• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı sorunu

Merhabalar..Bu yiil doguya atandım ogretmen olarak ve burda hic kimsemiz yok.
7 aylik bi kızim var..bir ögrencimin annesine bıraktim teklif ondan geldi.Bende sevdim..bayanin esi vefat etmis.cocuklarida kayinvalideside bayiliyor ve cidden iyi bakiyordu kizima.
Simdi bu yil 2 gun calisiyordum..12.00 de okuldan çıkıyordum.Bu yıl sut iznim vs var derken müdürüm ek ders vermedi..ayda 200 tl veriyordum öyle anlastık.

Simdi gelelim soruna..müdür bana bugün 6 saat daha verdi..yani artik 12.00 de degilde 15.30 da dersim bitecek yine 2 gun..gunlerde degismedi ayni yani.
Bugun bakicima soyledi..."temizlik yapacaktım ama dedi, resmen tam gun oldu dedi..bozuldum..cunku kizima ben onun manevi annesiyim diyordu..burda kimsemin olmadiginida bebegin ona alistiginida cok iyi biliyor.
Abla 1.5 ay daha idare et zaten yaz tatili geliyor dedim..oysa seneyede o bakicak kizima..okuluma evi cok yakin..ona birakip okula geciyorum sabahlari.
Dedimki yarim gundu tam gun 5 e kadar olur dedim..sen parayi dert etme dedim hallederim dedim.
Bozuldugumu anladi ama.
Simdi ben ne yapayim.sizce ne kadar vermeliyim sabah 8.30 aksam 15.30 icin sadece 2 gun.
Ne kadari makul olur.
Burasi kucuk bi ilce..
Tam gun haftaici cocuk bakanlar 500_600 civari aliyorlar..hayat ucuz burda piyasa boyle.
Ama bu kadina kizim çok alışmıstı..
Sizce bu durumda ne yapmaliyim..gurur yapip baska birinimi bulmaliyim ve kadina ne kadar ucret vermeliyim
Çocuğunuz seviyosa iyi bakıyosa içiniz rahatsa bence ne parayı nede tavrını sorun edin neler duyup görüyoruz. Elinizdekini kaçırmayın bence

Offf nerden neyi çikartiyorsunuz..sirf sizin er yüzunden buraya koni açmiyorum..ben nerde dedim.bi bak.." cocuklarinin ihtiyaci olur" dedigi icin pek ihtiyaci yok hani durumu var gibi soyledim.
Zaten kadina zam yapacagimida soyoedim!!!!
Siz kimsiniz ki ordan yargiliyorsunuz beni

Parayi sorun edecek en son insanim..burdakilerin fikrini almak istedim
Takma gereksiz Yorumları ya

Ne alaka dogudakiler guvenilir degilmi ben marasliyim bizim burda arabayi kitlemezdik bir yil once hicbise gelmedi basimiza ama buyuk bir sehirde olsaydik neler olurdu Allah bilir
Yukardan anlattım tekrar tekrar alıntı yapmayın maraş Doğu mu ? Konu sahibinin nerede yaşadığını bile bilmiyorsunuz

Kahramanmaraş merkez akdeniz , benim de memleketim olan bir kac ilcesi dogudur .Merkeze de 3-4saat uzaktayiz.
Bakın ben yukarıda anlattım tek tek . Bir kere daha yazıyorum kendimden örnek vereceğim diyelim ki konu sahibi benim siirtte yaşıyorum . Bir Allah’ın kulunu tanımıyoruz tayin orada hiç arkadaş akraba tanıdık vs yok . Ben bebeğimi nasıl birisine güvenip bırakayım diyorum . Şartlar kısıtlı öyle bakıcı bulacak şirket vs yok yani bayanlardan çalışma oranı yüzde 1 diyorum. Konu sahibine söylediğim o tarafta şartlar daha zor birilerini bulmak Ankara Kayseri İstanbul Antalya İzmir Sivas gibi şehire göre daha zor bu durumda elindeki kadına sahip çıksın diye dedim anlatabiliyor muyum polemik çıkartmaya cidden gerek yok

Bakın ben yukarıda anlattım tek tek . Bir kere daha yazıyorum kendimden örnek vereceğim diyelim ki konu sahibi benim siirtte yaşıyorum . Bir Allah’ın kulunu tanımıyoruz tayin orada hiç arkadaş akraba tanıdık vs yok . Ben bebeğimi nasıl birisine güvenip bırakayım diyorum . Şartlar kısıtlı öyle bakıcı bulacak şirket vs yok yani bayanlardan çalışma oranı yüzde 1 diyorum. Konu sahibine söylediğim o tarafta şartlar daha zor birilerini bulmak Ankara Kayseri İstanbul Antalya İzmir Sivas gibi şehire göre daha zor bu durumda elindeki kadına sahip çıksın diye dedim anlatabiliyor muyum polemik çıkartmaya cidden gerek yok
:KK16: ben sadece sondaki yaziniza cevap vermistim .Haklisiniz diyevek soz yok zaten .

