedigi icin pek ihtiyaci yok hani durumu var gibi soyledim.
Zaten kadina zam yapacagimida soyoedim!!!!
Siz kimsiniz ki ordan yargiliyorsunuz beni

Hanımefendi kadının çalışma saatini arttırıp aynı ücreti vermeye devam etme niyetinde olan sizsiniz. Kadın söyleyene kadar da beklemişsiniz.
Bir de kadın söyledi diye bozulmuşsunuz. Kendi çocuğu gibi görürdü, manevi annesiyim derdi vs deme sebebiniz neydi mesela?

Evet yargılıyorum, beğenmediyseniz konu açmama iradesine sahipsiniz.

Sanırım ben yanlış anladım.
Ama mesaj yanlış anlamaya çok açık.
Hani kalanı sadakanız olsun diyince küçümseme olarak algılanıyor.
Sonuçta konu sahibinin işi çok konforlu ondan kadına manevi anneydi sözde diyerek para arttırmak istememesi tuhafıma gitti. Siz de kusura bakmayın.
Para artirmanak gibi bi istegim olmadi..nerden bunu cikardiniz acaba? Ne vermem dogru olur diye fikir istedim sadecd.
Ben nelere odeme yapmisim.cocugum.icinmi sakinacagim acaba..
Ben kadinin " temizlik yapacaktim" gibi bir bahaneyle bakmak istememesine alindim..hemen ardindan zaten zam yapacagimi soyledim.

Hanımefendi kadının çalışma saatini arttırıp aynı ücreti vermeye devam etme niyetinde olan sizsiniz. Kadın söyleyene kadar da beklemişsiniz.
Bir de kadın söyledi diye bozulmuşsunuz. Kendi çocuğu gibi görürdü, manevi annesiyim derdi vs deme sebebiniz neydi mesela?

Evet yargılıyorum, beğenmediyseniz konu açmama iradesine sahipsiniz.
Hangi cumlemden o yargiya vardiniz merak ediyorum..sizin algilariniz yanlis isliyor..
Ben bunu soyler soylemezkadinin " temizlik yapacaktim " gibi bir bahaneyle icerlemesine alindim..benim burda kimsem olmadiginida biliyor.ve hemen ardindan zam teklifini yaptim zaten.konumdada yazdim..bebegimden para mi sakinacagim..
Siz konuma yazmayin cidden.gidin hincinizi baska yerlerden cikarin

Siz ne kadar aliyorsunuz ayda 8 gun ve hatta o da yarim gun ..
Kadinin paraya ihtiyaci olmayabilir ama kimse bakmaz sanirim o paraya .
Sahsen ben bakmam yani .
400 lira verin bence
Size ne benim ne aldigimdan.ogretmenim ve bu yil dogum yaptigim icin devletin bana verdigi haklari kullandim.ek ders hic almadim.kizimi buyutmek icin.
Burda durum bu..seneyede hergun baktiracagim.icin gunluk olarak fiyat hesabi var..seneye 650_ 700 civari vermeyi dusunuyorum..ev kira taksitlerimiz var..herkesin kendi.hesabi farkli..bebegim mamali bi bebek.ve bu sehirde kimsem yok.fazla fazla vermek isterdim.lakin bu yil ona luksum yok..ha tabiki 100 200 zamin lafini yapacak biride degilim

Back
X