bakıcı ücreti nasıl ayarlanmalıdır?

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
bebeğimi bakıcıya bıraktım. aylık 400e anlaştık söylemesi ayıp. ama bazı günler kardeşim bizde olduğu için ona bırakıp gitmek istiyorum. ya da bazı günler okula gitmezsem kadının parasını nasıl ayarlamalıyım? anlaştığımız para günlük 25 tlye geliyor. çalıştığı gün kadar mı ödeme yapılır aybaşında, yoksa bebeği bıraksam da bırakmasam da 400 mü ödemeliyim? böyle para işlerinden hiç anlamıyorum. para konuşmayı da sevmem. doğrusu neyse onu yapayım ki iki taraf da mağdur olmasın.

canım kaç gün baktıysa o kadar ver parasını en baştan anlaş sonra sorun olmasın..bi arkadasım ayda sadece 6 gun bakıcıya verıyor bebegını ve 6 günün parasını hesaplayıp verıyor..evlatlarımız değerli ama parada kolay kazanılmıyor..bak onları bırakıp para kazanamya gıdıyoruz binbir zorlukla..değil mi ama..bizim buraalrdada bakıcı parası 250-300 ortalama..benim bakıcı 350 istedi..ama anlaşıcaz..300 den fazla veren yok burda..

bence kadının parasını tam vermelisin.o kadında sana göre kendini ayarlıyorçbugün ben bakıcam sen git paranıda kesicem bakmadığın için demek olmaz bence.
ben geçen yıl bebek bakıyordum.anne izin alıp eve gelince beni evime gönderiyordu.hi maaşımı kesmedi.sonuçta bende tüm planlarımı işe göre yapıyorum

arkadaşım bakan kişiyi çok değersiz görüyorsunuz.sizin kadar binbir zorlukla işe geliyor oda unutmayın

yıllık iznim 20 gün.10 günde rapor alıcam ve o ay 30 gune tamamlanacak en yani o ayda mı kaıdna tam gün parası verecegım..sizin bakış açınız farklı tabi...yada ayda 6 gün baktıran arkadasım 30 gün parası mı vermeli..adaletsizce olmuyormu..bakıcı sonucta işçi statüsünde çalısıyor ve işçiler çalıştığı kadar ücret alsrlar..hukuken böyle yani..ha tabi vicdani boyutu vardır kaıdna hediye alırsın,evının bır eksıgını alırsın,mutfak erzagını alırsın o ayrı..yani size katılmıyorum

bakan kişiyi değersiz gördüğümüde nerden çıkardınız..bana göre olması gerekeni söylüyorum.insaf yani ayda 6 gün cocuk bakan kişiye o kaadr para verilirmi..sizin cocugunuza başkası baksaydı gercekten böyle mi düşünürdünüz cok merak ediyorum..gercekcı olun lütfen

ayrıca1-2 gün izin alıp eve gelme ayrı bir olay bir hafta yada 20 gün izinli olmak ayrı bir konu 1-2 günlük izinlerden bahsetmiyorum tabiki..onu tabiki kesemezsin hiç bir vicdana sıgmaz..

biz de 400 e anlaştık...sabah 9 akşam 3 benim işim...şu an üç hafta da seminerlerimiz var 3 saat kalıp geliyorum...ama yine de 400 vereceğim...bayramlarda 15 günlük tatilde de aynı parayı vereceğim...sonuçta en değerli varlıklarımızı bırakıyoruz..onlar da memnun olsunlar ki seve seve baksınlar çocuklarımıza...

6 gün baktıran arkadaşını zaten parasını ona göre konuşmuştur.yıllık izinlerinizde eğer siz çalışmadan ücret alıyorsanız bakıcınında yıllık izni ücretli olmalıdır

işçiler bile yıllık izinlerinde ücret alıyorlar.

ayligini tam vermelisin arkadasim.. neticede sen o sekilde anlasma yapmissin..
ve zaten 400 emin ol cok dusuk bir fiyat..
bizim buralarda 800den basliyo bakici ucretleri.. abartmiyorum..

cocugunuzu emanet ediyorsunuz bence boyle dusunmeyin..