Üyeye yok yete atar yapmışsınız. Sonuçta çalışmayı tercih eden, doğum yapmayı tercih eden, atanıp başka şehire gitmeyi tercih eden hür iradeniz. Kolay demiyorum elbet çok çok çok zor. Bende yaşadım tek farkım bu süreyi çocukla anlatamayacağımı bildiğim için çocuk yapmadım.

Ama üye şunu demek istemiş, sizin de çalışma şartlarınız ağır değil en azından ek ders olmadan sabit bir maaşınız var ve asgari ücretin kat be kat üzerinde. Haliyle bakıcızına verdiğiniz ücreti saat-asgari ücret hesabı yapınca bile asgari ücretin çok altında kalıyor. Kadın saatine göre bile maaş almıyor, sizin daha az saat çalışıp sabit maaş almanız nasıl ki sizin hakkınızsa bakıcınızında hakkı. Açıkcası ben böyle düşündüm. Ki kadın belkide ücreti arttırmayacağınızı düşündüğü için temizlik yapacaktım vs demiş.

Gidip tatlı tatlı konuştuktan sonra sizinde moraliniz yerine gelir en azından bebeğinize güzel bakması hepsinden değerli.

Sevgilerle..
Ağzınıza sağlık:)

:KK16: ben sadece sondaki yaziniza cevap vermistim .Haklisiniz diyevek soz yok zaten .
Bebeğe bakacak birisini bulmak manavdan elma almak değil ki keşke öyle olsa o zaman tmm her yerde birileri bulunur ama bu öyle birşey değil canım bunu herkes biliyor sende bende biliyoruz. Bebek bakımı için referans lazım birilerinin bebeğine bakacak ki sende duyacaksın çok güzel baktı vs diye yada şirketler var oradan yardım alacaksın vs vs burada öyle bir durum yok bence kaç msj yazdım konu sahibi dönüpte kardeş bu kadın olmazsa başkasını bulmak kolay canım bulurum demedi mesela. En yakınımda bir örnek var şu sıralar. Eşimin birlikte çalıştığı bir bey var 3 tane çocukları var . Eşi hemşire ve İstanbulaydı çocuğunun birisinin özel eğitimi için. Şimdi devlette ücretsiz izin bitti mayıs sonu göreve başlayacak. Kadın yana yakıla çocuklara bakacak birisini arıyor ama yok ne yazıkki . Bu arada bizim eşlerimiz afrinde görevde . Ben annemlerdeyim. Kadın beni aramış diyor ki ne olur evine dön çocuklarla birkaç saat ilgilen kimsemiz yok olsa senden rica etmem diyor. Ben asla kabul etmedim çünkü benim yapacağım bir iş değil . Anlatmak istediğim birisini bulmak çok zor

Merhabalar..Bu yiil doguya atandım ogretmen olarak ve burda hic kimsemiz yok.
7 aylik bi kızim var..bir ögrencimin annesine bıraktim teklif ondan geldi.Bende sevdim..bayanin esi vefat etmis.cocuklarida kayinvalideside bayiliyor ve cidden iyi bakiyordu kizima.
Simdi bu yil 2 gun calisiyordum..12.00 de okuldan çıkıyordum.Bu yıl sut iznim vs var derken müdürüm ek ders vermedi..ayda 200 tl veriyordum öyle anlastık.

Simdi gelelim soruna..müdür bana bugün 6 saat daha verdi..yani artik 12.00 de degilde 15.30 da dersim bitecek yine 2 gun..gunlerde degismedi ayni yani.
Bugun bakicima soyledi..."temizlik yapacaktım ama dedi, resmen tam gun oldu dedi..bozuldum..cunku kizima ben onun manevi annesiyim diyordu..burda kimsemin olmadiginida bebegin ona alistiginida cok iyi biliyor.
Abla 1.5 ay daha idare et zaten yaz tatili geliyor dedim..oysa seneyede o bakicak kizima..okuluma evi cok yakin..ona birakip okula geciyorum sabahlari.
Dedimki yarim gundu tam gun 5 e kadar olur dedim..sen parayi dert etme dedim hallederim dedim.
Bozuldugumu anladi ama.
Simdi ben ne yapayim.sizce ne kadar vermeliyim sabah 8.30 aksam 15.30 icin sadece 2 gun.
Ne kadari makul olur.
Burasi kucuk bi ilce..
Tam gun haftaici cocuk bakanlar 500_600 civari aliyorlar..hayat ucuz burda piyasa boyle.
Ama bu kadina kizim çok alışmıstı..
Sizce bu durumda ne yapmaliyim..gurur yapip baska birinimi bulmaliyim ve kadina ne kadar ucret vermeliyim
BENCE KADIN COK TAVIR YAPMAMIŞ ONA GÖRE PLAN YAPMIŞ ONU DİLE GETİRMİŞ BENCE SAMİMİ DAVRANMIŞ.. VE COCUĞUNUZA GÜZEL BAKIYOR COCUĞUNUZ KADINI SEVİYOR VE SİZİN İÇİNİZ DE RAHATSA BENCE HİÇ KAFANIZI BULANDIRMAYIN, ÜCRETE GELİNCE 300-350 VERİN. AYRICA DURUNU İYİ DEMİŞSİNİZ, DURUMU İYİ OLSA ASLAA EK İŞ YAPMAZ...