bencede tam vermelisin canım sonuçta işten geç heldiğin günlerde olabilir
ozamanda bakıcı sorun yaratabilir fazla para isteyebilir
bence hiç girme bunlara ne kadara anlaştıysan okadar öde
kafan rahat olsun

cnm bencede tam ver ücretini hem oda zorlanmamis olur hemde daha iyi istekli bakar bebise ...
bizim burda saat ücreti olarak calisiyorlar saat ücreti icin 7€dan basliyor fiyatlar yaklasik 14 ytl sirf bir saat icin ..... türk arasina cevirirsek ben burda bakici tutarsam günde 8 saat icin 102 ytl ödemem gerekiyor bütün bir ay icin 400 ytl gercekten iyi tatlim onunda cevirmesi gereken bir ev var tam maas verki oda ay basinda hesabini ona göre yapsin ....

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar ben yanlış anlaşıldım galiba.bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim..benim bahsettiğim konu günlük gecikmeler veya bir kaç günlük izin almalar değildi..mesela 1 ay yoksunuz ccocugunuza bir ay boyunca kendiniz bakacaksınız bu durumda bakıcıya para verilmemesi taraftarıyım..bilmem anlatabildimmi..yoksa bende saat 2 bucukta geliyorum eve.bazen işlerimi erken bitirince 12 de geldiğim oluyor ..tabıkı buna tam gün ücreti verecegım..yanlış anlaşılmak istemem..

yani arkadaşlar kızmayın ama bende arkadaşıma katılıyorum bencede tam vermelisin yada baştan konuşman gerekiyor
ama sonuçta oda o parayla çoluk çocuk doyuracak geçinecek
ona göre yaşayacak

eğer evde olduğun günler olacaksa al karşına konuş
yada serçecik arkadaşın dediği gibi başka türlü karşılarsın

ama konuşmadan karar verme gücenir belki

okonuda haklısın canım sana katılıyorum

Bende Seçecik e katılıyorum, bakmadığı 1 ay için ücret ödemek doğru değil bence çünkü bizde kolay kazanmıyoruz parayı ne zorlukla bebeklerimizi bırakıyoruz

Bende diyarbakırda çalışıyorum ve 240 ye anlaştık buraya göre fazla ama bana göre çok iyi . Bazıları bana çok vermişsin diyenler bile var ama tatillerde izinli günlerimde de vereceğim yeterki bebeğim rahat olsun mesela seminere gitmiyorum daha ama onun da parasını vereceğim valla oğlum için çalışıyorum ne yapacaz yeterki bebekler memnun olsun.
Ailemden ve kayganadan fayda yok paraya gücümüz yeter.

ben baştan aylık 400 diye konuştum. aylık 400 az diyen bir arkadaşım 800 liraya kendi bulunduğu yerde bakıldığını söylemiş. ben haftada 4 gün çalışıyorum ve kadının evine götürüyorum bebeğimi. arabamız yok. kardeşimin arabasını alıyorum şimdilik. araba bulamazsam taksiyle koyuyorum. sırf kadına güvendiğim için. yoksa bizim yan apartmanda kendi evinde 5 gün için 300 lira isteyen vardı.

ben en iyisi önce eşimle sonra kadınla konuşayım. ona göre bir ayar çekelim şu para işine. valla hiç konuşamam da böyle şeyleri. kadına nasıl sorsam acaba kızlar.

Bende Seçecik e katılıyorum, bakmadığı 1 ay için ücret ödemek doğru değil bence çünkü bizde kolay kazanmıyoruz parayı ne zorlukla bebeklerimizi bırakıyoruz

Size katılmıyorum,1 ay çalışmadığımda bakıcıya para vermem demişsiniz ama ,o kadın da kendini ona göre ayarlıyor ve o 1 ayda başka bir işte çalışma şansı var mı sizce?Ya da başka bir şekilde para kazanma şansı?Diyelim bir ev tuttunuz,ama yazları 1 ay yazlığa gidiyorsunuz ve evde yoksunuz,o zaman 1 aylık kirayı vermez misiniz?
Ama en baştan kadınla ,yazın para vermem,15 tatilde vermem,gibi anlaşır ve o da bunları kabul ederse tamamdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…