Yukardan anlattım tekrar tekrar alıntı yapmayın maraş Doğu mu ? Konu sahibinin nerede yaşadığını bile bilmiyorsunuz
k Maras guneydogu anadolu bolgesine yakin oldugu icin dogu deniliyor.doguyla bati tarafinda sartlar farkli demek istemissiniz sanirim ama bunu yanlis ifade etmissiniz.yani doguda guvenilir birini bulmak zor deyince farkli bi anlam cikiyor.

k Maras guneydogu anadolu bolgesine yakin oldugu icin dogu deniliyor.doguyla bati tarafinda sartlar farkli demek istemissiniz sanirim ama bunu yanlis ifade etmissiniz.yani doguda guvenilir birini bulmak zor deyince farkli bi anlam cikiyor.
5 tane filan msj yazdım bununla alakalı ayrıntılı bir taneside tam üste duruyor şuan anlatabildim mi ben şartları söylüyorum . İnsanlardan bahsemiyorum ki ne haddime yani. Mesela konu sahibi diyarbakırdaysa bakıcı bulur batmandaysa belki bulur urfada filansa bulur siirtteyse bulamaz gibi gibi

Maalesef kurumsal olmayan yerlerde çalışan çoğu kişi çalıştığının hakkını alamıyor.Aynı emeği veren bir kişi Ankara'da farklı, Hakkari'de farklı para ile çalışıyor.Serbest piyasa.Biraz işverenin de insaflı olması lazim.Sigortasını çalıştığı günlerin yatırıyor musunuz mesela?bence çok önemli.
200 çok düşük bir rakam. Kadın öyle talep etmiş olabilir. Bence asgari ücrete orantilayip, sigortasını da yatirin çalıştığı gunlerin.

BENCE KADIN COK TAVIR YAPMAMIŞ ONA GÖRE PLAN YAPMIŞ ONU DİLE GETİRMİŞ BENCE SAMİMİ DAVRANMIŞ.. VE COCUĞUNUZA GÜZEL BAKIYOR COCUĞUNUZ KADINI SEVİYOR VE SİZİN İÇİNİZ DE RAHATSA BENCE HİÇ KAFANIZI BULANDIRMAYIN, ÜCRETE GELİNCE 300-350 VERİN. AYRICA DURUNU İYİ DEMİŞSİNİZ, DURUMU İYİ OLSA ASLAA EK İŞ YAPMAZ...
AYRICA YETİM ALTIN TASTAN SU BİLE İÇSE ONA ZEKAT FİTRE DÜŞER O YÜZDEN O AÇIDANDA BAKMALISINIZ...

Parası için demedim ki. Gerekirse bin tl versin ama en azından yaptığı işin hakkını vermiş olur. 7 aylık bebeğe zaten hepi topu kaç saat bakıyor onun da en az 2 saati bu bebek zaten uyuyor 200 TL çok çok iyi ama hanımefendi iş yapacakmış diye mirin kırın ediyor. Sonuçta müdür ne kadar ders yazarsa öğretmen o kadar derse girer ve itiraz hakkı yok kadın bunu bilerek kendi teklif etmiş bebeğe bakmayı.
Cidden beni anlayanları gördükce mutlu oluyorum

ankarada tam gün 1600 lira bakıcı parası.200 lira cok az geldi iki gün için olsa bile.bence biraz arttırıp kadının gönlünü hoş tutmalısınız.kızınızda alışmış hem.degişiklik yavrunuz için zor olur.
Ankarayla burayi kiyaslayip yargilayacak kadar bakış açınız kıt olmasın litfrn..herkes 500 verirken tam.gün brn 2 gün icin neden bin vereyim.siz olaaniz verirmiydiniz hadi bakalim

5 tane filan msj yazdım bununla alakalı ayrıntılı bir taneside tam üste duruyor şuan anlatabildim mi ben şartları söylüyorum . İnsanlardan bahsemiyorum ki ne haddime yani. Mesela konu sahibi diyarbakırdaysa bakıcı bulur batmandaysa belki bulur urfada filansa bulur siirtteyse bulamaz gibi gibi
Ben sizin yorumlarinizi tek tek okumuyorum zaten o ustteki yorumunuzu gorunce bu cevabi yazdim her neyse bi yanlis anlasilma olmus k bakmayin

Back
X